• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fstknannsi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2023
13
13
1
31
Merhaba
Eşimle severek evlendik ve ikinci yılımızda bipolar tanısı aldı. Şu an atak döneminde ne yapacağımı bilemiyorum. Her zaman gözümün içine bakan eşim atak başladığında uyandı ve ayrılmak istediğini söyledi. Aranızda eşi bipolar olan benzer tecrübesi olan var mı? ne yapmalıyım?

Teyzem uzun yıllardır bipolar hastası. Bipolar hastalığı beyindeki lityum eksikliğinden kaynaklanır ve genetiktir. Lityum takviyesi alması gerekiyor. Bir hapı var onu kullanacak. Onu düzenli kullandığı takdirde atak olmaz. Ama eğer teyzem gibi, kendisi de bazen hastalanmak isteyip ilacını aksatırsa, atak kaçınılmazdır.

Her atak döneminde milyonlarca beyin hücresi ölür ve yenilenmez. Eğer sürekli atak moduna isteyerek veya istemeyerek girerse sonu şizofrendir. İlacını 1 gün dahi aksatmaması gerek. Aksatırsa atak olma ihtimali çok yükselir.

Zor bir hastalık. Teyzeme teşhis konuluncaya kadar ne doktorlar ne psikologlar ne hocalar gezdi.

Psikiyatriye gidip lityum testi isteyeceksiniz. Eğer zaten bu aşamaları geçtiyseniz, ilacını kesinlikle aksatmamak ve kontrollere düzenli gidip doz ayarını yaptırmaktan başka çare yok. Ya da boşanacaksınız...
Yazdığınız her cümlenin her kelimesi hatta her harfi yanlış bilgi içeriyor.

Hastalık hakkında gerçek anlamda hiçbir şey bilmiyorsunuz, bir de emin emin anlatıyorsunuz.

Tanı koyma ve ruhsal hastalıklarla ilgili GERÇEK VE DOĞRU bilgi verme işini biz PSİKİYATRİSTLERE bırakın lütfen.

Alakasız ve asılsız bilgilerinizle insanları korkutup yanlış yönlendirmeyin.

Bu şiddet bi ne celal yorum yazarım.
Fikrimi beyan ederim.
Sen farklı bir görüşte isen kimsenin altında kalmadan yorumunu yazarsın.

Hanımefendi burada ki yorumlara tavsiyelere göre hayatını şekillendirmeyecek düzeyde aklı başında bir kadındır…
Yok yanlış anlamayın sinir öfke değil bu da yani hastalığı bilmeden yorum yapmak ne kadar doğru sizce? üstelik şizofreniyle bir tutmuşsunuz.bipolar olan birinin ilaç kullanırken hasta olduğunu dahi anlamazsınız o yüzden lütfen yanlış algı yaratmayalım bilip bilmeden insanların hayatına da yanlış müdahale etmeyelim yok çocuk yapmayın yok evlenmeyin diye.Kimsenin kimseyi ötekileştirme hakkı yok.

Yok yanlış anlamayın sinir öfke değil bu da yani hastalığı bilmeden yorum yapmak ne kadar doğru sizce? üstelik şizofreniyle bir tutmuşsunuz.bipolar olan birinin ilaç kullanırken hasta olduğunu dahi anlamazsınız o yüzden lütfen yanlış algı yaratmayalım bilip bilmeden insanların hayatına da yanlış müdahale etmeyelim yok çocuk yapmayın yok evlenmeyin diye.Kimsenin kimseyi ötekileştirme hakkı yok.
Böyle bir cevap üslubuna kurban olurum.
Sorun yok.

Ama ilaç kullanmayan bipolar ile hayat ciddi anlamda zor.
Komşumuzun yeğenininden biliyorum kadın arak dönemlerinde ortadan kayboluyordu ara ki bulasın, bir insan evlendigi için ve ilaç kullanmadığı için o travmaları yaşamak zorunda değil.

İlacını kullanana kimse bişey demiyor. İlacını kullansa düzenli doktor kontrolünde olsa sorun yok.

Şizofren ile bir tutmuyorum ama ruh hastalıklarında ailelerin %99 doktora götürüyor ama saklıyorlar.

Genetik geçişli ruh hastalıklarında doğacak çocuklara yazıl değil mi…

Yoksa konu sahibi kocası için tabi ki mücadelesini verir ama adam ilaç kullanmıyor.

Böyle bir cevap üslubuna kurban olurum.
Sorun yok.

