Eşim çalışmak istemiyor

lillyys

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2024
6
1
Kızlar sizinle bir derdimi paylaşmak istiyorum konuşacak kimsem olmadığı için buraya yazıyorum. Ailem 5 sene önce ben doğuştan hasta, engelli ve çalışamadığım için beni önlerine ilk çıkan kişiyle evlendirdi önceden engelli raporum vardı 3 sene falan onu harcadılar o rapor kesilince beni başlarından atmak için hemen acele bir şekilde evlendirdiler sorun şu ki beni evlendirdikleri kişi şuan 36 yaşında ve hayatında sadece 6 ay çalışmış ailem bunu bildiği halde evlenince çalışır merak etme diyerek beni 6 içinde evlendirdiler annesi annemi arayarak oğlum evlenince çalışacak benim 2 evim var birinde kalırlar demiş ve annesinin emekli maaşı birde eşi vefat ettiği için oradan maaş alıyor ve maaşını yarısını bize veriyor evleneli 5 sene oldu hala bir kez olsun iş bakmaya gitmedi ben iş konusunu açınca kıyamet kopuyor bağırıp çağırıp sen beni istemiyorsun evde o yüzden işe git diyorsun diyor annesi 75 yaşında yarın birgün o vefat etse bize kim bakacak edecek çalışman lazım diyorum asla dinlemiyor zaten gece sabaha kadar bilgisayar da oyun oynayıp öğlen 3,4 gibi kalkıyor bu konuyu annesiylede konuştum oda çalışmasını istemiyor bırak yatsın evde ben size maaş gönderiyorum yanında durup yemeğini temizliğini yapsan yeter diyo bana artık beni oğlunun yanına hizmetçi olarak aldığını düşünmeye başladım annesine sen ölürsen ne olacak oğlun hayatında çalışmamıs sen hala evde yatmasını destekliyorsun diyorum ben ölünce arsalar falan var onu satıp yersiniz diyo hazır para dayanır mı düzenli bir işi olması lazım diyorum annesininde umrumda değil yani beni anlayan dinleyen hiç kimse yok aileme bu durumu anlattığımda ise boşanıp gel seni başkasıyla evlendiririz diyorlar ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten. şuan çalışamadığım için sosyal medya işlerine başladım ama kendimi geçindirecek kadar para kazanamıyorum ailemin yanına dönsem beni evlendirecekler burada kalsam eşim çalışmak istemiyor bu saatten sonra çalışacağını da düşünmüyorum iki arada bi derede kaldım

Ya senimlırmak istemiyorum ama ne ailen aile ne kocan koca boşan gel başkasıyla evlendiririz demek ne demek

Sizi maaşınız kesilince zorla evlendiren şu an evlilik birliği içerisindeyken eşiniz çalışmıyor diye boşan gel başkasıyla evlendiririz diyen ailene daha çok öfke duy .
Eşine çalışmıyor diye de öfke duy
Eşinin annesine de duy ama kendi ailenin bu söylemleri sinirlerimi hoplattı .

Maalesef düzelmez. 36 yaşına kadar çalışmadıysa, bundan sonra çalışması için çok çok zor durumları görüp , bir şeylere mecbur kalması lazım. O aşamaya gelmiş olsa sizi de yük görür zaten. Yani bir hayır gelmez maalesef. Siz sadece günü geçiriyorsunuz. İki sene , üç sene bilemiyorum. Bir yerde patlar. Sizin çalışabileceğiniz hiç bir kurum kuruluş yok mu boşandığınız zaman ? Kamuya engelli alımları falan oluyor, acaba öyle bir şey mi deneseniz ? Nasıl olsa şuan boşsunuz.

Sizi maaşınız kesilince zorla evlendiren şu an evlilik birliği içerisindeyken eşiniz çalışmıyor diye boşan gel başkasıyla evlendiririz diyen ailene daha çok öfke duy .
Eşine çalışmıyor diye de öfke duy
Eşinin annesine de duy ama kendi ailenin bu söylemleri sinirlerimi hoplattı .
Hepsine sinirliyim maalesef
Yemek ve temizlik yapabilen biriyseniz neden çalışamayasiniz ki?
Yapsam bile zorla yapıyorum sürekli dinlenmem gerekiyor günlere yayarak yapıyorum hem doğuştan hastalıklarım var hemde şimdi stres yüzünden fibromiyalji çıktı bende artık ev işlerini bile zor yapıyorum

Allah yardım etsin, ailenin durumu nasıl neden evde onlarla yaşamanı istemiyorlar durumları mı yok, ben sizle yaşayım evde iş yemeğe yardımcı olurum ve desen, bunları demeden de almaları gerekir ama ne bileyim ailenden de bsy anlamadım

