eşim,ben ve her ay kavga sebebi maaş

cnm bilmiyorum ama hakkımı helal etmıyorum ben çnkü 2 yıldır hem maddi hem manevi sömürüldük bunu tüm akrabalar görüyor eşimde dahil
anliyorum canim , çocuk olunca daha çok dokunyor insana
çalis çalisma o para 9OCUGUN rizki oluyor insana daha çok koyyor

ben helal etmedim kimsede yuiyemedi , yani parayi aliyor ama i$i rast gidip hayrini gormuyor
adam neye elini atsa kurutuyor resmen
ben çok kavgasini ettim sonunda pes ettim
ama esim baskalarindanda benden duyduklarini duydukça hak verdi zamanla ,artik zoruna gitmeye basladi verdikleri
hatta bana bi keresinde ben mi çok safim senmi çok uyaniksin , sen olmasan ben abime çok para verirdim dedi , olmasam derken ses etmesem yani

hep para hep para

Size tek katıldığım nokta, kartınızı almanız. Madem çalışıyorsunuz, maaşınızı kimsenin eline saymanız gerekmiyor.Onun dışında, bugün yine buna benzer bir konu vardı orada da yazdım. Eşler, evin ihtiyaçlarını aksatmıyor, yaşam standardını düşünmüyorsa ailelere yardım vs gibi konularda sorun çıkartılmasına anlam veremiyorum.Kaldı ki bahsettiğiniz meblağ 75 TL.... Örneğin,kız kardeşim şuan hem okuyor hem çalışıyor. Ne zaman dışarı çıksak yediğimizin içtiğimizin parasını ben öderim. Sırası gelir kardeşime bir şey beğenirim, yeri gelir çeyizine birşey alırım. Buna laf edecek adamı da bir dakika yanımda tutmam,net...Aynı şekilde eşimde gerek ailesi, gerek arkadaşı her kime ne vermek istiyorsa verebilir. Çalışıyor kazanıyor, evimizin ihtiyaçları görülüyor, eee sonrasına da ben laf etmem, ettirmem de.

Bende evliliğim ilk yıllarında özel sektörde çalışmaya devam etmiştim (şuan çalışmıyorum) maaşım da iyi gibiydi , ben maaşımı harcar üstüne birde eşimden harçlık alırdım :KK70: Eşim derdi ki ben kadın parası yemem iyi ki de yememiş :)
ne güzel yaaa bu konuda grur yapsın benım kocamda kadın parası yemem desin yaaa =)))

Size tek katıldığım nokta, kartınızı almanız. Madem çalışıyorsunuz, maaşınızı kimsenin eline saymanız gerekmiyor.Onun dışında, bugün yine buna benzer bir konu vardı orada da yazdım. Eşler, evin ihtiyaçlarını aksatmıyor, yaşam standardını düşünmüyorsa ailelere yardım vs gibi konularda sorun çıkartılmasına anlam veremiyorum.Kaldı ki bahsettiğiniz meblağ 75 TL.... Örneğin,kız kardeşim şuan hem okuyor hem çalışıyor. Ne zaman dışarı çıksak yediğimizin içtiğimizin parasını ben öderim. Sırası gelir kardeşime bir şey beğenirim, yeri gelir çeyizine birşey alırım. Buna laf edecek adamı da bir dakika yanımda tutmam,net...Aynı şekilde eşimde gerek ailesi, gerek arkadaşı her kime ne vermek istiyorsa verebilir. Çalışıyor kazanıyor, evimizin ihtiyaçları görülüyor, eee sonrasına da ben laf etmem, ettirmem de.
abiisyle ortak ev yaptık krediyi biz fazla ödüyoruz.. babasının giderlerini biz karşılıyoruz. ortak borçlar var abisi kim ne borç var bilmez eşim öder. abisi eşya alır biz borç öderiz. ve ben cebimde 10 lırayla gezerim eşim sıkışmasın dye sonra ay sonu para bter harcamadık bsey yapmadık nasıl bttı derim hesapmı souyosun paranımı kıskanıyosun dye aazarlanır aglatılırım. smdi söyle sen olsan napardın

eşim 1.900 alıyor 650 kredi toplam 200 kdarda faturalar desek okadar cnm işte. bende 1300 alıyorum. evet ben maaşımı eşime veriirm yani ödemeleri yapr ne alcaksak ama ıkı aydır anlamadığım şekilde para btıyor hesabım tutmuyor. eşimede sorunca sinirleniyor. bnde abisine verdğinden şüphelenıyorum yalan söylemez bu ay herseyı hesapladım 75 tl eksik çıktı sonuç abisi için harcamışşşş abisi ona vereckmişşşş hahhayyyt ne zman vericekse... sen abimle hesabıma karışma dyor.
ohh vallaa sende parayı eşine ver.. oda abisine versin öle miiii
yahu ne alaaa..
bence abisine yüz vermemen lazim..eltin nede olsa bize yardim ediyo rahatiz dye düşünüyosa sizin düştüğü hale bakin...
bide bebeginiz olucak..
bence maaşini eşine verme derim.. birikim yapın hele ki çocuğun ve sizin gelecegin için..
eşinin abisine para vermesi hiç hoşnut olmamiş hiç mi sizi düşünmüyor çocugu olucak adam ya!!!
mantıklı düşünmesini sağla... biz bi aileyiz de abini bizim evliliğimi paraya sokma de.. güzelce konuş

