• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fstknannsi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2023
13
13
1
31
Merhaba
Eşimle severek evlendik ve ikinci yılımızda bipolar tanısı aldı. Şu an atak döneminde ne yapacağımı bilemiyorum. Her zaman gözümün içine bakan eşim atak başladığında uyandı ve ayrılmak istediğini söyledi. Aranızda eşi bipolar olan benzer tecrübesi olan var mı? ne yapmalıyım?

Merhaba
Eşimle severek evlendik ve ikinci yılımızda bipolar tanısı aldı. Şu an atak döneminde ne yapacağımı bilemiyorum. Her zaman gözümün içine bakan eşim atak başladığında uyandı ve ayrılmak istediğini söyledi. Aranızda eşi bipolar olan benzer tecrübesi olan var mı? ne yapmalıyım?

Boşanmalısın.

Belirtileri aslında flört dönemimizde vardı inişli çıkışlı ruh halleri vs. Fakat o zaman iletişimsizlik problemi gibi geliyordu tabi ama aynı eve girildiğinde mesele daha netlik kazanıyor. Çok zor bir süreç. Eşim bir dediğimi iki etmeyen biriydi evliliğimiz parmakla gösterilirdi şimdi ise ayrılığı gündeme getirdi. Şok oldum ne yapacağımı bilemedim ama doktor yardımıyla tanı aldı. Fakat şu an için hastalığı kabul etmiş değil o yüzden ekstra ekstra zorlanıyoruz

Sevgili dönemimizde ayrılık isteklerinin sonu pişmanlık ve özür olurdu. Yine aynı olacağını öngörebiliyorum ama yinede söylenenler yapılanlar insanı hakikaten yıpratıyor
Benzer bir durumu su siralar biz de yasiyoruz.
Kv bipolar hastasi. Manik donemde ve bosancam diye tutturdu. Buyuk ihtimalle 1-2 haftaya bu fikrinden vazgececek. Ama daha buyuk sorun su ki kp de bosanmak istiyor. Artik dayanamadigini soyluyor. Ne yapacagiz bilemiyorum. Zor bir hastalik. Hem hastanin kendisi icin hem de yakinlari icin cok zor.

Benzer bir durumu su siralar biz de yasiyoruz.
Kv bipolar hastasi. Manik donemde ve bosancam diye tutturdu. Buyuk ihtimalle 1-2 haftaya bu fikrinden vazgececek. Ama daha buyuk sorun su ki kp de bosanmak istiyor. Artik dayanamadigini soyluyor. Ne yapacagiz bilemiyorum. Zor bir hastalik. Hem hastanin kendisi icin hem de yakinlari icin cok zor.
Hasta kadar yakınları da yıpranıyor yaşayan bilir

Su kismi bilerek mi yazdiniz? Yoksa tahmin mi yurutuyorsunuz?
Hayır doktor teyzeme bunu söylemiş. Zaten en son atakta biz de dedik şizofrene benzedi bu sefer atağı diye. Doktor da demiş şizofren başlangıcına doğru gidiyorsun diye. Teyzem ilaçlarını aksatıyor bilerek. Hasta olma halini hiçbişey takmama halini herkesin onla ilgilenme halini seviyor. Normal düşünemiyor artık.

Hayır doktor teyzeme bunu söylemiş. Zaten en son atakta biz de dedik şizofrene benzedi bu sefer atağı diye. Doktor da demiş şizofren başlangıcına doğru gidiyorsun diye. Teyzem ilaçlarını aksatıyor bilerek. Hasta olma halini hiçbişey takmama halini herkesin onla ilgilenme halini seviyor. Normal düşünemiyor artık.

Anladım, doktorunun fikri yani. Allah sabir versin. Hem hastaya hem teyzenizin evlatlarina, esine... ya da bekarsa, sizlere.

Merhaba

Esiniz kac yasinda? Teshisi yeni mi aldi? Daha öncesinde herhangi bir hastane yatisi, tedavi almadigina (ornegin major depresyon tedavisi) emin misiniz?

Kendisinin e-nabiz'ina girebiliyorsaniz, raporlar sayfasinda gerekli bilgiyi bulabilirsiniz

Bu durum evliliginizden once var ise (bipolar evlenmeye engel degil) size bildirilmesi gerekiyordu, etik olarak.

Merhaba

Eşim değil ama var. Daha yakınımda biri. Bipolar biri varsa da sitede özür diliyorum herkesin hastalığı aynı seyretmeyebilir. Size hayatı zorlaştırıyorsa kendi de istiyorsa boşanın. Çocuk da yapmayın.

