Yorgun eş

Haftad abir bizimkiler geliyo. Onlar arıyor. Geri kalan günler eşimin akrbalrı. Zaten birüsürler. İki üç haftada bir arkadşarım geliyor. Eşimin arkadşaı derken. Yani hiç bir akşam boş kalmıyoruz.
ohoooo böyle evlilik mi olur be
yüzünüz mü çok yumuşak nedir
birde bebeğiniz küçük.. şaka gibi

benim 2. kızım da eşim ve büyük kızımla kendime zor vakit ayırıyordum

gelenlere hastayım halsizim diyip yatacaksınız yanlarında siz çayı koyuverin vs diyeceksiniz
böyle ne evlilik özel kalır ne bişey

Ya aslında diyorum bebeğime (5 buçuk aylık) kalk git yatagına yat uyu ama çocuk illede ilgi istiyor. Hatta ayran makinesi aldık ona koyup sallıyoruz. Bizde biliyoruz iyi bişey olmadığını ama el mecbur. Bide evime gelen insana kalkın gidin diyemiyorum. Desem ayrı demesem ayrı kocam akşam gelince kibar kibar konuşacaktım ama sinirim iyice arrtı
tii ye alınca şirin mi oldu şimdi
gerçekten oyalayacağım diye çocuğu sallayıp edip misafir peşinde mi koşturuyorsunuz?
pişman olacaksınız sonra

Sız ev hanımı mısınız?
Küçük bebekle mısafır nasıl ağırlıyorsunuz.?
Ben bebeğim uyurken bende uyuyordum mesela.
Eve vs bakamıyordum.
Yemekler çogunlukla dısardan temizlige biri geliyordu vs vs.

Sız ev hanımı mısınız?
Küçük bebekle mısafır nasıl ağırlıyorsunuz.?
Ben bebeğim uyurken bende uyuyordum mesela.
Eve vs bakamıyordum.
Yemekler çogunlukla dısardan temizlige biri geliyordu vs vs.
Yaniiii dimi. Ev hanimi olsa bile gene yorulur insan ki 5 aylik bebekle herkes ev hanimi degil mi zaten 6 aya kadar calisilmadigini düşünecek olursak. Yardima gelen de yok anladigim kadariyla onca insanin icinden hic kimsenin. Herkes aksam eglencesine geliyor belli ki. Haftada bir agirlamak bile zorken her gun her gün canı cikar insanin. Zaten emzirirken ekstra kalori yakiosun bi de saga sola kostur, hasta olursun bak konu sahibi. Bu düşüncesiz arsiz insanlarin hicbiri de gelip bakmaz sana.

Yaniiii dimi. Ev hanimi olsa bile gene yorulur insan ki 5 aylik bebekle herkes ev hanimi degil mi zaten 6 aya kadar calisilmadigini düşünecek olursak. Yardima gelen de yok anladigim kadariyla onca insanin icinden hic kimsenin. Herkes aksam eglencesine geliyor belli ki. Haftada bir agirlamak bile zorken her gun her gün canı cikar insanin. Zaten emzirirken ekstra kalori yakiosun bi de saga sola kostur, hasta olursun bak konu sahibi. Bu düşüncesiz arsiz insanlarin hicbiri de gelip bakmaz sana.
Ben anlayamadım.
Çocuk o kalabalıkta durmaz kı daha bebek..
Sessiz sakın ortama ihtiyac var.
Değişik geldı bana.

Bebek kaç aylık akşam 11 demi uyuyor anladım kadarıyla küçük daha çocuğun uyku düzeni bozulmus bence o saatte kadar nasıl ayakta kalıyor.
11 de yatırmazsam sabah 7 de felan kalkıyo. 11 de yatıp sabah 9.30 10 da kalkıyoruz. Bizim düzen bu

Zaten sürekli hastalanıyorum. Herkes bünyemin çok zayıf oldugunu söylüyordu ve şu an kafama dank etti ben bu yüzden çok hastalanıyorum bence. Aldıgım bütün kiloyu verdim. Ne güzel kilo vermişsin diyorlar ama bence hiç iyi bir şey değil bu :/

Misafirden rahatsız olduğunuzu düşünmüyorum, memnunsunuz bence bu düzenden.

