- 25 Ağustos 2016
- 4.806
- 14.267
- 208
- Konu Sahibi Makyajkolik13
-
Amin inşallah teşekkür ederımHiç üzülme artık. O üzülsün neler neler var kimse kimsenin çocuğuna böyle bakmazdı ki kendi
annesi bile böyle özverili bakmamış, az insan olsa şükrederdi Allah sizi kısmet etti diye ama
nerde o kadar akıl..
neyse bundan sonra çok yanacak derdine merak etme yani..
İnşallah dilediğin gibi kolayca kurtulursun.Yaşın da çok gençmiş zaten Allah bundan sonra iyi düzgün hayırlı
insanları çıkartsın karşına İnşallah.
e tamam da çocuk yani . çocukla çocuk olunmaz .o yüzden hanımefendi işte çocuklu adamla evlenmeyin derler bekarsanız . çocuk bu yani aklı ermez ki . neyse benim sözlerim konu sahibini kırmak için değildi . o adamdan kurtulduğuna sevindim .
ben çocuğa üzüldüm çocuklar hamurdur onları yoğuran ana babalarıdır maalesef ki o çocuğu da o şekilde yoğuran onu doğuran annesi ve boşanacağınız eşiniz ..şimdi kapılara sığdıramıyorlar yavru köpek misali nerelere bırakacaklarını şaşırmışlar oysaki o çocuğu bile isteye dünyaya getirip o şekilde şekillendirenler kendileri..ki hala aynaya bakıp ben naptım dememişler..Allah ıslah etsin böylelerini .Çocuk dediğiniz 13 yaşında liseye başlıyor.
Kimse çile, acı çekmek için evlenmez bu bir ve ben müneccim değilim evlendikten sonra değişip değişmeyeceğini bilemem.
Çocuk diyorsunuz, peki ;
# hiç bir çocuk sizin kadınlığınıza küfretti mi?
# 3 sene boyunca hiç eşinizin yanına oturamadan,elini tutamadan yaşayabilirmisiniz?
#13 yaşında çocuğun kakasını usanmadan hergun temizleyebilir misiniz?
#çocuk üzülmesin diye eşinizin çocuğuyla birlikte tatile çıkmasına göz yumabilir misiniz?
# odanızda otururken kapılarınıza tekme atılmasına müsade edebilir misiniz?
#yaptığınız yemeğin bilerek ,isteyerek tenceresiyle birlikte yere atılmasını kaldırabilir misiniz?
#yapmadığınız bir şeyi iftira yoluyla yaparım diyen çocuğa seyirci kalabilir misiniz?
# çocuğa en ufak uyarıda bulunduğunuzda,bu senin görevin eşşek gibi yapacaksın derse tamam diyebilir misiniz?
Bunları yapan bir çocuk. Ben yaptım dayandım , siz dayanabilir misiniz ?
Ay iki yorumunuzu da okudum ve sinirlendim. Siz şu, cocuklarinin büyüdüğünü bir turlu kabul etmeyen, pispislayan anneler gibisiniz. Cok itici.e tamam da çocuk yani . çocukla çocuk olunmaz .o yüzden hanımefendi işte çocuklu adamla evlenmeyin derler bekarsanız . çocuk bu yani aklı ermez ki . neyse benim sözlerim konu sahibini kırmak için değildi . o adamdan kurtulduğuna sevindim .
Ay iki yorumunuzu da okudum ve sinirlendim. Siz su cocuklarinin budugunu bir turlu kabul etmeyen pispislayan anneler gibisiniz. Cok itici.
Benim kizim daha 8 yasinda. Ve bu yil kendi basina yikanmaya basladi. Ve buna o kadar sevindi ki anlatamam size. Bu 13 yasindaki ergen daha kendi basina yikanamiyor. Ve yine 13 yasinda bir yegenim var. Ablam calistigi icin butun evin yuku ve 11 yasindaki kardesinin yuku de o 13 yasindaki cocugun ustunde. Aksam annesi gelene kadar evin butun islerini hallediyor. Ablam cok erken ciktigi icin kahvalti ve oglen yemegini de o 13 yasindaki yegenim hazirliyor. Gayet de guzel sofra kurar, onun yaptigi isi ben yapamam o derece de titizdir.