Ama ilaç kullanmayan bipolar ile hayat ciddi anlamda zor.
Komşumuzun yeğenininden biliyorum kadın arak dönemlerinde ortadan kayboluyordu ara ki bulasın, bir insan evlendigi için ve ilaç kullanmadığı için o travmaları yaşamak zorunda değil.

İlacını kullanana kimse bişey demiyor. İlacını kullansa düzenli doktor kontrolünde olsa sorun yok.

Şizofren ile bir tutmuyorum ama ruh hastalıklarında ailelerin %99 doktora götürüyor ama saklıyorlar.

Genetik geçişli ruh hastalıklarında doğacak çocuklara yazıl değil mi…

Yoksa konu sahibi kocası için tabi ki mücadelesini verir ama adam ilaç kullanmıyor.
Kırıcı olmak da istemedim benim dediğim tedavi gören bipolar hastaları herhangi bir sorun teşkil etmiyor yakınları için atak zamanları çok zor evet en çok da hastaları zorluyor ama ilaç dozu ayarlanınca sık görülmüyor ataklar da.dediğiniz doğru insanlar genelde ayıp olarak saklıyorlar rahatsızlıkları yada diğer insanlar önyargılı yaklaşmasın diye söylenmiyor.Genetik geçişli evet ama yüzde yüz değil ki diğer hastalıklar gibi bipolar da bir ihtimal dahilinde ama anne olmak istediğinizi ve bipolar olduğunuzu düşünün bir de.Çok istiyorsunuz ve insanlar size bunu diyor gibi düşünün.Evlenmesin çocuk yapmasin da ne olsun bu insanlar? bu kadar yalnızlaşıp zaten duygu durumuyla alakalı bir rahatsızlık tedaviyi de bırakırlar hepsi dibe vurur sonu da çoğunluk gibi intihar mı olsun bu kadar dışlanmaya?

Kaldı ki bu hastalık dizi filmlerde gösterildiği gibi abartılı tehlikeli filan da değil.yanlış algı yaratıyorlar evet ilaç tedavisi almaları gerekiyor o zaman da kendileri de yakınları da gayet normal bir şekilde hayatlarını sürdürüyor yani.

Bu nasıl cahilce bir yorum ya bipolar evrilmiş ilaç kullanmayınca şizofreni olmuş😁 böyle birşey yok şehir efsanesi başka yerde söylemeyin bunu gülerler. yanlış teşhis konmuş ona bipolar diye zaten şizofrenmiş doktorun hatası anlamamış ve evet şizofreni hastaları tedavi görmüyorsa ilaçlarını almıyorsa tehlikeli olabiliyor bipolarlar da çok tehlikeli kategorisine girmiyor hanımefendi.Herkeste farklı ve ilaçlarını kullandıkça normal denilen insanlardan farkları yok artık bi salın bipolarları ya.
evet doğru bize doktorların söyledikleri bu Bakırköy ruh ve sinir hastalıklarında günlerce yattı doktorlar mı cahil yoksa siz mi :KK70: 4 yıl boyunca bipolar teşhisi kondu kız bir sürü ilaçlarla desteklendi yattı hastanede yattığı ranzanın demirlerden birini çıkarıp odasındaki bütün kameraları kırdı odadaki falan neler neler , madde bağımlılığı oluştu zamanla mani döneminde , yani koca bir kitap yazabilirim gördüklerim hakkında uzunca bir süre sonrasında önce psikoz sonra şizofreniye evrildiği söylendi bize söylenen bu, keşke sizde orada olsaydınız ben bu basit yoruma cevap vermek zorunda kalmasaydım üzüldüm şimdi neyse bizim ne gibi derdimiz olabilir banane Allah şifa versin derim geçerim siz bence çok takmışsınız bu duruma neyse

Bu nasıl cahilce bir yorum ya bipolar evrilmiş ilaç kullanmayınca şizofreni olmuş😁 böyle birşey yok şehir efsanesi başka yerde söylemeyin bunu gülerler. yanlış teşhis konmuş ona bipolar diye zaten şizofrenmiş doktorun hatası anlamamış ve evet şizofreni hastaları tedavi görmüyorsa ilaçlarını almıyorsa tehlikeli olabiliyor bipolarlar da çok tehlikeli kategorisine girmiyor hanımefendi.Herkeste farklı ve ilaçlarını kullandıkça normal denilen insanlardan farkları yok artık bi salın bipolarları ya.

