eşim beni çok yoruyor

Ohh alışmış beyefendi hazıra, tabii evde çalışır mı hiç yan gelip yatmak varken :KK12:

Alma canım, sen kendini niçin yoruyorsun ki, bak kendi nasıl almak zorunda kalıyor. Bu sorunun temelinde annelerin olduğunu düşünüyorum, aman otur yavrum, susadın mı dur ben getireyim , aaa ben toplarım evladım elleme sen şeklinde yetişiyor genelde erkek çocukları, sonuç da bu işte.

Ben de tartışmayı hiç beceremeyen biriyim. Birini sindirerek istediklerimi yaptırmayı hiç sevmiyorum. Zaten beceremem. Her zaman iyi niyetli düşünmek bana hiç bir şey kaybettirmedi evliliğimde. Banyo temizliği eşimde mesela. Yapması gereken vakitte işi çıkmış ise, sonra da unutup yapmamışsa "bak görüyor musun yine sallamış, zaten ben eşşeğim ya tüm işleri ben yapıyorum" gibi düşüncelere kapılmayın yerine hatırlatıyorum. Kendisi de hijyen konusunda hassas olduğu için, ordan vuruyor mesela:KK28: Ya da başka işleri bosladiginda"ya aniden misafir gelirseeee :KK17: diyorum, ziplatiyorum:-) Biraz ugrastiriyor, biliyorum. Ama hepimizin eksikleri var. Birbirimize yardimci olduğumuzda her şey daha güzel
Ben böyle davrandigimda yapsa hep böyle davranirim canım hiç problem değil. Bugunden itibaren başlıyorum. Insallah hizaya gelir. Aynen ben de senin gibi hic hoşlanmıyoruM. Benim zorumla yapinca anlami kalmıyor ama böyle de olmuyor. Güzel güzel konuşacağım. Valla yaşlandım beş ayda.

valla o zaman pskikolojide küçük adımlar ilkesi vardır her küçük davranış ödüllendirilir ve sonuçta istendik davranış kazandırılır :) öğretmenler çok yaparlar canım bir araştır derim yavaş yavaş alıştır eşini iş yapmaya :)

Sizinle paylaşıp paylasmama konusuni düşünüyordum bir haftadır. Acaba ben mi abartiyorum diye. Teşekkür ederim destekleriniz için. Ben de insanim degil mi. Babam ağır poşet bile tasitmazdi bana. Gostermelik hafif birsey verirdi bana canım. Simdi öyle mi ellerim kipkirmizi oluyor yemin ederim.

Bunu deyince çok üzüldüm size ama bir de onun açısından bakalım. Siz nasıl ki babanızın inceliğini arıyorsanız onda, o da annesini anıyor olabilir. Ha ona hak verdiğim anlamına gelmiyor kesinlikle. Sadece şunu demek istiyorum. O pohpohlanmaya alışmış birisi şimdi siz ona iş buyurunca eminim o da annesini getiriyordur gözünün önüne. Biraz eskiyle bu bağı koparmak için zamana ihtiyacınız var ikinizin de. Ona eskiden kalma alışkanlıklarını terk etmesi için biraz zaman tanımanız gerek. Sonuçta zorluğa adapte olmak daha meşakkatli bir iş, hele bir de içinizden gelmiyorsa.

Şöyle ki salonda yemek yiyoruz. Yemekten sonra iki tabak kaldırıyor mutfağa gerisi bana kaldı. Bulaşık makinesini bosaltiyorum yemek dokuntisunu topla bulasiklari hallet falan filan hepsini zaten yapıyorum şikayet filan da ettiğim yok ama ben bunları yaparken içeri geçip uzanip tv izlemesi sinirlerimi bozuyor. Eve geldigimde kahvaltı bulasiklari bile ortada oluyor. Sabah benden bir saat geç çıkıyor üstelik.

Şikayet etmediğiniz için size kalıyor zaten.

