Eşim çok sorumsuz sizce nasıl ders verebilirim ?

Kendi işiymis ama kendi işi dahi olsa işe 3te gitse dahi böyle yapılmaz
Sabaha kadar 101 oynuyor adam işe zamaninda gitse bile eminim sizi ihmal ediyordur
İş sorununu halletseniz telefon ortaya çikar telefonu hallederseniz olay çözülür bence
Bu kadar bağımlılık iyi değil hem işi hem eşi ihmal ediyor

Kötü biri değildir tek sorunum bu konu . ben kaldırıp dırdır edince gidiyor ama kendi yapsın istiyorum

o zaman kaldırma.. kalkmadığında ne yaşayacağını kendi görsün kararı kendi versin.. daha ne kadar arkasını toplayabilirsin ki?

mesela benim eşim ilk evlendiğimizde üstünden çıkan kıyafetleri oraya buraya koyuyordu, kapının arkası vs.. sonra niye yıkanmadı diye soruyordu. ben de kirli sepetine atmazsan yıkanmaz dedim. kaç kere kirli kıyafetleri tekrar giymek zorunda kaldı.. sonra baktı ki atmıyorum makineye kirli sepetine atmaya başladı.. artık temiz kıyafet giyebiliyor..

net olun, kararlı olun.. kimse kimsenin hizmetçisi değil...

Yıpranan siz olursunuz bu taşına kadar sorumluluk sahibi olamamış birine siz öğretemezsiniz yerinizde olsam yol yakınken gerisin geri kaçarım ya da çocuk yapmam, çünkü düzelmez yarın çocuğunuz olduğunda da aynı şekilde davranacak o zaman iş işten geçmiş olacak

Bendede vardı böyle bişi... 3 sene her yolu denedim bagır çagır yada salll hesabı hiçbiriyle olduramadım. Yok yani sorumluluk duygusu yok. Ben yüklendikçe sorumlulugu başka yük bindi üzerime. Sadece yapcagı tek iş işe gitmesi olan insan onuda cıvıttı. Ben ailemden böyle görmedim babam kendi kalkardı işine uyandırdıgımız da bi kere söyledimi kalkardı. (sahur fln için yada erkenden yapılacak Bi iş varsa). Keza bende öyle Bi işim varsa Bi sorumlulugum varsa vaktinde kalkarım hallederim. İki çocuk ev sorumlulugu herşey bana binmişken sahi ona ne gerek vardı? Dedim ve davamı açtım. Üzüldüm mü evet ama en çokta 3 senemi sorumluluk bilmez çocuklarını dahi gözü görmez Bi insana heba ettim diye yoksa onun dışında güzel bişey oldu benim için. Benim sana diyeceğim tek şey uğraş boşanıırsan aaa keşke şunuda yapsaydım diyebilcegin ne varsa hepsinii yap baktın olmuyo onu sorumsuzluguyla bırak ve yoluna devam et. Sorumluluk sahibi olmadan da çocuk yapma... Çünkü insan ne eş dedigine nede kendine üzülüo çocuk olunca tek çocuk üzüyor..

Baştan almayacaktın bir ömür çekeceksin geçmiş olsun

Esime bende aynısını yapmıştım
Üniversitede de ev arkadaşım hep salonda uyuyakalıyordu. Uykusu da ağırdı. Zorla yatağına götürüyordum. Birkac kere yerinde yat götürmem seni dedim. Yine koltukta yattı. Bende götürmedim. Evimiz soğuktu. Ertesi gün hastalandı. Bir daha koltukta uyuyakalmadı.
Eşinizin de işe vaktinde gitmesi sizin sorumluluğunuz değil ki. Hiç çekemem çocuk gibi

siz annesi değilsiniz... bireysiniz .. annesi olmayı bırakın

Kendi işi elemanlar açıyor ama başında olması gerekiyor yine de açılınca keyfinden kalmıyor Dibinde çalan Alarmı bile duymuyor

Gercekten gerekse elemanlardan önce o giderdi diye dusunuyorum.

Birakin is yerini acan elemanlari varsa keyif yapsin adam :))

Ben de eskiden esim calismiyor diye uzulurdum. Salakmisim :) 3 4 sene üzüldüm. Sonra dedim ben napiyorum ya

Kötü biri değildir tek sorunum bu konu . ben kaldırıp dırdır edince gidiyor ama kendi yapsın istiyorum

Belki de siz sürekli kaldırdığıniz , uyardiginiz için o bilinç uyanmiyor.

Bir iki ay tek kelime etmeyin bu konuda , bekleyin ne olacak gözlemleyin.