Çok genellemiş ve kesin konuşmuş hanım efendi ancak bu ihtimal bazı bipolar türlerinde var maalesef. Psikotik mani, psikoz halini alan ataklarla boğuşan müdahale edilmemiş tip 1 bipolar hastalarının böyle bir ilerleme riski olabiliyor. Hafıza boşlukları oluşuyor kuvvetli ataklarda ve her hatırlanmayan atakta bu sanrılar birbirine bağlanmaya başlayarak (Beyin hafıza boşluklarını doldurmak istiyor), gerçeklik algısını git gide zayıflatıyor. Her bipolar hastası için mutlak sonuç değil ancak bazı risk grupları var ve bunu da ancak bir psikiyatr tayin edebilir. Benim psikiyatrımın söylediği de buydu nitekim psikotik mani olarak yaşıyorum ataklarımı (Yani gerçeklik algımı kaybediyorum, hezeyan olarak kalmıyor) ve beyni takviye edici gıdalar almak, kendime iyi bakmak zorundayım ki ilerlemesin. O sınırda duruyorum. :)

Bipolar hastalarına öcü gibi yaklaşılmasına ben de tilt oluyorum, valla ilaçlarımızı aldığımızda kendisine normal diyen en az 10 kişiyi cebimizden çıkarırız. Ayrıca tecrübe kazandıkça da içgörü geliştiriyoruz, atakları erken yakalayıp erken müdahale ettirebiliyor, hasarsız kurtarabiliyoruz. Bu da ne kadar bilgiliyiz, kendimizi, hastalığımızın bizdeki seyrini tanıma konusunda ne kadar geliştirebildik, bu gelişime olanak tanıyacak zekada mıyız vb çeşitli etkenlerle şekilleniyor.

Son düzenleme:
Yazdığınız her cümlenin her kelimesi hatta her harfi yanlış bilgi içeriyor.

Hastalık hakkında gerçek anlamda hiçbir şey bilmiyorsunuz, bir de emin emin anlatıyorsunuz.

Tanı koyma ve ruhsal hastalıklarla ilgili GERÇEK VE DOĞRU bilgi verme işini biz PSİKİYATRİSTLERE bırakın lütfen.

Alakasız ve asılsız bilgilerinizle insanları korkutup yanlış yönlendirmeyin.
merhaba, konuyu takipteyim. benim eski eşim aşırı derecede tutarsız bir insan. bahar geldiğinde aşırı derecede alkole vurur kendini, kış dönemi geldiğinde ise yazın yaptıklarından pişman olup dine dönüyor, ve hep abartı yaşıyor.ya çok namaz kılar, ümreye gider, bir süre sonra bundan da sıkılıp alköle vurur ve bunu her mevsim geçişlerinde her sene yaşıyor durup durup saçma sapan şeylere bile öfkelenip hakaret edebiliyor. yazın çok enerjik kışın çok sakin hatta oturduğu yerde hep uyuya kalır. uyku düzeni inanılmaz bozuk az uyur gibi şeyler var. basit şeylere çok öfkelenir ve bu öfkesi senelerce sürebiliyor. evliyken çok sorun yaşadık cinselliğine yazın daha aktif kışın çok tembelleşiyor gibi şeyler. bunu merak etmemin sebebi onunla bir kızım var. bu tarz durumlar genetik oluyor bu belirtiler bipolar belirtisi mı?
bir psikolojik sorunu var hala ayrı olmamıza rağmen hakaretleri bitmiyor seneler önceki şeyi ısıtıp ısıtıp önüme sunuyor. takıntılı bir insan en ufak şeye takılır.

Bipolar hastaları da delüzyonlar görüyor manik atak zamanında evet bazılarında çok şiddetli ataklar oluyor ilaç dozu yetersiz gelince yada tedavi görmeyince ama bu şizofreni değil bipolar şizofreniye evriliyor diye birşey yok yani ikisi farklı hastalıklar bizzat doktorlardan dinledim ikisinin farklı hastalıklar olduğunu halüsinasyon konusu benzer ama farklı hastalıklar ierledi şizofren oldu gibi birşey yok yani.Şizofren teşhisi konmadan önce bipolar denmiş yanlış tanı konmuş o her kimse. burada bipolarları yaftalayıp çok tehlikeli gibi gösteriyor saçmasapan algı oluşturuyor ya konu kapatılsın bence

