Şimdi şöyle söyliyim, benim aile olmak ve kardeş olmak kavramım biraz farklıdır. Örneğin, benim şuan maddi olarak durumum iyi, eşimle birlikte avukatlık yapıyoruz. Benim felsefem "aile demek yan yana olmak demektir" ve "eğer bende varsa anneme-babama-kardeşime vermek zorundayımdır"...
Ve siz, ortak ev yaptırmaya başlamadan önce daha fazla ödeyeceğinizi bilerek mi girdiniz bu işe? Babanın giderlerini neden siz karşılıyorsunuz? Maaşı vs yok mu? Abinin aldığı eşyaların borçlarını neden siz ödüyorsunuz? Ortak borçlar ne?
Daha baştan fazla ödeyeceğinizi bilerek bu işe girdiyseniz şuan şikayet etmeye hakkınız yok. Eğer babanın geliri yoksa, evlat olarak eşiniz görevini yapmak zorunda. Fakat abi ile ilgili kısmı anlamadım. Çünkü benim yardım etmek zorundadır ,felsefem sadece zorunlu hallerdir. Ben giderim kız kardeşime son model cep telefonu alırım buna kimse laf edemez, ama o parası yetmediği halde telefon alıp borcu bana ödetmeye kalkarsa bu 1 kere olur 2. olmaz. İhtiyacı olma durumuyla- sorumsuzluk durumu farklı. Ve sanırım sizin bahsettiğiniz durum sorumsuzluk haline giriyor. Bu durumda da şunu söyleyebilirim "siz kimsenin sorumsuzca yaptığı harcamaların bedelini ödemek zorunda değilsiniz"...Kartınızı alın ve maaşınızı eşinize vermeyin.