- 13 Aralık 2014
- 2.990
- 6.306
- 158
Zaten maaaşlı çalışsak herhangi maddi sıkıntımız olmuyor. İşte verdiğimiz parayı belki kurtarırız diye bir umut..yanı sızde maaşlı çalışsanız ve kendınızce acıl durum parası ayırsanız daha rahat edeceksınız gibi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Zaten maaaşlı çalışsak herhangi maddi sıkıntımız olmuyor. İşte verdiğimiz parayı belki kurtarırız diye bir umut..yanı sızde maaşlı çalışsanız ve kendınızce acıl durum parası ayırsanız daha rahat edeceksınız gibi
ilk maaşını söylemediği zamanlar keyfi harcamak için söylememişti ama şuan yiyip içse zaten cüzdanında olmazdı para.bence herseyın hesabını sen yaptıgın ıcın esın baya sırtını sana yaslamıs... calıssa bıle para saklıyor cunku sen nasıl olsa bı yerden kısar eder parayı denklestırırsın... sorumlulugun cogu sende o yuzden esın kendını rahatta hssedıyor... keyfıne gore sakaldıgı parayı yıyor ıcıyor... sen ıstedgın kadar sıkıs ıstedıgın kadar yetcek mı yetmıcek mı dıye dertlen esının umrunda bıle degıl yanı en azından bana oyle geldı...
Kartları zaten her zaman değiştiririz. O da biliyor değiştirdiğimi. Çoğu zaman o kendisi verir ben kendim veririm. Dün hastalandım başım falan döndü erken yattım. Ben uyandığımda da zaten o uyumuştu ve bugün de yapmam gereken ödeme var ve ondaki kartla yapıcam. Uyanınca değiştirdim sabah unutursam ödeme yapamam diye. Kartı çıkarırken de altından para çıktı beni de şeytan dürttü öyle olunca. diğer tarafına da baktım. Normal para gözüne koymamış ki 3 tane kart gözü var bildiğin kartların altlarına saklamış 200 200 100 olarak.
Elindeki avucundakini almak değil amacım keşke eskisi gibi paramız olsa da ben de ondan para almak ya da istemek durumunda kalmasam. Son 1 yıldır gerçekten bu iş meselesi beni maddi manevi çok yıprattı.
1 yıl öncesi zaten ben her ay düzenli maaş alıyordum ve eşim maaşını düzenli alamıyordu. 3 ayda 1 falan alıyordu maaşını toplu olarak. Mecburen benim maaşımı aylık giderlerimiz için ortak kullanıyorduk. Eşim maaşını toplu aldığında da banka hesabına yatırıyorduk direk.
Zaten maaaşlı çalışsak herhangi maddi sıkıntımız olmuyor. İşte verdiğimiz parayı belki kurtarırız diye bir umut..
Amin inşallah. Canım kenara atacak para olsa zaten sıkıntı etmiycem bende kenara atacak para yok şuan sıkıntı oradan doğuyor.ALLAHIM inş. önce karnına sonra kucağına nasip eder
benim bir fikrim daha var eşiniz atıyorsa kenara sizde az bişey atın
Anladim canimAilem bizi sorumluluk sahibi yetiştirdi. Ailemden uzak 5-6 sene yanlız tek başıma yaşadım kendi ayaklarının üstünde durmayı herşeyi sırtlanmak sandım sanırım.
Ayrıca evlendiğimizden beri eşim maaşını parça parça alıyordu. Ben düzenli aldığım için ve internet bankacılığı vs kullandığım için ben yaptım bütün ödemeleri falan. Ve ilk başlarda düğün ve benim aldığım evin 10.000 borcu vardı oyüzden ben takip etmek zorunda kaldım ödemeleri ve öyle devam etti. İşen güçten anlar saf da değildir aslında ama fazla rahat. Mesela bir ay o yaptı ödemeleri kredi kartını ödemeyi unutmuş öyle olunca ben daha fazla stres oluyorum.
Canım baskıyla alakası yok. Gelirimiz düzenli olmadığı için ben para koymak zorunda kalıyorum. Eşim geçen ayki maaşını alamadı maddi olarak sıkışma sebeplerimizden bir de bu. Evde oturup keyfi olarak parayı ben almıyorum ki. Dükkan ve ev giderleri için parayı alıp ödemeleri yapıyorum para kaldıkça içinden ben kendime 20 alırsam ona 50-60 veriyorum. ne yapabilirim başka.Ben şunu anlamadım. Evin neden tüm hesap kitabı sizden soruluyor. Siz bence çok baskın bir karaktersiniz. Eşinizin cüzdanına para koymak veya karıştırmak bence hoş değil. Ayrıca para saklamak doğru olmayabilir ama nasıl bir baskı yaptıysanız eşinize bunu yapmak zorunda kalmış. Eşiniz ailesine yada kardeşine para yardımını yapacaksa, bunun için sizden izin alması gerektiğini düşünmüyorum.
Amin inşallah.Anladım Allah kesenize bolluk versin
Evde var zaten ikimizin de bildiği bir yerde 500-600 lira arası para. Ben yetiremediğimde oradan alıp geri oraya koyuyorum parayı. Önceden ben de koyardım 100 lira falan sizin dediğiniz sebeplerden ama eşim de bilirdi orda para olduğunu. Normal zamanda koysa sıkıntı olmaz zaten. Paramız varken ödemelerde zorlanmazken yanında ister 200 ister 500 lira gezdirsin çok ta umrumda olmaz.Bu bana para saklamak gibi gelmedi
Bende yaparım, cuzdanımın bir yerinde 100 lira, evde bir yerde 200 lira gibi rakamlar bırakırım, ani bir şey olur, kartım olmaz ya da atm ye gidemem diye tedbirdir benim için, eşim de bilmez bunu, bilse yeriz çünkü saklayamaz bir türlü. Koskoca adam bırakın biraz parası olsun, 500 lira büyük bir meblağ değil, içerlenecek bir şey yok, sizden büyük bir şey saklasa anlarım ama yetişkin bir insanın zaten bir yerlerde acil durumlar için para tutması gerekli, tedbirde fayda var
Amin inşallah. Canım kenara atacak para olsa zaten sıkıntı etmiycem bende kenara atacak para yok şuan sıkıntı oradan doğuyor.
Evi evlenmeden önce almıştım canım evlenirken almadım. Küçükken çok yokluk çektim o yüzden hep bir garanti olsun istiyorum ve çoğu şeyi üstlenmemin sebebi de bu sanırım. Rolleri değişmemiz lazım haklısın. Ben yanlış yapıyorum o konuda.Neden bu kadar maddi sorumluluk aldınız.Biraz geride dursaydınız. Eşinizin parası bitmiştir diye cüzdanına para koymalar kredi kartını değiştirmeler falan nedir. Evin tüm sorumluluğunu üzerinize almışsınız. Ev almışsınız evlenirken, zaten o başta hata olmuş rahata alıştırmışsınız iyice. O para kenarda dursaydı eşinizin de haberi olmasaydı. Evlenirken o ne yapıyorsa siz de onu yapsaydınız. Yani kendinizi ortaya atmayın bu kadar. Yetmedi yetişmedi diye siz düşünüyorsunuz bunlar eşinizin düşünmesi gereken şeylerdir. Kadın olduğunuzu unutmayın. Siz erkek rolü üstlenmişsiniz. O da kadın olmuş. Rolleri değişin herkes yerini cinsiyetini bilsin. Kendinizi geride tutun. Para falan da vermeyin hatta siz para saklayın.