ESiM BOSANMAK ISTIYOR

Bence inanmadan araştırın iyice.
Ne oldupu belli olmayan bir borçsa altından bir pislik çıkar. Belli ki amacı sizi sonuna kadar kullanmaktı.
Kalbimi bozup onun gunahina girmek istemiyorum ama bir yanda da evet bu borcu ogrendiginde ben hala evin giderlerini karsilayabiliyor olsaydim yine ayni tepkiyi verir miydi diye dusunmuyorda degilim

Neden kredi çekmediniz? Kredi başvurunuz olumsuz falan mı oldu? Yani bir malı alıp satmak nakite çevirmek hiç akıllıca değil şu devirde.Adam şimdi arkaasından film çevirdiğinizi düşünüyor haliyle.Ürünlerin faturasını ve satış belgelerini banka hareketlerini gösterin bence.Yoksa adamın cephesinden bakınca kafa karışacak bir durum söz konusu

yaptığınız sistemi eşinize niye söylemeden yaptınız ben onu anlamadım niçin yaptığınızı anladım aslında ama neden söylemeden yaptınız? Adamda buna takmis sanırım şahsen ben eşimden habersiz böyle bı borcu onun olsun, benim olsun fark etmez bu şekilde kapatmaya çalışsam, bu kadar ciddi olmasada hemen hemen aynı tepkiyi verirdi. aynını eşim yapsa benden habersiz borcu kapatmak için ürün alıp yarışı borca yarışı faize gitse iş sarpa sarsa bende kızardım sanırm. Ama eşinizin tepkisi fazla oturur anlatırsn derdini konuşursn insanlar kapıyı vurup çıkıp giderek anlaşmiyor koca adam tripcilik oynuyor al karşına karını anlat kardeşim derdini skntini kvye gidip ortalığa dökmek nedir? İki seçenek var ya bişey var bunu bahane ediyor boşanmak için ya da bu olay bardağı taşirdi.
karta gen her ay asgari 4-5 bin gibi bir tutar vardi bunu kendiside biliyordu.Ne yapabilirdim ailemden gecen para bunun yarisi kadardi.Asgariyi yatirmaya calis sonra karttan tekrar cek faiz ode defalarca soyledim ya boyle olmiycak caresine bakmamiz lazim die hep tamam bakariz hallederiz.Ama hicbirseyi halledemedi bende yanlista olsa o anlik boyle bir cozum buldum keske biraksaydim icralik olsaydi da kendi dusunseydi

Üstüne düşme bak konuşma bile bende boşanıyorum de çık nasıl da kendini vazgeçilmez sanıyor anası guzelmi onun deymez güzelim hem eşin suçlu burda kendi kendine tirip atıyor yaşının vermiş olduğu olgunluk kesinlikle yok böyle adam ömür boyu çekilmez sana ve bebeğine yazik

Sanirim en mantiklisi bu olacak inanin 10 aydir bor odiycem diye sokaga bile cikamiyorum.O da bunu biliyor anneme ustune basina bisey aldigi yok sokaga cikmiyor bu para nereye gidiyor demis sadece mesaj mi atsam yuzyuze mi konussam bilemedim.Yuzyuze konusabilecegimi zannetmiyorum cunku tum kapilari kapatmis annemede soyledim ayni durumda o olsaydi isleri kotu gitseydi borcu olup benden saklasaydi ve ben bunu ogrendigimde bosaniyorum deseydim benim yuzume tukurmezlermiydi dedim
Sizi anlıyorum çok fazla fedakarlık yapmışsınız ama malesef karşılığını alamamışsınız. Yüzyüze gelmek en doğrusu... ne yani bunca zaman iyyidiniz bir sorun yoktu şimdi böyle saçma bir sorunda yüzyüze gelmeden boşanacak değilsiniz. Elbetteki gelecek konuşacaksınız çocuklaşmanın alemi yok kaç yaşında insan yani o da.. Eğer böyle yüzyüze gelmeden boşanacaksa da net bahane arıyor !! ama ben bahane aradığına inanmak istemiyorum. Kötü düşünmek istemiyorum o yüzden yorumlarımda genelde yapıcı olmaya çalılşıyorum. eğer boşanmak istiyorsa yüzyüze gelmeden boşanmayacağınızı söyleyin. O kadar borç harç tek başına yapılmadı ki sizi bu şekilde yüzüstü bırakamaz çok saçma yani..

karta gen her ay asgari 4-5 bin gibi bir tutar vardi bunu kendiside biliyordu.Ne yapabilirdim ailemden gecen para bunun yarisi kadardi.Asgariyi yatirmaya calis sonra karttan tekrar cek faiz ode defalarca soyledim ya boyle olmiycak caresine bakmamiz lazim die hep tamam bakariz hallederiz.Ama hicbirseyi halledemedi bende yanlista olsa o anlik boyle bir cozum buldum keske biraksaydim icralik olsaydi da kendi dusunseydi
Aynen öyle bı şekilde halletseydi siz şimdi bı yükün altına girdinz hemde iyi niyetinz görmezden gelinerek.