evet doğru bize doktorların söyledikleri bu Bakırköy ruh ve sinir hastalıklarında günlerce yattı doktorlar mı cahil yoksa siz mi :KK70: 4 yıl boyunca bipolar teşhisi kondu kız bir sürü ilaçlarla desteklendi yattı hastanede yattığı ranzanın demirlerden birini çıkarıp odasındaki bütün kameraları kırdı odadaki falan neler neler , madde bağımlılığı oluştu zamanla mani döneminde , yani koca bir kitap yazabilirim gördüklerim hakkında uzunca bir süre sonrasında önce psikoz sonra şizofreniye evrildiği söylendi bize söylenen bu, keşke sizde orada olsaydınız ben bu basit yoruma cevap vermek zorunda kalmasaydım üzüldüm şimdi neyse bizim ne gibi derdimiz olabilir banane Allah şifa versin derim geçerim siz bence çok takmışsınız bu duruma neyse
Allah şifa versin de geç zaten evet sanane. bilmediğin konuda yorum yapma saçmasapan çok tehlikeli bilmem ne deme insanlara bilip bilmeden bi tane örnek gösteriyor o da şizofren.

Bipolar hastaları da delüzyonlar görüyor manik atak zamanında evet bazılarında çok şiddetli ataklar oluyor ilaç dozu yetersiz gelince yada tedavi görmeyince ama bu şizofreni değil bipolar şizofreniye evriliyor diye birşey yok yani ikisi farklı hastalıklar bizzat doktorlardan dinledim ikisinin farklı hastalıklar olduğunu halüsinasyon konusu benzer ama farklı hastalıklar ierledi şizofren oldu gibi birşey yok yani.Şizofren teşhisi konmadan önce bipolar denmiş yanlış tanı konmuş o her kimse. burada bipolarları yaftalayıp çok tehlikeli gibi gösteriyor saçmasapan algı oluşturuyor ya konu kapatılsın bence

Uzman psikiyatrımın açıklamaları bunlar, bizzat bendeki seyrini anlatırken bu açıklamada bulundu. Neden beni endişelendirmek istesin ki böyle bir risk faktörü hiçbir şekilde bulunmayacak olsa? Tıbbi olarak gayet yeterliliği olan birinin açıklamalarını olduğu gibi yazdım. Siz de kesin konuşmayın bence; şizofreni değilim, tip 1 bipolarım ve aldığım hasar yüzünden ilerleme riski barındırıyorum/barındırıyordum (-Dili geçmiş zaman kullanıyorum nitekim doğru tedaviyle 17 senedir kontrol altındayım).

Damgalama olaylarına karşı ise anlatma taraftarıyım; üyeliğimden bu yana da çeşitli bipolar konularında yazmaya ve insanları bilinçlendirmeye çalışıyorum. İnsanların arasındayım, arasındayız. Öğretmeniz, psikologuz, diyetisyeniz vb. Her yerdeyiz. Yüz yüze gelsek bana söyleyemezler ki "Sen evlenme, sen üreme"... 10 senedir evliyim ve bdvde dert olarak açılan konulardaki normallerden bin kat daha normalim. :) Çocuğum var 8 yaşını dolduracak bu sene, kabul gören bir testin sonucunda üstün zekalı ve yetenekli çocuklar arasında eğitimi destekleniyor. Belki geleceğin Türk mucidi olacak, belki bir hastalığa deva doktor (Elbette mutluluğu en önemlisi benim için), belki insanları etkileyen aktivist bir sanatçı. O zaman da ürememelisin diyecekler mi acaba :)

Uzman psikiyatrımın açıklamaları bunlar, bizzat bendeki seyrini anlatırken bu açıklamada bulundu. Neden beni endişelendirmek istesin ki böyle bir risk faktörü hiçbir şekilde bulunmayacak olsa? Tıbbi olarak gayet yeterliliği olan birinin açıklamalarını olduğu gibi yazdım. Siz de kesin konuşmayın bence; şizofreni değilim, tip 1 bipolarım ve aldığım hasar yüzünden ilerleme riski barındırıyorum/barındırıyordum (-Dili geçmiş zaman kullanıyorum nitekim doğru tedaviyle 17 senedir kontrol altındayım).

