eşim beni çok yoruyor

Düzeni bozmaya calistim huzurum da bozuldu bir ara. Adam hep böyle görmüş. Bana da neler söylerdi neler. Herşeyi birlikte yapacağız. Seni hiç yormayacagim falan filan. Ama bu kez daha farklı yollardan önerileri dinleyip uygulayacagim. İnşallah etki eder. Kendime ayıracak vaktim yok ya o kadar yoruluyorum ki hicbirseye yetisemiyorum.

Benim eşim çok titiz düzen hastası evlendiğimizden beri temizliği falan hep beraber yaptık, yapıyoruz. Anlamadığı tek şey ütü ve yemek. Ütüyü ben üstlendim yapıyorum ara sıra sevdiği tatlıları vs yaparken mutfağa yanıma çağırıyorum ki yanımda olsun oda yardım etsin diye böyle böyle biraz mutfak konusunda da yol kat ettik hatta kendi başına kek falan yapmaya başlamıştı HoppaAma şuan 12 haftalık hamileyim ve bulantılardan dolayı iş pek yapamıyorum yaptırmıyor da zaten hafta sonu ben yaparım diyor. Yemek konusunda ise son 3 haftadır sürekli kahvaltılık vs geçiştiriyor ve daha 1 kere gık dediğini duymadım. Bu işler tamamen karşılıklı anlayış meselesi Allah yardımcınız olsun. o_O

Bi kere istediği şeyi üç gun boyunca almadim oyaladim. Ne yaptı biliyor musun. Isteyken mesaj attı iki kere bir kere de telefonda söyledi dun unutmayim diye. Istedigi de kuruyemiş. Lanet olsun deyip aldim artık. Son iki haftadır hergün böyle böyle istiyor.
eee sende bilerek alma kusura bakma askıton be sen bana is yapmayınca almak gelemdi icimden de laf sok senin robot sesındne bile rahatszı olan bı adam ıcın fazla hassassın

Bu ne ya resmen damariniza basar gb istemeleri habire inat mi yapıyor nedir nasıl birsey esiniz yakinda işten de çıkar kahvede okey e dördüncü olur kesinlikle istediklerini almayın elimi yokmuş ayağımı yokmuş evdeki işlerde de aksakliklar yapın sanki hepsini yapıp mükemmel hatun olsanız sizin kıymetinizi mi bilickler tam tersi daha çok yuklenirler sonuçta sizde calisiyorsunuz dinlenmek sizin de hakkınız yarın öbür gün size birsey olsa size bakmiycak gb bir hali var esinizin laftan anlamiyorsa bir şekilde tepkinizi konuşmadan gostermelisiniz yoksa bu böyle almış başını gider utanmada yok resmen insan karisina nasıl bu kadar acımasız davranir

Maşallah o zaman. Sizin esiniz de benimki gibi yardım etmiyor mu? Bencil mi bu kadar?

bencil demeyim de işten anlamaz üşengeç tembel dağınık ama onu öyle kabul ettim.eşim hakkında en ufak bir şikayetin içimde büyüyüp ona karşı olan hislerime zarar verdiğini hissettiğim andan beri çok zorda kalmadıkça sitem etmiyorum.iş konusu ise misafir gelmeyecekse oldugu kadar oluyor.yavas yavas yapıyorum.mutfak banyonun temiz olmasına dikkat ediyorum.onun dışındakiler idare ediyor.ancak beni çokkkkkk yoran yemek yemeyen uyumayan bir kızım var.kızımın 9 da uyuyup kocamla şöyle oturdugumuzu bilmem ama onlara baktıkça Allahın lutufları diyorum.şükretdikçe her şey kolaylaşıyor genelde.olumsuzluk olumsuzluk doguruyor.sabahın 6:30 dan beri ayaktayım.her şeyi çok salladıgım evi b.k götürdüğü zamanlarda oluyor pırıl pırıl oldugu zamanlarda çok takmıyorum artık.evin içinde gerginlik istemiyorum.benim için önemli olan huzur.