Neden kredi çekmediniz? Kredi başvurunuz olumsuz falan mı oldu? Yani bir malı alıp satmak nakite çevirmek hiç akıllıca değil şu devirde.Adam şimdi arkaasından film çevirdiğinizi düşünüyor haliyle.Ürünlerin faturasını ve satış belgelerini banka hareketlerini gösterin bence.Yoksa adamın cephesinden bakınca kafa karışacak bir durum söz konusu
Calismadigim ve zaten karta borc oldugu icin kredi cikmadi.Evet haklisiniz yaptigim mantikli degildi ama baska yol bulamadim.Urunlerin dokumunu gitmis cikartmis zaten kendisi anneme gostermek icin kartin zaten her ay 4-5 bin tl asgari odemesi geliyordu bunu biliyordu birkac kere parayi ona verdim gitsin yatirsin diye

Ne kadar dürüst duygulu bir herifcik böylesi bu zamanda bulunmaz cidden 😒 eşinin üzerine bilmem ne kadarlık borç yapıyor adama dokunmuyor üstelik bunları da ödemiyor faize bindiriyo ama Kadın eşinden habersiz kendi kazandığıyla adamın yaptığı borçları ödeyince arkamdan iş çevirdin dye herifcik gururu zedeleniyor ve boşanmaya kalkıyor 🤦🏻‍♀️ Hırsız ev sahibini bastırmış 👏🏻👏🏻
Malesef ev bakilirken para istenirken zoruna gitmiyor.Ama arkasindan is cevrilince zoruna gidiyor

Altın mı aldınız?

Kocanıza sinir oldum. Bence hiç özür dilemeye çalışmayın onun hesapsızlığı yüzünden borç içine girmişsiniz zaten

Üstüne düşme bak konuşma bile bende boşanıyorum de çık nasıl da kendini vazgeçilmez sanıyor anası guzelmi onun deymez güzelim hem eşin suçlu burda kendi kendine tirip atıyor yaşının vermiş olduğu olgunluk kesinlikle yok böyle adam ömür boyu çekilmez sana ve bebeğine yazik
Haklisin belki en dogrusu toparlanip gitmek.Ama bebegim yok malesef

Altın mı aldınız?

Kocanıza sinir oldum. Bence hiç özür dilemeye çalışmayın onun hesapsızlığı yüzünden borç içine girmişsiniz zaten
hayir altin almadim bosanmamak icin bu konuda ondan asla ozur dilemem.Ama ondan gizli is yaptigim icin hataliyim bunuda kabul ediyorum bunun ozurunude beni dinlemesede dilemeye calistim

Hem suçlu hem de triplere girip küsüyor. Siz ailece gereğinden fazla değer verip poposunu kaldırmışsınız.
Olacağına varır olay artık hiç üstüne düşmezdim. Neyin özrünü diliyorsunuz adamın yaptığı borçları toparlamaya calişmışsınız, sizi el üstünde tutacağına bir de üste çıkıyor.

18 yaşındaki çocuklar bile karttan nakit avans çekmenin faizinin yüksek olduğunu biliyor. bunu anlattığınızda herkesin anlaması lazım. karttan çekilen parayı geri ödemek normal kredi ödemekten daha zor.
sizin yönteminizi kullanan çok ancak var olan başka borçlarınızda olduğundan ödeyememişsiniz veya sandığınız kadar iyi planlayamamışsınız süreci.
bence herkesi biraraya getirip tek tek durumu anlatın. anlatırken ben eve baktım gibi cümleler kurmayın. sadece kartla ilgili durumu açıklayın.
bakalım ne diyecekler.

Merhaba Arkadaslar
dun buraya esimle 3 haftadir konusmadigimiz icin konu acmistim
Merhabalar
Konum biraz uzun cikmazdayim ve ne yapacagimi bilemiyorum.
40 yasinda ve 2 senelik evliyim esimle birbirimizi cok severek evlendik.Fakat kredi borcu gecim sikintisi yuzunden cok sikintilar yasamaya basladik.Aslinda 10 ay oncesine kadar hersey yolunda gidiyordu.Benim ailemden her ay gelen belli bir miktar kira gelirim var yaklasik olarak 14-15 ay evin neredeyse tum ihtiyaclarini bu para ile giderdim.Sagolsunlar evlenirkende ev alirkende maddi manevi desteklerini hic esirgemediler ve bununda konusunu hic yapmadilar.Bu sure icerisinde ekstradan her ay esime odemeyi tamamlayip tamamlayamadigini sorar yetisemedigi yerde destek oldum.Asil sorunumuza gelince 10 ay once esim kredi kartimdan bilgim dahilinde geri odeyecegini soyleyip ciddi miktarda bir para kullandi.Fakat parayi odeyemedi hos bende odeyemeyeceginin farkindaydim.Faiz odemekten sikilip taksitle 2 farkli yerden urun bunlari nakite cevirerek kartin bir kismini yatirdim.Fakat bunlari yaparken esime hicbir sey soylemedim.Gel zaman git zaman hem taksitler hem kart derken eve destek olamayinca esim durumu ogrendi tabi kiyametler koptu ayrilma noktasina geldik ama tekrar toparladik.Bu arada esim sadece taksitlerden birini ogrenmisti ve beni yalan soylememe konusunda ciddi sekilde uyardi.Fakat gel zaman git zaman bundan 3 hafta once diger taksiti de ogrenince tum ipler koptu bu kadar parayi ne yaptin sen yalancisin hayatin yalan benim en guvendigim insan sendin diyerek kapiyi vurup cikti.3 haftadir ne kadar konusmaya calistiysamda basaranadim.Eve gec geliyor evde yemek yemiyor evin hicbir ihtiyacini karsilamiyor ki bende ki butun paranin borca gittigini bildigi halde ac myim susuz muyum sordugu bile yok.Evlendik 3 ay sonra cocugumun olmasinin neredeyse imkansiz oldugunu ogrendim 7 ay sonra babami kaybettim ve ustune bu sikintilar ne yapacagimi bilemez durumdayim psikolojim iyice bozuldu kocami seviyorum bosanmayi dusunmek istemiyorum ama sanirim o dusunuyor

