Eşim benimle konuşmuyor

Asla böyle konuşmaz kırıldım falan diye artık benden soğudunu ve güvenmediğini belirtti bunları duyunca zaten ben yıkıldım 4 senem boşa gitmiş gibi artık beraber uyusak bile o sırtını dönüyor bende yemek yiyoruz masada konuşma yok nereye kadar sürücek bu bilmiyorum bende konuşmuyorum onunla beraber sadece bişey mi eksik onu söylüyorum zaten ikimizde çalışıyoruz akşamdan akşama görüyoruz bir birimizi
calısıyormussun da, daha ne duruyorsun? mutsuzsun, zararın neresinden dönsen kar. şimdi 4 sene, peki 20 sene sonra pişmanlıgın daha büyük olmayacak mı? üstelik muhtemelen bu yuvaya bir de cocuklar eklenecek, mutsuz ailede mutsuz cocuklar büyüyecek. yazık gercekten, lütfen kendine bunu yapma, bu adam seni SEVMİYOR

Eşinizin tavrı ve yaşattığı şey gerçekten normal değil.
Hadi anlatmadınız diye kırıldı diyelim gayet geçerli bir açıklama yaptığınızda ne konuştuğunuzu, kötü bir durum olup olmadığını, nasıl yardım edebileceğini sormalıydı. Normal bir hayat arkadaşı böyle davranır çünkü.
Ki daha önce de dediğim gibi kız kardeşinizin özeli ile ilgili bir sırrı ise anlatmama hakkınız bile var.
Ne demek anne babanın sorumluluğu, aynı karında büyüdüğünüz insana destek olmayacaksınız da kime olacaksınız bu hayatta. Yeri geliyor eşlerimizden bile daha yakın oluyorlar bize.
Hatta siz bu adamdan boşansanız şimdi ki eşiniz hiç kimseniz olur ama kardeşiniz küsseniz bile kardeşiniz olarak kalır.

Eşinizin baskı ve manipülasyonlarına gelmeyin. Ezilip büzülerek açıklama yapmak yerine "belli ki kardeşimin büyük bir derdi var ve kendini öldürmeye teşebbüs etti, onu kaybedebilirdik de. Sırf olayı öğrenip destek olmak için bir adamla konuştum diye iffetsiz kadın yakıştıması yapacaksan şu saatten sonra senden bana hayat arkadaşı olmaz" demelisiniz.
Şu saçma sapan korkularım yüzdünden içe kapanmalarım yüzünden kendimi ona ifade edemiyorum çünkü hep bağırıyor tartışırken bağırmaları ürkütüyor her şiddet dövmekle değil ben böyle şiddet gördüğümü düşünüyorum

Merhabalar herkese yakın zamanda yaşadığım bir olaydan bahsetmek istiyorum öncelikle 1 senelik evliyim eşimi çok seviyorum elimden geldiğince ona hep saygı duyarım severim sayarım benim ailem bana küçükken çok katıydı ama kardeşime öyle değil ve bir gün kardeşim bir kaç tane hap içip hastaneye kaldırılmış o zamanlarda konuştuğu biri vardı kardeşim hiç bir şey anlatmadığı için ben öğrenmek istedim acaba bişey mi yaptı bu kişi diye tabi ne annem arıyor bu çocuğu ne babam bende küçüklüğümden beri herşeyi kendi başıma yapan birisiyim aradım kızdım falan aradan bir kaç hafta geçti eşim telefonumda bu numarayı gördü bende anlatmak zorunda kaldım aradığım için bana baya saydırdı aileme falan da kızdı ve o gün benden boşanmak istedi babamın evine bırakıcaktı beni kendi evimize gidip konuşalım dedim konuştuk fakat benden soğudunu ona hiç bişey anlatmadığım için danışmadığım için şuan benimle ne konuşuyor ne de seviyor aynı evde iki yabancı gibiyiz ben ne yapıcam nasıl düzelticem bilmiyorum :KK43:
Ne alaka ya bunun icin bosanmak istemek.
Kardesim Allah korusun hap icse ilk sevgilisini arardım tabi noluyo diye.
Esinizden bunu niye sakladınız bilmiyorm ama öyle gerek görmüssünüz.
Bu bahane sadece bence.

