• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Çocuk Yapmak İstemiyor(çocuksuz evlilik devam eder mi?)

Çocuk dediğiniz 13 yaşında liseye başlıyor.

Kimse çile, acı çekmek için evlenmez bu bir ve ben müneccim değilim evlendikten sonra değişip değişmeyeceğini bilemem.
Çocuk diyorsunuz, peki ;
# hiç bir çocuk sizin kadınlığınıza küfretti mi?
# 3 sene boyunca hiç eşinizin yanına oturamadan,elini tutamadan yaşayabilirmisiniz?
#13 yaşında çocuğun kakasını usanmadan hergun temizleyebilir misiniz?
#çocuk üzülmesin diye eşinizin çocuğuyla birlikte tatile çıkmasına göz yumabilir misiniz?
# odanızda otururken kapılarınıza tekme atılmasına müsade edebilir misiniz?
#yaptığınız yemeğin bilerek ,isteyerek tenceresiyle birlikte yere atılmasını kaldırabilir misiniz?
#yapmadığınız bir şeyi iftira yoluyla yaparım diyen çocuğa seyirci kalabilir misiniz?
# çocuğa en ufak uyarıda bulunduğunuzda,bu senin görevin eşşek gibi yapacaksın derse tamam diyebilir misiniz?

Bunları yapan bir çocuk. Ben yaptım dayandım , siz dayanabilir misiniz ?
Çocuğun her yaptığına göz yuman o baba var ya o baba, nasıl bir kötülük yaptığının farkında mı acaba? Böyle şımarık sorumsuz oğlan yetiştirmenin cezasını çocuğun ergenlik döneminde ve sonrasında çekecek..umarım çekmez ama çekecek. Sana ne demeli bilemedim canım , her şeyi fazlasıyla yapmışsın hiç bir acaba kalmadan pişmanlık olmadan yoluna devam et. O adamdan çpcuğun olmadığına da şüket nasıl babalık yapıyomuş gördük. Oğlunu pohpohlamakla biryere varamayacağını görecek.....

Çocuğun her yaptığına göz yuman o baba var ya o baba, nasıl bir kötülük yaptığının farkında mı acaba? Böyle şımarık sorumsuz oğlan yetiştirmenin cezasını çocuğun ergenlik döneminde ve sonrasında çekecek..umarım çekmez ama çekecek. Sana ne demeli bilemedim canım , her şeyi fazlasıyla yapmışsın hiç bir acaba kalmadan pişmanlık olmadan yoluna devam et. O adamdan çpcuğun olmadığına da şüket nasıl babalık yapıyomuş gördük. Oğlunu pohpohlamakla biryere varamayacağını görecek.....

Allah bildiği gibi yapsın. Evlenmekle kendime çok büyük kötülük etmişim. İyiki bebeğim olmadı. Allah korumuş.

Merhaba KK hanımları

Ben 3 senedir evliyim. Eşimin 2. benim ilk evliliğim.Eşimin bir tane evladı var önceki evliliğinden. Evlenmeden önce eşim geniş bir aile olmak istediğini dile getiriyordu fakat evlendikten sonra, bu fikri birdenbire yok oldu.
Oğlum var onu seversin diyor,ben o duyguyu tatdım zaten istemiyorum diyor. Oğlu bizimle yaşıyor 13 yaşında. Acaba oğlu olduğu için, kıskançlık olmasın diye mi istemiyor çocuk ? Fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.
valla ben o duyguyu tattım istemiyorum demekte ne demek ?? bu ne kadar bencilce farklı bi şekilde söylese anlarım ama bu konuşma tarzı yanlış olmuş. şuan maddi manevi istemiyor olabilir yada dediğin gibi çoçuğu ile ilgili bir durumda olabilir ama konuşma tarzı bence çok yanlış.. umarım bu tarzını değiştirir. sende iyice düşün gerçekten bu adama çocuk vermek istiyormusun diye

bır cocuk mutlu ıse yada degılse bunu cok acık bır sekılde bellı eder tavur ve hareketlerı ıle bunu anlamak cok basıt aslında bıraz cocuk dılınden anlamanız yeterlı....

ayrıca kızım babasını ne kadar goruyorsa ogluda o kadar goruyor dıyebılırım cunku eşim haftanın 3-4 gunu evde yok..

hem dedıgım gıbı ben aynı evde sureklı yasamayı kabul etmezdım...

evlılıgın ozellıkle ılk yılında yalnız olmak gerek dıye dusunenlerdenım....

