Bence eşinize harçlık vermeyin. O ihtiyaci olunca istesin. Hatta siz ondan sürekli para isteyın. İşler iyi olsa bile isteyin adamın boşta parası kalmasın : D esnaf ağzı öyledir . Hep ağlarlar.[/QUO
İlk sefer olduğunda konuştum zaten o zaman para sıkıntımız yoktu sadece rahat harcamak için öyle yaptı onu biliyorum.İmalarda bulunmayın
Karşınıza alıp sorun direkt
paranın onda kalıp harcalamaları ev idaresini ona ver demiyoruz.Olabilir illa ben haklıyım demiyorum. Ben çok zorlanıyorum ödemelerde haliyle para kalmayınca o da zorlanıyor. Ben ne yapabilirim böyle bir durumda. Para onda kalsın para da da gözüm yok sadece başka bişey falan çıkar mı işin altından diye korkuyorum.
Canım şuan esnaf olan benim. O maaşlı çalışıyor ama maaşını düzenli alamıyor o da zorluyor zaten bizi.Bence eşinize harçlık vermeyin. O ihtiyaci olunca istesin. Hatta siz ondan sürekli para isteyın. İşler iyi olsa bile isteyin adamın boşta parası kalmasın : D esnaf ağzı öyledir . Hep ağlarlar.
Bir makale okumuştum. Erkekler düşüncesiz olurmuş.ne yapmasını istiyorsan 100 kez de olsà söylemek gerekmiş. Yani mesela senin 500 tl ye ihtiyacın mi var. Ona söyle . Hatta artık sor . Canım 500 tl varmı diye. Ondan sana kendiliğinden düşünüp vermesini bekleme. İste...İlk sefer olduğunda konuştum zaten o zaman para sıkıntımız yoktu sadece rahat harcamak için öyle yaptı onu biliyorum.
Şuan direkt sorabilirim ama canımı sıkan asıl şey şu acaba saklamasının altında yatan bişey mi var. Birde ben bu kadar sıkıntı çekerken bende şukadar para var ödemelerimizi yapalım sen de strese girme dememesi. Yaptığım ödemelerin yanında 500 lira çok büyük para değil ama bu ayki ödemelerime kalan kısmı tamamlıyor.
Ayrıca belki önceki yorumlarımdan gören bilen vardır. Bende pko var stres en büyük düşmanım. Tüp bebeğe kadar geldik bu süreçte. Böyle bir süreçte neden insan eşini düşünmez onu anlayamıyorum. Ve içerliyorum..
Eşim kimseden borç istemez. Sadece çalıştığı dükkanın parası mı acaba diye düşündüm ama onu da zaten kasada tutuyorlar hiç yanına almaz. Büyük ihtimal kendi parası.Kendi parası olmayabilir. Şu anda cüzdanımda bana ait olmayan bir 50 TL var mesela.
Birinden borç almış, onu geri ödeyecek para olabilir.
Kendi kafanızda kurup durmayın.
Eşinizi karşınıza alın, konuşun.
Biliyorum. Sen eşine ağla. Ağla derken ihtiyaçlarını hep söyle... iste .Canım şuan esnaf olan benim. O maaşlı çalışıyor ama maaşını düzenli alamıyor o da zorluyor zaten bizi.
Bu sefer kardeşleri için gizlediğini düşünmüyorum durumumuzu görüyor. Paramız olduğu zaman zaten hediye falan alıyoruz onlara da. Son 1 yıldır kendimize bile hiçbirşey almadık nerdeyse.bence eşiniz ola ki kardeşlerinin yine bir isteği olur ya da paraya ihtiyacı olur diye gizliden kenara para koyuyor. bu durumda açıkça konuşacaksınız. ama sanıyorum ki bugün yapmasa yarın öbürgün yine yapar.
4 yıllık evliyim ve evin bütün gelir gider fatura işleriyle ben ilgileniyorum. Evlendiğimizden beri ikimiz de maaşlı olarak çalışıyoruz.
İlk başlarda benim maaşım onunkinden 200-300 lira daha fazlaydı ve ben 2 yıl zam almadım aradaki açık kapanmış ama ben çok sonradan öğrendim. Yani eşim maaşına zam almış ama bana söylemedi hatta eski maaşını almaya devam ettiğini söyledi. Sonra bir gün maaş hesaplarken ağzından kaçırdı maşını bunu o şekilde öğrenmiş oldum. Bu olay yaklaşık 2 sene önce falan oldu.
