eşim benden para saklıyor ne yapmam gerekir?

Bence eşinize harçlık vermeyin. O ihtiyaci olunca istesin. Hatta siz ondan sürekli para isteyın. İşler iyi olsa bile isteyin adamın boşta parası kalmasın : D esnaf ağzı öyledir . Hep ağlarlar.[/QUO
İmalarda bulunmayın
Karşınıza alıp sorun direkt
İlk sefer olduğunda konuştum zaten o zaman para sıkıntımız yoktu sadece rahat harcamak için öyle yaptı onu biliyorum.
Şuan direkt sorabilirim ama canımı sıkan asıl şey şu acaba saklamasının altında yatan bişey mi var. Birde ben bu kadar sıkıntı çekerken bende şukadar para var ödemelerimizi yapalım sen de strese girme dememesi. Yaptığım ödemelerin yanında 500 lira çok büyük para değil ama bu ayki ödemelerime kalan kısmı tamamlıyor.
Ayrıca belki önceki yorumlarımdan gören bilen vardır. Bende pko var stres en büyük düşmanım. Tüp bebeğe kadar geldik bu süreçte. Böyle bir süreçte neden insan eşini düşünmez onu anlayamıyorum. Ve içerliyorum..

paranın onda kalıp harcalamaları ev idaresini ona ver demiyoruz.
sadec cebinde de bir miktar para kalsın. kredi kartını sen neden cüzdanından alıyorsun ? neden harçlığını sen cüzdanına koyuyorsun ? adam söyle "kartlarımızı değiştirelim ( sundan dolayı) , bu da para harçlık, hade görüşürüz hayırlı işler" neden demiyorsun ?

Bence eşinize harçlık vermeyin. O ihtiyaci olunca istesin. Hatta siz ondan sürekli para isteyın. İşler iyi olsa bile isteyin adamın boşta parası kalmasın : D esnaf ağzı öyledir . Hep ağlarlar.
Canım şuan esnaf olan benim. O maaşlı çalışıyor ama maaşını düzenli alamıyor o da zorluyor zaten bizi.

Bir makale okumuştum. Erkekler düşüncesiz olurmuş.ne yapmasını istiyorsan 100 kez de olsà söylemek gerekmiş. Yani mesela senin 500 tl ye ihtiyacın mi var. Ona söyle . Hatta artık sor . Canım 500 tl varmı diye. Ondan sana kendiliğinden düşünüp vermesini bekleme. İste...

Eşim kimseden borç istemez. Sadece çalıştığı dükkanın parası mı acaba diye düşündüm ama onu da zaten kasada tutuyorlar hiç yanına almaz. Büyük ihtimal kendi parası.

Akşam konuşucam zaten ama sizlerden fikir almak istedim. Ve sabah konuşsaydım kavga ederdik o sinirli halimle akşama kadar biraz sakinleşirim kavgasız konuşmak istiyorum.

Canım şuan esnaf olan benim. O maaşlı çalışıyor ama maaşını düzenli alamıyor o da zorluyor zaten bizi.
Biliyorum. Sen eşine ağla. Ağla derken ihtiyaçlarını hep söyle... iste .
Elinde para varsa sana vermek gelsin adamın içinden :) senden para saklaması iyi değil.

Bu sefer kardeşleri için gizlediğini düşünmüyorum durumumuzu görüyor. Paramız olduğu zaman zaten hediye falan alıyoruz onlara da. Son 1 yıldır kendimize bile hiçbirşey almadık nerdeyse.

aldığı zammı saklaması çok ayıp fakat cüzdanının bi kenarında bi miktar para tutması normal bence zor gün içidir acil bi durum içindir ama sadece ailesine vermek için sizden para saklıyorsa edepsizliktir bu.

konuşmalısınız başka türlü çözemezsiniz.

Nasıl böyle sakin kalabildiniz hayret.Sonuna kadar haklı olduğunuzu düşünseniz susmazdiniz gibi geliyor.Sizin harcamalarınızdan eşinize fuzuli gözüken bir şey var mı ? Ayrıca ben de bütün paramı eve vermek istemezdim eşiniz hem haklı hem haksız bence.

