• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim benden para saklıyor ne yapmam gerekir?

Oncelikle açık açık konuşun anlatın.. ve bidaha da maddi işler için kendini yormadan. .o yorsun.. ama sizin karakteriniz toparlayici düzeltici bi karakter olduğundan dayanamayıp karışıcaksiniz yine.. ozaman tekrardan başa saricak herşey.. biraz sabırlı olup dayanin..eşinizde sorumluluğunu bilsin..

iş yerini kapat elini eteğiini çek her şeyden kocana bütün maaşını bana vermeye devam edeceksin de ye iç gez eğlen otur evde..fazla sorumluluk almışsın.
Ben yapamam öyle. Adamın bütün maaşını alıp yiyip içip gezemem. O kadar rahat insan olabilsem bu yüklerin altına girmezdim hiç.

Ne gereksiz bir sorumluluk almışsınız.
Şirket yönetir gibi ev yönetiyorsunuz.
Ne kadının nede kocanın bütün parayı elinde toplayıp şirket muhasebecisi gibi davranmasından hoşlanmam. Eminim kocanız da hoşlanmıyordur. Yoksa para saklamaya çalışmazdı.
Karşınızdaki Ada'ma çocuk gibi davranıp harçlık vermeye kalkarsanız onunda çocuk gibi davranıp para saklamasına şaşırmamalısınız bence. Kendinizde arayın hatayı, kocanızda değil.
Derdim şirket yönetir gibi ev yönetmek değil. Adamın elindeki parayı da keyfimden almıyorum. İkimiz meslektaşız ve geleceğimizde maaşlı çalışmanın bize dezavantajı olacaktı oyüzden ortak bir karar verdik ve işyeri açtık. İşyerini açmak için de ben işten ayrıldım.Ben kendim karar verip açmadım işyerini. İşler beklediğimiz gibi gitmedi ve maddi olarak çok zorlandık. Ödemeleri ben yaptığım için ben daha çok zorlandım. Parayı da şahsi giderim için harcamıyorum sadece işyeri ev ve ortak giderler için harcıyorum. Olay harçlık verme olayı değil işyeriyle ben ilgilendiğim için haliyle işyerinin ödemelerini ben yapıyorum ve para çoğunlukla bende duruyor. Elimde oldukça ödemelerden arttıkça da ben kendime 20-30 lira alırsam ona daha fazla veriyorum. Elimde para var da vermiyorum diye bir durum yok. Para ortak istese o da alabilir. Ben maaşı aldığın gibi bana vereceksin diye bi baskı kurmuyorum yada parayı yastık altı falan yapmıyorum. Ve bundan 1 sene önceye kadar durum böyle değildi şuan mecburiyetten böyle.

Siz çok mu az harçlık veriyorsunuz acaba
Dar gün parası gibi 500 atmış köşeye
Bilmiyorum ama tuhaf geldi bana
Saklayan adam ayrı hesap bile açar cüzdanda tutmaz, siz de bence para koymaya değil bildiğimiz karıştırmışsınız adamın cüzdanını
Para koymak için açmadım cüzdanı parayı zaten cüzdanın üstüne koyarım hep. Kredi kartını almak için açtım. Kartın olduğu göze kartın altına saklamış. Kartı çekince para da çıktı. Görünce şaşırdım şeytan dürttü. O gözden öyle bişey çıkınca diğer kartların olduğu yere de baktım. onların altından da 100 ve 200 lira çıktı. Az para versem 500 lirayı nasıl biriktirecek? bende şahsi 5 kuruş yok ama onda 500 var demek ki az vermiyorum.

Oncelikle açık açık konuşun anlatın.. ve bidaha da maddi işler için kendini yormadan. .o yorsun.. ama sizin karakteriniz toparlayici düzeltici bi karakter olduğundan dayanamayıp karışıcaksiniz yine.. ozaman tekrardan başa saricak herşey.. biraz sabırlı olup dayanin..eşinizde sorumluluğunu bilsin..
inşallah yapabilirim bunu

Ben olsam yüzüne vurur bu yaptığını birde üstüne çirkinleşirdim galiba ne biçim insansın sen filan diye ama gerisini bilmiyorum.Bende durumlar genelde yaşandıkça şekillenen cinsten:)))

Ben olsam yüzüne vurur bu yaptığını birde üstüne çirkinleşirdim galiba ne biçim insansın sen filan diye ama gerisini bilmiyorum.Bende durumlar genelde yaşandıkça şekillenen cinsten:)))
Ya ilk gördüğümde eşim uyanık olsa ben de tartışırdım heralde ama aradan zaman geçince sakinleşiyorum. Birde onu da anlamaya çalışıyorum ben bukadar zorluk çekiyorum onun da canına tak etmiş olabilir parasızlık. Çünkü çalışma hayatına başladığından beri keyfine göre harcamaya alışmış son 1 yıl maddi manevi ikimizi de çok yıprattı.