3 yıllık sevgililik dönemi daha henüz 1 yıllık evliyiz 1 yıl içinde böyle şeyler duymak beni üzüyor işte

alttan alırsanız devamı gelir. sizi tahakküm altına almaya çalışıyor.
ben sizin yerinizde olsam çocuk da yokken boşarım. bide calisiyormussunuz. niye ailenizden destek bekliyorsunuz bosan dese ne demese ne?

bi insana hayatınla ilgili fikir danisirsin ama karar almak başka bisey. hayatınızın iplerini elinize almazsanız daha çok konu açarsınız

Bende aynı şeyi söylüyorum, zihniyetinin sorunlu olduğunu bilmeli ona göre hareket etmeliydi diyorum.
Ailemle ilgili bir problem varsa neden destek olmayayım.
Oluyorsam neden hesabını vereyim.
Kardeşimin özeli ise neden sırrını saklamayayım.
Kaldı ki konu sahibi adamla görüşme yapmadan durumun ne olduğunu bilmiyor.
Kardeşinin kimsenin duymasını istemediği bir olayını öğrenecek, eniştesi duyduğu için hesap soracak belki de.
Sırf her attığı adımın hesabını eşine verecek diye kardeşinin hakkına girmiş olmayacak mı?

Şu saçma sapan korkularım yüzdünden içe kapanmalarım yüzünden kendimi ona ifade edemiyorum çünkü hep bağırıyor tartışırken bağırmaları ürkütüyor her şiddet dövmekle değil ben böyle şiddet gördüğümü düşünüyorum
biz ne soylersek soyleyelim sen herseyi sineye çekip bu evliliğe, kendini ezdirmeye devam edeceksin benim anladıgım kadarıyla. hepimiz burda birseyler anlatıyoruz ama sen bunları algılamıyorsun. yaşın küçük anlıyorum kendine güvenin yok. Allah büyük, inşallah doğru yolu bulursun.

Deli deliyi görünce sopasını saklarmış.
Madem boşanmayı düşünmüyorsunuz ve daha çok yeni evlisiniz.
Bu söz kulağınıza küpe olsun, nasıl alıştırırsanız öyle gider çünkü.
Siz her seferinde suçluluk hissi ile alttan alırsanız bu adam izinsiz tişört alsanız hesabını ister.

Arayıp konuşmuşsun, daha sonra o numarayı neden silmedin? Aynı hareketi o yapsa sen ne yapardın acaba?

Kişi kocasının huyunu ve anlayışsız olup olmadığını bilir!
Konu sahibinin kocasının anlayışsız birisi olduğunu anladığım için verdiğim şu cevabımı anlamak istemeden direkt beğenmeyen arkadaşlar, konu sahibinin cevaplarını okuyun bakalım ben ne demek istemişim.
Değil erkek kişisi kıskanç bir kadın bile bu konuyu büyütebilirdi, işin bir de o açısından bakmayı deneseniz keşke.

O gün silmeyi unuttum ve daha sonra aklıma gelmedi

Bu kavgayı ederken o gün dışardaydık ve bana arabada bağırıyordu ne yapıcağımı ne diyceğimi şaşırdım o bağırma normal değildi nerdeyse artık bayılcak gibiydim gece evimizde konuştuğumuzda ise ne yapıyım yani ailenle görüştürmiyim mi seni diye konuşmaya başladı 3 gündür de konuşmuyoruz

Ben konuşsam da o beni suçlu görüyor kendini haklı baban annen dururken senin konuşmak ne haddine kimsin sen zaten seni düşünseler evliliğini düşünseler sana aratmazlar sen benim eşimsin arayamazsın sen gerizekalı birisin akıllı olsan aramazsın gerekirse herkesi karşıma alır konuşurum tabi bunları avazı çıktığı kadar bağırarak söylüyor ben şimdi seni babanın evine bırakıcam falan demeye başladı bende annem babam üzülmesin başlarına bu dertleri açmamak için sustum kalbim çok kırık benimde Belki bana kızıcaksınız ama ben ne yapsam ne etsem suçlu gözükücem o yüzden onu karşıma alıp konuşsam da fayda yok

Aramızda 4 yaş var ama kendisini çok büyük sanıyor onun lafından dışarı çıkmamı istemiyor herşeyi ona danışmamı ondan habersiz bişey yapmamı istemiyor

