Eşim çalışmayı sevmiyor

Merhabalar ben 2 yıllık evliyim 4 aylik bebeğim var eşim 2 yıllık evlilik hayqtimiz boyunca toplasanız 4 ay çalıştı.Yuvami dağıtmak istemiyorum fakat dayanacak gücüm kalmadı.Onu sabah işe kaldırdım diye bir kaç defa bana tokat tarzi vurmaya başladı.Bu zamana kadar hiç vurmasti.Aslinda çevre tarafından cok sevilen biri tek sorunumuz çalışmayı sevmemesi bana yardımcı olur musunuz lütfen COK YORULDUM.
Sence tek sorunun sadece buysa Allah yardımcın olsun ne diyim. Git kendin çalış onada bak nolucak

Bu durumda es denilen kisiyi degil bana cocuguma ve kocama bakan ailemi dusunurdum. Yazik yaa.
Ailen esine bakmak zorunda degil.
Neden yük ediyorsun esini ailene? eminim ellerinde avuclarinda ne varsa size harciyolardir yasli insanlarin da gezmeye kendi hayatlari icin para harcamaya ihtiyaclari vardir.

Sen ve cocuguna degil, esine bakmak zorunda degil ailen. Ne munasebet yaa. Hastalik vs olur anlarim ama sirf tembellikten calismiyor ve alismis yan gelip yatiyor yuzu kizaracagina bi de siddet gosteriyor ne arsiz insanlar var.

Kesinlikle cocugunla birlikte ailenin yanina tasin. Ve esinin duzeldigine yuzde yuz emin olmadikca dönme. Evliligini kurtarma yolun ancak bu olur.
Olmuyor mu? Bosa gitsin.

Ben evladım için hiç pişman değilim ama boşanmaya düşünmüyor degilim
O çocuk acaba ne hissedecek aklı erince böyle bir baba böyle bir aileye sahip olduğu için? Size el kaldıran adam ona vurmayacak mı ileride? Arkadaşları bolluk içinde yaşarken o dededen gelen üç kuruşa talim ettiği için üzülmeyecek mi? Siz pişman değilsiniz de çocuk???? Büyük bencillik bu. Anne olmak istedim oldum, beş para etmez bir adamı da baba yaptım, çocuğumu bu hayata mahkum ettim. Yazık...

Aile desteği ve arar ara ise girip çalıştığı paralarla

nedir bu aile desteği

Sabancıların kızı mısınız

yani eşiniz çalışsa alacağı kadar parayı her ay aile size nasıl veriyor

oturduğunuz ev kimin

yani açlık sınırı, yoksulluk sınırı vs geçtim de cidden 2500 TL mi veriyor aileniz, her ay nereden bulup da veriyorlar

eşiniz çalışmıyor amenna, bu iki yıl içinde buna çözüm aramamışsınız, onu da anladım

çocuk olmadan siz neden çalışmadınız

cidden biz mi fazla safız ya "eşim çalışmayı sevmiyor, ailem bize bakıyor" derken bile utanır insan

üstüne de çocuk sahibi olup "anne baba, ben evde bir idim bana baktınız, üstüne evlendim iki oldum kocama baktınız, şimdi de bebek oldu üç olduk, hepimize bakın" nasıl denir

çalışmayı sevmiyorsa sevmiyor, ülkedeki milyonlar bayılıyor çalışmaya zaten

kim ister sıcak yatağı yerine karda kışta işe gitmeyi

Son düzenleme:
Benim bir tanıdığım böyleydi. Adam 50 yaşını geçti hala çalışmayı sevmiyor. Bikac ay çalışır sonra kahvehanede otururdu. Sayılıdır çalıştığı zaman. Karisi çalışmayı seven sinekten yağ çıkaran gözü açık biri. Temizliğe gider hayvanlara bakar süt satardi. Yazın tarlalarda çalışırdı. Çocuklarını okuttu. Adam değişmedi ayrılmadılar. Kadin fatura vs evi çekip çevirdi. Sonra emekli oldu. Hayvancilik fln da yaptığı için biriktirdiği parayla oğluna ev aldı. Sorumsuz kocasına kalsa o parayı kahvede orada burada yer bitirirdi.
Velhasıl kelam eşiniz değişecek gibi durmuyor. Ya ayrılacaksınız ya siz calisacak adama ve çocuğa bakacaksınız

Ben hep anne olmak istedim sorunlar biter sandım hic pişman değilim emin olun yemiyorum yediriyor

O zaman sorun ne?

Siddet egilimine konu acsaniz ok. Calismayan adama cocuk yapip yemiyor yediyor diyorsunuz. Pisman degilim diyorsunuz. Ne diyelim :))

Benim esim de calismayi pek sevmezdi. Ama maddi sorunu yoktu. Calismamak sorun degil de sizin ailenizin destegine guvenip calismamasi kriz.

ben bir de eşinin yaşını merak ettim

pandemi öncesi bir arkadaş anlatmıştı

işe giriyorlarmış sonra da son model telefon parasını biriktirip çıkıyorlarmış işten

evde aile ile yaşıyor zaten kimse bir şey demiyor yeme içme evden ne gereği var çalışmaya

ihtiyaç olunca iki üç ay girip para kazanıp hayata devam ediyorlarmış

konu sahibinin eşi hataen arada evlenip baba olmuş gibi

çevremde de var çalışırsam şu kadar maaş alırım, ayrı ev kuracağım, eşya alacağım şu kadara da birikime koysam hiç param kalmaz ben en iyisi çalışmayayım diyen ailesi ile yaşayan

biz ki safmışız, son 5 TL yi bölüşüp yol parası yapıp işe gittiğimiz zamanları bilirim

