Eşim Dağınık Olduğumu Söylüyor. Çalışan Kadınlar Nasıl Düzen Sağlıyorsunuz ?

4justice

* hasta la vista baby *
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2011
10.447
12.578
298
Günaydın KK
Yine yeni bir dertle karşınızdayım

eşim dağınık düzensiz olduğumu söylüyor dağınığım kabul. oldum olası düzenli biri olamadım. annem hep arkamı toplardı
şimdi 9 aydır evliyim, çalışıyorum. akşama kadar masa başı olmama rağmen eve gidince canım çıkmış oluyor. Sabah 6.30 da uyanıp akşam eve 6.30 da geliyorum. gecede 23:00 gibi uyumuş oluyorum.

çalışma bahanesinin arkasına mı saklanıyorum bilmiyorum. ne yemek yapasım geliyor ne temizlik.
haftada 1 cumartesi günleri genel temizlik yapıyorum.
çamaşırları da genel de haftada 1 makinaya atarım

atıyorum bi ceketi koltuğa bırakırım günlerce orda kalır, beni rahatsız etmiyor ama eşimle sırf bu yüzden sabah kavga ettik
düzenden ölüyosan git bi yardımcı tut o zaman dedim bende.

çamaşırları sermiştim 2 gün önce, 2 gündür toplamadım duruyo öyle. bu beni niye rahatsız etsin ki ? duruyo işte yani
eşim buna deli olmuş. ben de dedim kendin topla madem.

bu arada eşim hiç bi desteği esirgemez. çoğu zaman yemeği kendi yapar, ütüsünü kendi yapar
ben süpürrüm o siler. ama ben erkek olarak bu kadar sorumluluk alıyoken sen kadın düzeni kuramıyorsun evde diyor.

ama gelin görün ki ben haftasonu harici kılımı bile kıpırdatmak istemiyorum, bu arada bel fıtığı var sürekli bel ağrısından şikayetçiyim o yüzden de gidip hemen yatmak istiyorum.
genel olarak böyle.

sizin rutininiz nasıl ? hem iş hem ev nasıl yürütüyorsunuz ? hatta çocuklu olanlar bile var gıpta edilesi..
önerileriniz var mı ?

Çalışmıyorum ama siz yapmak istemedikçe birilerin planına uyulacagını da düşünmüyorum.

İş sizin yapmak istemenizle degişir.

Ben olsam çamaşırı toplar tv karşısında hemen katlarım
Yemekleri biraz fazla yapar kavanozlara koyup saklardım.
Bununla ilgili video anlatımları çok.
Evi silip süpürmeyi h.sonuna bırakır ama küçük işleri de akşamları yapıp işi hafifletirdim.

Planlarınıza uyan eşiniz destek olunca daha çabuk biter

Çalışan kadınların evle eskisi gibi ilgilenememesi çok normal bir durum ancak sizin dağınıklığınız çok işle ilgili durmuyor. Derli toplu olduktan sonra gündüz zaten ev dağılmıyor. Aksam yediğini, içtiğini, yattığın yeri toplasan yeter.
Ceketi attığınız yerde bırakıyorsanız yani öyle bir yapıdaysanız eşiniz haklı bence heleki kendisi düzenliyse.

Günaydın

Tam olarak eşim ve beni anlatmışsınız. Bende 5 buçuk yıllık evlilyim, çalışıyorum bi de çocuk.. eşim de eskiden destek olurdu. ben dağınıktım söylenirdi kavga ederdik. benim bu alışkanlığı değiştirip bi düzen kurmaya çalışmak 3 seneyi buldu. şimdi de eşim saldı artık eskisi kadar yardımcı değil.. ben çamaşırları toplayıp katla ütülükleri ayır yapıyorum hemen. yoksa kaldı mı kalıyor.. bide aldığımı hemen yerine koyma çabasındayım. tuvalete gitince mesela hemen yıkar çıkarım. duş aldıktan sonra banyoyu temizlerim girmişken. evi her gün süpüremiyorum bende. hafta sonundan haftasonuna. ama düzenli olmaya çalışıyorum. sabah evden çıkmadan bi iki bişe halledip çıkmaya çalkışıyorumm. ama gel görki ev işi nankör. ve evim eski hemen toz doluyor.. kıyafet dolabımın içlerine kadar her hafta sonu silmesem bildiğin toz yumağı oluyor.. ama önemli olan aklındayken kalkıp yapmak. eve gelince yatmamak. yatarsam bende kalkamıyorum çünkü.. sabah mesela. yatağı düzenledim. mutfakta iki üç parça ıvır zıvır vardı makineye yerleştirdim. çamaşır asmıştım topladım. makineye beyazları atıp saatini kurdum akşam eve gittiğim saatte btmiş olacak şekilde ayarladım. bizden başka yapacak kimse yok mecbur yine biz yapıcaz o yüzden bi yerden başlamak laızm.

