kızlar sizlere birşey soracağım. biz eşimle ikimiz çalışıyorz. eşimin maaşı kredi ev masrafları v.s. gidyor ama üstüne parası kalıyor... benim maaşımsa mesela eve ekstra bişey alıncaksa ona gider. şimdilik bbek odası bebek kıyafetleri yani bebeğe gdyor. ve ben eşimden 20 lia 30 lira harclık alıyorum. alışverişlerdede eşim yanımda olduğu için o ödemeyi yapıyor..
ama ben eşime para ne cabuk bttı dediğimde kızıyor hesap soruyorum dye. tabi bende abisine verdiği olduğu genelde.. yine onamı veriyor dye sorma gereği duyuyorum(abisinin durumu iyi.. sadece biz iki kişi çalıştığımız için haliyle bizim dha iyi.. eşimde kendince vicdan yapıyor) .
geçen gün eşime dedimki artık maaşımı kendim yönetmek istyorum dedim. bende dursun diğer türlü senden 20,30 lira isteyrek çalışmanın anlamı olmuyor hevesim kaçıyor dedim. oda bana dyoki bsey alınacağı zman ben varken senmi ödüceksin al naparsan yap benimle alışverişe çıkma flan dedi. maaş günü geliyor inanın stres yaaa yine kavga çıkcak dye kızlar yoruldum kavgasız gürültüsüz bu işi nasıl çözmeliyim. hamile halimle eşimle küs olmak ıstemıyorum para mevzusu dışında hiç bi sorunumuz yok eşim tutumludur savurgan deildir. ama çok vicdanlı olduğu için iyilik yapa yapa abisi tarafından sömürülmeye başladık.
ben artık 2 yıldır sustum artık susamıyorum çünkü eltim evde yatarken ben işe geliyorum eşim abime vermiyorum artık dyo ama benim içiimdeki kurt beni yiyor o yuzden maaşımı evin butcesine katmaya
hiç niyetim yok... evin hesabı erkekte dururmuş, benden para isteyemezmiz. gereksiz bi grur yapıyo.. eşime maaşımı kendim yönetmeyi nasıl kabullendirir alıştırırım çunku şimdi nasıl alışırsa öyle gider bna akıl verin lütfen
Hanimefendi, annen baban seni buyutmus beslemis, yetistirmis okutmus is guc sahibi etmis dimi ? Sonra evlendirmis dugununu yapmis. Kendi emeklerine, okul yillarinda cektigin sikintilara, is yerinde is hayatinda cektigin sikintilara saygin yoksa bari anne babanin emeklerine saygin olsun ki o maasi o kendini sizden ustun kilan sirf erkek oldugu icin kendini daha zeki daha ustun daha bir halt sanan kocanizin orumcekli beyni ve geri kalmis kafa yapisiyla elinizden almasina izin vermeyin.
Bana biri anlatsin bir kadin 25-26 yasina kadar okuyup meslek sahibi olup evlenip evi cekip cevirip klasik kanepe-kumanda-cay tarzi bir tur erkegini adam etmeye calisip, is yerinde benzer hemcinslerinin bin turlu kahrini cekip eve maddi manevi her turlu katki yapip birde bunca emeginin karsiligi aldigi kendi bileginin hakki maasinin neden 3-5 yil once hayatinda olmayan bir erkegin kontrolune birakir ? Biri bana bunu anlatsin ?
Akil alir gibi degil su lafa bakin
``bsey alınacağı zman ben varken senmi ödüceksin al naparsan yap benimle alışverişe çıkma flan dedi``
Bunu diyen adam sen kimsin ? derim ben. Sen benim kazandigim parayla hesap oduyunce erkek mi olmus oluyorsun derim ben o erkek musveddesine.
Hanimefendi Allah bu donemde kimseyi kimseye muhtac etmesin heleki sizin gibi hem maasi olup hem kocasina muhtac gibi yasayan kadinlara cok kiziyorum. Ne demek ya 20-30 harclik aliyorum. Bu adam ne hakla sizin maasinizi ipotek altina alip birde oksuz cocuk doyurur gibi evi ayri yolu ayri abisine sizin emeginizi verebiliyor.
Para icin size kusecekse kussun, siz degil asil o hamile haliyle karimi kirmayayim demesi lazim azicik adamsa.
Derhal maasinizin kontolunu elinize aliyorsunuz, bankaniza gidip ortak bir hesao actiriyorsunuz o hesaba bagli iki de banka karti, bundan sonra evin harcamalari ordan yapiliyor market faturalar aksam gezmeleri yemekler cafeler . Ayri oldugunuzda da eve alisveri gerekirse herkes o karttan cekip harciyor bitti.
Evin ortak bir kesesi olmazsa boyle sen harcadin ben harcadim kalmaz. Evin aylik giderlerini hesaplayin ona gore ortak havuzunuza belli miktar para koyun bence. Madem esinizin maasi kredi borclarina gidiyor sizde ev harcamalarinda kalan paranizi biriktirin maas hesabinizda.
Bu kadar zormu ya ortak hesap acmayi dusunmek ben anlamiyorum.