• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Dağınık Olduğumu Söylüyor. Çalışan Kadınlar Nasıl Düzen Sağlıyorsunuz ?

şarjlı süpürge mantıklı geldi arkadaşlar alıcam :dondurma:
Büyük süpürge büyük iş çıkar tak insan üşeniyor
Hele sulu süpürgeyse insanın iki kat gözüne gelir küçüğü al dökülen şeyi topla
Zaten en çok iş yemek yenen ve saç taranan yerde diğer yerler çok toz almıyorsa haftada bir süpürge oluyor

Büyük süpürge büyük iş çıkar tak insan üşeniyor
Hele sulu süpürgeyse insanın iki kat gözüne gelir küçüğü al dökülen şeyi topla
Zaten en çok iş yemek yenen ve saç taranan yerde diğer yerler çok toz almıyorsa haftada bir süpürge oluyor
Aa şarjlı süpürge bende de var inanılmaz büyük kolaylık. Büyük süpürgeyi yalnızca haftasonu temizliğinde çıkartıyorum ben eşek ölüsü gibi. :KK70: Bu elimin altında, yerde saç kılı vs görsem hemen açıp süpürüveriyorum. Bir de eşimin de çok hoşuna gidiyor oyuncak gibi ver bakayım deyip elimden alıyor. Canıma minnet.:KK53:

Son düzenleme:
Konu sahibi 4justice 4justice bundan bahsederek bana bildiğin farkındalık kazandırdın,üzerimdeki ölü toprağını attım sanki,ikinci bebeğim olduktan sonra bi boşvermişlik bi tembellik geldi üstüme ,senin aksine eşim hiç müdahale etmez bana,sadece temizlik yapar ,çalışırken eve kapandığım için bütün vaktimi bebek aldığı için üzülüyor sadece halime,geçici bi süreç olduğunu düşünerek hoşgörüyor,kendim dağınıklıktan memnun değilim yapacak halim yok ,yıllardır yaşadığım temizlikçi tecrübelerinden ötürü biriyle iletişime geçesim yok dahası ücretsiz izindeyim diye bi tarafımda iktisat da yapıyorum. Fakat iki gündür sürekli bi toplama/temizleme/düzenleme halindeyim. Daha iyi hissediyorum eşimin haftada bir yaptığı temizlik ruhuma yetmiyor,ben de ona katkıda bulunuyorum artık. Kendi adıma teşekkür ederim ,iyki yazdın bunları😍

Eşinizin yardım etmesi çok güzel birşey kıymetini bilin bence en azından ortalıkta eşya bırakmayın
Mesela benm evde eşya azdır öyle kalabslık bir ev değil bu bir avantaj ortalıkta hiçbişey bırakmam ne ceket ne çanta vs

Bekarken dağınıktım, evlendim ilk yıl çalıştım yine dağınıktım. Şimdi çalışmıyorum ve yine sizin gibi dağınığım. İyi mi kötü mü bilmem eşim de benden beterdir.

Ben 3 vardiyali bir iste calisiorm sabah 4de kalkip ise gittigimde oluyor gece calisip sabah eve geldigimde. Hafta da 1 gun iznim var sadece. Hafta da bir gun supurebiliorm sadece ama hic bi zaman daginik bırakmıyorum. Bugun biraksam yarin iki kati daginik olacak daha fazla ugrasicm diyip duzenli tutmaya calisiyorm evimi. 2 gune bir supureym toz ala vileda yapaym olmuo malesef ama. Uyku bazen cok agir basabiliyor;) eminm ki bendn cok daha rahat bir isin vardir gunde 20 dk yarm saat ugrassan ztn bi sure sonra hersey duzene girecek.