Asla böyle konuşmaz kırıldım falan diye artık benden soğudunu ve güvenmediğini belirtti bunları duyunca zaten ben yıkıldım 4 senem boşa gitmiş gibi artık beraber uyusak bile o sırtını dönüyor bende yemek yiyoruz masada konuşma yok nereye kadar sürücek bu bilmiyorum bende konuşmuyorum onunla beraber sadece bişey mi eksik onu söylüyorum zaten ikimizde çalışıyoruz akşamdan akşama görüyoruz bir birimizi

Ailemle ilgili bir problem varsa neden destek olmayayım.
Oluyorsam neden hesabını vereyim.
Kardeşimin özeli ise neden sırrını saklamayayım.
Kaldı ki konu sahibi adamla görüşme yapmadan durumun ne olduğunu bilmiyor.
Kardeşinin kimsenin duymasını istemediği bir olayını öğrenecek, eniştesi duyduğu için hesap soracak belki de.
Sırf her attığı adımın hesabını eşine verecek diye kardeşinin hakkına girmiş olmayacak mı?
Kardeşinin özeli değil, neticede ailede eninde sonunda bu duyulacak. Kocası haklı DEMİYORUM, madem kocası anlayışsız en baştan böyle bir durum var ne yapabiliriz deseydi kötü mü olurdu diyorum.

Ben şuan ne yapmalıyım onun gibi mi davranıyım konuşmayalım bişey yapmayalım öyle mi olayım benden soğuduğunu söylüyor bu zamanla gider mi sevgisi de yokmuş zaten çünkü soğuduysan sevginde kalmamıştır dediğimde cevap vermedi ben bunu evet olarak algıladım

Kardeşinin özeli değil, neticede ailede eninde sonunda bu duyulacak. Kocası haklı DEMİYORUM, madem kocası anlayışsız en baştan böyle bir durum var ne yapabiliriz deseydi kötü mü olurdu diyorum.
Bende herşey kocaya anlatılmak zorunda değil. Bir konuda bir şey yapmam için illa ki kocamın çizdiği çerçevede hareket etmek zorunda değilim. O öyle istedi yada tepki verir diye kardeşim ölümden dönmüşken elim elim üstünde oturamam, gamsızlık yapamam diyorum.
Evlenecek yaşa gelmiş insanlarsak nerde nasıl hareket etmemiz gerektiğini de biliriz.
Kocam en ufak şeyde işgillenip bana iffetsiz damgası vuracak onun huyu böyle diye doğru bildiğim şeyden vazgeçmem ve kimse de vazgeçmemeli diyorum.
Evlenmek birbirinin boynuna tasma takmak değil, yol arkadaşlığı yapmaktır diyorum.

Bende herşey kocaya anlatılmak zorunda değil. Bir konuda bir şey yapmam için illa ki kocamın çizdiği çerçevede hareket etmek zorunda değilim. O öyle istedi yada tepki verir diye kardeşim ölümden dönmüşken elim elim üstünde oturamam, gamsızlık yapamam diyorum.
Evlenecek yaşa gelmiş insanlarsak nerde nasıl hareket etmemiz gerektiğini de biliriz.
Kocam en ufak şeyde işgillenip bana iffetsiz damgası vuracak onun huyu böyle diye doğru bildiğim şeyden vazgeçmem ve kimse de vazgeçmemeli diyorum.
Evlenmek birbirinin boynuna tasma takmak değil, yol arkadaşlığı yapmaktır diyorum.
Aslında ikimiz de şu an aynı şeyden bahsediyoruz, ben yaptığı yanlış demiyorum. Madem anlayışsız, sadece ona da söyleseydi diyorum.

Kız kardeşinin ilişkisinde yaşadığı özel bir durum vardır belki.
Eşi de bunu yüzüne vuracak ve aklınca mahçup edecek bir kafa yapısındaysa neden saklamasın ki.
Evlendim diye ailemin her özelini paylaşmak zorunda değilim.
Aynı durum eşim içinde geçerli.