anliyorum canim , çocuk olunca daha çok dokunyor insana
çalis çalisma o para 9OCUGUN rizki oluyor insana daha çok koyyor

ben helal etmedim kimsede yuiyemedi , yani parayi aliyor ama i$i rast gidip hayrini gormuyor
adam neye elini atsa kurutuyor resmen
ben çok kavgasini ettim sonunda pes ettim
ama esim baskalarindanda benden duyduklarini duydukça hak verdi zamanla ,artik zoruna gitmeye basladi verdikleri
hatta bana bi keresinde ben mi çok safim senmi çok uyaniksin , sen olmasan ben abime çok para verirdim dedi , olmasam derken ses etmesem yani
benimde öyle dyor gecen sohpet edyoruz abim çok savurgan her aksam tatlı alıyor bız almıyoruz dyo.. ikramıye alıyolar borc ödeyem demıyolarda kıyafet alıyolar bız alamıyoz dyo farkında yanı ama benım ıcımdekı kurt gtmıyo

ohh vallaa sende parayı eşine ver.. oda abisine versin öle miiii
yahu ne alaaa..
bence abisine yüz vermemen lazim..eltin nede olsa bize yardim ediyo rahatiz dye düşünüyosa sizin düştüğü hale bakin...
bide bebeginiz olucak..
bence maaşini eşine verme derim.. birikim yapın hele ki çocuğun ve sizin gelecegin için..
eşinin abisine para vermesi hiç hoşnut olmamiş hiç mi sizi düşünmüyor çocugu olucak adam ya!!!
mantıklı düşünmesini sağla... biz bi aileyiz de abini bizim evliliğimi paraya sokma de.. güzelce konuş
cnm eşim abisine al bu parayı harca demıyorda. ortak borc var ev yaptırdık abisiyle ıkı katlı.. borc var eşim abi şuraya 300 tl vercemz 150 sini ver demıyoda 300 liralık borcu öduyo abısı bıze keyfi gelince veriyor biz bu sefer on lıra parayla gezıyom anladınmı ve abisi kime nekdar borc var onu ble blmıyr herseyı eşim takıp edyor

bak konu şöyle abisiyle ikisinin ortak borcu 150 tl bnun hepsini eşim ödemiş. ama her ay bu şekilde anladınmı cnm abisi hiç borcunu düşünmez borç ortak olduğu için eşim öder. sonra para biter ben btun ay cebimdeki 20 lirayla gezerim
burda benım anlamadığım eşin 1900 sen 1300 alıyosunuz kredi elektrik su doğalgaz evin ihtiyacı 1500 tuttu diyelim siz geri kalanıyla ne alıyorsunuz ki sıkışıyorsunuz?
mantığım durdu yani geri kalan 1600 -1700 nerde
20-30 tl ile harçlıkmı olurmuş. çocukmusun sen bide üstüne üstlük hamilesin ya.

Şu durumda size vereceğim tavsiye doğumda alacağın para+devlet desteği ücreti+süt parasından zırnık koklatmamanız.

cnm eşim abisine al bu parayı harca demıyorda. ortak borc var ev yaptırdık abisiyle ıkı katlı.. borc var eşim abi şuraya 300 tl vercemz 150 sini ver demıyoda 300 liralık borcu öduyo abısı bıze keyfi gelince veriyor biz bu sefer on lıra parayla gezıyom anladınmı ve abisi kime nekdar borc var onu ble blmıyr herseyı eşim takıp edyor
siz fazlasini veriyosun eşit yapin.. birazda sizi düşünsün eşin.. çocuğunuz olucak ihtiyaçlarini da olucak herşeyi olucak.. abisi de bilsin borcu.. eşit olsun.

burda benım anlamadığım eşin 1900 sen 1300 alıyosunuz kredi elektrik su doğalgaz evin ihtiyacı 1500 tuttu diyelim siz geri kalanıyla ne alıyorsunuz ki sıkışıyorsunuz?
mantığım durdu yani geri kalan 1600 -1700 nerde
20-30 tl ile harçlıkmı olurmuş. çocukmusun sen bide üstüne üstlük hamilesin ya.
cnm bebek için oda beşim araba v.s. alındı. benim maaşım oraya gtti.. eşiimde kendi maaşıyla hep abisine düşen borçlarıda öduyor bu sefer eşimde parasız kalıyor bende. yani eşimin cebinde çok olupta bna 20 lıra vermıyor. ondada para kalmıyor nereye gtti dye hesap yapınca abisinin üstüne düşen borç kadar açık çkıyor abim öbür ay ödücek dyo ama öbür ay ödese neolucak ben bu ay 20 lıra parayla dolaştıktan sonra