Her şeyi üstlenmişsiniz, adam niye yorsun kendini.

Ohh alışmış beyefendi hazıra, tabii evde çalışır mı hiç yan gelip yatmak varken :KK12:

Alma canım, sen kendini niçin yoruyorsun ki, bak kendi nasıl almak zorunda kalıyor. Bu sorunun temelinde annelerin olduğunu düşünüyorum, aman otur yavrum, susadın mı dur ben getireyim , aaa ben toplarım evladım elleme sen şeklinde yetişiyor genelde erkek çocukları, sonuç da bu işte.
kesinlikle çocuklarımızı özerk yetiştiremiyoruz toplum olarak

Geçenlerde haftaiçi birgün babamlar geldi bize ki eşim davet etmişti. Eşim benden iki saat ince geldi yine ben de babamlarla kapida karşılaşıp girdim eve. Inanir misin salon masasinda ekmek kirintilari zeytin çekirdekleri duruyor. Orta sehpa salonun köşesine gitmis ( spor yapıyor ya) koltuk yatmak için açık durumda üzerinde battaniye. Konsolun üstü bozuk para fatura fis ve birsürü gerekli gereksiz döküntü dolu. Nasil utandım anlatamam. Hiç mi aklina gelmez misafir gelecek duzenleyim diye aklım almıyor artik.

Gelmiyor işte, çoğu erkeğinde geldiğini düşünmem. Evden çıkmadan karşında 3 yaşında hiçbirşeyden anlamayan bir çocuk olduğunu düşün ve sıkı sıkı tembihle. Benim eşimin de aklına gelmezdi, ben kalkıp sofrayı toplarken bakarım telefonda oyun oynardı. Hep düşündüm ki benimle beraber kalksın oda yardım etsin. Ama tane tane söylemek gerekiyor. Hadi şimdi şunları toplayalım derdim, ya da sen buraları topla ben çeriyi halledeyim derdim. Bakardım toplamış ama masa hala dağınık ve silinmemiş. Onu da bıkmadan söylerdim. Yani en ufak ayrıntısına kadar söylerdim. Aslında kendim yapsam belki de daha az yorulurdum ama nereye kadar hep ben koşturacaktım. Erkekler biz kadınlar gibi düşünmez, yani eşinin de "ben hanımdan 2 saat önce geliyorum hadi şuraları toplayım" diye düşündüğünü hiç sanmıyorum. İşten çıkınca telefon et mesela, "hayatım kahvaltılıkları toplar mısın gelince mutfak temiz olsun ki bende işimi çabucak bitireyim" de. Ha bir de alışveriş yapmanı isterse tamam alırım de, eve almadan gel. Neden almadın diye sorarsa (ehliyetin var mı bilmiyorum ama), yürüyerek taşımam zor olacaktı arabayı alıp öyle gidicem ben gelene kadar sende şu hazır çorbayı karıştırıver de. :KK48:

Umurları değilki yarın kayınvalidem gelicek dün ütü yapıyodum çayını bile almıyo benimi bekliosun hizmet için dedim yok belim ağrıyo diyo bu ara beli ağrıo sürekli belki iş söylerim diye :KK53:
Şaka yapıyorsun ya işte ayni benimki gibi. Neresinin agriyacagini bilemiyor artık işten kaçmak için. bi ara ders caliscam ders caliscam diye tutturdu. Ben is yaparken ders çalışıyordu ki ses de yapamıyordum. Benim isim bitince onun da dersi bitiyordu. Sonta kolu ağrıdı bacagi basi hatta beli bile agridi. Bildiğin çocuk ya bunlar.