Kesinlikle katılıyorum kardeşimin madde kullandığını evlendikten sonra öğrendim ve eşime duyurmamak için çok çabaladım ama malesef yine de öğrendi ve boşanırken yüzüme vurduğu ilk konu o oldu çocuğumu alabilmek için onu öne sürdü o yüzden bazen bazı şeyler özellikle ailedeki sırlar saklanmalı gün gelip kötü olunca hepsi yüzüne vuruluyor

Evlenmek birbirinin boynuna tasma takmak değil, yol arkadaşlığı yapmaktır diyorum
Kafam o kadar dolu ki zaten bir keresinde daha zaten babanın evine git diye azarlamıştı beni o da 2 haftada bir onun hafta sonu onun ailesinde kalıyoruz bazı sorunlardan dolayı bende bir gün kendi ailemde kalmak istedim hatta o rahat edemiyor diye onu zorlamadım o gün yine ağlattı beni ve yine bağırmalı tepkiler yine ben senin herşeyini karşılıyorum falan filan demeler koltukları yumruklayarak konuşma ben artık çok bıktım böyle olmaktan işte şimdi anlayın ben herşeyimi bu yüzden anlatmıyorum bu yüzden kendimle alakalı konu ailemle alakalı konuları anlatmıyorum ama kafaya koydum eğer bir kez daha beni o evden kovarsa benim için herşey tamamen biticek

Kesinlikle katılıyorum kardeşimin madde kullandığını evlendikten sonra öğrendim ve eşime duyurmamak için çok çabaladım ama malesef yine de öğrendi ve boşanırken yüzüme vurduğu ilk konu o oldu çocuğumu alabilmek için onu öne sürdü o yüzden bazen bazı şeyler özellikle ailedeki sırlar saklanmalı gün gelip kötü olunca hepsi yüzüne vuruluyor
Aynen birde benim annemi babamı neden kötü bilsin bu kızı böyle yapıyorsa ailesi ne kadar ilgisiz diye dünmesin ben herkesin iyiliğini düşünüyorum yoksa hiç bir art niyetim yok

Aynen birde benim annemi babamı neden kötü bilsin bu kızı böyle yapıyorsa ailesi ne kadar ilgisiz diye dünmesin ben herkesin iyiliğini düşünüyorum yoksa hiç bir art niyetim yok

Zaten konuda senin bir suçun yok eşin istiyor ki susup alttan almanı herşeyin onun istediği gibi olmasını senin sinmeni bekliyor ama öyle bir dünya yok bugünden itibaren senin yerinde olsam umursamam işlerini yapmam iyi bir ders vermen lazım yoksa seni iyice ezer

Aslında ikimiz de şu an aynı şeyden bahsediyoruz, ben yaptığı yanlış demiyorum. Madem anlayışsız, sadece ona da söyleseydi diyorum.
İşte asıl tehlike anlayışsız olması zaten. Anlayışlı ve empati yapan adamdan saklanmaz ama böyle adamdan saklanır tam tersi.
Şöyle düşün bu kız belki adamla cinsel birliktelik yaşadı, belki hamile. (Konu sahibi afaki konuşuyorum bu arada)
Bu yüzden böyle bir girişimde bulundu.
Abla olarak durumu öğrendi kardeşinin talebi üzerine anne babasına bile söylemeden gerekli desteği verdi.
Kocada durumu biliyor en ufak kavgada siz zaten böyle ailesiniz diyor.
Yada etrafa söylemekle tehdit ediyor.
Hatta adam kardeşinin yeni kurduğu hayatında bile bu sırrı kullanabilecek bir yapıda diyelim.
Böyle adama kardeşinin özeli anlatılır mı?
Adam çok anlayışlı olsa bile kardeş duymasını istemeyecektir belki de.
Bunu kardeşle konuşmadan birilerine anlatmak doğru mu?
Önce olayı öğrenip ona göre hareket etmek daha doğrudur.
Bence konu sahibi doğru olanı yapmış.

Kişi kocasının huyunu ve anlayışsız olup olmadığını bilir!
Konu sahibinin kocasının anlayışsız birisi olduğunu anladığım için verdiğim şu cevabımı anlamak istemeden direkt beğenmeyen arkadaşlar, konu sahibinin cevaplarını okuyun bakalım ben ne demek istemişim.
Değil erkek kişisi kıskanç bir kadın bile bu konuyu büyütebilirdi, işin bir de o açısından bakmayı deneseniz keşke.
buyütürse büyütsün, sopa gösteriyor diye o kişiye istediği gibi mi davranmamız gerekiyor? korkuyla evlilik yürümez. ayrıca bu adam eşine net şiddet uyguluyor, şuan sözlü ama ileride fiziksel olmaya cok müsait.

X