bencil demeyim de işten anlamaz üşengeç tembel dağınık ama onu öyle kabul ettim.eşim hakkında en ufak bir şikayetin içimde büyüyüp ona karşı olan hislerime zarar verdiğini hissettiğim andan beri çok zorda kalmadıkça sitem etmiyorum.iş konusu ise misafir gelmeyecekse oldugu kadar oluyor.yavas yavas yapıyorum.mutfak banyonun temiz olmasına dikkat ediyorum.onun dışındakiler idare ediyor.ancak beni çokkkkkk yoran yemek yemeyen uyumayan bir kızım var.kızımın 9 da uyuyup kocamla şöyle oturdugumuzu bilmem ama onlara baktıkça Allahın lutufları diyorum.şükretdikçe her şey kolaylaşıyor genelde.olumsuzluk olumsuzluk doguruyor.sabahın 6:30 dan beri ayaktayım.her şeyi çok salladıgım evi b.k götürdüğü zamanlarda oluyor pırıl pırıl oldugu zamanlarda çok takmıyorum artık.evin içinde gerginlik istemiyorum.benim için önemli olan huzur.
Allah yardimcin olsun. Benim çocuk ssorumluluğum yok ki o başlı başına çok büyük bir sorumluluk. Evin huzuru herseyden önemli tabiki. Ben dr birkaç soylemeye çalıştığımda baktım huzurum kaçıyor ama bu sefer de çok fazka yükleniyor bana. Aksam sekizde evde oluyorum. Hicbirseye vaktim kalmıyor. Sabah da altı-altibucuk gibi kalkıyorum. Daha çok yeni evliyim. Şimdiden duzeltmenin yollarina bakiyim dedim. Çocuk olduğunda bu tempoya cok zor olur. Siz çok iyi anlarsınız beni.

Aynı dertten bende muzdaribim, bulamadım yolunu
Eşim benden 3 saat önce evde oluyor ve yatıyor ben gelene dek
Yaz olsa haftada 3-4 gün mesaisi oluyordu, ben de iş istemiyordum hiç, şimdi erkenden evde ama hiç bir şeye elini sürmüyor, üstelik işi benden çok rahat. Bazen bir şeyler isteyeyim yapsın diyorum o da komik oluyor. Geçen akşam ben gelmeden salataları sirkeli suya koyda hazır olsun dedim. Önce ne kadar sirke koyacağını sordu, sonra hangi salata diye sordu :) Eve gittim salataları azıcık sirkeli suya başaşağı batırmış, uçları suda kalanı havada :))) istediğime bin pişman oldum velhasıl çözme umudum hiç yok, ağlayabilirim ancak :)

Son düzenleme:
Bu ne ya resmen damariniza basar gb istemeleri habire inat mi yapıyor nedir nasıl birsey esiniz yakinda işten de çıkar kahvede okey e dördüncü olur kesinlikle istediklerini almayın elimi yokmuş ayağımı yokmuş evdeki işlerde de aksakliklar yapın sanki hepsini yapıp mükemmel hatun olsanız sizin kıymetinizi mi bilickler tam tersi daha çok yuklenirler sonuçta sizde calisiyorsunuz dinlenmek sizin de hakkınız yarın öbür gün size birsey olsa size bakmiycak gb bir hali var esinizin laftan anlamiyorsa bir şekilde tepkinizi konuşmadan gostermelisiniz yoksa bu böyle almış başını gider utanmada yok resmen insan karisina nasıl bu kadar acımasız davranir
O kadar rahat istiyor ki anlatamam. Ki onun isi benimkinden çok daha rahat. Artık batmaya başladı bana. Eve söylenene söylemene gidiyorum ya.