Akşam ya direk sorucam ben para gördüm cüzdanında ne sebeple biriktirdin ve ben bu kadar stres yaparken neden söylemedin bende şukadar para var gerek olursa onu da takviye ederiz diye.
Ya da hiç parayı gördüğümü söylemiycem. Sadece kredi kartını ve lazım olduğunda harcayacağım kadar para ver diğer paralar sende dursun ödemeleri takip et sen yap artık uğraşmak istemiyorum kafamı dinliycem diycem.

4 yıllık evliyim ve evin bütün gelir gider fatura işleriyle ben ilgileniyorum. Evlendiğimizden beri ikimiz de maaşlı olarak çalışıyoruz.
İlk başlarda benim maaşım onunkinden 200-300 lira daha fazlaydı ve ben 2 yıl zam almadım aradaki açık kapanmış ama ben çok sonradan öğrendim. Yani eşim maaşına zam almış ama bana söylemedi hatta eski maaşını almaya devam ettiğini söyledi. Sonra bir gün maaş hesaplarken ağzından kaçırdı maşını bunu o şekilde öğrenmiş oldum. Bu olay yaklaşık 2 sene önce falan oldu.

O zamanlar benden para saklamasının sebebi ailesi ve arkadaşlarıydı. Erkek kardeşi var 25-26 yaşında 2 ay çalışırsa 5 ay çalışmıyor. Eşim ona para veriyordu ilk evlendiğimizde ben de vermesini istemedim. Ben akşama kadar çalışıyorum eziyet çekiyorum o keyfi olarak çalışmıyor milletten para bekliyor diyerek vermemesini istedim. O da vermiyorum dedi ama maaşını sakladığı dönem vermeye devam etti muhtemelen. Ve kendinden küçük kardeşleri de var onlara da harçlık falan gönderiyim ayakkabı çanta vs alıyım diye de sakladı onu da biliyorum. Bu arada eşimin babasının durumu gayet iyi devlet memuru imamdı biz evlendiğimizde şimdi emekli oldu + Rizeli çay gelirleri var her sene düzenli. Kardeşlerinin bütün ihtiyacını karşılayabilecek durumda yani. Ama eşim evin en büyük erkek çocuğu olduğu için kendini sorumlu hissediyor ailesine karşı.
Ayrıca evlenene kadar bu çalışmayan kardeşine ve diğer kardeşlerine bişeyler almaktan (laptop ayakkabı çanta mont ailesine tv evlenen kız kardeşine 4-5 bin liralık çeyiz vs vs.) nerdeyse 5 kuruş parası yoktu. İkimizin de mesleği aynı ve gelirlerimiz aynı gibi. Ben evlendiğimde ev almıştım 45-50 bin liralık 10 bin borcu kalmıştı oradan pay biçin. Eşimin sadece 5 tane cumhuriyet altını vardı başka da hiçbirşeyi yoktu. Bunları anlatma sebebim parayı yine oraya bi şekilde aktarmak istediği için benden maaşını sakladı. Ayrıca ben ailene hiç birşey alma falan demem hiç bir zaman çünkü benim de ailem var yeri gelir ben de bişeyler alırım. Zaten ortak paramızdan ikimizin ailesine de bişeyler hep aldık o süreçte.

Dediğim gibi bunlar 2 sene önce olan şeyler o dönem geçti gitti. Ben bir daha para saklamaz diyordum ama yine başıma geldi.
Şu an maddi durumumuz eskisi gibi değil ben işten ayrıldım ve birikmiş paramızla işyeri açtık işyeriyle ben ilgileniyorum eşim çalışmaya devam ediyor. İşyerini açalı yaklaşık 1 sene oldu ve maliyetini anca karşılıyor hatta bazen karşılamıyor. Oyüzden ödemelerde çok zorlanıyorum ve zorlandığımı kendisine de söylüyorum. Bütün ödemeleri ben yaptığım için para çoğunlukla bende duruyor. Eşimin parası bittiğinde ben veriyorum ona ayrıca 2 adet kredi kartımız var 1i bende 1i onda duruyor. İhtiyacı olduğunda oradan harcayabilir ve onların ödemelerini de ben takip ediyorum ve ödemesini yapıyorum.

