Eşim benimle konuşmuyor

Kız kardeşinin ilişkisinde yaşadığı özel bir durum vardır belki.
Eşi de bunu yüzüne vuracak ve aklınca mahçup edecek bir kafa yapısındaysa neden saklamasın ki.
Evlendim diye ailemin her özelini paylaşmak zorunda değilim.
Aynı durum eşim içinde geçerli.
Doğrudur

buyütürse büyütsün, sopa gösteriyor diye o kişiye istediği gibi mi davranmamız gerekiyor? korkuyla evlilik yürümez. ayrıca bu adam eşine net şiddet uyguluyor, şuan sözlü ama ileride fiziksel olmaya cok müsait.
Bunu mu anladın alıntıladığın cevabımdan?

Kafam o kadar dolu ki zaten bir keresinde daha zaten babanın evine git diye azarlamıştı beni o da 2 haftada bir onun hafta sonu onun ailesinde kalıyoruz bazı sorunlardan dolayı bende bir gün kendi ailemde kalmak istedim hatta o rahat edemiyor diye onu zorlamadım o gün yine ağlattı beni ve yine bağırmalı tepkiler yine ben senin herşeyini karşılıyorum falan filan demeler koltukları yumruklayarak konuşma ben artık çok bıktım böyle olmaktan işte şimdi anlayın ben herşeyimi bu yüzden anlatmıyorum bu yüzden kendimle alakalı konu ailemle alakalı konuları anlatmıyorum ama kafaya koydum eğer bir kez daha beni o evden kovarsa benim için herşey tamamen biticek

bunun sizin için bi dahası varsa daha çok defası da olur. bi üye arkadaşın dediği gibi sizin adım atacağınız biseyler çözeceğiniz yok.
buraya içinizi dökmeye gelmişsiniz.
calisiyormussunuz neyinizi karsiliyo bu adam. işte gelip yemeği temizliği yapiyo siz de oturuyo musunuz. Allah akıl fikir versin size.

Bunu mu anladın alıntıladığın cevabımdan?
Kişi kocasının huyunu ve anlayışsız olup olmadığını bilir!
Konu sahibinin kocasının anlayışsız birisi olduğunu anladığım için verdiğim şu cevabımı anlamak istemeden direkt beğenmeyen arkadaşlar, konu sahibinin cevaplarını okuyun bakalım ben ne demek istemişim.
Değil erkek kişisi kıskanç bir kadın bile bu konuyu büyütebilirdi, işin bir de o açısından bakmayı deneseniz keşke.
mesaj bu. kişi kocasının huyunu bilir, konuyu büyütecegini de biliyordu, bu nedenle kadın kocasına danısmadan iş yapmamalıydı, önce ona soylemeliydi. hatta ilk mesajınız şuydu: neden telefondan arama kaydını silmedin, aynısı başına gelse ne düşünürdün?
yukarıda H3RA_ H3RA_ hanımefendi de detaylı acıkladı, belki de kardeşinin özel durumunu paylaşmak istemedi kızcagız, paylaşmadı diye suçlu mu oldu? eş olmak destek olmayı gerektirir, belki sitem edip bana soylesen ben de arardım destek olurdum diyebilir en fazla. ama bagırıp cagırmak bosanmakla tehdit etmek.. sizin cümleleriniz böyle bir adama karsı, nasıl davranılmasını istiyorsa o şekilde davranılmalıydı gibi anlasılıyor. bu yuzden dedim bu sekilde siddet uygulayan birine karsı, emrine amade bir tavır takınırsa işler daha da sarpa sarar. ya kendinizi anlatamıyorsunuz ya da benim soyledigimi anlamıyorsunuz.

bunun sizin için bi dahası varsa daha çok defası da olur. bi üye arkadaşın dediği gibi sizin adım atacağınız biseyler çözeceğiniz yok.
buraya içinizi dökmeye gelmişsiniz.
calisiyormussunuz neyinizi karsiliyo bu adam. işte gelip yemeği temizliği yapiyo siz de oturuyo musunuz. Allah akıl fikir versin size.
bir sürü dil döktük burda kac kişi, ben de sonunda sinirlendim cevap yazmayacagım daha. konunun baslıgı kocamın gönlünü nasıl alabilirim olmalıydı, cunku konu sahibi bizden istediği cevapları alamadı hala eşimin sevgisi bitmiş midir acaba filan yazıyor. ona diyelim ki şöyle mum ısıgında güzel bir sofra kur, özür dile yaptıklarından pişman oldugunu soyle belki affeder, ha affetmezse sen alttan almaya devam et, bir daha yine boyle bagırıp cagırırsa da sessiz kal, tehditler savursun ama sen agzını acma, boyle boyle düzelir ilişkiniz... bazen yorumsuz kalıyor insan.

bir sürü dil döktük burda kac kişi, ben de sonunda sinirlendim cevap yazmayacagım daha. konunun baslıgı kocamın gönlünü nasıl alabilirim olmalıydı, cunku konu sahibi bizden istediği cevapları alamadı hala eşimin sevgisi bitmiş midir acaba filan yazıyor. ona diyelim ki şöyle mum ısıgında güzel bir sofra kur, özür dile yaptıklarından pişman oldugunu soyle belki affeder, ha affetmezse sen alttan almaya devam et, bir daha yine boyle bagırıp cagırırsa da sessiz kal, tehditler savursun ama sen agzını acma, boyle boyle düzelir ilişkiniz... bazen yorumsuz kalıyor insan.

aynen ben de yazmayacağım. çözüm arasa milyon tane çözümü varken o hala asıl yerleri geçiştiriyor. insanın kendine yaptığını kimse yapamaz gerçekten.

