eşim benden para saklıyor ne yapmam gerekir?

Maddi olarak sıkıntıda olabilirsiniz ama adam 20000 tl atmamış ki kenara

Ben de evin çeşitli yerlerine öyle 50-100 koyuyorum acil bir şey olur vs diye

Ayrı ayrı îdi diyorsunuz belki de işyerinde bir şey için para toplamıştır vs

Adamı sıkboğaz etmeyin para harcamaya alışan kişinin cebinde 10-20 harçlıkla yaşaması da zor

Hep çalışıyor para yok elde bir de zammı sakladı vs demişsiniz de kaç lira idi zam 50-100. Gibi rakamlar ise söylemeye değmez demiştir

Önceden gelirimiz iyiydi didik didik kuruşuna kadar istemiyordum tabi ki. Kendisine de para kalıyordu bende de kalıyordu. Ama şuan öyle değil ayın sonunu zor getiriyoruz bunda işyerinin fazla iş yapmaması ve eşimin maaşını düzenli alamamasının payı var.
Son 1 yıldır ikimiz de fuzuli harcama yapamıyoruz. Haksız olduğumu düşündüğüm taraf erkek adam cebinde parası olsun ister belki ben zorlandığım için o da zorlanıyordur diye düşündüm oyüzden birşey demedim. Bir de parayı biyere harcayacak mı acaba ya da 1-2 gün sonra belki kirayı ödeyemiyoruz bende şu kadar para var onla ödeyelim der belki diye bekledim.

Adami maddi acdan cok mu bogdun acaba?
Bu arada ben adil dusundum, kadinlar erkeklerden gizli para biriktirince kimse oha cuuus falan demiyor da erkek saklayinca neden problem oluyor?
canım ben de saklasam sıkıntı yok. Benim eski iş arkadaşlarım hatta abam da saklıyor eşinden para ama ben asla ve asla saklamadım ve iki tarafın da birbirinden para saklamasını tasvip etmem.
Ayrıca 1 yıl önce yaşansa bu olay bu kadar canım sıkılmazdı. Canımı sıkan taraf ben ödemelerde bu kadar zorlanırken ve eşim bunu görürken niye bende para var demiyor.
Para varken zaten saklamasına da gerek yok ikimiz de rahat harcıyorduk o zamanlar ama şuan para yok. 5 gün sonra kredi kartı ödemem var zaten kartı ortak kullanıyoruz + kira ödenecek faturalar ıvır zıvır. o zamana kadar dükkanda iş olursa ödeyebilirim olmazsa ödeyemiycem. Bu durum da beni strese sokuyor.

Bence o paraların yeri var sakin kalmakla iyi yapmişsiniz sorun aksam guzel guzel ama lutfen kavga etmeyin.

canım söylemeye değmez değil kasıtlı olarak söylemedi onu biliyorum. Ben de istememm 10-20 lira harçlıkla dolaşmasını ama ben de öyle dolaşıyorum mecburen. Önceden böyle değildi aylık 5000-6000 arası gelirimiz vardı. Bende olduğunda ben ona veriyordum onda olduğunda o bana veriyordu. 10-20 lirayla dolaşmıyorduk ikimiz de.
Son 1 yıldır paramızla işyeri açtık umduğumuz gibi gitmedi belki toparlanır diye uğraşıyoruz. O işinden ayrılmak istemediği için ben ayrıldım ve işyeriyle ben ilgileniyorum. Ve önceden de ben maaşımı düzenli aldığım için ödemelerde sıkıntı olmuyordu. Şimdi işyeri düzenli geliri yok eşim de her ay düzenli almıyor maaşını 1-2 ay sarktığı oluyor. O yüzden 2 aydır çok sıkıştık. Günde yaklaşık 3 saat yol gidiyorum maddi manevi emeklerimin karşılığını alamıyorum her açıdan yıprandım Ayrıca evde 500-600 lira arası bir para var ikimizin de bildiği bir yerde duruyor sıkışsak bişey olsa oradan alabilir. Ben yetiremediğimde oradan alıp geri koyuyorum. Şuan o parayı da hesapladığım halde ödemelere yetmiyor.

eşiniz evin en büyüğü diye bütün yük eşinize verilmiş ve hala talep ediliyor yada eşin vicdan yapıyor ki bu durumda
neden elinizi ayağınızı çekmiyorsunuz yavaş yavaş iş yeri zaten kendini götürüyor kar yok diyorsunuz
işinizi kapatın evinizde oturun bence bak o zaman para saklayabilecek mi?

eski işinize geri dönme şansınız var mı
Eski işyerime geri dönemem ama eski yaptığım işe geri dönebilirim.
Bütün paramızı bu işyerine yatırdığımız için belki toparlanır diye bir umut bekliyoruz. Aslında ilk açıldığı zamana göre iş seviyesi de biraz arttı ama ilk zamanlar kirayı bile çıkartmadığı dönemler oldu öyle olunca ödemeleri erteledik ve ödemelerin çoğu bu aylara denk geldi. Toparlanırsa ikimiz de faraha ereceğiz ama birkaç ay daha bekleyip olmuyorsa zaten en sonunda bırakıcam yapacak pek te bişey kalmıyor.