Hayat müşterek ama hayat konu sahibinin eşinin abisiylede müşterek değil sanırım.Ayrıca koca kadına hemde hamile kadına 20-30 TL harçlık vermek ne demek?
Ben zaten o durumu onlemek icin kasa sistemine gecin dedim, herkesin parasi kendi cebinde kalsin, kasaya para koyup tum harcamalari oradan yapsinlar, ceplerine kalan harclikla da herkes cani ne istiyorsa yapsin, tabii para kaliyorsa
Koca gitsin kendi harcligini neye harcarsa harcasin
İki ay ust uste ac kalirsa emin ol kimseye veremez parasini zaten
Konu sahibinin de cebinde kendi parasi olur

anlamadım. şu an maaş kartın eşinde mi o kısmı göremedim. aldın mı. almadıysan al. abisine para yollama konuunda da kartını al bidaha yazayım ona göre

anlamadım. şu an maaş kartın eşinde mi o kısmı göremedim. aldın mı. almadıysan al. abisine para yollama konuunda da kartını al bidaha yazayım ona göre
cnm kartım bende öyle zorla paramı almaz ama beş karış suratla benle konuşmaz burnumdan getırır

benimde öyle dyor gecen sohpet edyoruz abim çok savurgan her aksam tatlı alıyor bız almıyoruz dyo.. ikramıye alıyolar borc ödeyem demıyolarda kıyafet alıyolar bız alamıyoz dyo farkında yanı ama benım ıcımdekı kurt gtmıyo
o kadar farkindaysa geriside gelir canim
bide abisinin ustunde emegi falan varmiymis herhangi bi sekilde
biz ortak is yeri açtik neler oldu nelerr, esim bi daha babamla bile ortak is yapmam diyor :) tovbe etti
bekarken 3-4 yil evinde kalmis çalismamis , abvisinden harçlik almis falan vijdan yapiyordu halada oyle
abisinin bi sozune bakar para vermesi ama Allahi var borç diye alinca geri veriyo adamda baska sekilde eli cebimizde :)) ortak is yuzunden

dugunumuz vaska sehirdeydi
esim takilarini para olanlarini abisine verdi yol masrafi vs diye
ne bilem iste bastan nasilsa oyle gidiyor zamanla biraz duzelsede insan stresden kafayi yiyor
çok takmamaya çalis sen yinede
çalistigini yedirme kayinina oda ne hali varsa gorsun

aslinda o abisine verip parasiz kalinca senden alinca yine sen yedirmis oluyorsun ama bi çozumude yok bu isin
zaman ve sabir ..

cnm bebek için oda beşim araba v.s. alındı. benim maaşım oraya gtti.. eşiimde kendi maaşıyla hep abisine düşen borçlarıda öduyor bu sefer eşimde parasız kalıyor bende. yani eşimin cebinde çok olupta bna 20 lıra vermıyor. ondada para kalmıyor nereye gtti dye hesap yapınca abisinin üstüne düşen borç kadar açık çkıyor abim öbür ay ödücek dyo ama öbür ay ödese neolucak ben bu ay 20 lıra parayla dolaştıktan sonra
O eltin kocasının borcu varken neden yan gelip yatıyor, eşinin maaşından gidiyor.
Sen safsın o zaman çalışıyosun veya kadınların hepsi safki çalışıyor.
Eşinle net bi şekilde konuşman lazım

O zaman evlilik olmuyor ama

Sen bizim evde yaşamıyorsun paranı bizim evin giderine kaymazsın ama ben o evde yaşayıp harcamaya ortak olduğum için paramı da o evin giderine katmalıyım

Evde ben de elektrik harcayıp yemek yiyorum ev arkadaşı olsa katılıyor da evli olunca kadının parası kendine adamını eve gibi bir mantık bana ters o zaman adam da parasını istediği gibi harcasın

Kira faturalar ödenmesin
Agzina saglik
Ben de canimin istedigini alayim esim de alsin
İsterse de almasin kendi harcligini ona buna yedirsin kendi ac kalsin bana ne
Ben simdi anneme para versem suclu muyum yani esim buna mudahale mi etmeli anlamiyorum ki
Hersey yerine gore dozuna gore

Agzina saglik
Ben de canimin istedigini alayim esim de alsin
İsterse de almasin kendi harcligini ona buna yedirsin kendi ac kalsin bana ne
Ben simdi anneme para versem suclu muyum yani esim buna mudahale mi etmeli anlamiyorum ki
Hersey yerine gore dozuna gore
bnce doğru duzgun okumadan yorum yapmayın derimm

X