Damgalama olaylarına karşı ise anlatma taraftarıyım; üyeliğimden bu yana da çeşitli bipolar konularında yazmaya ve insanları bilinçlendirmeye çalışıyorum. İnsanların arasındayım, arasındayız. Öğretmeniz, psikoloğuz, diyetisyeniz vb. Her yerdeyiz. Yüz yüze gelsek bana söyleyemezler ki "Sen evlenme, sen üreme"... 10 senedir evliyim ve bdvde dert olarak açılan konulardaki normallerden bin kat daha normalim. :) Çocuğum var 8 yaşını dolduracak bu sene, kabul gören bir testin sonucunda üstün zekalı ve yetenekli çocuklar arasında eğitimi destekleniyor. Belki geleceğin Türk mucidi olacak, belki bir hastalığa deva doktor (Elbette mutluluğu en önemlisi benim için), belki insanları etkileyen aktivist bir sanatçı. O zaman da ürememelisin diyecekler mi acaba :)
Doktorların dediğini dedim ben bana farklı hastalıklar olduğu söylendi o açıdan yani Belki vardır böyle bir risk bilemiyorum tam eminim diyemem ama bu hanımefendinin ve diğer önyargılı davrananların yaptıklarına sinirleniyorum ben evlenmesinler çocuk yapmasınlar çok tehlikeliler vs bilmeden etmeden ötekileştirmeye bu tarz çirkin usluplara karşıyım.

Doktorların dediğini dedim ben bana farklı hastalıklar olduğu söylendi o açıdan yani Belki vardır böyle bir risk bilemiyorum tam eminim diyemem ama bu hanımefendinin ve diğer önyargılı davrananların yaptıklarına sinirleniyorum ben evlenmesinler çocuk yapmasınlar çok tehlikeliler vs bilmeden etmeden ötekileştirmeye bu tarz çirkin usluplara karşıyım.

Hayran oldukları yazarların, ressamların arasında var bizimle aynı hastalığı yaşayanlar. Ya doğmasalardı? Bugün o satırlar, resimler eksik kalacaktı. Hastalığı övmek değil amacım, ızdırap yüklü bir yol olduğunu ancak yaşayan bilir, zordur. Hem sağlığınızla uğraşırsınız, hem de cahil çevre tarafından damgalanır, yalnız bırakılırsınız. Üstelik hastalığın tedavisindeki en önemli unsurlardan biri sosyalleşmek iken.

İnsanlar hastalara merhamet ederler genelde ama bu öyle bir hastalıktır ki "Aman delidir bize zararı olur" diye herkes kendi canının derdine düşer. Hoş, toplumumuzda bipolar hasta bulunmasına oranla işledikleri suçları kıyasladığınızda, normal(!) insanların daha çok suça karıştıkları sonucunu buluyorsunuz. Böyle bir araştırma vardı, kaynak kaba etim değil yani meraklısı bakabilir (Ben baktım beni de ilgilendirdiği için :) ) Ancak medya da seviyor hastalık adı kullanmayı. Önceki senelerde çok yapıyorlardı bunu yine azaldı biraz bilinç geldi. İnsanlara o zamanlardan kalma bir korku yerleşti herhalde. Kimse de "Bana uğramaz, şükür ailemde yok" demesin, yermesin, ötekileştirmesin, hiç belli olmaz bir kazada kafa darbesi almanıza bakar.

Neyse, her konuda paylaşırım, burada da eksik kalmasın:

Hayran oldukları yazarların, ressamların arasında var bizimle aynı hastalığı yaşayanlar. Ya doğmasalardı? Bugün o satırlar, resimler eksik kalacaktı. Hastalığı övmek değil amacım, ızdırap yüklü bir yol olduğunu ancak yaşayan bilir, zordur. Hem sağlığınızla uğraşırsınız, hem de cahil çevre tarafından damgalanır, yalnız bırakılırsınız. Üstelik hastalığın tedavisindeki en önemli unsurlardan biri sosyalleşmek iken.

İnsanlar hastalara merhamet ederler genelde ama bu öyle bir hastalıktır ki "Aman delidir bize zararı olur" diye herkes kendi canının derdine düşer. Hoş, toplumumuzda bipolar hasta bulunmasına oranla işledikleri suçları kıyasladığınızda, normal(!) insanların daha çok suça karıştıkları sonucunu buluyorsunuz. Böyle bir araştırma vardı, kaynak kaba etim değil yani meraklısı bakabilir (Ben baktım beni de ilgilendirdiği için :) ) Ancak medya da seviyor hastalık adı kullanmayı. Önceki senelerde çok yapıyorlardı bunu yine azaldı biraz bilinç geldi. İnsanlara o zamanlardan kalma bir korku yerleşti herhalde. Kimse de "Bana uğramaz, şükür ailemde yok" demesin, yermesin, ötekileştirmesin, hiç belli olmaz bir kazada kafa darbesi almanıza bakar.