Hadi bakalim, bu da 13 yasinda. Tamam yas olarak cocuk kategorisine giriyor dogru ama, ben her cocugu da ayni sekilde degerlendiremem. Kimse de kusura bakmasin. Bastan beri bu cocugu kimse yetistirme derdine dusmemis ki. Bu cocugun anne babasi olmasa daha iyi olurdu. O zaman boylesine kotu bir cocuk olmazdi emin olun. Her zaman anne babanin varligi iyi degildir. Boyle anne baba da olmaz olsun. Haa, ayriyeten ben biraz da maya olayina inanirim. Bu cocuk da babasinin mayasindan var malesef. Hem maya kotu, hem onunde kotu bir ornek olan baba var. E haliyle ortaya boyle canavar bir coxuk cikmis.
Baskalari icin de uzaktan ahkam kesmek kolaydir. Siz konu sahibinin gosterdigi fedarligin binde birini bile gosteremezsiniz. O halde konu sahibini yargilamak sizin gibi birine hic dusmez.
Ayrica size ne yani. Isteyen istedigiyle evlenir. Ne demek evlenmeseydin, sanane sana mi kaldi bunu soylemek??? Kirk kere evlenir, kirk kere de bosanir. Kimse de bisey diyemez. Artik insanlarin ozel hayatlariyla ilgili bu kadar rahat konusamayacagini ogrenmeli insanlar bence. Haddi degil kimsenin cunku.
Çok teşekkür ederim. Ağzınıza yüreğinizin güzelliğine sağlık. Uzaktan o kadar kolay geliyor ki insanlara sadece ahkam kesiyorlar. Bi dur bi oku ilk önce yazılanları da ondan sonra yaz ne yazacaksan, yüzlerce şey yazıldı burda ama anlatamıyorum bir türlü. Çocuk bunu herkes biliyor. Çocuk dediğin çocuk gibi olmalı.
Cocuk deyip duruyoruz da onun yasindakiler coktan kisisel temizliginden yemegine kadar kendi sorumlulugunu coktan almis oluyor. Anasi babasi beyinsiz gibi yetistirmis zorlugu size dusmus. Simdi kendi b.klarinda bogulsunlar. Uzaktan ahkam kesmekte kolay "cocukla cocuk olma" bu konu icin fazla komik.
Boyle mı çocuk yetıstırılır.ne bıcım esınız var ılerde eşine de boyle davranır bu.Boşanmayı dusunebılırsınÇocuk dediğiniz 13 yaşında liseye başlıyor.
Kimse çile, acı çekmek için evlenmez bu bir ve ben müneccim değilim evlendikten sonra değişip değişmeyeceğini bilemem.
Çocuk diyorsunuz, peki ;
# hiç bir çocuk sizin kadınlığınıza küfretti mi?
# 3 sene boyunca hiç eşinizin yanına oturamadan,elini tutamadan yaşayabilirmisiniz?
#13 yaşında çocuğun kakasını usanmadan hergun temizleyebilir misiniz?
#çocuk üzülmesin diye eşinizin çocuğuyla birlikte tatile çıkmasına göz yumabilir misiniz?
# odanızda otururken kapılarınıza tekme atılmasına müsade edebilir misiniz?
#yaptığınız yemeğin bilerek ,isteyerek tenceresiyle birlikte yere atılmasını kaldırabilir misiniz?
#yapmadığınız bir şeyi iftira yoluyla yaparım diyen çocuğa seyirci kalabilir misiniz?
# çocuğa en ufak uyarıda bulunduğunuzda,bu senin görevin eşşek gibi yapacaksın derse tamam diyebilir misiniz?
Bunları yapan bir çocuk. Ben yaptım dayandım , siz dayanabilir misiniz ?
Ben de boşandım oğlum 7 yaşında 28 yaşındayım, ve ciddi bir ilişkim war 34 yaşında onunda 8 yaşında bir kızı war.
Ama evlendiğimiz zaman ikimizde bir çocuğumuz olsun istiyoruz, oğlumuz ve kızımıza kardeş yapmak istiyoruz.
Ona kalırsa 3 tane diyor ama ben 1 tane yeterli diyorum cunku 3 tane evladımız olucak ozaman zaten diyorum...
Bence evlilik yapacağımız zaman, kendi kriterlerimize uygun biriyle bunu yapmalıyız şartlar eşit olmalı...
Hakkınız da hayırlısı olsun, yaşınız daha çok genç... O kaybetti siz değil...
benım esımınde ıkıncı evlılıgı benım ılk yanı bu konuda benzerız... aramızda yaş farkımızda var tam 15 yasMerhaba KK hanımları
Ben 3 senedir evliyim. Eşimin 2. benim ilk evliliğim.Eşimin bir tane evladı var önceki evliliğinden. Evlenmeden önce eşim geniş bir aile olmak istediğini dile getiriyordu fakat evlendikten sonra, bu fikri birdenbire yok oldu.