Evet aynen öyle. Biz milletçe çocuk büyümeyi bilmiyoruz. Ne esim ne de kizkardesi evlenene kadar bir bardak su almamislardir. Bütün sorumlulugu annelerde arıyorum artik ben. Allah aşkına biz bari bilincli vicdanli nesiller yetistirelim.

valla o zaman pskikolojide küçük adımlar ilkesi vardır her küçük davranış ödüllendirilir ve sonuçta istendik davranış kazandırılır :) öğretmenler çok yaparlar canım bir araştır derim yavaş yavaş alıştır eşini iş yapmaya :)
Şaka gibi ya. Olmamış bu adam buyumemis. Azcik da ben buyutuyum. Sağol canım öyle yapcam artik.

Ben böyle davrandigimda yapsa hep böyle davranirim canım hiç problem değil. Bugunden itibaren başlıyorum. Insallah hizaya gelir. Aynen ben de senin gibi hic hoşlanmıyoruM. Benim zorumla yapinca anlami kalmıyor ama böyle de olmuyor. Güzel güzel konuşacağım. Valla yaşlandım beş ayda.
Daha çok yeni evliliğiniz canım ya. İyi iletişimle cozulmeyecek hiçbir problem yok eşler arasında. Belli bir süre sabırla, iyi niyetle, stres olmamaya çalışarak emek verirsin. Hala aynı seviyede vurdumduymazliga devam ederse o başka tabi.
Bu arada biz de çok dağınık insanlarız ama ev hep temiz ve düzenli olsun isteriz:-) Evde sanki 5 kişi yaşıyor....

Yok benimkinde begenmeme yok. O istiyor ki yayilalim. O da is yapmasin ben de yapmayim. Nasil yola gelcek bilmiyorum valla. Hayır ben öyle takıntılı yada titiz de degilim. Aksine rahatimdir. Beni bile çileden cikarmissa siz düşünün artık evdeku halini. Elimde poşetler yarım saat yurumus alti kat merdiven çıkmış ve nefes nefese kapidan girdigimde beyimiz salona kurulmuş yatıyor oluyor. Ben çileden cikmayim da kim çıksın.

Ay benzer cümleler aynı aynı bizde de olmuştu canım ya :KK48: Mesela ev süpürülecek, ne gerek var ev pis değil. Ya da toz alınacak ne gerek var pis değil. Bak hayatım dedim, ev işi yapmaktan nefret ediyorum ama buradaki havayı soluyoruz, ekmek kırıntıları yerlere dökülüyor üstlerine basıyoruz, karnımızı doyurmak zorundayız, her aldığımızı yerine koymazsak 1 ay sonra ne nerede hiç bulamayız, mecburiyetten insancıl şartlarda yaşamak için bunları yapmamız lazım. Ayrıca bu evde ortak yaşıyoruz, bütün işleri nefret ede ede benim yapmam ne kadar adil? Bunları söyledim. Ama Allah razı olsun şimdi yardım ediyor bana. Sabırla oluyor arkadaşım, emekle oluyor valla. :KK35:

Çok güldüm ya :KK70: Doğru söylüyorsun gerçekten.

Bunu deyince çok üzüldüm size ama bir de onun açısından bakalım. Siz nasıl ki babanızın inceliğini arıyorsanız onda, o da annesini anıyor olabilir. Ha ona hak verdiğim anlamına gelmiyor kesinlikle. Sadece şunu demek istiyorum. O pohpohlanmaya alışmış birisi şimdi siz ona iş buyurunca eminim o da annesini getiriyordur gözünün önüne. Biraz eskiyle bu bağı koparmak için zamana ihtiyacınız var ikinizin de. Ona eskiden kalma alışkanlıklarını terk etmesi için biraz zaman tanımanız gerek. Sonuçta zorluğa adapte olmak daha meşakkatli bir iş, hele bir de içinizden gelmiyorsa.
Evet çok haklısın. Ona haklı diyemen asla ama annesinin ürünü. Ne görmüşse onu uyguluyor. Tıpkı benim gibi. evlenmeden önce bur kere markete gittiğini bilmem Ya. Ben yazık annen yoruluyor sen git dediğimde ise bilerek gitmiyorum ona yürüyüş olur iyi olur diyordu.