Sadede gelecek olursak bu ay çok sıkıştım ve ödemelerden dolayı stres yapıyorum. Durup durup düşünüyorum nasıl öderim ne yaparım diye. Akşam eşimin parası bitmiştir diye cüzdanına para koydum ondaki kredi kartıyla bendekini değiştirdim ( bu hafta toptancıya ödeme yapıcam ve onun kullandığı kartın limiti daha yüksek diye) kartı çıkartırken altından 200 lira çıktı. onu görünce cüzdanın diğer taraflarına da baktım. Diğer kartların altından da 200 ve 100 lira çıktı. Yani ben ödemeleri nasıl yapıcam diye kara kara düşünürken onun 500 lira parası var ve bana söylemiyor.

Çok içerledim ben okadar zorlanırken benden para saklamasına..

Sabah cüzdanına koyduğum parayı gördü espri yapıyor karım bana harçlık vermiş diye. Ben de senin harçlığa ihtiyacın yok bana kalırsa ama ben yine de koydum dedim. Bunun üstüne konuşmadık ben evden çıktım biyere uğradım sonra durakta buluştuk. Suratımın asık olduğunu fark etti ne oldu falan dedi. Ben de ne olduğunu sen biliyorsun aslında dedim. Anlamadı ya da anladı ama anlamamazlıktan geldi. Bir daha sordu ne oldu falan diye ben de şimdi konuşmak istemiyorum dedim.

Kızlar bu durumda ne yapmamı önerirsiniz?

Soyle adam icin ne calisiyorsunki sabahtan aksama kadar , madem isinide biraktin kapat dukkanini sat sav herseyi koy bankaya parani otur evinde yani soyle adam iyilik mi yarar, bunca yillik karisina guvenmeyip para saklayacak karisini somurecek kadar dustuyse bir erkek o adama saygi merhamet ve ozveri gosterilmez.
4 sene gecmis koskoca hala her gece yanibasinda uyuyan karisindan gizlisi olan bir adama adam demem ben.. ya o kocada bir sorun vardir yada evlilkte. Hic katlanmayin bence kim icin calisip cabaliyorsunuz ki siz boyle ?

Para koymak için açmadım cüzdanı parayı zaten cüzdanın üstüne koyarım hep. Kredi kartını almak için açtım. Kartın olduğu göze kartın altına saklamış. Kartı çekince para da çıktı. Görünce şaşırdım şeytan dürttü. O gözden öyle bişey çıkınca diğer kartların olduğu yere de baktım. onların altından da 100 ve 200 lira çıktı. Az para versem 500 lirayı nasıl biriktirecek? bende şahsi 5 kuruş yok ama onda 500 var demek ki az vermiyorum.
O parayı senin verdiğin harçlıktan biriktirdiğine nasıl bu kadar eminsin
Ben olsam yine zam aldı ve benden gizledi diye düşünürdüm , bilemiyorum

O parayı senin verdiğin harçlıktan biriktirdiğine nasıl bu kadar eminsin
Ben olsam yine zam aldı ve benden gizledi diye düşünürdüm , bilemiyorum
Bu kadar sıkıntı çekerken zam alıp söylemiyorsa yapabileceğim bişey yok akşama konuşucam. Ben biara memlekete gittim 1 ay önce babam vefat etti. Memlekette 1-2 hafta kaldım ozaman para pulla uğraşmadım ödeme falan da yoktu. Bütün paramız ondaydı + dükkan nekadar iş yaptı onu da takip etmedim o süreçte nereye ne harcadın diye de sormadım belki onun içinden ayırmıştır. Çünkü para kaybetmiş olabilirim falan demişti döndüğümde.