Oğlum var onu seversin diyor,ben o duyguyu tatdım zaten istemiyorum diyor. Oğlu bizimle yaşıyor 13 yaşında. Acaba oğlu olduğu için, kıskançlık olmasın diye mi istemiyor çocuk ? Fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.
Boyle mı çocuk yetıstırılır.ne bıcım esınız var ılerde eşine de boyle davranır bu.Boşanmayı dusunebılırsın
Evi terketmişsiniz anladığım kadarıyla ,son sayfaları takip edemedim.Merak ettim eşiniz pişman olduğunu söylerse,hatamı anladım haklısın derse,çocuk fikrine sıcak bakarsa affeder misiniz?
Allah mutluluğunuzu daim etsin dilerim ki. Sizin adınıza sevindim. Yorum için teşekkür ederimbenım esımınde ıkıncı evlılıgı benım ılk yanı bu konuda benzerız... aramızda yaş farkımızda var tam 15 yas
konuya gelırsek onunda 11 yasına yenı gırmıs bır oglu var ve ılk tanıstıgımızda ne evlenmeyı ne yenıden cocuk sahıbı olmayı ıstıyordu, ama benım ıcın evlılıgın yapılmasını gerektıren tek sey cocuk sahıbı olmaktı yoksa evlılık kurumuna pek sıcak bakmayan bır ınsandım kı esımle bırlıktede yasadık uzun yıllar...
gel gelelım evlendık 5 yıllık bır ılıskının ardından ve nıkahımız kıyıldıgı ılk gun korunmayı bıraktık ve suan 6 aylık bır kızımız var , hep derım esım ıstemese ne evlenırdık ne kızımız olurdu ve su an oglunu ne kadar sevıyorsa onuda o kadar cook sevıyor hatta oglan buyudugu ve kendını sevdırme yası gectıgı ıcın kızımıza daha cok ılgı bıle gosterıyor....
ayrıca ıkı kardes arasında kıskanclık vs olmadı oglanı alıstırdık hem annesı hem esım ona empoze ettı kardesı olacagını ve onu sevmesı gerektıgını, bırbırlerını pek gormuyorlar cunku haftada bır ıkı gun bıze gelıyor ve ben yazı bıraz evde bıraz memlekette gecırdıgımden kızımda hep benımleydı ama bır kez hep bırlıkte tatıle gıttık bırbırlerıne alıstılar ve sımdı kardesını cok sevıyor , tabletınde bıle ıkısının resmı var
ve su da bır gercekkı asla kendı kanınızdan olmayan bır cocugu kendı evladınız gıbı sevemezsınız.. ılgı alaka gosterırsınız ama canınız gıbı olmaz bunu bızzat ben yasadım...
gercı tek farkımız var oglu bızımle kalmıyor yoksa ben evlenmeyı kabul etmezdım cunku problem olurdu.... annelık yapmak ıstemem ve yapamazdımda...
su an sadece bır ablayım ve mesafelı bır ılıskımız var ama bu bırbırımızı sevmedıgımız anlamına gelmıyor , bu hem benım secımım hemde esımın ıstegı...
ben çocuğa üzüldüm çocuklar hamurdur onları yoğuran ana babalarıdır maalesef ki o çocuğu da o şekilde yoğuran onu doğuran annesi ve boşanacağınız eşiniz ..şimdi kapılara sığdıramıyorlar yavru köpek misali nerelere bırakacaklarını şaşırmışlar oysaki o çocuğu bile isteye dünyaya getirip o şekilde şekillendirenler kendileri..ki hala aynaya bakıp ben naptım dememişler..Allah ıslah etsin böylelerini .
Bu sebeple zaten boşanmış adamlarla evlenmeyin diyoruz genelde ..istisnalar kaideyi bozmazlar,boşanan kadınla evlenilir istisnalar hariç boşanan erkekten kaçılmalıdır bana göre..bir kadın ciddi sebepler olmadan terketmiyor çünkü yuvasını.
