• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim Maaşım ve Cimri Eşim

Yukarıda anlattım
Bütün konuyu okudum. Zararın neresinden dönerseniz kârdır derler ya o hesap, canı gönülden destekliyorum sizi. Ve size yalvarıyorum, lütfen ayın 15inde maaşınızı aldığınız gibi çocuklarınızla beraber hemen bir teknoloji mağazasına gidin ve kendinize o robot süpürgeyi alın. Hatta düşük modellerden değil, kendi kendini temizleyebilenlerden alın. Mopunu bile temizleyebiliyor yeni modeller, o kadar akıllılar 😂 2 kızınızla beraber gönlünüzce gezin o gün, onlara da harcayın. Siz de özgürce para harcamanın o eşsiz duygusunu tattığınızda kocanızın parazitvari varlığını bile umursamamaya başlayacaksınız. Daha mutlu olacaksınız. Bir de beyefendileri bu meseleyi boşanmaya kadar götürürse eğer ona çaktırmadan eve aile şerhi koydurmanız lazım yoksa başkasına devreder %50sini alamazsınız. Aynı şekilde ona her ay gönderdiğiniz bütün meblaların dekontlarını pdf olarak kaydedip bir klasörde saklamanızı tavsiye ederim. 20 sene zaten köle hayatı yaşamışsınız, azat olma sırası sizde

Kızlar eşim benimle nihayet konuştu böyle birşeyi kabul etmedini söyledi,ben de artık pars konusunda onunla muhatap olmak istemediğimi buna beni kendi davranışlarının mecbur bıraktığını söyledim.Çünkü ne zaman parayla ilgili bir isteğim olsa kızar küser kırar ve konuşmazdı..
Kendi paramı kendim yöneticem dedim.o da bunun zamanla ayrılığa sebep olacağını söyledi.Yani evde koca olarak onun yönetmesi gerekiyormuş.Eğer senin sevgin paraya bağlıysa bu sebeple ayrılık oşacaksa sana asla dur demem dedim.böyle birisi zaten yanımda olmasın dedim.Bu konuşmaları yaptıktsn sonra gece alt katta misafir yatak odasında yatmış.Sabah kahvaltıya geldi ama sadece çocuklarla konuşuyor geri adım atmayacağım ama evdeki huzursuzluk da çok kötü ya..kolay olmayacağını biliyordum.umarım çok uzun sürmez
Evde koca olarak sadece kendisi para getirsin ve evi ocağı kendi parasıyla döndürsün o zaman yönetir. Karısını çalıştırıp karısının parasına çökene koca denmez. Başka bir şey denir. Çalıştırma o zaman beni sadece sen kazan sen yönet deyin. Ben çalışıyorsam bu para BENİM ve ben yönetirim deyin. Asla geri adım yok. O adam sizden hiçbir şekilde boşanmayı göze alamaz. Size ödemese çocuklara nafaka ödemek zorunda kalacak çünkü yıllarca. Bunu bilmiyor mu biliyor. Yemez...

Ve o eve aile konutu şerhi koydurun. Bunu ihmal etmeyin.

Son düzenleme:
cok cok önemli!
Belli ki agır bir kavga edeceksiniz bu para meselesi icin. Esiniz acımasız derecede cimri cocuklarına bile maddiyatta acımıyor.
Deliye dönecek maası vermeyince.
Benim tavsiyem. Bütün mal varlıklarınıza tedbir kararı cıkartmanız. Bi avukattan destek alın. Bosanmasanız bile sizin ciddiyetinizi görmeli. Banka hesabına ve mal varlıgınıza mutlaka tedbir koydurun. Umarım paranıza el koymaz ama koyacak gibi gözüküyor. Bu yüzdrn birseyler yapmak zorundasınız.

Ben yeni evli sayılırım. Benim eşim de tam tersi, maaşı yattığı gün maaşını bana gönderiyor. Kaç kez söyledim gönderme diye. Ama sende dursun, zaten kredi kartıyla harcama yapıyoruz, para lazım olunca da senden istiyorum gönderiyorsun diyor. Dolar ile maaş aldığından onun maaşına hiç dokunmuyorum, birikimimizi o şekilde yapıyoruz. ama ne o kendinden kıstı, ne ben kendimden kıstım, ne 7 aylık kızımızdan kıstık. birikim yapmak, çocuklarının geleceğini düşünmek güzel bişey ancak birikim yapacağım diye hayatı kaçırmak çok mantıklı gelmiyor.