İş paylaşımı yapın eşinizle ve eve gelince göz gezdirin ortalığa gereksiz seyleri kaldırın ve ertelemeyin ki çoğalmasın. Salon mutfak toplu olsun. Bulasık birikyirmryin salonda bir bardak kaldın yarın alırım demeyin. Masa üzeri vs gereksiz şeyler olmasın genel temizlik haftada bir gün. Hafta içi birgünde göze batan yer olursa toz alın wc temizleyin. ( saç kılı toz en çok orda oluyor) çamaşır yıkayınca cumartesi günü, pazar aksamına en geç kaldırın ütüleyin. Ama cmt her iş birikmiş oluyor. Camasırı persembe yukayıp cuma ütü vs yaparsanız cmtesi ortalıkta birsey olmaz rahat temizlk yaparsınız ütü falanda ortalıgı tozlandırıyor.

o konulara girersek taşlarsınız beni burda :KK70:
bende normalde demir anemisi var zaten
sürekli düşük modda yani, bi kontrol ettiriyim ama sağolun :KK200:

Ben de çalışan biriyim. Annem zamanında aman oku kızım bir şeye dokunma sen diye diye ben de tembel alıştım ve sürekli halsizlik var üzerimde ben de 9aylık evliyim. Bunun formülü aldığın şeyi yerine koymak mutfak içinde yemek yendiği gibi bulaşıkları durulayıp makinaya koymak ilk zamanlar eşim çalışmıyordu evdeki tüm işi o yapıyordu o yüzden ben eşim işe başlayınca zorlanmaya başladım bir aydır böyle alışmaya başladım. Benim de büyük sorunum yemek. İşten gelip yemek yapmak gerçekten zor geliyor basit şeyler yapıp geçiştiriyorum ama yemeği oflaya puflaya yapıyorum imreniyorum böyle hem çalışıp hem de işten gelince iki üç çeşit yemek yapan kişilere yok mu bunun bir çözümü acaba

aslında sorun şu ben kendimi eksik hissetmiyorum bence bi problem yok
ama eşim rahatsız şikayet ediyor
sonra kavga çıkıyor
Madem öyle o yapsın işleri. Ya da birini tutsun. Ev işi kadının işidir diye bir kural Yok kusura bakmasın beyim. Ben de para kazanıyorsam, ütüyü ben yapıyorsam bulaşığı da eşim yıkayacak. Sağolsun yıkar da. Ben de eve onunla aynı saatte ve yorgun geliyorum

Hafifleyin en once. Esyayi azaltin. Ayda 1 derin islere yardimci alin. Sarjli supurge harika fikir. Ben de bi maddi firsat bulursam dyson inkilere yanascam bakalim

yemek konusu icinde kendine sistem olustur.

benim olmazsa olmazim düdüklü tencerem - 2 tane 6 litrelik.

ben mesela bir yapmada ocaga iki tenceremi aliyorum- kurufasulye ve nohut mesela. zaten yapimi hemen hemen ayni. 12 litre yemek cikiyor. cam kavanoza konserve kurunca al sana en azindan 12 ögünlük yemek.
ayni sekilde tüm corbalarida yapabilirsin, mercimek, ezo gelin vs. hepsi kolayca konserve olur.

ayrica buzlugu aktif kullan- ilk zamanlar biraz zaman isteyen bir konu ama düzeni kurdugun zaman yemek pisirmek 10 dakikalik is.

ben sogani sarimsagi bile kiyip buzluga atiyorum mesela.

dolma, sarma, börek, kek... bunlarin hepsi buzluga girer. bir kek yerine 3 yap, tik buzluga.

aksam eve gelince bir salata yaparsin sonrada yan yatarsin.

ayrica ev aletlerin kaliteli olsun. Ütü mesela- benim kazanli ütüm var, üstünden bir gecimde pestil gibi yapiyor. eski ütümle 5 dakikada yaptigim ütüyü simdi 30 saniyede bitiriyorum.

girise birde sarjli kücük süpürge ol- hemen kirintilari, banyodaki saci kili cekersin- ben onunla toylari bile cekiyorum haftada bir toz alsam bile yetiyor :)
Sogan buzlukta sakincali diye biliyorum. Bir arastir istersen.

Yalnız değilsin. Ama kendini alıştır bence.çünkü sonu gelmiyor ve kavgalar artıyor.
Boşanacam 4 aydır ayrıyız anlaşamalı ayrılmak için altınlarımı almasını bekliyorum. Benim ailemde çok taktı bırakmak istemiyorum.

Back