O zamanlar benden para saklamasının sebebi ailesi ve arkadaşlarıydı. Erkek kardeşi var 25-26 yaşında 2 ay çalışırsa 5 ay çalışmıyor. Eşim ona para veriyordu ilk evlendiğimizde ben de vermesini istemedim. Ben akşama kadar çalışıyorum eziyet çekiyorum o keyfi olarak çalışmıyor milletten para bekliyor diyerek vermemesini istedim. O da vermiyorum dedi ama maaşını sakladığı dönem vermeye devam etti muhtemelen. Ve kendinden küçük kardeşleri de var onlara da harçlık falan gönderiyim ayakkabı çanta vs alıyım diye de sakladı onu da biliyorum. Bu arada eşimin babasının durumu gayet iyi devlet memuru imamdı biz evlendiğimizde şimdi emekli oldu + Rizeli çay gelirleri var her sene düzenli. Kardeşlerinin bütün ihtiyacını karşılayabilecek durumda yani. Ama eşim evin en büyük erkek çocuğu olduğu için kendini sorumlu hissediyor ailesine karşı.
Ayrıca evlenene kadar bu çalışmayan kardeşine ve diğer kardeşlerine bişeyler almaktan (laptop ayakkabı çanta mont ailesine tv evlenen kız kardeşine 4-5 bin liralık çeyiz vs vs.) nerdeyse 5 kuruş parası yoktu. İkimizin de mesleği aynı ve gelirlerimiz aynı gibi. Ben evlendiğimde ev almıştım 45-50 bin liralık 10 bin borcu kalmıştı oradan pay biçin. Eşimin sadece 5 tane cumhuriyet altını vardı başka da hiçbirşeyi yoktu. Bunları anlatma sebebim parayı yine oraya bi şekilde aktarmak istediği için benden maaşını sakladı. Ayrıca ben ailene hiç birşey alma falan demem hiç bir zaman çünkü benim de ailem var yeri gelir ben de bişeyler alırım. Zaten ortak paramızdan ikimizin ailesine de bişeyler hep aldık o süreçte.
Dediğim gibi bunlar 2 sene önce olan şeyler o dönem geçti gitti. Ben bir daha para saklamaz diyordum ama yine başıma geldi.
Şu an maddi durumumuz eskisi gibi değil ben işten ayrıldım ve birikmiş paramızla işyeri açtık işyeriyle ben ilgileniyorum eşim çalışmaya devam ediyor. İşyerini açalı yaklaşık 1 sene oldu ve maliyetini anca karşılıyor hatta bazen karşılamıyor. Oyüzden ödemelerde çok zorlanıyorum ve zorlandığımı kendisine de söylüyorum. Bütün ödemeleri ben yaptığım için para çoğunlukla bende duruyor. Eşimin parası bittiğinde ben veriyorum ona ayrıca 2 adet kredi kartımız var 1i bende 1i onda duruyor. İhtiyacı olduğunda oradan harcayabilir ve onların ödemelerini de ben takip ediyorum ve ödemesini yapıyorum.
Sadede gelecek olursak bu ay çok sıkıştım ve ödemelerden dolayı stres yapıyorum. Durup durup düşünüyorum nasıl öderim ne yaparım diye. Akşam eşimin parası bitmiştir diye cüzdanına para koydum ondaki kredi kartıyla bendekini değiştirdim ( bu hafta toptancıya ödeme yapıcam ve onun kullandığı kartın limiti daha yüksek diye) kartı çıkartırken altından 200 lira çıktı. onu görünce cüzdanın diğer taraflarına da baktım. Diğer kartların altından da 200 ve 100 lira çıktı. Yani ben ödemeleri nasıl yapıcam diye kara kara düşünürken onun 500 lira parası var ve bana söylemiyor.
Çok içerledim ben okadar zorlanırken benden para saklamasına..
Sabah cüzdanına koyduğum parayı gördü espri yapıyor karım bana harçlık vermiş diye. Ben de senin harçlığa ihtiyacın yok bana kalırsa ama ben yine de koydum dedim. Bunun üstüne konuşmadık ben evden çıktım biyere uğradım sonra durakta buluştuk. Suratımın asık olduğunu fark etti ne oldu falan dedi. Ben de ne olduğunu sen biliyorsun aslında dedim. Anlamadı ya da anladı ama anlamamazlıktan geldi. Bir daha sordu ne oldu falan diye ben de şimdi konuşmak istemiyorum dedim.
Kızlar bu durumda ne yapmamı önerirsiniz?
biz buna kelimeler ile sorunu kabul ettirmek - isteğinizi yavaş yavaş karşıdakine empoze ettirmek deriz.Bir makale okumuştum. Erkekler düşüncesiz olurmuş.ne yapmasını istiyorsan 100 kez de olsà söylemek gerekmiş. Yani mesela senin 500 tl ye ihtiyacın mi var. Ona söyle . Hatta artık sor . Canım 500 tl varmı diye. Ondan sana kendiliğinden düşünüp vermesini bekleme. İste...