Bi salın tabiri caizse kendi haline bırakın yapmasi gereken şeyler olduğunun farkına varsın gec kalsin azar isitsin yetisemesin kendi farkına varsın

Oncelikle cocuk sahibi degilsin bir tanesini buyutmeden digerini yapmayin derim ben.Sizde zaten bir tane var suan.Ben babamdan gormedim boyle bir sey.Hep dakikti.Surekli tertipli ve duzenli.En yakim oldugu icin babami ornek verdim.Yani soyle genel dusununce boyle miskin,ise gidemeyin kalkamayan bir erkek yok cevremde.Acaba sonradan mi boyle oldu,ailesi ikende boylemiydi.Yada evliligin illk yillarinda..Birde ise gidemiyorsa uyku bir mazeret degil.Nasil devamsizlik tutup cikisini vermemisler.Tuhaf sey.

Çok güzel bir laf varya kadın kötü yetiştirilmiş bir erkeğin rehebilitasyon merkezi değildir. Erkeklere sorumluluk duygusunu ailesi öğretir. Belli yaşa gelmiş bir erkeğe sen bunu nasıl kazandırabilirsin. Ciddi bir savaş vermen gerekiyor. Bu çok basit bir mesele değil. Malesef günümüzde erkekler. Oyunun başında afedersiniz yeme içme üzerine bi hayat benimsemiş annesi babası onu eğitmekle uğraşmamak için onun yerine bütün işleri halletmiş. Sonunda da erkekler işte böyle kontrolsuz sorumsuz ve eğitimsiz olarak hayata bırakılmış. Siz bu erkeğe ne yapabilirsiniz ki. Sorumluluk duygusu olan bir erkekten daha romantiği yoktur. Bence kesinlikle psikolojik bir destek almasını sağla. Ve bunu abartılmış birşey olarak görme. Aman canım o kadar da değil deme. Sağlıkçı olarak söylüyorum bunu. Yarın öbürün size de birşey olur düştüğünüzde onunda sizi kaldırabilcek kapasitede olması gerekir. Tek başınıza 2 kişilik bir hayatı yaşayamazsınız. Hem kendinizin hem onun sorumluluğuyla ilerde belki çocuk olacak. Onu uyandırmanız ona yapması gereken şeyleri söylemeniz. Yani kısaca onun yüklerini almanız ona hiçbirşey kazandırmaz. Bu bir anlayış göstergesi değildir. Tam aksine aynı evebeyinler gibi eğitmek yerine kaçmaktır bu. İyilik yaptığını zannedip kötülük yapmaktır. Bugün 5 yaşında bir çocuğun bile belli sorumluluklarını almasını bekliyoruz. Kendini yetiştirememiş bir eşin size koca olmasını beklemeyin. Çok uzun yazdım. Daha da yazardım ama o kadar çok çevremde görüyorum ki bu sorunu. Gördükçe daha çok üzülüyorum. Bu sorunlar onun yetiştirilmesinden kaynaklanmakta. Birkaç cümleyle ve ya davranışla koca geçmişini değiştiremezsin. Destek alın. Destek almaktan korkmayın. Ancak bir uzman ona bu farkındalığı kazandırırsa düzelmek için çabalar. Öbür türlü kendinde bir sorun görmediği için bunu da kabullenmediği için kendini savunmaya geçecek ve daha da yıpratıcı bir hal alacak.

Öncelikle baba yapmayın bu adamı . Üstünüze kredi çekmeyin , dükkan vs açmayın ne bileyim hibe desteğine başvurmayın . Hiçbir şeyi imzalamayın . Uyandırmaya çalışmayın , inceldiği yerden kopsun. Olmadı kapının önüne koyarsınız .

Valla ne yalan soyliim her sabah erkenden kalkıp hele şu süreçte işe gitmek yordu herkes uzaktan calısırken...bazen ben de istiyorum sabaha dek fil izliim sınra da yatıp uyuyayım...yarın oyle yapiim diyorum ama acısını fena cıkarırlar o yüzden hiç yapamıorum ...ctesi günü de ne hikmetse saat 1de aşırı uyku bastırıyor max 1 e kadar durabiliyorum...

Neden adamı zorla kaldırıp işe göndermeye çalışıyorsunuz? Kendi işimiymiş. Elemanlar açıyormuş. Şu pozisyonda eşim beni zorla uyandırmaya çalışsa ben gıcık olurdum.

Kendi işi 13 yıl geçti düzelmedi bağırdım olmadı konustum olmadı araya adamlar soktum işinin başın da durmasa kaybedeceğini anlatan olmadı defalarca batık felan filan sonuç şuan keşke ondan kurtulacak imkanım olsada kurtulsam diye dua ediyorum..konu ise gitmemesi değil konu annelik yapmam ben koca istiyordum oğul degil.. özeti Anna evinde egitilmeyen sizin evinizde egitilmiyor ne yazık ki.

Elemanlarına güveniyor demek ki sizde üstelemeyin bırakın kendi keyfinize bakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…