Neyse, her konuda paylaşırım, burada da eksik kalmasın:

Sonra diyorlar ki hastalıklar saklanıyor neden acaba?İnsanlar önyargılı ve kötü olduğu için olabilir mi?Bipolar bozukluğu olanlar çok yanlış anlaşılan ve çok haksızlığa uğrayanlar o yüzden kötü yorum görünce haksızlık olduğu için dayanamıyorum.

Sonra diyorlar ki hastalıklar saklanıyor neden acaba?İnsanlar önyargılı ve kötü olduğu için olabilir mi?Bipolar bozukluğu olanlar çok yanlış anlaşılan ve çok haksızlığa uğrayanlar o yüzden kötü yorum görünce haksızlık olduğu için dayanamıyorum.

Kalbimden anlıyorum sizi. İnsan bilmediğinden korkar, bilselerdi yapmazlardı. O öfkelenmeleri geçtim ben, sadece üzücü buluyorum. Daha yolun başında olan bipolar hastalarına nasıl köstek olduklarını, onları hastalığın pençesine daha da ittiklerini ve kendilerine acımasız hale getirdiklerini (Ben gerçekten böyle birisi miyim sorgusu yaşar genellikle yolun başındakiler, kabullenemezler bu damgalamalar yüzünden) bilseler yine de böyle konuşabilecekler miydi? Geniş düşünmemiz gerekiyor. Ay ben kaynımda gördüm şöyle şöyle yaptı diye anlatırken insan biraz durmalı. Bahsettiğimiz şey bir ucube şov değil, atak anındaki savunmasızlık. Kişinin de zararı en çok kendine oluyor maalesef. Neyse, siz de öfkelenmeyin, böyle böyle aşacaklar. Eskiden kimse konuşamazdı, artık konuşulur bir halde. :)

Kalbimden anlıyorum sizi. İnsan bilmediğinden korkar, bilselerdi yapmazlardı. O öfkelenmeleri geçtim ben, sadece üzücü buluyorum. Daha yolun başında olan bipolar hastalarına nasıl köstek olduklarını, onları hastalığın pençesine daha da ittiklerini ve kendilerine acımasız hale getirdiklerini (Ben gerçekten böyle birisi miyim sorgusu yaşar genellikle yolun başındakiler, kabullenemezler bu damgalamalar yüzünden) bilseler yine de böyle konuşabilecekler miydi? Geniş düşünmemiz gerekiyor. Ay ben kaynımda gördüm şöyle şöyle yaptı diye anlatırken insan biraz durmalı. Bahsettiğimiz şey bir ucube şov değil, atak anındaki savunmasızlık. Kişinin de zararı en çok kendine oluyor maalesef. Neyse, siz de öfkelenmeyin, böyle böyle aşacaklar. Eskiden kimse konuşamazdı, artık konuşulur bir halde. :)
Siz de hiç üzülmeyin bu hastalığın en güzel yanı size sizi gerçekten seven insanları göstermesi ve diğerlerini elemesi gereksiz insanlardan kurtarması.Insanlar fiziksel hastalığı anlar ama ruhsal hastalıkları anlamıyorlar maalesef.bu bir de duygudurum bozukluğu olduğu için atak zamanı yaşananları siz yaptınız sanıp uzaklaşırlar sizden deli derler tehlikeli derler vs ama iyi insanlar hep var nadir ama varlar. sizi gerçekten seven insanlar da hep olacak hastalığınızı anlayıp yanınızda olan destek olan insanlar.Bu hastalığa sahip olanlar zarar görüyor çevrelerinden çok.Böyle bilmeden saçma sapan konuşanlara da gülüp geçmek lazım cahilliğine vermek lazım.

Bipolarlar ortalama insanlardan çok daha zeki oluyorlar zaten kalpleri de kirlenmemiş olur bir çocuğun kalbine sahip olurlar. bilmeyene anlatamazsınız anlatmaya da çalışmamak lazım belki de.

B Boniva gülme konuyu okurken anksiyetem tuttu
Konu aşırı ciddi. Ama senin konun kapanınca farklı farklı konularda yazdığın yorumlar hep eski eşinle ilgili ona güldüm. Adam bipolar falan değil seninle de uğraşmıyor ama sen bir türlü durmak bilmiyorsun.
😂

Back