Eşim benim cüzdanımı karıştırsa sorun etmem ben çünkü sakladığım bişey yok. Kardeşine de vermiyor ondan da eminim. Cüzdanını da kurcalamak değil di niyetim. Cüzdanı zaten herzaman evde göz önünde dururhiçbirzaman saklamaz. Kartları da zaten rutin değiştiririz. Hangi kartta limit daha fazlaysa onu alır diğerini veririm. Dün erken uyudum rahatsızlığımdan dolayı uyandığımda da eşim uyuyordu yarın ödemem olduğu için kendim değiştirdim kartları ve kartı alırken çıktı para. Onu görünce şeytan dürttü. Ve önceden maaş konusunda söylediği yalan beni tetikledi.18 yıllık evliliğim boyunca eşimin cüzdanına pantolonunu yıkamak için cebinden çıkartırım bir kenara koyarım ,onun harici elimi sürmemişimdir o da asla çantamı da cüzdanımı da kurcalamaz,sizde güven yok birbirinize kusura bakmayın birde her gözüne tek tek baktım diyorsunuz.aynısı eşiniz yapsa bu kadar açık yazarmıydınız acaba ,adam aldığını getiriyormuş zaten 200 tl de bırakın da cüzdanında kalsın yani,para da gözüm yok diyorsunuz işin altından başka ne çıkabilir diyorsunuz sizce ne çıkabilir?siz kardeşine vermesini takıntı yapmışsınız haklı olarak bunu eşinize direk söyleyin onun haricinde başka ne yapabilir ki ?
Bu sefer kardeşleri için gizlediğini düşünmüyorum durumumuzu görüyor. Paramız olduğu zaman zaten hediye falan alıyoruz onlara da. Son 1 yıldır kendimize bile hiçbirşey almadık nerdeyse.
Ya ben de sizin gibi düşündüğüm için yani eşime de üzüldüğüm için zaten şuan kurcalamadım mevzuyu. Para saklamasından çok stresten rahat uyku uyuyamıyorum 2 haftadır başım dönüyor nedenini bilmiyorum belki de o da stresten. Burada en çok canımı sıkan bende şukadar para var ödemelerimizi yapalım sonra yine alırım bile demedi. O yüzden bozuldum daha çok.ben nedense üzüldüm eşinize bunu okuyuncatamam para saklaması hoş değil ama demek ki kendini ekonomik açıdan güvende hissetmiyor. ya kardeşlerine vermek için ya da ola ki para lazım olur diye kenara koymuş.
Ya haklısın belki de. Ben hiç bir zaman benim param senin paran muhabbeti yapmadım ona.Belli de ben ayrı gayrı düşünmediğim için böyle oluyor. Ben bizim için uğraş veriyorum şuan yarınımız daha güzel olsun diye.ya kusura bakma. bende eşime elimde olanın hepsini söylemem o da bana söylemez. yarının bize ne getireceğini bilemeyiz. ben eşimin maaşını bile sormam. cunku beni hiiiç ilgilendirmez.
biz öyle yada böyle ayrı bireyleriz. ve benim tasarrufum onu ilgilendirmez.
he parasını aka karaya feci şekilde harcıyordur, borç getirir, kumar, karı kız, alkol vardır o zaman durum değişir.
ama ben aileme para veriyorsam opna karışmaz, bende ona karışmam. anası para verir. yeterki evini aksatmasın.
cepte param olursa kendimi iyi hissederim, sokakda yürümem değişir.
Bunu birkaç kişiye yazdım normalde öyle yapıyorum zaten dün rahatsız olduğum için ve kartı unuturum diye mevzu öyle gelişti. Parayı zaten cüzdanın içine koymam normalde üzerine bırakırım ki görsün diye ama kartı almam gerektiği için açtım cüzdanı.paranın onda kalıp harcalamaları ev idaresini ona ver demiyoruz.
sadec cebinde de bir miktar para kalsın. kredi kartını sen neden cüzdanından alıyorsun ? neden harçlığını sen cüzdanına koyuyorsun ? adam söyle "kartlarımızı değiştirelim ( sundan dolayı) , bu da para harçlık, hade görüşürüz hayırlı işler" neden demiyorsun ?
bu senin kaygın..adam bu kaygıda olamayabilir. ve bunu kısıtlama olarak hissetmesine musade etmeden anlatacaksın...Ya haklısın belki de. Ben hiç bir zaman benim param senin paran muhabbeti yapmadım ona.Belli de ben ayrı gayrı düşünmediğim için böyle oluyor. Ben bizim için uğraş veriyorum şuan yarınımız daha güzel olsun diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?