Arkadaşlar ,herşey yoluna girdi çok şükür.
2 hafta çok zor geçti benim için.Ama eşim de bu durumu kabullendi sonunda.Kendi paramı kendim yönetiyorum artık..Herkese sevgiler
Umarim dediginiz gibidir ama 10 bin icin ortaligi yikan adam tum maasimi kendim harcayacagim deyince yalnizca 2 hafta trip atip konuyu kapatmaz bence.

Umarim dediginiz gibidir ama 10 bin icin ortaligi yikan adam tum maasimi kendim harcayacagim deyince yalnizca 2 hafta trip atip konuyu kapatmaz
İçinde ne yaşadığını bilemem ama ben hakkım olan tüm birikmişi alıp ,ilk defa bu ayın 15 inde maaşımım tümünü kendim aldım.Burda önemli olan benim kararlı duruşumdu.Ne olursa olsun vazgeçmeyeceğimi ona hissettirdiğimi düşünüyorum.Allah herkesin yuvasına huzur versin.Herkese teşekkür ederim

İçinde ne yaşadığını bilemem ama ben hakkım olan tüm birikmişi alıp ,ilk defa bu ayın 15 inde maaşımım tümünü kendim aldım.Burda önemli olan benim kararlı duruşumdu.Ne olursa olsun vazgeçmeyeceğimi ona hissettirdiğimi düşünüyorum.Allah herkesin yuvasına huzur versin.Herkese teşekkür ederim
birikimin yarısını aldınız mı

2 hafta çok zor geçti benim için.Ama eşim de bu durumu kabullendi sonunda.Kendi paramı kendim yönetiyorum artık..Herkese sevgiler
olması gereken. kendinize harcayın, çocuklara harcayın, eve katkıda bulunun, birikim yapın. ama her şey sizin istediğiniz gibi olsun. tebrikler.

Merhabalar,
Ben eşim ikimiz de memuruz.Ayda ortalama 100 bin gelirimiz var.Borcumuz yok.Evimiz arabamız var.Ben maaş alınca kendime bir miktar para alıp kalanı eşime gönderiyorum.Mutfak masrafı ,faturalar,arabanın giderleri karşılıyor.bense maaşımdan kendime ayırdığım 10 bin tl ile 2 kızımın ihtiyaçlarını (kıyafet ,harçlık) ve kendi şahsi ihtiyaçlarımı karşılıyorum.Eşim böyle bir düzen kurdu ve ben hiç sorun etmedim.Fakat bu durum artık can sıkıcı olmaya başladı.Ya da hep böyleydi ben artık tolere edemiyorum.20 yıllık evliyiz belki 10 yıldır mutfak masasını değiştirmek istiyorum ama bunu gereksiz görüyor.buna benzer başka şeyler..para birktirmrk artık onda amaç oldu.halbuki para sadece araçtır.
Ev için istedim herşey ona israf geliyor bumu tutumluluk sanıyor halbuki cimrilik..söyleyince de günlerce surat asıyor.çocuklar etkileniyor.En son arabayı değiştirelim artık dedim.arabaız da 20 yaşında..benim hevesim yok diyor.gençken sağlıklıyken alıp binelim dedim.yine bir sürü kavga işittim.Artık kesinlikle onunla market alışverişine gitmiyorum.liste yapıp vermiyorum da.çünkü her yağtığım listeye oooo doldurmuşsun diye tepki veriyor.benim artık bunun şakasına bile tahammülüm yok.Sanki kendime istiyorum.Yıllardır robot süpürge istiyorum.belki olmayan ev kalmadı benim hala yok.çalışmayan ev hanımı arkadaşlarım bile benden çok daha konforlu yaşıyor.Bu zamana kadar aman ikilik olmasın aman ayrı gayrı olmasın dedim ama artık ben bittim.bu ayın 15 inde maaaşımı göndermicem.Masrafları karşılarım her ay istediklerimi alıcam yavaş yavaş.kalanı da hayıra dağıtıcam.Ama bunu eşime daha söylemedim.maaş günü söylerim diye düşünüyorum ama uykularım kaçıyor kıyamet kopacak.Artık para birktirmek istemdiğimi söylicem.20 yıldır kurduğu düzene uydum ama artık dayanamıyorum cimriliğine.Hastalık olduğunu asla kabul etmiyor.Doğrum yaptığımı sizlerden de duyarsam ya da başka nasıl yapabilirim yok gösterirseniz çok sevinicem.
Lutfen artik banka kartinizi vermeyin evin giderlerinide bölüşün

Coook sevindim 🥰 bir ara hesabınızı pasiflestirmistiniz üzülmüştum

Konunuzu şimdi gördüm ve çok sevindim bu gelişmelere... Kararlı durmaya devam edin. Bir kere geri adım atarsanız her şey eskisinden de kötü olur. Sizin paranız ve sizin söz hakkınız...

Back