- 8 Haziran 2009
- 14.782
- 11.186
- 823
Parayı siz harcıyorsunuz o sürünüyor demedim ki ben.Derdim şirket yönetir gibi ev yönetmek değil. Adamın elindeki parayı da keyfimden almıyorum. İkimiz meslektaşız ve geleceğimizde maaşlı çalışmanın bize dezavantajı olacaktı oyüzden ortak bir karar verdik ve işyeri açtık. İşyerini açmak için de ben işten ayrıldım.Ben kendim karar verip açmadım işyerini. İşler beklediğimiz gibi gitmedi ve maddi olarak çok zorlandık. Ödemeleri ben yaptığım için ben daha çok zorlandım. Parayı da şahsi giderim için harcamıyorum sadece işyeri ev ve ortak giderler için harcıyorum. Olay harçlık verme olayı değil işyeriyle ben ilgilendiğim için haliyle işyerinin ödemelerini ben yapıyorum ve para çoğunlukla bende duruyor. Elimde oldukça ödemelerden arttıkça da ben kendime 20-30 lira alırsam ona daha fazla veriyorum. Elimde para var da vermiyorum diye bir durum yok. Para ortak istese o da alabilir. Ben maaşı aldığın gibi bana vereceksin diye bi baskı kurmuyorum yada parayı yastık altı falan yapmıyorum. Ve bundan 1 sene önceye kadar durum böyle değildi şuan mecburiyetten böyle.
Bir evlilikte kadın veya erkek tüm sorumluluğu almamalı diyorum. İşyeri açarsınız açmazsınız farketmez. Eşinizin maaşı eşinizde durur. Ödemeleri söylersiniz oda öder. Sorumsuzca harcıyorsa ödeme yapamadığında suçlanır, bir dahakine mahçup olmamaya çalışır.
Ada'mın maaşı sizde durur ve sizde ona çocuk gibi harçlık verirseniz oda çocuk gibi fazladan para geldi saklayayım der.Hayatı boyuncada ne evliliğinizde, nede borçlarınızda sorumluluk hissetmez.
Yaptığınız tam olarak şirket muhasebecisi gibi davranmak.