Hem çocukluk arkadaşım hem de bir yakın akrabam da bipolar var.
Öncelikle çocuğunuz var mı?
Maalesef psikolojik rahatsızlıkların bir kısmı genetik geçişli oluyor.
İlaçlarını düzenli kullandıkları takdirde yaşamlarını idame ettirseler de maalesef atak süreçleri hayli zor oluyor.
Bu durumlar da en yakın maalesef olumsuz anlamda etkileniyor. Genelde yaşadığı stresli süreçler anksiyete, depresyon gibi yakınına da hastalıklar bırakabiliyor.
Elbet tercih sizin ama ayrılık bu anlamda kendinizi de hastalamamanız için bir seçenek.
Ayrıca herkeste farklı seyredebilir ama şiddet vs gibi çok daha ağır sonuçları da oluyor yaşarken.
Yoğun bir terapi süreci ile biraz daha doğru yönetebilirsiniz bu süreci diye düşünüyorum. Elbette ileride çocuk yetiştirirken genetik etkenlerin yanı sıra çocukta ortam sebebiyle de etkilenip hasarlar kalabiliyor.
Evliliğinize devam edecekseniz çocuk konusunda mesafeli durmanızı, doktorunuzla da her süreci ayrıntılı bir şekilde danışarak hareket etmenizi öneririm.

tek yapacağınız şey üzgünüm ama boşanmak. hayatınızı karartmak gibi bi niyetiniz varsa evliliğe devam edin ama yok ben kıymetli biriyim diyorsanız beş dk bile beklemeyin. ablamın arkadaşının esi binalar. atak zamanlarında dunyanin borcunu yapıyor farkına vardığında ise iş işten geçmiş oluyor. yıllardır dünyanın borcunu ödediler. belki 8 ev alacak para 😪 en sonyine 700 bine yakın borç yapmış. akıl alır gibi değil ama bu hastalara yapacak bisey yok. kendinizi mahvetmeyin derim tabi takdir sizin bize söylemesi çok kolay 😟

duzgun bir tedaviyle sikinti yasamazsiniz ama esinizin bunu kabul etmesi lazim onun tedaviye uyumu cok onemli .yillar sonra bipolar oldugunu ogrendigim insan var ataga girecegini farkedip hemen doktoruna basvuruyormus meselA

o dediğim abi emekli asker. yani malulen emekli olmuş. bi tane de iş yerinde var bizim. memur bir abi ama hiç normal değil 😔allahim kimseye bu tip dertler vermesin yarabbim akıl baki olmak paha biçilemez sağlıkla yaşamak keza öyle. Rabbıme sağlıkla geçirilen her gün için sonsuz şükürler olsun. konu sahibi bacımıza da bir çıkar yol diliyorum adınıza hayli üzüldüm, sizi kucaklıyorum ve sevgiler yolluyorum

Güzel mesajlarınız için teşekkür ederim. Şu an başlangıç aşamasında doktor ilaç ve takiple tedavi olabileceğini söyledi ama eşim henüz tam olarak kabullenmedi. Şimdi atakla birlikte bu gerçekle de yüzleşmeye çalışıyor. Normalde çok iyi ve zarif biridir. Onu yarıyolda bırakmak istemiyorum. Uzun bir ilişkimiz var gerçekten seviyorum. Çocuğumuz yok ve bu durumda anladığım kadarıyla ona daha çok yol var. Bu süreçte eşimin ailesi eşimi çok sevdiğim için böyle olduğunu söyledi ama ben eşimi tanıyorum yardıma ihtiyacı olduğunu biliyorum sadece yaşayanlardan destek almak istedim çünkü çevremde saçma sapan yorum ve nasihatlar duyuyorum. İnsan böyle zamanlarda gerçekten yalnız kalıyormuş

Benim nişsnlım bipolardı, ayrılmak zorında kaldım. Sürekli karar değiştiriyordu. Seviyorum sevmiyorum, ayrıldım barıştım. İntihar etti, sesler duydu, birilerinin takip ettiğini söyledi, ara ara görüntüler gördü. Hasta yatışları oldı beş ay hastanede durdu. Düzelme olmuyor maalesef, genetik yatkınlık var. Ne yaparsan olmuyor. En ufak şeyde tekrarlanıyor. Kanser gibi. Kanser öldürüyor en azından bu seni herkese rezil ediyor.

Merhaba
Eşim değil ama babam bipolar. Lütfen ilaçlarını eksiksiz alsın. Babamınki biraz farkli seyrediyor mesela 5 yıl oldu atak yok hiçbir şey yok. Ama doktorlara göre bu mümkün değil..atak dönemi özellikleri de bipolara benziyor. Ne değil diyorlar ne evet bipolar diyorlar böyle kabul ettiler 🙂 zor çok zor çocukluğuma dair bir sürü kötü görüntü var ama onu çok seviyorum yine dünyaya gelsem onun kızı olmak isterdim. Tabiki bunun mimari annem 🤲💞

Back