EVİN TEK OĞULUMU KYV ÇOK ÜZERİNEMİ TİTREMİŞ MERAK ETTİM
BENİM EŞİM ÖYLE AMA BEN ARIZA ÇIKARIYORUM OZAMAN PAŞA PAŞA YAPIYOR AMA ARIZA ÇIKARIRSAM

Çok çok teşekkür ederim. Tavsiyelerine uyacagim. Şöyle bir sorun var bizde maalesef. Evlenmeden once eşimin bi kere markete gittiğini bilmem ben. Evde annesi ve eşim varken hep annesi giderdi hep o kostururdu. Maalesef böyle alışmış. Benim bu tarz isteklerde bulunmami sacma buluyor.
canım benim esimde yanlız yasamız 15 sene ne markete gitmis ne bisey hep dısardan yemis ilk seneler bence cok kavga ettim ama sonra adam oluyo ugras biraz yont oonu :)9

Aynı dertten bende muzdaribim, bulamadım yolunu
Eşim benden 3 saat önce evde oluyor ve yatıyor ben gelene dek
Yaz olsa haftada 3-4 gün mesaisi oluyordu, ben de iş istemiyordum hiç, şimdi erkenden evde ama hiç bir şeye elini sürmüyor, üstelik işi benden çok rahat. Bazen bir şeyler isteyeyim yapsın diyorum o da komik oluyor. Geçen akşam ben gelmeden salataları sirkeli suya koyda hazır olsun dedim. Önce ne kadar sirke koyacağını sordu, sonra hangi salata diye sordu :) Eve gittim salataları sirkeli azıcık sirkeli suya başaşağı batırmış, uçları suda kalanı havada :))) istediğime bin pişman oldum velhasıl çözme umudum hiç yok, ağlayabilirim ancak :)
Deme ya benim küçücük de olsa umudum vardı. Bu böyle gitmez ya. Az daha devam ederse saclarimdaki aklari sayacagim valla.

EVİN TEK OĞULUMU KYV ÇOK ÜZERİNEMİ TİTREMİŞ MERAK ETTİM
BENİM EŞİM ÖYLE AMA BEN ARIZA ÇIKARIYORUM OZAMAN PAŞA PAŞA YAPIYOR AMA ARIZA ÇIKARIRSAM
Evet canim maalesef öyle. Annesinin kiymetlisi. yalniz eşimin kizkardesi var bir de. O da evlenene kadar yatagini bile toplamazdi. Yani kendisi benim gorumcem olur. Kız evlendi ve aaa yemek yapıyor aaa is yapıyor diye sasiriyorlardi.

Allah yardimcin olsun. Benim çocuk ssorumluluğum yok ki o başlı başına çok büyük bir sorumluluk. Evin huzuru herseyden önemli tabiki. Ben dr birkaç soylemeye çalıştığımda baktım huzurum kaçıyor ama bu sefer de çok fazka yükleniyor bana. Aksam sekizde evde oluyorum. Hicbirseye vaktim kalmıyor. Sabah da altı-altibucuk gibi kalkıyorum. Daha çok yeni evliyim. Şimdiden duzeltmenin yollarina bakiyim dedim. Çocuk olduğunda bu tempoya cok zor olur. Siz çok iyi anlarsınız beni.

düzeltme konusunda sen de haklısın.benim eşin gibi ise pek düzelmez.hatta bana diyor neden iş yapıyorsun kadın gelsin.kadın olayı da başlı başına dert

Ama siz ağırlığınızı koymazsanız zaten bu devran böyle dönmeye devam edecek.
Adamın işine gelmiş. O sporla uğraşırken siz evin tüm yükünü almışsınız.
Ben olsam hiç de yapmam.
Hemencecik hasta olurum zaten.
1 hafta akşamları kahvaltı yiyin,ütüsüz gömlek giysin belki anlar.
Durumunuz iyise bir kadın tutun zaten. Hem yemeğinizi yapar hem de ütünüzü.
Market,pazar işleri zaten ortak halledilmeli. Ufak tefek can çeken yiyecekler için de erken gelen alabilir.
Sizin hatanız bence açıkça konuşmamak.
Eve erken gelen o,neden markete giremiyormuş. O girmezse siz hiç girmeyin.
İnsan karısına kıyamaz ayol.
Eve gelince bir çorba karıştırmak,salata yapmak hiç bir erkeğin yapamayacağı iş değil.
Ama madem yapmıyor siz de yapmayın.