Bizim buralar da eşiniz gibilere g.tü kızıl derler. Ne demek çalışmayı sevmiyor. Hadi sizin için çalışmıyor, insan dünyaya getirdiği çocuk için çalışır. Daha bebek emer doyar. Ya büyüyüp okula başlayınca ne olacak hiç düşünüyor musunuz? Onun istekleri olmayacak mı. Madem boşanmayı düşünmüyorsunuz. Siz bir işe girip çalışın

Sen calismiyorsun, esin calismiyor. Aile destegi ile cocuk buyutup ev bakiyorsunuz. O cocugun gelecegini hic mi dusunmuyor, egitimini? Ben bosanirdim. Yapacak baska birsey de yok. Ailen ona bakmak zorunda degil. Bosanirdim boylece aileme daha az kulfet olurdum. Esin asalak gibi yasamaya alismis.

Çocuk niye yaptınız madem? Pişman değilim diyorsunuz da çocuğunuza aileniz bakıyor. Şimdi ailenizin evine gitseniz yine onlar bakacak. Ya da siz çalışmak isteyeceksiniz anne çocuğuma sen bak diyeceksiniz. Yani her türlü başkasına yük iken bir de cocuk yapmak nasıl bir bencillik.

Burda tek sizi ailenize ve bebege acidim. Baba tembel ve anneye siddet uyguluyor. Annede hala "yuvam" (ortada yuva yok ki) diyor. Ne denir ki. Adamin huyu bu sizde onu besleyip ailenize yük olmaya kararlisiniz. Ortada günahsiz bir bebek siz anne olmak istediginizden. Yani sizdede sorunlar cok. Psikolijik destek alin bari cocugunuzun gelecegi icin bir sansi olsun bari

Merhabalar ben 2 yıllık evliyim 4 aylik bebeğim var eşim 2 yıllık evlilik hayqtimiz boyunca toplasanız 4 ay çalıştı.Yuvami dağıtmak istemiyorum fakat dayanacak gücüm kalmadı.Onu sabah işe kaldırdım diye bir kaç defa bana tokat tarzi vurmaya başladı.Bu zamana kadar hiç vurmasti.Aslinda çevre tarafından cok sevilen biri tek sorunumuz çalışmayı sevmemesi bana yardımcı olur musunuz lütfen COK YORULDUM.
Bir kere asla böyle birşey kabul edilemez. Eşinizin ailesi ile konulmalısınız olmazsa da bir ömür bu şekilde geçmez bence.. Tokat atmaya başladı demişsiniz bu da asla kabul edilir değil ben ne diyeceğimi bilemedim. Siz acilen eşinizin anne babasına durumu anlatın bence.

Ama merak ettim 2 yıldır evlisiniz siz mi çalışıp baktınız evi?? Nasıl geldiniz 2 yıl??

Ben hep anne olmak istedim sorunlar biter sandım hic pişman değilim emin olun yemiyorum yediriyor
Doğmuş çocuğun üzerine de çok konuşmak istemiyorum ama sizin istemeniz tek başına istemeniz yeterli mi çocuk için?

Daha gencecik yaşınız anne olurdunuz ileride.
Bu şartlarda göz göre göre çocuk sahibi olmak bencillikten başka birşey değil.

Bundan sonrasi için mantıklı düşünün en azından.

ben bir de eşinin yaşını merak ettim

pandemi öncesi bir arkadaş anlatmıştı

işe giriyorlarmış sonra da son model telefon parasını biriktirip çıkıyorlarmış işten

evde aile ile yaşıyor zaten kimse bir şey demiyor yeme içme evden ne gereği var çalışmaya

ihtiyaç olunca iki üç ay girip para kazanıp hayata devam ediyorlarmış

konu sahibinin eşi hataen arada evlenip baba olmuş gibi

çevremde de var çalışırsam şu kadar maaş alırım, ayrı ev kuracağım, eşya alacağım şu kadara da birikime koysam hiç param kalmaz ben en iyisi çalışmayayım diyen ailesi ile yaşayan

biz ki safmışız, son 5 TL yi bölüşüp yol parası yapıp işe gittiğimiz zamanları bilirim
Muhtemelen 20’li yaşların başında ikisi de. Geç kalmış gibi çocuk yapmalarından bunu çıkarabiliriz.

Çalışmak insanın onurudur çünkü. Normal insanlar belli bir yaşa geldiklerinde evlenmeseler bile aileden para almaktan, aileye yük olmaktan rahatsızlık duyarlar. Konu sahibi maşallah hiç rahatsız olmuyor.

Acı, çile çekmeyi neden bu kadar seviyor bazı insanlar anlamıyorum, çilekeşlik levelini arttırmak için bi de çocuk yapılıyor ki "Çocuğum için nelere katlanıyorum bakın" oyununa dönüyor işler iyice.

Sorumsuz bir adamdan ayrılıp, kendinizi kurtarmak ve şartlarınızı iyileştirip daha doğru tercihler yaparak yaşamak dururken, 2 senedir çalışmayan ve size şiddet gösteren adamdan çocuk yapmayı seçiyorsunuz. Nedir bu, yuvam-analık levelim çilekeş kutsallığı(!) mı?

Back