Bu kadar sıkıntı çekerken zam alıp söylemiyorsa yapabileceğim bişey yok akşama konuşucam. Ben biara memlekete gittim 1 ay önce babam vefat etti. Memlekette 1-2 hafta kaldım ozaman para pulla uğraşmadım ödeme falan da yoktu. Bütün paramız ondaydı + dükkan nekadar iş yaptı onu da takip etmedim o süreçte nereye ne harcadın diye de sormadım belki onun içinden ayırmıştır. Çünkü para kaybetmiş olabilirim falan demişti döndüğümde.
Niye böyle iş ortağı gibisiniz
Arkanı dönmeye gelmiyo
Oysa siz eşsiniz
Net konuşmakta fayda var, ömür boyu kuruş hesabına girilmez. Güven şart

üzerine gereksiz yük almışsın. niye fatura işleriyle uğraşıyosun. o ödesin maaşıyla sen kendi maaşını biriktir. o düşünsün paranın yetmeyeceğini

Soyle adam icin ne calisiyorsunki sabahtan aksama kadar , madem isinide biraktin kapat dukkanini sat sav herseyi koy bankaya parani otur evinde yani soyle adam iyilik mi yarar, bunca yillik karisina guvenmeyip para saklayacak karisini somurecek kadar dustuyse bir erkek o adama saygi merhamet ve ozveri gosterilmez.
4 sene gecmis koskoca hala her gece yanibasinda uyuyan karisindan gizlisi olan bir adama adam demem ben.. ya o kocada bir sorun vardir yada evlilkte. Hic katlanmayin bence kim icin calisip cabaliyorsunuz ki siz boyle ?
Satabilsem zaten bırakıcam ama satamıyorum. Eşimin okadar da hakkını yemiyim o da uğraşıyor bazı şeyler için ama bu süreçte ben çok yıprandım. Bebek tedavisi bi yandan, iş biryandan ayrıca babamı kaybettim 1 ay önce pankreas kanserinden.Yakında mevlüdü var babamın belki orada lazım olur millete mahçup olmayım diye de saklamış olabilir. Çünkü başka paramız kalmadı. Art niyetli bir insan değildir eli açıktır normalde. Benim aileme de bişey lazım olsa da bana da bişey lazım olsa en iyisini almak ister hesabını yapmaz. Alır ne lazımsa nasıl ödenecek diye düşünmez pek.Bilmiyorum akşama konuşucam.

Kusura bakma ama sen çalışırken kardeşi evde yayiliyorsa bence buna bir dur de. Babası var durumları kötü değil eşiniz neden kardeşlerine bakıyor? Ben olsam kardeşlerinin yerinde kabul etmem .
Kolaymı çalışmak milleti çekiyorsun ,ben kendimi enayi gibi hissederim ve beni düşünmediğini düşünüp evi birbirine katardim ne münasebet yahu adama bak. Bütün sorumluluğu eşime veririm bu durumda zirnik koklatmam fatura gelir gider asla karışmam enayimiyim yahu. Sakın inat edip sende ailene gönderme koy kenarina parani yada harca kendine Düzelene kadarda bu durumu böyle devam ettir . Al karşına kırıldığını bu yüzden böyle davranicağini bildir sakince çekil kenara :KK51:şimdiki erkekler evlenirken bile çalışan kadın olsun istiyo maaşa sevgiden çok önem veriyorlar. Eskiden böylemiydi şimdiki erkekler karım elime para versin modunda. Kıymet bilene verin kullananlara zurnik koklatmayin. Ben niye celallendim bilmiyorum :halay:

Niye böyle iş ortağı gibisiniz
Arkanı dönmeye gelmiyo
Oysa siz eşsiniz
Net konuşmakta fayda var, ömür boyu kuruş hesabına girilmez. Güven şart
Canım zaten kuruş hesabına girmem normalde. Parayı nereye harcadın falan diye de sormam ama şu son 1 yıl kimseye eğilip bükülmeden kimsenden borç falan istemeden atlatalım diye uğraşıyoruz oyüzden böyle. Normalde onun ailesinin de benim ailemin de maddi sıkıntısı yok. Hatta eşimin babasının falan birikmiş parası var ama istemiyoruz. Onlar da aslında zor durumda olduğumuzu biliyorlar ama kimse yardım edelim falan diye teklif etmiyor biz de gurur yapıp istemiyoruz. Öyle olunca ister istemez ben evdeki ihtiyaçları bile erteliyorum. Mecburen olay kuruş hesabına giriyor. Bugün de tüp bebek için ilaçlarımı almam gerekiyordu eczaneden onun kartının hesap kesimi geçti onla ödeyim diye kartı aldım cüzdanından olay öyle patlak verdi yani.

Ben olsam once koydugun parayi geri alirdim sonra da o 500u alip saklardim. Bakalim bulamayinca sana nasil soracakti?
Bu hiç aklıma gelmedi mantıklıymış ama yapamam öyle bişey ben. Biyerde başı sıkışır para lazım olur zor durumda kalır diye kendimde para bırakmam ona veririm.