Canım herşeyi kendin yapmaktan vazgeç, biraz sorumluluk alsın. Bunu konuşarak halledemezsin, herşeyi sen yapmamaya başladığında mecburen o da elini taşın altına sokacak.

O kadar rahat istiyor ki anlatamam. Ki onun isi benimkinden çok daha rahat. Artık batmaya başladı bana. Eve söylenene söylemene gidiyorum ya.
bayanlar artık guclendikce adamlara bir haller oldu yuvayı disi kuş yapar diye diye adamlar her işi kadına kitlemeye alistilar bırakın sizde yapmayın dediklerini hele hiç hiç almayın karısı misiniz kuryesimisiniz özel zevkleri için toynaklarini calisitirsinda gitsin alsin hala aklım almıyor bu eş işleri de şans işi resmen

Bu işin gizli cümlesi gayet latif bir tonla "hayatım yardımına ihtiyacım var demektir" hiç sekmez, yardım ederler :KK66:
Bir de bunu deneyin derim ... Sonrasında da devam ettirici teşekkürler de tabi

Merhaba arkadaşlar. Ben birkaç ay önce evlendim ama ben çok yoruldum. Şöyle ki; eşim bana neredeyse hiç yardım etmiyor. Evlenmeden önce de üzerimde bir evin yükü vardı ama paylaşımlarla yani ailemin desteğiyle hallediyorduk. Şu an herşeyi benim düşünüyor olmam beni çok yoruyor.

Hep yardım edeceğim sana diyor. Ya bi sınava girmesi gerekiyor ders çalışıyor. Söz sınav bitsin herseyi birlikte yapacağız diyor. sonra bi operasyon geçirdi yine aynı. Ve şu an hiçbir bahanesi kalmadı ve yine yardım etmiyor.

İkimiz de çalışıyoruz. o benden bir iki saat daha erken evde oluyor ve sabah da bir saat daha geç çıkıyor. Ya insan azıcık tutmaz mı bir işin ucundan? Haftasonu evi supurur hepsi bu. Bütün işi bu zannediyor herhalde.

Hergün işten gelip yorgun argin yemek yapıp bi taraftan da evi mutfağı temizliyorum. Temizlemek dediğim yaşanabilir bir hale getiriyorum. O ne mi yapıyor? Tv izliyor spor yapıyor yapıyor. İnsan azıcık bilmez mi kendiliğinden. Bi kere söyleyim dedim yoruluyorsan çalışmak zorunda değilsin dedi bana cevap olarak. Ben de isterim ohh ne rahat sen yat ayağına gelsin herşey! Asıl sinirimi bozan hiç acimamasi umursamamasi. Nasıl içi rahat ediyor anlamıyorum.

Bir de yeni bir aliskanligi çıktı. Hergün benden birseyler istiyor is dönüşü. Yol ustundeki yerlerden alışveriş yapıyorum özel istekleri için ki zaten markete de ben gidiyorum. Eve erken geliyorsun be adam insan sormaz mi ne eksik sen gelene kadar cikip alıyim diye. Ki kendisinin arabasi var ben toplu taşıma kullanıyorum. Çoğu zaman suyu bile benden istiyor. Büyük tasiyamayacagim icin bir iki litre alıyorum marketten. Çok bunaldim arkadaslar. Evlenmeden önce bu market islerini filan hep babam hallederdi. O kadar yoruluyorum ki artık herşeye koşmaya çalışmaktan. Ben mi abartıyorum sizinle paylaşmak istedim.

Erkekler güçlü bağımsız kadıın sevmez
Işleri yapama.
Hep iş buyuracaksın. Kendiliğinden yapan cok nadir.
O spor yapıyorsa geç sen de spor yap.
O tv izliyorsa sen de izle.
hayat müşterek. Yavaştan tembelleş ve iş buyur

X