Herkesin kaderi bir olmuyor cnm. Kimse istemez bunları yaşamayı. Bir yıl yalnız olmak... O benim için sadece bir hayalden ibaret olabilirdi. Düğün gecesi çocuk bizimle geldi, arabaya bin dedi babası başbaşa kalmam gereken zamanda yanımdaydı. Buna bile ağzımı açmadım. Biri de çıkıp yeni evlisin bikaçgün bizde kalsın çocuk demedi. Annem şok olmuştu arabaya bizimle binince. Çok üzücüydü ...

valla ben o duyguyu tattım istemiyorum demekte ne demek ?? bu ne kadar bencilce farklı bi şekilde söylese anlarım ama bu konuşma tarzı yanlış olmuş. şuan maddi manevi istemiyor olabilir yada dediğin gibi çoçuğu ile ilgili bir durumda olabilir ama konuşma tarzı bence çok yanlış.. umarım bu tarzını değiştirir. sende iyice düşün gerçekten bu adama çocuk vermek istiyormusun diye

Ayrıldım cnm 2 gündür ailemin yanındayım. Hakkımda hayırlısı olsun

Herkesin kaderi bir olmuyor cnm. Kimse istemez bunları yaşamayı. Bir yıl yalnız olmak... O benim için sadece bir hayalden ibaret olabilirdi. Düğün gecesi çocuk bizimle geldi, arabaya bin dedi babası başbaşa kalmam gereken zamanda yanımdaydı. Buna bile ağzımı açmadım. Biri de çıkıp yeni evlisin bikaçgün bizde kalsın çocuk demedi. Annem şok olmuştu arabaya bizimle binince. Çok üzücüydü ...
canım burda iş senın eşinde ve annesınde bıtıyor...
bızım dugunumuze nıkahımıza vs gelmedı etkılenır dıye dusunduk , benım ıcın sakınca yoktu ama esımde gelmesını ıstemedı....
ama olan bıten herseyden haberı vardı çocugun...
velendık balayına gıttık, o surecte sadece telde konustular...
hafta sonları bıze gelır sadece ya da kırk yılın bası annesının bır ısı varsa onun dısında annesı ıle yasıyor...
sızın esınızın bastan bazı seylerı dusunmesı gerekıyordu sızınde tavır koymanız gerektı bence... ama sızde susmakla hata yapmısınız..
bır donemler ayrılmıs olmanın verdıgı vıcdan azabı ıle esım bana pek ılgı gostermezdı, her planımız cocuga gore duzenlenırdı, bende haklı olarak kendımı dıs kapının mandalı olarak gorurdum , konustum yerı geldı kavga ettım bır duzen oturtması -bızımde kendımıze aıt bır yasantımız oldugunu hatırlaması ıcın ve zamanla dengeledı herseyı.....
cocuklu bırıyle evlenmek zaten zor bu bır gercek, ama zoru kolaylastırmak kısılerın elınde..

Şimdiden çaresizliğe düşmüşler bile zaten. Çocuğu bırakacak yer arıyormuş. Görümcem arayıp söyledi.

Hani oğluna 50 kadını feda ediyordu .
Şimdi sağa sola bırakma peşine mi düşmüş ?
O 50 kadının içine annesi , ablası girmiyor mmuymuş ?
Feda edecek birileri yok muymuş ?Geçirememiş mi nazını ?

Vah vaaaah..

canım burda iş senın eşinde ve annesınde bıtıyor...
bızım dugunumuze nıkahımıza vs gelmedı etkılenır dıye dusunduk , benım ıcın sakınca yoktu ama esımde gelmesını ıstemedı....
ama olan bıten herseyden haberı vardı çocugun...
velendık balayına gıttık, o surecte sadece telde konustular...
hafta sonları bıze gelır sadece ya da kırk yılın bası annesının bır ısı varsa onun dısında annesı ıle yasıyor...
sızın esınızın bastan bazı seylerı dusunmesı gerekıyordu sızınde tavır koymanız gerektı bence... ama sızde susmakla hata yapmısınız..
bır donemler ayrılmıs olmanın verdıgı vıcdan azabı ıle esım bana pek ılgı gostermezdı, her planımız cocuga gore duzenlenırdı, bende haklı olarak kendımı dıs kapının mandalı olarak gorurdum , konustum yerı geldı kavga ettım bır duzen oturtması -bızımde kendımıze aıt bır yasantımız oldugunu hatırlaması ıcın ve zamanla dengeledı herseyı.....
cocuklu bırıyle evlenmek zaten zor bu bır gercek, ama zoru kolaylastırmak kısılerın elınde..