Allah yardım etsin, ailenin durumu nasıl neden evde onlarla yaşamanı istemiyorlar durumları mı yok, ben sizle yaşayım evde iş yemeğe yardımcı olurum ve desen, bunları demeden de almaları gerekir ama ne bileyim ailenden de bsy anlamadım
Ailem istemiyor babam önceden de hep psikolojik baskı yapardı evden gitmem icin fazlalıksın bir işe yaramıyorsun diye eve para getirmedigim sürece ailem istemiyor beni paran varsa iyisin onlara göre yemek veya ev işi yapmak yetmiyor engelli maaşım varken iyiydim sadece

Yanlış anlamayın bu adam çalışmayan biri ise engelli ve çalışamayan biri ile neden evlenmiş? Sonuçta kadın çalışsın ben yerim kafasında olması lazım ama bu da yok. Ne demişler anne çocuğun ilk öğretmenidir. Annesi şaka gibi bir kadın.
Senin ailen senin baş düşmanın. İnsan engelli evladı sırf başından def olsun diye evlendirir mi? Bu nasıl vicdan ? Onu da geçtim. Hem düzenlir diye işsiz güçsüz avare bir adamla evlendiriyorlar bakıyorlar ki değişen bir şey yok bu sefer başkasına veririz diyorlar. Seni kendilerine yük görmüşler. Allah ıslah eylesin. Size de yardım etsin.

Yanlış anlamayın bu adam çalışmayan biri ise engelli ve çalışamayan biri ile neden evlenmiş? Sonuçta kadın çalışsın ben yerim kafasında olması lazım ama bu da yok. Ne demişler anne çocuğun ilk öğretmenidir. Annesi şaka gibi bir kadın.
Senin ailen senin baş düşmanın. İnsan engelli evladı sırf başından def olsun diye evlendirir mi? Bu nasıl vicdan ? Onu da geçtim. Hem düzenlir diye işsiz güçsüz avare bir adamla evlendiriyorlar bakıyorlar ki değişen bir şey yok bu sefer başkasına veririz diyorlar. Seni kendilerine yük görmüşler. Allah ıslah eylesin. Size de yardım etsin.
Maalesef öyleler herkes aile olamıyor çok teşekkür ederim
Engel durumunuz ne?
Doğuştan yemek borumda darlık var bir sürü ameliyat oldum ama tam olarak iyileşemedim normal insanlar gibi katı yiyecek yiyemiyorum hemde gelişim geriliğim var yetersiz beslendigim için çabucak yoruluyorum sürekli sıvı şeyler yemek zorundayım önceden zaten midemden tüple besleniyordum şimdide üstüne birde fibromiyalji çıktı bende

Hepsine sinirliyim maalesef

Yapsam bile zorla yapıyorum sürekli dinlenmem gerekiyor günlere yayarak yapıyorum hem doğuştan hastalıklarım var hemde şimdi stres yüzünden fibromiyalji çıktı bende artık ev işlerini bile zor yapıyorum

Yani bu adam hadi tembel ama baskasi da olsa size aşık olmadan oldu bittiyle bu sekilde evlenip sonra neden size ömür boyu baksin? Gorucu usulunde mantık biraz daha önde işler çünkü.
Maaşiniz neden kesildi durum buysa? Bi daha basvuramiyor musunuz? Bu konuyla uğraşın derim.

Yani aileniz de size bakmayacak belli ki evlendirecekleri kişinin de çok iyi olacagini dusunmuyorum çalışsa bile %99 baska sorunlari olacaktir.

yanında durup yemeğini temizliğini yapsan yeter diyo
Bunları yapıyorsanız, çalışmaya da fırsat bulabilirsiniz. Umudunuzu kesmeyin. Kocanız berbat ama zarar verecek gibi durmuyor, belki kendi şehrinizde okul/kurs bakarsınız ya da kpss için hazırlanırsınız. Sonra bırakırsınız belki adamı. Zaten aşk falan açıkça yok. Ailenizden de hayır yok. Yarın ne olacağını belli değil, mecbur dik durmaya alışacaksınız.
Kocanız da mı engelli? Niye annesi evlensin diye bu kadar acele etti? 75 yaşında kadın, oğluşundan kurtulmak istemiş. Bakıcı parası ödemektense, evlilik statüsü olsun demiş gibi.

Son düzenleme:
36 yasında bir adam tüm gün evde mal gibi oturuyor mu ne yapıyor merak ettim?Baba evine geri dönün,sizi zorla evlendiremezler zaten bu sadece söylemden ibaret,gerekli kurumlara basvurup is bakın kendinize.Uygun kosullar gelisirse ayrı eve cıkarsınız zaman icerisinde belki.

X