Yardımcım var , banada sadece ortalıgı duzgun tutmak kalıyor. 7 de cıkıyorum 5 te eve gırıyorum. Evım cogunlukla topludur asla ustumden cıkanı yere bırakmam, cocuklarımda bırakmaz .

teşekkürler cevaplarınız için, ben ev kadını olamıyorum sanırım bilmiyorum
çünkü dediğiniz şeyler benim içimden asla gelmiyor yapmak istemiyorum
belki yarım saatimi alacak şeyler aksine elim çok hızlıdır herkes de böyle söyler ama gelin görün ki eve gittiğim gibi yatışa geçiyorum

hah tam olarak böyle işte
içimden gelmiyor bende sevmiyorum iş yapmayı yemek yapmayı

kocan ne diyo peki bu durumlara ? benimki gibi laf ediyor mu

Yardımcım var , banada sadece ortalıgı duzgun tutmak kalıyor. 7 de cıkıyorum 5 te eve gırıyorum. Evım cogunlukla topludur asla ustumden cıkanı yere bırakmam, cocuklarımda bırakmaz .

ne kadar geliyor yardımcı ? onun da etkisi vardır muhakkak
yemeği falan yardımcı mı yapıyor ?

Rahatsınız ,haftada 1 kez makina calıstırmayı nasıl basarıyorsunız
Valla tasarruflu is
İlk yıl hep bi bocalama olur ama sizinki rahatlık
2 gün ceketi koydugunuz yerden almıyorsanız sorun.
Cocuk olunca hic cıkaamazsınız isin icinden
Yorgunluk icin demir eksiliğine fln baktırın bence.

Bu yeni evli kadınlarda genel bir problem ya, ben de aynı durumdayım. Elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum ama hep eksik hissediyorum kendimi bu yüzden seni çok iyi anlıyorum...

aslında sorun şu ben kendimi eksik hissetmiyorum bence bi problem yok
ama eşim rahatsız şikayet ediyor
sonra kavga çıkıyor

Eşin yan gelip yatmadığına ve o da evde bir şeyler yaptığına göre sen de elini taşın altına koymalısın. Dağınıklığı ben de sevmem evde de dağıtan ve toplamayan birisi olsun istemezdim.
Pratik olmak lazım.
Mesela salondan banyoya mı gideceksin giderken salonda olan ama aslında salon banyo arasındaki yol arasında durması gereken bir nesneyi al oraya götür giderken. Dönüşte de yatak odasındaki bardağını al mutfağa taşı gibi.

Ütü masasını katlanacak çamaşırları tv karşısında yap

hah tam olarak böyle işte
içimden gelmiyor bende sevmiyorum iş yapmayı yemek yapmayı

kocan ne diyo peki bu durumlara ? benimki gibi laf ediyor mu

kavga boyutunda hiç bir laf söylemedi ama şakayla karışık söylediğinde bile ,
beni cam silerken görüp begenmedin , tırnagımdaki kırmızı oje ye aşık oldun peşime düştün ,
benden bu kadar kusura bakma diyordum ,

bazen annemın yanında takılırdı annemde ben sana dedim oğlum sen kendin kaşındın der ,

ilk yıllarda kendisi çok yardımcı oluyordu zaten ozaman durumumuz hiç yoktu
temızlık yapar bütün gece ağlardım heryanım ağrırdı , yazık banaaaa

Cocuk olunca düşünemiyorum :) eşin haklı dagınık bir evde huzurla oh dıyıp nasıl yasanırki. Üstelik eşinde elınden gelenı yapıyormus yani. Oturdugun yerden camasır katlamak hiçte zor degil bekletme hemen katla koy yerıne. 1 hafta ceketın koltukta kalmasıda nedır 1 dakıkanı almayacak bir yerleştirme sonucta. Eger cocugun olsun istiyorsan o zaman ne yapacaksın? Hadi yoruluyorsun temızlıkcı tutacaksın dıyelım onada dagınık evımı trmızle dıyeveksın :/

şöyle ki bi giydiklerimiz bidaha da giyilmez aslında haftada 1 dönüyor yani kıyafetlerimiz sıkıntıya sokmuyor
eşim iş gezisine falan gidicekse haftaiçi de atıyorum çok kıyafet götüreceği için
çocuk olunca hayal edemiyorum kendimi zaten
bu rahatlığı yenmenin bi yolu var mı peki

Düzen sağlayamıyorum ve çokta kasmıyorum açıkçası.3 senelik evliyiz, birde kızımız var. Haftada 1 sil süpür toz al. Hafta içi 1 veya 2 süpür. Çamaşırları toplamama rağmen yine ütü odasında yığın oluşturdular. Oyuncaklar desen her yerde. Yemek konusunda sıkıntım yok, yapmayı seviyorum. Ama ev işi beni öldürüyor. Yardımcı kadın arayışındayım bu ara..

ayy bende ciddi ciddi bakmayı düşünüyorum
hem kadın gelirse toplarım belki ortalığı utanırım
en azından yemek çamaşır ütü derdi olmaz

ah o ceket ya inanın hiç rahatsız etmiyor beni kalsın yani ceket nolcak cumartesi zaten toplanacak.
ne biliyim

Kıyafet cıkmasa,nevresim cıkıyo,o cıkmasa havlular,bornozlar
Hepsini aynı gün yıkaamaya dermanım olmadıgından en az 3 gün calısıyo haftada
Bence demir eksikliği flan var.İnsan oturdugu yerden kalkmak istemiyor.
Hamilelikten once hep halsizdim.
Calısıyorma yoruyordum.
Hamilelikte bi ortaya cıktıki demir 7 ye düsmüs
İlacla normle döndüm bi enerji geldi
Ona baktırın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…