eşim beni çok yoruyor

Bizim jenerasyon sikintiya gelemiyor arkadasim annelerimizin zamanini dusunursek cok rahatiz.yorulacagiz tabi amaarkadads yeni evli cokta gaza getirmeyelim gunah burdaki bi cumle ile ateslenip kavgami etsin kocasiyla idare etsin bi sure kocasida eminim yardim eder zamanla kiyamaz zaten hepimiz cok yoruluyoruz ama mutlu bir evliligimiz varsa sabredebiliriz sevdigine yaptigin is insani yormaz derdi annem gercektende oyle bana gore sevgiler

çalışmıyorum bu kadar da heba etmiyorum kendimi..kadın hem çalışsın hem yardım görmesin hiç adil değil..bayanlar çözüm yolu öneriyor..kavga çıkart demiyor genel itibari ile:)

Merhaba arkadaşlar. Ben birkaç ay önce evlendim ama ben çok yoruldum. Şöyle ki; eşim bana neredeyse hiç yardım etmiyor. Evlenmeden önce de üzerimde bir evin yükü vardı ama paylaşımlarla yani ailemin desteğiyle hallediyorduk. Şu an herşeyi benim düşünüyor olmam beni çok yoruyor.

Hep yardım edeceğim sana diyor. Ya bi sınava girmesi gerekiyor ders çalışıyor. Söz sınav bitsin herseyi birlikte yapacağız diyor. sonra bi operasyon geçirdi yine aynı. Ve şu an hiçbir bahanesi kalmadı ve yine yardım etmiyor.

İkimiz de çalışıyoruz. o benden bir iki saat daha erken evde oluyor ve sabah da bir saat daha geç çıkıyor. Ya insan azıcık tutmaz mı bir işin ucundan? Haftasonu evi supurur hepsi bu. Bütün işi bu zannediyor herhalde.

Hergün işten gelip yorgun argin yemek yapıp bi taraftan da evi mutfağı temizliyorum. Temizlemek dediğim yaşanabilir bir hale getiriyorum. O ne mi yapıyor? Tv izliyor spor yapıyor yapıyor. İnsan azıcık bilmez mi kendiliğinden. Bi kere söyleyim dedim yoruluyorsan çalışmak zorunda değilsin dedi bana cevap olarak. Ben de isterim ohh ne rahat sen yat ayağına gelsin herşey! Asıl sinirimi bozan hiç acimamasi umursamamasi. Nasıl içi rahat ediyor anlamıyorum.

Bir de yeni bir aliskanligi çıktı. Hergün benden birseyler istiyor is dönüşü. Yol ustundeki yerlerden alışveriş yapıyorum özel istekleri için ki zaten markete de ben gidiyorum. Eve erken geliyorsun be adam insan sormaz mi ne eksik sen gelene kadar cikip alıyim diye. Ki kendisinin arabasi var ben toplu taşıma kullanıyorum. Çoğu zaman suyu bile benden istiyor. Büyük tasiyamayacagim icin bir iki litre alıyorum marketten. Çok bunaldim arkadaslar. Evlenmeden önce bu market islerini filan hep babam hallederdi. O kadar yoruluyorum ki artık herşeye koşmaya çalışmaktan. Ben mi abartıyorum sizinle paylaşmak istedim.
canım evet bende ilk 2 ay heryeri kıl düzen ediyodum. sonra pes ettim çalışmaya başlayınca. evi afedersin şey götürür halde bıraktım. mutfakta temiz çatal kaşık kalmadı. küflendi. ama elimi bile sürmedim. çamaşırın temizi kirlisi karıştı. sonunda eşim gelip hafta sonu şurayı bi temizleyelim falan demeye başladı:KK53: bi kere temiz iç çamaşırım kalmamış yıkasana şunları dedi dediğine pişman oldu:KK53: makine orda deterjan orda. çamaşır makinesini çalıştırmak için profesor olmaya gerek yok at yıka yada temizlikçi tut bana. bende senin kadar çalışıyorum yoruluyorum zaten hiçbişeye yardım etmiyosun falan dedim. obsesif değilsen dayanabildiğin noktaya kadar dayan. mecbur ondan bi öneri gelir. alışveriş de yapma. akşamları da yemek yok yaaa dışarda mı yesek falan de. 3-5 çıktıktan sonra zaten maddi anlamda da yıpratıcı bi yöntem olduğundan eşim bu akşam ben evde yapayım falan dedi. tabi bunları yaparken asık suratlı falan olma. yorgunum yaa hiç yapasım yok de bişeyler de.
ama eşinin tepkisini ölçerek yap bunları madem o da yapma demiş yapmayınca evin ne hale geldiğini bi görsün:KK53:

nasil alismissa oyle gider tabi
sende calisiyorsan hersey ortaktir
buna insanin bunyesi dayanmaz
sizden isten gelince tv izleyin spor yapin
ben ev hanimi oldugum halde esim evde her isi yapiyor
zaten disari alisveris vs hepsini o yapiyor

Son durum nedir? Konuyu dünden beri takipteyim merak ettim
Bu arada önerileri okurken çok güldüm hanımlar özellikle @ChocolateMilk senin yazdıklarına :KK70::KK70:Çok sabırlıymışsınız takdir ettim

Medem araba onda markete git işin bitince çağır gelsin alsın seni paketlerinde ona taşıt
Mutfakta yemek hazırlarken seslen masaya taşısın herseyi sen götürme
Bileğini burk numaradan ağır kaldırama sar bandajı eh buna da Kayıtsız kalırsa kafasına tavayla vur

Evvet arkadaşlar son durumu paylaşıyorum. Öncelikle önerilerinizin işe yaradığını belirtmek isterim :)

Demekki çok beklememek biraz konuşmak gerekiyormuş.

Haftasonu evi süsüpürme işini yine eşim yaptı. Onun dışında markete gidip haftalik alisverisimizi yaptık. Muhakkak eksikler çıkıyor ama büyük çoğunluğunu hallettik. Hatta ben biraz hastaydim bana poşetleri taşıtmadi bu yüzden. dolapların içi karismisti biraz. Bi baktım oraları düzenliyor. Yardım ediyim dedim. Ona sorarak danışarak şunu nereye koyuyum bunu ne yapayım diye yardım ettim. Amacım işin hakimiyetini ona bırakmaktı. Yani o iş onun gorevi de ben yardım etmiş oldum böylece. Hatta hiç enerjim yok filan dedim. Bana meyve hazırlamış. Çamaşır yikamistim gidip çıkartmış makinadan birlikte astık kurutmaliga. Fırsattan istifade dedim ki sen bana yardım ettiğinde işlerim çok çabuk bitiyor iki saat ugrasacaksam bir saatte bitiriyorum :)

Simdilik böyle inşallah değişmez de. Yani kötüye gitmesin de :))

Hepinize çok çok teşekkür ederim.

Evet canim maalesef öyle. Annesinin kiymetlisi. yalniz eşimin kizkardesi var bir de. O da evlenene kadar yatagini bile toplamazdi. Yani kendisi benim gorumcem olur. Kız evlendi ve aaa yemek yapıyor aaa is yapıyor diye sasiriyorlardi.
ŞAŞIRMADIM BENİM KYV KIZINADA ÖYLE DAVRANMIŞ KADIN RESMEN KENDİNİ EŞİME VE GÖRÜMCEME ADAMIŞ, SENİN GÖRÜMCE YAPIŞORMUŞ BENİM GÖRÜMCE PİSLİK İÇİNDE OTURUYOR

X