• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim benden para saklıyor ne yapmam gerekir?

Derdim şirket yönetir gibi ev yönetmek değil. Adamın elindeki parayı da keyfimden almıyorum. İkimiz meslektaşız ve geleceğimizde maaşlı çalışmanın bize dezavantajı olacaktı oyüzden ortak bir karar verdik ve işyeri açtık. İşyerini açmak için de ben işten ayrıldım.Ben kendim karar verip açmadım işyerini. İşler beklediğimiz gibi gitmedi ve maddi olarak çok zorlandık. Ödemeleri ben yaptığım için ben daha çok zorlandım. Parayı da şahsi giderim için harcamıyorum sadece işyeri ev ve ortak giderler için harcıyorum. Olay harçlık verme olayı değil işyeriyle ben ilgilendiğim için haliyle işyerinin ödemelerini ben yapıyorum ve para çoğunlukla bende duruyor. Elimde oldukça ödemelerden arttıkça da ben kendime 20-30 lira alırsam ona daha fazla veriyorum. Elimde para var da vermiyorum diye bir durum yok. Para ortak istese o da alabilir. Ben maaşı aldığın gibi bana vereceksin diye bi baskı kurmuyorum yada parayı yastık altı falan yapmıyorum. Ve bundan 1 sene önceye kadar durum böyle değildi şuan mecburiyetten böyle.
Parayı siz harcıyorsunuz o sürünüyor demedim ki ben.
Bir evlilikte kadın veya erkek tüm sorumluluğu almamalı diyorum. İşyeri açarsınız açmazsınız farketmez. Eşinizin maaşı eşinizde durur. Ödemeleri söylersiniz oda öder. Sorumsuzca harcıyorsa ödeme yapamadığında suçlanır, bir dahakine mahçup olmamaya çalışır.
Ada'mın maaşı sizde durur ve sizde ona çocuk gibi harçlık verirseniz oda çocuk gibi fazladan para geldi saklayayım der.Hayatı boyuncada ne evliliğinizde, nede borçlarınızda sorumluluk hissetmez.
Yaptığınız tam olarak şirket muhasebecisi gibi davranmak.

neden gaz veriyorsunuz?eşini karşısına alıp konuşmalı.sen daha iyi bilirsin vs diye laf sokacağına.dağdan gelip bağdakini kovmaya benziyor bu.kardeşleri annesi babası.eş yokken yanında olanlar.

ben sızı evın erkegı gordum

öncelıklerı olmayan sorumlulugunu bılmeyen bı adamla bas etmek zor allah yardımcınız olsun acıkcası

Arkadaşlar eşimle konuştum.
Daha önceden borç verdiği birinin geri borcunu ödediğini söyledi. Çok eskiden borç vermiştim dedi ve kimin ödeme yaptığını ısrarla söylemedi. Bende fazla kurcalamadım.

Parayı da biyerde acil ihtiyacımız olur diye cüzdanında sakladığını söyledi. Ben de bişey demedim ve ondan da o parayı istemedim. Zaten Allah'a şükür 2 gündür dükkanda biraz iş oldu ve ödemeleri çıkartabiliyorum şuan.

Ayrıca bazı arkadaşlar eşinin yerinde olsam ben de para saklarım senden yazmışlar. Dışarıdan bakınca öyle görünüyor olabilir ama o kadar despot bir insan değilim. Ben eşime illa bütün paranı bana vereceksin evdeki parayı ben yöneticem diye bir zorlamada bulunmuyorum. Parasal ödeme sıkıntısı olmadığı zaman ve eşim maaşını alabildiği zamanlar parayı ya eve koyar ya da evde durması sakıncalı olur diye benim hesabıma yatırırız. Çünkü eşimin banka hesabı yok ve maaşını elden alıyor. Önceden banka hesabı vardı ve varken oraya yatırıyordu parayı. Hem hesap ücreti ödememek için hem de bazen eşimin işyerine ödeme yapacak olan müşteriler parayı eşimin patronu yerine eşimin hesabına yolluyordu eşim parayı çekip patronuna veriyordu. (3000-5000 lira geldiği oluyordu ve bir açıklama yok mali açıdan bi soruşturmaya girer falan sıkıntı olur diye kapattırdık) Ayrıca kendi dükkanımızın pos hesabı var o hesap kartı da onda duruyor içinde genellikle 300-500 lira para olur bir ihtiyacı falan olursa oradan çekebilir para.

Son olarak üstümdeki yükleri gerçekten hafifletmem lazım 2 haftadır baş dönmesi sorunu yaşıyorum ve bugün doktora gittim görünür bir problem olmadığını stres ve üzüntüden olabileceğini söyledi.

Back