Ay iki yorumunuzu da okudum ve sinirlendim. Siz şu, cocuklarinin büyüdüğünü bir turlu kabul etmeyen, pispislayan anneler gibisiniz. Cok itici.
Benim kizim daha 8 yasinda. Ve bu yil kendi basina yikanmaya basladi. Ve buna o kadar sevindi ki anlatamam size. Bu 13 yasindaki ergen daha kendi basina yikanamiyor. Ve yine 13 yasinda bir yegenim var. Ablam calistigi icin butun evin yuku ve 11 yasindaki kardesinin yuku de o 13 yasindaki cocugun ustunde. Aksam annesi gelene kadar evin butun islerini hallediyor. Ablam cok erken ciktigi icin kahvalti ve oglen yemegini de o 13 yasindaki yegenim hazirliyor. Gayet de guzel sofra kurar, onun yaptigi isi ben yapamam o derece de titizdir.
Hadi bakalim, bu da 13 yasinda. Tamam yas olarak cocuk kategorisine giriyor dogru ama, ben her cocugu da ayni sekilde degerlendiremem. Kimse de kusura bakmasin. Bastan beri bu cocugu kimse yetistirme derdine dusmemis ki. Bu cocugun anne babasi olmasa daha iyi olurdu. O zaman boylesine kotu bir cocuk olmazdi emin olun. Her zaman anne babanin varligi iyi degildir. Boyle anne baba da olmaz olsun. Haa, ayriyeten ben biraz da maya olayina inanirim. Bu cocuk da babasinin mayasindan var malesef. Hem maya kotu, hem onunde kotu bir ornek olan baba var. E haliyle ortaya boyle canavar bir coxuk cikmis.
Baskalari icin de uzaktan ahkam kesmek kolaydir. Siz konu sahibinin gosterdigi fedarligin binde birini bile gosteremezsiniz. O halde konu sahibini yargilamak sizin gibi birine hic dusmez.
Ayrica size ne yani. Isteyen istedigiyle evlenir. Ne demek evlenmeseydin, sanane sana mi kaldi bunu soylemek??? Kirk kere evlenir, kirk kere de bosanir. Kimse de bisey diyemez. Artik insanlarin ozel hayatlariyla ilgili bu kadar rahat konusamayacagini ogrenmeli insanlar bence. Haddi degil kimsenin cunku.