Aslında ailesinin bir beklentisi yok eşim kendini sorumlu hissediyor. Evin en büyüğü olmasının etkisi var çünkü ablamdan biliyorum. Zaten en sonunda iş oraya doğru gidecek. Çünkü artık bedenim de ruhum da kaldırmıyor çok yoruldum.

her şeyle siz ilgilenirken sizden habersiz 500 tl sinin olmasını ben hiç normal bulmadım.
ama kafanızda kurmaktansa doğruca sormak gerekir.
belki de açıklaması sizi tatmin edecek.

Eşin çok ayıp ediyor. Çekilecek şey değil. Allah yardımcınızın olsun.

çocuğun var mı?
eşinizin ailesi dur oğlum evlisin kendi evine bak diyor mu?
yokluk içinde saklaması kötü ve artık maddi olarak o kadar düşme üstüne
şimdiden ağır ağır elini çekmelisin

Sen neden bu kadar seyi sirtlandin ki? Maddi manevi insan yipranir. Sorumlulugun cogu sende, halbuki esit bolusulmeli. Esin isten gucten anlamiyor mu? Cok mu saf? Veya sana karsi bir hatasioldu da ipleri ondan mi elinde tutmak zorunda kaldin? Mutlaka vardir bir sebebi canim

her şeyle siz ilgilenirken sizden habersiz 500 tl sinin olmasını ben hiç normal bulmadım.
ama kafanızda kurmaktansa doğruca sormak gerekir.
belki de açıklaması sizi tatmin edecek.
Akşam konuşucam zaten. Büyük ihtimalle kendini güvende hissetmek için yada acil lazım olur diye falan saklıyor.

Geçen ay babam vefat etti mevlüdü var yakında belki de ozaman falan lazım olur diye de saklıyor olabilir onu da bilmiyorum.
Eşim kötü yada art niyetli bir insan değildir. Eli açıktır birisi bişey istese yada birinin ihtiyacı olsa vermek ister oyüzden de biriktirmiş olabilir parayı. Daha önceden de yazdığım gibi şu durumda beni düşünüp rahatlatmasını isterdim en çok ona bozuldum. En azından onda para olduğunu bilsem bu kadar stres yapmazdım.

çocuğun var mı?
eşinizin ailesi dur oğlum evlisin kendi evine bak diyor mu?
yokluk içinde saklaması kötü ve artık maddi olarak o kadar düşme üstüne
şimdiden ağır ağır elini çekmelisin
Çocuğumuz yok zaten bebek için tüp bebek tedavisine başlıyoruz 2-3 ay sonra. O zaman stresten uzak olmam lazım ve para lazım.
Ailesinin bir beklentisi yok zaten ilk evlendiğimiz zamanlardaki kadar bişey almıyoruz daha doğrusu alamıyoruz.
En fazla 2 ay daha böyle devam eder zaten daha fazlasını kaldıramam. Zaten tedaviye başladığımda kafam rahat olması lazım.

ALLAHIM inş. önce karnına sonra kucağına nasip eder
benim bir fikrim daha var eşiniz atıyorsa kenara sizde az bişey atın

yanı sızde maaşlı çalışsanız ve kendınızce acıl durum parası ayırsanız daha rahat edeceksınız gibi

bence herseyın hesabını sen yaptıgın ıcın esın baya sırtını sana yaslamıs... calıssa bıle para saklıyor cunku sen nasıl olsa bı yerden kısar eder parayı denklestırırsın... sorumlulugun cogu sende o yuzden esın kendını rahatta hssedıyor... keyfıne gore sakaldıgı parayı yıyor ıcıyor... sen ıstedgın kadar sıkıs ıstedıgın kadar yetcek mı yetmıcek mı dıye dertlen esının umrunda bıle degıl yanı en azından bana oyle geldı...

Ailem bizi sorumluluk sahibi yetiştirdi. Ailemden uzak 5-6 sene yanlız tek başıma yaşadım kendi ayaklarının üstünde durmayı herşeyi sırtlanmak sandım sanırım.
Ayrıca evlendiğimizden beri eşim maaşını parça parça alıyordu. Ben düzenli aldığım için ve internet bankacılığı vs kullandığım için ben yaptım bütün ödemeleri falan. Ve ilk başlarda düğün ve benim aldığım evin 10.000 borcu vardı oyüzden ben takip etmek zorunda kaldım ödemeleri ve öyle devam etti. İşen güçten anlar saf da değildir aslında ama fazla rahat. Mesela bir ay o yaptı ödemeleri kredi kartını ödemeyi unutmuş öyle olunca ben daha fazla stres oluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…