Tepki versemde hiçbirşey değişmedi cnm yine haksız ben oldum.

Hani oğluna 50 kadını feda ediyordu .
Şimdi sağa sola bırakma peşine mi düşmüş ?
O 50 kadının içine annesi , ablası girmiyor mmuymuş ?
Feda edecek birileri yok muymuş ?Geçirememiş mi nazını ?

Vah vaaaah..

Lafları söylemek kolay gerçekleştirmek zordur.
Kimse bu kadar ilgili olmadı ona bunu biliyor. Hergün 5 çeşit yemek,pasta börek şimdi kimse yapmıyor. Kimse arkasını toplamıyor. Görümcem almaz zaten ben alamam istemem dedi. Bende kardesınle konuş beni ilgilendirmez dedim.Kv yok zaten vefat ettı.

Tepki versemde hiçbirşey değişmedi cnm yine haksız ben oldum.
şu da var tepkı verdıgınde sen karısma, sus otur, o benım evladım herkesten önce o gelir vs yaklasımları oluyor, eşimde de oluyordu , kendi evladımız olduktan sonra tekten iki evlada geçiş yapınca benimde söz hakkım doğdu çünkü artık bende bir anneyim-evladının birinde olmasada diğerinde söz sahibiyim o yaklaşımı son buldu...
ben zaten yanlış gördüklerimi söyledim hep tatlı bir dille eşime ilk evliliğinden olan çocuğunun yetiştirilme tarzıyla alakalı ama hiçbirşeyine direk müdahalede bulunmadım...

şu da var tepkı verdıgınde sen karısma, sus otur, o benım evladım herkesten önce o gelir vs yaklasımları oluyor, eşimde de oluyordu , kendi evladımız olduktan sonra tekten iki evlada geçiş yapınca benimde söz hakkım doğdu çünkü artık bende bir anneyim-evladının birinde olmasada diğerinde söz sahibiyim o yaklaşımı son buldu...
ben zaten yanlış gördüklerimi söyledim hep tatlı bir dille eşime ilk evliliğinden olan çocuğunun yetiştirilme tarzıyla alakalı ama hiçbirşeyine direk müdahalede bulunmadım...

Ayrıldım zaten cnm şuan ailemin yanındayım. Evde değilim yani.Dilekçe verdım şikayette bulundum.ayrılıyorum

Şimdiden çaresizliğe düşmüşler bile zaten. Çocuğu bırakacak yer arıyormuş. Görümcem arayıp söyledi.

Görümcen seni neden arıyor ki,ya da sen niye cevap veriyorsun ? Ne halleri varsa görsünler,"halası babası var banane,bana niye anlatıyorsun" deseydin.Şu an üzüleceğin tek şey heba ettiğin 3 yılın olmalı.

Bence son yaşananlar 45. Sayfada diyerek güncelleyin konuyu. Ilk mesaja göre yorumlar gelmeye devam edecek yoksa.

Ben bunu eşime söyledim evlendikten sonra. Ayıp olacak ama ben ikinci el kadın almam dedi . Kandırılddığıma mı yanayım lafları na mı.

İğrenç bir düşünce tarzı ya zihniyetine....
Oğlu kiskanir diye çocuk yapmamak da nedir aşırı bencil.
Resmen ev isi, çocuk bakımı için evlenmiş gibi.
O evde o çocuğa annelik yapıyorsanız, yetiştirme konusunda da söz hakkiniz var sonuçta ne demek herseye sizi dislayarak karar vermek?
Çocuğu da aşırı şımarık terbiyesiz yetiştirmis. O daha çocuk demek çözüm degil ki. Boyle gelmiş böyle gider bi çözüm bulmasa.
Hele ki sırtınıza yumruk vurmasi ne kadar iğrenç bi insan olduğunu ortaya sermis.
Gayet gencsiniz en azından bu da bir avantaj. Cook iyi olmus ayrılmaniz. Çocuk olayını kabul etse da cekilmezmis o zihniyet.

Bence kesinlikle evlenmedikten sonra biriktirdiyse o parayi paylaşmak zorunda mahkemeye sunun.

Ben yaş mevzusu yüzünden çok arkadaş kaybettım. Yaşı buyuk biriyle evlendiğimi duyunca arkadaslarım ilişkisini kesti benimle.

Bu çok saçma olmuş iste. Sonuçta eşinin yasi büyük de olsa mutlu olanlar da var. Tamam insan arkadasina düşüncelerini söyleyebilir ama bunun icin arkadaşlıgi bitirmek sacmalik. Umarim o karakterde kişilerle barışmazsiniz.

Back