Aynı şey değil ki bu.Oğlu sizden ayrı yaşıyormuş zaten.O çocuğun hislerini bilemezsiniz ki,belki kıskanıyor babasının kızınıza olan sevgisini,belki yerinde olmak istiyor,belki özlem duyuyor,kendini istenilmiyor diye üzülüyor.Mutlu olmanız güzel ama çocuğun mutluluğundan emin olmayın bence.Çünkü çevremde de babası başkasıyla evlenip ,çocuğu olduğu için belli edemese de babasına kırılan bir kız çocuğu var.benım esımınde ıkıncı evlılıgı benım ılk yanı bu konuda benzerız... aramızda yaş farkımızda var tam 15 yas
konuya gelırsek onunda 11 yasına yenı gırmıs bır oglu var ve ılk tanıstıgımızda ne evlenmeyı ne yenıden cocuk sahıbı olmayı ıstıyordu, ama benım ıcın evlılıgın yapılmasını gerektıren tek sey cocuk sahıbı olmaktı yoksa evlılık kurumuna pek sıcak bakmayan bır ınsandım kı esımle bırlıktede yasadık uzun yıllar...
gel gelelım evlendık 5 yıllık bır ılıskının ardından ve nıkahımız kıyıldıgı ılk gun korunmayı bıraktık ve suan 6 aylık bır kızımız var , hep derım esım ıstemese ne evlenırdık ne kızımız olurdu ve su an oglunu ne kadar sevıyorsa onuda o kadar cook sevıyor hatta oglan buyudugu ve kendını sevdırme yası gectıgı ıcın kızımıza daha cok ılgı bıle gosterıyor....
ayrıca ıkı kardes arasında kıskanclık vs olmadı oglanı alıstırdık hem annesı hem esım ona empoze ettı kardesı olacagını ve onu sevmesı gerektıgını, bırbırlerını pek gormuyorlar cunku haftada bır ıkı gun bıze gelıyor ve ben yazı bıraz evde bıraz memlekette gecırdıgımden kızımda hep benımleydı ama bır kez hep bırlıkte tatıle gıttık bırbırlerıne alıstılar ve sımdı kardesını cok sevıyor , tabletınde bıle ıkısının resmı var
ve su da bır gercekkı asla kendı kanınızdan olmayan bır cocugu kendı evladınız gıbı sevemezsınız.. ılgı alaka gosterırsınız ama canınız gıbı olmaz bunu bızzat ben yasadım...
gercı tek farkımız var oglu bızımle kalmıyor yoksa ben evlenmeyı kabul etmezdım cunku problem olurdu.... annelık yapmak ıstemem ve yapamazdımda...
su an sadece bır ablayım ve mesafelı bır ılıskımız var ama bu bırbırımızı sevmedıgımız anlamına gelmıyor , bu hem benım secımım hemde esımın ıstegı...
işte bende o yüzden diyorum geleceğin serserisi yetişiyor..konu sahibi kendini kurtardığı için ne kadar şükretse azdır ama o adam kolay kolay bu kızı bırakmaz sanırım.evet çocuğa gerçekten yazık olmuş kayıp bir insan yetişmiş resmen. hep anne babasının suçu. bu kadının da çok suçu yok ama evlenirken bilemezdi ki. çocuklu eşle evlenip mutlu olan nice insan var. eşi kandırmış zaten başta. bence devletin bu çocuğa el koyması filan lazım ama ülkemizde denetim nerde. bu şekilde büyür bu
Hayırlısı olsun ama dogru karar bence.ılk evlılıgın mıydı?Hayır asla barışmak gibi bir düşüncem olamaz. İşlemlerimi başlattım zaten cnm
Evet ilk evliliğimdi cnm. Bencillikten öteye geçmeyen bir evlilikmiş benimkisi.Hayırlısı olsun ama dogru karar bence.ılk evlılıgın mıydı?
en kotusu çocuk yapmak ıstememesı .
bır cocuk mutlu ıse yada degılse bunu cok acık bır sekılde bellı eder tavur ve hareketlerı ıle bunu anlamak cok basıt aslında bıraz cocuk dılınden anlamanız yeterlı....Aynı şey değil ki bu.Oğlu sizden ayrı yaşıyormuş zaten.O çocuğun hislerini bilemezsiniz ki,belki kıskanıyor babasının kızınıza olan sevgisini,belki yerinde olmak istiyor,belki özlem duyuyor,kendini istenilmiyor diye üzülüyor.Mutlu olmanız güzel ama çocuğun mutluluğundan emin olmayın bence.Çünkü çevremde de babası başkasıyla evlenip ,çocuğu olduğu için belli edemese de babasına kırılan bir kız çocuğu var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?