Bu olayı bu kadar büyütüyorsa zaten size hiç güvenmemiş demektir. Güzelce durumu izah etmişsiniz kendisi bir bahane arıyordu demek ki bu olayda bahanesi oldu.

Merhabalar herkese yakın zamanda yaşadığım bir olaydan bahsetmek istiyorum öncelikle 1 senelik evliyim eşimi çok seviyorum elimden geldiğince ona hep saygı duyarım severim sayarım benim ailem bana küçükken çok katıydı ama kardeşime öyle değil ve bir gün kardeşim bir kaç tane hap içip hastaneye kaldırılmış o zamanlarda konuştuğu biri vardı kardeşim hiç bir şey anlatmadığı için ben öğrenmek istedim acaba bişey mi yaptı bu kişi diye tabi ne annem arıyor bu çocuğu ne babam bende küçüklüğümden beri herşeyi kendi başıma yapan birisiyim aradım kızdım falan aradan bir kaç hafta geçti eşim telefonumda bu numarayı gördü bende anlatmak zorunda kaldım aradığım için bana baya saydırdı aileme falan da kızdı ve o gün benden boşanmak istedi babamın evine bırakıcaktı beni kendi evimize gidip konuşalım dedim konuştuk fakat benden soğudunu ona hiç bişey anlatmadığım için danışmadığım için şuan benimle ne konuşuyor ne de seviyor aynı evde iki yabancı gibiyiz ben ne yapıcam nasıl düzelticem bilmiyorum :KK43:
Sinirle söylenmiş bisey bence kızmış haklı olarak tepki göstermiş sakinlesmesini onun sizinle konuşmasını bekleyin sonra sakince anlatın durumu anlayacaktır.

Bu kavgayı ederken o gün dışardaydık ve bana arabada bağırıyordu ne yapıcağımı ne diyceğimi şaşırdım o bağırma normal değildi nerdeyse artık bayılcak gibiydim gece evimizde konuştuğumuzda ise ne yapıyım yani ailenle görüştürmiyim mi seni diye konuşmaya başladı 3 gündür de konuşmuyoruz

Siz de diyemediniz mi sen kim oluyorsun da görüştürmüyorsun beni ailemle diye?

İntihara kalkışan kardeşinin yaşadığı problem bulmak yada çözmek için uğraşmanız kadar normal bir hareket olabilir mi?
Hiç ilgilenmemeniz anormal olurdu.
Bunca sıkıntınız arasında size aptalca bir konudan sıkıntı çıkaran adamla hayat nasıl geçer gayet açık.
Sizi korkutup, manüpüle ederek avucunun içine almak istiyor aklınca.

Telefonumda kayıtlı olmayan bir dolu numara ile görüşmelerim vardır, bunun araştırıp boşanmaya kadar götüren adamı kapı orada deyip ben dumur ederdim kesin.
Hadi ben iş hayatındayım siz diyelim ev hanımısınız.
Bu kişi kargocu olur, sipariş verdiğiniz bakkal olur, çocuğun okulundan bir yetkili olur.
Rehberimde kayıtlı olmayan kimseyle konuşmayacağım diye bir şey olabilir mi?
Kaldı ki sizin durumunuz çok daha özel ve müdahele gerektiriyor.
Valla işim gereği çift telefonum var gelen arama sayısı Manukyanda yoktur 😂
Eşim sorgulamaya başlasa ömrü vefa etmez 🤣

Çocuk yapmayın demeye geldim. Çoğu yorumda belirtildiği üzere ben de eşinizin bir şeyler karıştırdığını ve bulduğu her bahaneyle sizi özellikle sindirmeye çalıştığını düşünüyorum. Alttan alıp suyuna gittikçe size saygı duymayacak. Bazen diş göstermeyi bilmek lazım. Konusmuyorsa konuşmayın, gerekirse yemeğini yapmayın, temizliğini yapmayın. İnadına gezin tozun. Restine rest yani. Ayrıca telefonu karıştırıp konuştuğunuz her numaranın hesabını sormak ne alaka ya? Ailenizin özelinden ona ne? Kaç yıllık evliyim, kaç çocuğum var ne eşimin telefonunu karıştırır hesap sorarım ne sordururum. İnsan kendine saygı duyacak ki karşıdaki duysun. İşler böyle yürüyor. Sinip her dediğini yapınca kıymet bilinmiyor.

X