sen sizin gibi asla olamam. ve sizin gibi birinden bende para saklardım. söylesem elimde ki avucumdakini iliğimi canımı alırısnız valla.4 yıllık evliyim ve evin bütün gelir gider fatura işleriyle ben ilgileniyorum. Evlendiğimizden beri ikimiz de maaşlı olarak çalışıyoruz.
İlk başlarda benim maaşım onunkinden 200-300 lira daha fazlaydı ve ben 2 yıl zam almadım aradaki açık kapanmış ama ben çok sonradan öğrendim. Yani eşim maaşına zam almış ama bana söylemedi hatta eski maaşını almaya devam ettiğini söyledi. Sonra bir gün maaş hesaplarken ağzından kaçırdı maşını bunu o şekilde öğrenmiş oldum. Bu olay yaklaşık 2 sene önce falan oldu.
O zamanlar benden para saklamasının sebebi ailesi ve arkadaşlarıydı. Erkek kardeşi var 25-26 yaşında 2 ay çalışırsa 5 ay çalışmıyor. Eşim ona para veriyordu ilk evlendiğimizde ben de vermesini istemedim. Ben akşama kadar çalışıyorum eziyet çekiyorum o keyfi olarak çalışmıyor milletten para bekliyor diyerek vermemesini istedim. O da vermiyorum dedi ama maaşını sakladığı dönem vermeye devam etti muhtemelen. Ve kendinden küçük kardeşleri de var onlara da harçlık falan gönderiyim ayakkabı çanta vs alıyım diye de sakladı onu da biliyorum. Bu arada eşimin babasının durumu gayet iyi devlet memuru imamdı biz evlendiğimizde şimdi emekli oldu + Rizeli çay gelirleri var her sene düzenli. Kardeşlerinin bütün ihtiyacını karşılayabilecek durumda yani. Ama eşim evin en büyük erkek çocuğu olduğu için kendini sorumlu hissediyor ailesine karşı.
Ayrıca evlenene kadar bu çalışmayan kardeşine ve diğer kardeşlerine bişeyler almaktan (laptop ayakkabı çanta mont ailesine tv evlenen kız kardeşine 4-5 bin liralık çeyiz vs vs.) nerdeyse 5 kuruş parası yoktu. İkimizin de mesleği aynı ve gelirlerimiz aynı gibi. Ben evlendiğimde ev almıştım 45-50 bin liralık 10 bin borcu kalmıştı oradan pay biçin. Eşimin sadece 5 tane cumhuriyet altını vardı başka da hiçbirşeyi yoktu. Bunları anlatma sebebim parayı yine oraya bi şekilde aktarmak istediği için benden maaşını sakladı. Ayrıca ben ailene hiç birşey alma falan demem hiç bir zaman çünkü benim de ailem var yeri gelir ben de bişeyler alırım. Zaten ortak paramızdan ikimizin ailesine de bişeyler hep aldık o süreçte.
Dediğim gibi bunlar 2 sene önce olan şeyler o dönem geçti gitti. Ben bir daha para saklamaz diyordum ama yine başıma geldi.
Şu an maddi durumumuz eskisi gibi değil ben işten ayrıldım ve birikmiş paramızla işyeri açtık işyeriyle ben ilgileniyorum eşim çalışmaya devam ediyor. İşyerini açalı yaklaşık 1 sene oldu ve maliyetini anca karşılıyor hatta bazen karşılamıyor. Oyüzden ödemelerde çok zorlanıyorum ve zorlandığımı kendisine de söylüyorum. Bütün ödemeleri ben yaptığım için para çoğunlukla bende duruyor. Eşimin parası bittiğinde ben veriyorum ona ayrıca 2 adet kredi kartımız var 1i bende 1i onda duruyor. İhtiyacı olduğunda oradan harcayabilir ve onların ödemelerini de ben takip ediyorum ve ödemesini yapıyorum.
Sadede gelecek olursak bu ay çok sıkıştım ve ödemelerden dolayı stres yapıyorum. Durup durup düşünüyorum nasıl öderim ne yaparım diye. Akşam eşimin parası bitmiştir diye cüzdanına para koydum ondaki kredi kartıyla bendekini değiştirdim ( bu hafta toptancıya ödeme yapıcam ve onun kullandığı kartın limiti daha yüksek diye) kartı çıkartırken altından 200 lira çıktı. onu görünce cüzdanın diğer taraflarına da baktım. Diğer kartların altından da 200 ve 100 lira çıktı. Yani ben ödemeleri nasıl yapıcam diye kara kara düşünürken onun 500 lira parası var ve bana söylemiyor.
Çok içerledim ben okadar zorlanırken benden para saklamasına..
Sabah cüzdanına koyduğum parayı gördü espri yapıyor karım bana harçlık vermiş diye. Ben de senin harçlığa ihtiyacın yok bana kalırsa ama ben yine de koydum dedim. Bunun üstüne konuşmadık ben evden çıktım biyere uğradım sonra durakta buluştuk. Suratımın asık olduğunu fark etti ne oldu falan dedi. Ben de ne olduğunu sen biliyorsun aslında dedim. Anlamadı ya da anladı ama anlamamazlıktan geldi. Bir daha sordu ne oldu falan diye ben de şimdi konuşmak istemiyorum dedim.
Kızlar bu durumda ne yapmamı önerirsiniz?