Geçenlerde haftaiçi birgün babamlar geldi bize ki eşim davet etmişti. Eşim benden iki saat ince geldi yine ben de babamlarla kapida karşılaşıp girdim eve. Inanir misin salon masasinda ekmek kirintilari zeytin çekirdekleri duruyor. Orta sehpa salonun köşesine gitmis ( spor yapıyor ya) koltuk yatmak için açık durumda üzerinde battaniye. Konsolun üstü bozuk para fatura fis ve birsürü gerekli gereksiz döküntü dolu. Nasil utandım anlatamam. Hiç mi aklina gelmez misafir gelecek duzenleyim diye aklım almıyor artik.
iyide suc sende be canım erkeke göre nolcak benim esimde annemler gelsin rahattır ben demesem hadi gel toplayalım toplamaz nolcak o senin annen der sen magdem ailen gelicek biliysun esinde senden önce evde hemen arayıp askım hemen ortalıgı topla bak düzgün olsun tuvalete camasır suy dok bulasıklar makıneye elektrik süpürgesi cek vsvs diye tek tek söyle cünlü genel yap dersen anlamaz erkekler bide yapmıyorum derse bundan sonra bayramda seyrabd ave yaz tatıllerinde ailene kendin gidersin de yada annesini cagarıca zaman benım basım agrıyo yatıcam de bilet aldım arkadaslarla sinemaya gidicem de isi yokusa sür biraz

Suc sende...

Bir hafta ne yemek yap ne alisveris yap nede evi temizle ..
Sprdugundada tek basina yetisemiyorum artik de.
Hazira alistiriyosun sonradanda sitem ediyosun..
Agac yasken egilir , ya simdi yola getirirsin yada ömür boyu hersey tipis tipis ayagina goturursun..

dediğiniz gibi anneler cok etkiliyor çocuklarını
benımkının annesı çalışıyormuş, tabı her işini kendı yapmaya alışmış:))
yorgana bırlıkte nevresım gecırelım demeyeyim de ne dersem dıyeyım:)

Evet çok haklısın. Ona haklı diyemen asla ama annesinin ürünü. Ne görmüşse onu uyguluyor. Tıpkı benim gibi. evlenmeden önce bur kere markete gittiğini bilmem Ya. Ben yazık annen yoruluyor sen git dediğimde ise bilerek gitmiyorum ona yürüyüş olur iyi olur diyordu.
Annesi çalışan bir kadın mıymış peki?

Ay benzer cümleler aynı aynı bizde de olmuştu canım ya :KK48: Mesela ev süpürülecek, ne gerek var ev pis değil. Ya da toz alınacak ne gerek var pis değil. Bak hayatım dedim, ev işi yapmaktan nefret ediyorum ama buradaki havayı soluyoruz, ekmek kırıntıları yerlere dökülüyor üstlerine basıyoruz, karnımızı doyurmak zorundayız, her aldığımızı yerine koymazsak 1 ay sonra ne nerede hiç bulamayız, mecburiyetten insancıl şartlarda yaşamak için bunları yapmamız lazım. Ayrıca bu evde ortak yaşıyoruz, bütün işleri nefret ede ede benim yapmam ne kadar adil? Bunları söyledim. Ama Allah razı olsun şimdi yardım ediyor bana. Sabırla oluyor arkadaşım, emekle oluyor valla. :KK35:
Evey açık açık tane tane yuklenmeden anlatmayi deneyeceğim. Ise yarar inşallah. Biz sadece haftasonları evi temizleyebiliyoruz. Geçenlerde bi haftasonu yine dışarı çıkalım dedi eşim. Dedim ki evi supurelim en azından. Bana verdiği cevap ne olsa begenirsin? Daha geçen hafta süpürdük ya dedi:KK57:

X