Ama bu şartlarda insan kocasıyla ne sohbet edebilir, ne kavga. Sorun falan çözemez.

Bebeğinizi ne ara koklayıp seviyorsunuz hiç bilmiyorum, çok hızlı büyüyorlar, inşallah doyuyordur anne kucağına.
Kararında misafir neşe getirir, ama çocuk ihmal etmeye değmez.
Gün içinde evde çocugumla tekim ki zaten çocuk bana yapışık. Gece uykusuna benim dışımd akimsede geçmez dolmayı bile çocuk kucagımda dolduruyorum geçen mantıyı açtım kucagımdayken büktüm. Evet ben misaifir seviyorum ama her gün değil bari bi ağda yapacak vaktim olsun 😂.

Hamilesiniz neden kabul ediyorsunuz üstelik Cat kapı ve yemekli (1 saat içinde haber verip gelmek catkapi oluyor bana göre)

Bir misafir yollamissiniz ayni gün 2.misafir ben de severim evimde insanlari ağırlamayı ama mesafeli ve normal bir şekilde .
Ya aslında burdaki insnalara göre normal olan bu. Ve asla yanlış görmüyorlar. Misafirler çat kapı geliyor. Çocugu uyutuyorum geneld emisaifr evdeyken yemekleri yapıyorum. Aslında alışmaya başladım. Ama eşimi özlüyorum

ohoooo böyle evlilik mi olur be
yüzünüz mü çok yumuşak nedir
birde bebeğiniz küçük.. şaka gibi

benim 2. kızım da eşim ve büyük kızımla kendime zor vakit ayırıyordum

gelenlere hastayım halsizim diyip yatacaksınız yanlarında siz çayı koyuverin vs diyeceksiniz
böyle ne evlilik özel kalır ne bişey
İlk başlarda uzun uzun oturuyorlardı artık kısa kısa oturuyolar ama bu kapı hiç durmuyor. Kocamda herkes bizi seviyo diyo komedi bu adam. Dedim herkes seni değil beni seviyo. Ama herkes gidince ben yatıyorum o toparlıyor. Her seferinde lavaboyuda tıkıyor. Nasıl beceriyo anlayamadım. İnsanlar anlayışlı yaklaşmaya çalışıyor yapma otur vs diyo ama ne olursa olsun yoruluyor insan.

tii ye alınca şirin mi oldu şimdi
gerçekten oyalayacağım diye çocuğu sallayıp edip misafir peşinde mi koşturuyorsunuz?
pişman olacaksınız sonra
Çocuk uyusun diye sallıyorum. Ne yapiyim mesela. Benim çocugum biraz fazla el üstünde olsun istiyor mesela otururken emmiyo bile ayakta sallayarak emziriyorum. Ne tavsiye edersiniz? Defalarca uyku eğitimi vermeye çalıştım en fazla üç gün devam ettirebildi. Daha küçük oldugu için olmuyor.

11 de yatırmazsam sabah 7 de felan kalkıyo. 11 de yatıp sabah 9.30 10 da kalkıyoruz. Bizim düzen bu
Bebeklerde büyüme hormonu en çok hangi saatlerde salgılanır, saat kaçta uyuması daha iyidir diye tekrar araştırın isterseniz. Çünkü zaten erken yatıp erken kalkması daha iyi. Siz de eşinizle 1 2 saat başbasa vakit geçirirsiniz daha iyi olmaz mı🤔 Akdeniz ülkeleri gibi yerler dışında bu kadar geç saatte çocuk uyutan pek yok mesela.