Canım zaten kuruş hesabına girmem normalde. Parayı nereye harcadın falan diye de sormam ama şu son 1 yıl kimseye eğilip bükülmeden kimsenden borç falan istemeden atlatalım diye uğraşıyoruz oyüzden böyle. Normalde onun ailesinin de benim ailemin de maddi sıkıntısı yok. Hatta eşimin babasının falan birikmiş parası var ama istemiyoruz. Onlar da aslında zor durumda olduğumuzu biliyorlar ama kimse yardım edelim falan diye teklif etmiyor biz de gurur yapıp istemiyoruz. Öyle olunca ister istemez ben evdeki ihtiyaçları bile erteliyorum. Mecburen olay kuruş hesabına giriyor. Bugün de tüp bebek için ilaçlarımı almam gerekiyordu eczaneden onun kartının hesap kesimi geçti onla ödeyim diye kartı aldım cüzdanından olay öyle patlak verdi yani.
Ne yapıyo peki ailesine de vermiyosa
Şans oyunu filan oynar mı ?
İnsan gizli bişey yapmayacaksa neden para saklar
Üstüne bişey alsa görürsün yemeye bişey alsa görürsün ne bileyim

Kusura bakma ama sen çalışırken kardeşi evde yayiliyorsa bence buna bir dur de. Babası var durumları kötü değil eşiniz neden kardeşlerine bakıyor? Ben olsam kardeşlerinin yerinde kabul etmem .
Kolaymı çalışmak milleti çekiyorsun ,ben kendimi enayi gibi hissederim ve beni düşünmediğini düşünüp evi birbirine katardim ne münasebet yahu adama bak. Bütün sorumluluğu eşime veririm bu durumda zirnik koklatmam fatura gelir gider asla karışmam enayimiyim yahu. Sakın inat edip sende ailene gönderme koy kenarina parani yada harca kendine Düzelene kadarda bu durumu böyle devam ettir . Al karşına kırıldığını bu yüzden böyle davranicağini bildir sakince çekil kenara :KK51:şimdiki erkekler evlenirken bile çalışan kadın olsun istiyo maaşa sevgiden çok önem veriyorlar. Eskiden böylemiydi şimdiki erkekler karım elime para versin modunda. Kıymet bilene verin kullananlara zurnik koklatmayin. Ben niye celallendim bilmiyorum :halay:
Canım eşim vicdan yapıyordu kardeşine karşı ilk başlarda kirasını bile ödedik 1-2 ay. Birde o dönem düğün borçları falan ödüyorduk ben de dedim ben çalışırken kardeşinin yatma lüksü yok çalışsın erkek adam kaç yaşında ondan sonra direk ödeme yapmadık ama ilk zam sakladığı dönem vermiş olabilir kendisi bilmiyorum.Ailesi memlekette kardeşi burda tek başına evde kalıyor. Ev arkadaşı bile yok.
Sonradan zaten kardeşinin rahatlığını gördü kendi de anladı yapmaması gerektiğini. Aslında ailecek çocuğa zarar veriyorlar her başı sıkıştığında para yolluyorlar 26 yaşında çocuğun işi gücü yok 2 gün sonra evlense aile bile geçindiremez yani.
Faturaları falan ona yıksam olmuyor maaşını düzenli alamıyor çünkü. 2 ayda 3 ayda 1 alıyor. Ödemeler aksıyor ozaman ben daha çok geriliyorum. Önceden olsa belki birimizin geliri giderlere yeterdi ama şimdi yetmez ödemelerimiz çok fazla.
Anca işyerini kapatsam ödemeleri ona tam olarak yıkabilirim diğer türlü daha da karışır iş.

Aslında eşim para pula pek önem de vermez belki kafasında başka bişey var (hastalık vs gibi bişey olursa lazım olur gibi) ve parayı bana söylerse harcanır gider diye söylemiyordur.

Ne yapıyo peki ailesine de vermiyosa
Şans oyunu filan oynar mı ?
İnsan gizli bişey yapmayacaksa neden para saklar
Üstüne bişey alsa görürsün yemeye bişey alsa görürsün ne bileyim
Yapmamış işte bişey sadece saklamış. Büyük ihtimal biyerde bişeye lazım olur kenarda paramız olsun diye düşündü. Biyere harcama niyeti olsa zaten harcardı cüzdanında tutmazdı. Öyle şans oyunu falan oynamaz karşı öyle şeylere. Yılbaşı bileti bile almaz.

Back