Güvenmemekle bir ilgisi yok. Eşime güveniyorum. Ama fazla rahat. 1 ay ona devrettim ödemeleri ve bütün herşey aksadı. Ben çocukluğumdan beri düzene alışmışım ve kimseye borçlu kalmak istemem. Evlenmeden önce 5-6 sene ailemden uzak şehirde yanlız yaşadım ve ödemelerimi bütçemi herşeyi kendim yaptım. evlendikten sonra eşim bazı şeyleri yapıyordu ilk başlarda ama aksamalar oldu bazı ödemelerde unuttu falan öyle olunca ben devreye girdim. Ayrıca eşim rahata alışmış para pul hesabı yapmaz pek elindekini harcar ertesi günü pek düşünmez.Neden herşeyi üzerinize aldınız, eşinize güvenmiyor musunuz ?
Güvenilcek bi yanı varmı suanda yok , ama neden sız bu ıslerı erkege degılde kendı uzerınıze aldınız kı ben bayıldım okurken
Bilmiyorum bencillikten mi yapıyor yoksa başka bi düşüncesi mi var. Belki de hastalık falan bişey olur hiç paramız kalmadı diye de biriktiriyor olabilir.Çok bencilmiş eşiniz.
Çalıştığı halde hayrı yok değil canım yanlış anlatmış olmayım. Şuan benim kazancım yok dükkandan ötürü yani para kazanıyorum ama benim kazancım onun maaşı ödemelere anca iyi geliyor. Maaş alınca bana veriyor zaten parayı. Ödemelerin durumuna göre evdeki finans kısmını ben sağlıyorum. Diyelim ki o maaş alamadı ben dükkandan para kazandım ben ona veriyorum ve ödemeleri oradan yapıyorum. O maaş alınca da yine aynı o para kullanılıyor bu sefer.Beş kuruş para vermem.
Hem parası olduğunu görüp hem neden harçlık veriyorsunuz ki velisi misiniz siz onun? Madem çalıştığı halde hayrı yok gölge etmesin en iyisi.
Kartları zaten her zaman değiştiririz. O da biliyor değiştirdiğimi. Çoğu zaman o kendisi verir ben kendim veririm. Dün hastalandım başım falan döndü erken yattım. Ben uyandığımda da zaten o uyumuştu ve bugün de yapmam gereken ödeme var ve ondaki kartla yapıcam. Uyanınca değiştirdim sabah unutursam ödeme yapamam diye. Kartı çıkarırken de altından para çıktı beni de şeytan dürttü öyle olunca. diğer tarafına da baktım. Normal para gözüne koymamış ki 3 tane kart gözü var bildiğin kartların altlarına saklamış 200 200 100 olarak.sen sizin gibi asla olamam. ve sizin gibi birinden bende para saklardım. söylesem elimde ki avucumdakini iliğimi canımı alırısnız valla.
cüzdan karıştırmak, kart değiştirmek amamnnnıınn amannıınnn..
Olabilir illa ben haklıyım demiyorum. Ben çok zorlanıyorum ödemelerde haliyle para kalmayınca o da zorlanıyor. Ben ne yapabilirim böyle bir durumda. Para onda kalsın para da da gözüm yok sadece başka bişey falan çıkar mı işin altından diye korkuyorum.Maddi alanı çok kısıtlanmış gördüm eşinizi sanırım kendide böyle hissetti ki böyle davrandı
Kartları zaten her zaman değiştiririz. O da biliyor değiştirdiğimi. Çoğu zaman o kendisi verir ben kendim veririm. Dün hastalandım başım falan döndü erken yattım. Ben uyandığımda da zaten o uyumuştu ve bugün de yapmam gereken ödeme var ve ondaki kartla yapıcam. Uyanınca değiştirdim sabah unutursam ödeme yapamam diye. Kartı çıkarırken de altından para çıktı beni de şeytan dürttü öyle olunca. diğer tarafına da baktım. Normal para gözüne koymamış ki 3 tane kart gözü var bildiğin kartların altlarına saklamış 200 200 100 olarak.
Elindeki avucundakini almak değil amacım keşke eskisi gibi paramız olsa da ben de ondan para almak ya da istemek durumunda kalmasam. Son 1 yıldır gerçekten bu iş meselesi beni maddi manevi çok yıprattı.
1 yıl öncesi zaten ben her ay düzenli maaş alıyordum ve eşim maaşını düzenli alamıyordu. 3 ayda 1 falan alıyordu maaşını toplu olarak. Mecburen benim maaşımı aylık giderlerimiz için ortak kullanıyorduk. Eşim maaşını toplu aldığında da banka hesabına yatırıyorduk direk.
ya kusura bakma. bende eşime elimde olanın hepsini söylemem o da bana söylemez. yarının bize ne getireceğini bilemeyiz. ben eşimin maaşını bile sormam. cunku beni hiiiç ilgilendirmez.Bilmiyorum bencillikten mi yapıyor yoksa başka bi düşüncesi mi var. Belki de hastalık falan bişey olur hiç paramız kalmadı diye de biriktiriyor olabilir.
Ya birde şöyle birşey var ben evlenmeden önce iş arkadaşlarım kocalarından para saklardı ben de nefret ederdim bu durumdan. Ben asla saklamam niye saklayım ki derdim. Ve evlendiğimden beri 1 kuruş saklamamışımdır ama eşim niye böyle yapıyor bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?