Bebeklerde büyüme hormonu en çok hangi saatlerde salgılanır, saat kaçta uyuması daha iyidir diye tekrar araştırın isterseniz. Çünkü zaten erken yatıp erken kalkması daha iyi. Siz de eşinizle 1 2 saat başbasa vakit geçirirsiniz daha iyi olmaz mı🤔 Akdeniz ülkeleri gibi yerler dışında bu kadar geç saatte çocuk uyutan pek yok mesela.
Araştırdım bak bugün hastaneye vs gititk yoruldu diye 8 buçukta yatırdım. Yarım saat önce uyandı uyumuyo 3.21 den s.a.

Çocuk uyusun diye sallıyorum. Ne yapiyim mesela. Benim çocugum biraz fazla el üstünde olsun istiyor mesela otururken emmiyo bile ayakta sallayarak emziriyorum. Ne tavsiye edersiniz? Defalarca uyku eğitimi vermeye çalıştım en fazla üç gün devam ettirebildi. Daha küçük oldugu için olmuyor.
benim yazdıklarınızdan anladığım çocuğu birilerinin ayağına verip oyala salla bende hizmet edeyim yapmanız
öyle algılanıyor

emzirme yönteminize bişey demiyorum zaten öyle emiyorsa öyle devam edin
evde misafir varken nasıl sallayarak emziriyorsunuz mesela

sallamanıza değil birilerinin ayağına devamlı veriyormuş gibi anlaşılıyor yazdıklarınızdan
yoksa 2 kızımı bende sallayarak uyuttum

Zaten sürekli hastalanıyorum. Herkes bünyemin çok zayıf oldugunu söylüyordu ve şu an kafama dank etti ben bu yüzden çok hastalanıyorum bence. Aldıgım bütün kiloyu verdim. Ne güzel kilo vermişsin diyorlar ama bence hiç iyi bir şey değil bu :/
Iyi hissetmiyorsan iyi degildir tabiki. Bünyen tabi zayif, lohusalik cat diye gecen bir sey degil 6 ayda vucut yeni yeni toparliyor kendini 1 yili buluyor hormonlarin falan düzene girmesi. Emzirirken insanin ekstra kalori almasi lazim. O kosturmacada kendine yeterince bakamiosundur yiyemiosundur. Ne kadar düşüncesizler. Lütfen kendin ve bebegin icin bu düzene bi dur de. Bilmiyorum sen de en az eşin kadar hoslanio musun gelenden gidenden? Ben hic hoşnut olduğunu düşünmüyorum. Niye bilmiyorum sadece karşı çıkamiyorsun gibi.

Ya aslında burdaki insnalara göre normal olan bu. Ve asla yanlış görmüyorlar. Misafirler çat kapı geliyor

Gün içinde evde çocugumla tekim ki zaten çocuk bana yapışık. Gece uykusuna benim dışımd akimsede geçmez dolmayı bile çocuk kucagımda dolduruyorum geçen mantıyı açtım kucagımdayken büktüm.

Canim sizin ev aş evi mi :)) robota bağlamışsın resmen alıştım diyosun bi de yaaa. Marifetli olduğun her halinden belli zaten bu dediklerini bi kere yapsam uc ay dinlenmek icin sessiz bir ortamda yatarim. Ama kimse senden kiymetli degil. Sen hamarat oldukça kocam bana minnet duyuyor bağlanıyor sanarsin ama adam bunu senden kaçma bahanesi olarak görür ve tüm bu ekstra isler de senin görevin oluverir. Kendine guvenmiosa misafir cagirmasin bi zahmet sana sormadan. Onun lavabo tikayan bulaşık yikamasi da senin sağlığını ve bebeginin huzurunu geri getirmeye yetmez. Sen kendini düşünmedikce esin sana saygisizlik yapip ustune şirinlikle her seyi örtbas etmeye devam edecek. Alınma da eşek-semer vurma ilişkisi olarak duruyor. Agzina bir parmak bal caliyor arada gıkın çıkmasın diye de iki yalandan iş yapip ufacik bi sarilmayla. Dolma manti da yapmayiver elaleme ya. Hic mi kendine acimiyorsun, habersin cat kapi gelen de bisey yemesin cay bile zor ver mesela.

X