Adami maddi acdan cok mu bogdun acaba?
Bu arada ben adil dusundum, kadinlar erkeklerden gizli para biriktirince kimse oha cuuus falan demiyor da erkek saklayinca neden problem oluyor?

Bu arada zam aldigini soylememesi cok yanlis o ayri konu.

İdareyi eşinize yıkın sizde harçlığınızı alıp ; bir süre köşenize çekilin görsün günü .Yinede de sabırlı kadınsın kim olsa o adama paralardı...

biz buna kelimeler ile sorunu kabul ettirmek - isteğinizi yavaş yavaş karşıdakine empoze ettirmek deriz. bu psikolojik bir yöntemdir. kitabı bile var.

Eşim benim cüzdanımı karıştırsa sorun etmem ben çünkü sakladığım bişey yok. Kardeşine de vermiyor ondan da eminim. Cüzdanını da kurcalamak değil di niyetim. Cüzdanı zaten herzaman evde göz önünde dururhiçbirzaman saklamaz. Kartları da zaten rutin değiştiririz. Hangi kartta limit daha fazlaysa onu alır diğerini veririm. Dün erken uyudum rahatsızlığımdan dolayı uyandığımda da eşim uyuyordu yarın ödemem olduğu için kendim değiştirdim kartları ve kartı alırken çıktı para. Onu görünce şeytan dürttü. Ve önceden maaş konusunda söylediği yalan beni tetikledi.

Ben eşime güveniyorum ama burada hergün bin türlü konu okuyoruz o yüzden dedim başka ne çıkabilir diye.

Bu sefer kardeşleri için gizlediğini düşünmüyorum durumumuzu görüyor. Paramız olduğu zaman zaten hediye falan alıyoruz onlara da. Son 1 yıldır kendimize bile hiçbirşey almadık nerdeyse.

o zaman kendini güvende hissetmek istiyor demek ki. kendi şahsi bir ihtiyacı için kenarda tutuyor olabilir. sizden saklamış çünkü.

ben nedense üzüldüm eşinize bunu okuyunca tamam para saklaması hoş değil ama demek ki kendini ekonomik açıdan güvende hissetmiyor. ya kardeşlerine vermek için ya da ola ki para lazım olur diye kenara koymuş.
Ya ben de sizin gibi düşündüğüm için yani eşime de üzüldüğüm için zaten şuan kurcalamadım mevzuyu. Para saklamasından çok stresten rahat uyku uyuyamıyorum 2 haftadır başım dönüyor nedenini bilmiyorum belki de o da stresten. Burada en çok canımı sıkan bende şukadar para var ödemelerimizi yapalım sonra yine alırım bile demedi. O yüzden bozuldum daha çok.

Ya haklısın belki de. Ben hiç bir zaman benim param senin paran muhabbeti yapmadım ona.Belli de ben ayrı gayrı düşünmediğim için böyle oluyor. Ben bizim için uğraş veriyorum şuan yarınımız daha güzel olsun diye.

Cuzdanina para koyacak, her türkü ödemeleri yapacak kadar sorumluluğu elinize almışsınız. O da tabiki saklayacak. Adamın hiç sorumluluğu yok ki.
Biriktirirse söylemeyecek.Ayrica Her insan cüzdanında fazladan para dursun ister.

Cüzdana para bırakmak nedir yahu ?

Ilişkinizi çok yanlış buldum.

Bu arada ,surat asmak yerine net konuşun icinizdekileri.

Bunu birkaç kişiye yazdım normalde öyle yapıyorum zaten dün rahatsız olduğum için ve kartı unuturum diye mevzu öyle gelişti. Parayı zaten cüzdanın içine koymam normalde üzerine bırakırım ki görsün diye ama kartı almam gerektiği için açtım cüzdanı.

bu senin kaygın..adam bu kaygıda olamayabilir. ve bunu kısıtlama olarak hissetmesine musade etmeden anlatacaksın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…