Dun esim anneme gidip evi alirken aldigi borcu geri odemis zaten borc oduyor nereden nasil buldu odedi bilemiyorum ve beni artik istemedigini guvenin kalmadigini yalanlar uzerine kurulu bu evliligi devam ettirmek istemedigini soylemis ve ben bunu esim denilen sahistan degil sabah telefonda annemden duydum.Kadini perisan etmis annem bunlari duyacagima keske babandan once ben olseydim dedi.Perisanim kimseye bu paralarin faize gittigini anlatamiyorum.Esimin kredi karindan kullandigi para 10 bin tl ama kartin faizi karta para yatirmak icin taksitle aldigim urunlerin faizi derken hem karti kapatamadim hemde borclandim. Ama simdi herkes bu parayi ne yaptin diye bana yukleniyor ve derdimi kimseye anlatamiyorum.Esime mesaj attim utanmiyormusun anneme bu eve 10 aydir ben bakiyorum demeye bende 15 ay ben baktim sikistin destek oldum agzimi bir gun acip tek laf etmedim ve bosanmak istedigini annemden duyuyorum dedim.Tabi cevap yok.Ben ne yapicam hem herkesin gozunde yalaci oldum hemde yuvamdan oluyorum.Bana yardimci olun lutfen
Ugrasma zaten niyeti belli. Kapısında yatsan fikri değişmez. Sen de hiç uzatma boşan.

18 yaşındaki çocuklar bile karttan nakit avans çekmenin faizinin yüksek olduğunu biliyor. bunu anlattığınızda herkesin anlaması lazım. karttan çekilen parayı geri ödemek normal kredi ödemekten daha zor.
sizin yönteminizi kullanan çok ancak var olan başka borçlarınızda olduğundan ödeyememişsiniz veya sandığınız kadar iyi planlayamamışsınız süreci.
bence herkesi biraraya getirip tek tek durumu anlatın. anlatırken ben eve baktım gibi cümleler kurmayın. sadece kartla ilgili durumu açıklayın.
bakalım ne diyecekler.
evet malesef odemeyi iyi planlayamadim dogru soyluyorsunuz.Zaten ailemde artik burda durmamin anlami olmadigini iki parca esya alip cikip gelmemi daha sonra yuzyuze oturup konusulabilecegini soyledi ama inanin zaten birlac gundur hasta yatiyorum esyalarimi bile toplamaya kalkamadim elim ayagim tutmuyor.Ama en kotu yarin sabah burdan cikip gitmis olucam

Hem suçlu hem de triplere girip küsüyor. Siz ailece gereğinden fazla değer verip poposunu kaldırmışsınız.
Olacağına varır olay artık hiç üstüne düşmezdim. Neyin özrünü diliyorsunuz adamın yaptığı borçları toparlamaya calişmışsınız, sizi el üstünde tutacağına bir de üste çıkıyor.
Evet malesef farkina varmadan poposunu kaldirmisiz.Ben barismak adina kendisinden ozur dilemedim sadece olayi ondan gizli yaptigim ve bu konuda hatali oldugumu dusundugum icin ozur diledim bunu da 3 hafta once tartistigimizda yaptim

Senin borcu kapatmaya çalışırkenki yaptıgın da pek normal değil şimdi
Eşinde boşanmaya bahane arıyomuş bulmuş
Bırak gitsin

Kartından çektiği parayı ödesin öyle boşanmak istesin. Paranı al ve boşan.
Annemle konusurken bende ayni seyi soyledim.Yok oyle bedavadan bosanmak ne zaman tum borcunu oder ben ondan sonra bu evden cikarim ve bosanirim dedim.Annem cirkeflesmenin anlami yok bu sekilde davranirsan karsinda beni bulursun dedi.Borc odenmeden bosanmiyacagim kesin ama suan bu evde durmamin saglikli olmayacagini dusunuyorum

X