eşim,ben ve her ay kavga sebebi maaş

kızlar sizlere birşey soracağım. biz eşimle ikimiz çalışıyorz. eşimin maaşı kredi ev masrafları v.s. gidyor ama üstüne parası kalıyor... benim maaşımsa mesela eve ekstra bişey alıncaksa ona gider. şimdilik bbek odası bebek kıyafetleri yani bebeğe gdyor. ve ben eşimden 20 lia 30 lira harclık alıyorum. alışverişlerdede eşim yanımda olduğu için o ödemeyi yapıyor..

ama ben eşime para ne cabuk bttı dediğimde kızıyor hesap soruyorum dye. tabi bende abisine verdiği olduğu genelde.. yine onamı veriyor dye sorma gereği duyuyorum(abisinin durumu iyi.. sadece biz iki kişi çalıştığımız için haliyle bizim dha iyi.. eşimde kendince vicdan yapıyor) .

geçen gün eşime dedimki artık maaşımı kendim yönetmek istyorum dedim. bende dursun diğer türlü senden 20,30 lira isteyrek çalışmanın anlamı olmuyor hevesim kaçıyor dedim. oda bana dyoki bsey alınacağı zman ben varken senmi ödüceksin al naparsan yap benimle alışverişe çıkma flan dedi. maaş günü geliyor inanın stres yaaa yine kavga çıkcak dye kızlar yoruldum kavgasız gürültüsüz bu işi nasıl çözmeliyim. hamile halimle eşimle küs olmak ıstemıyorum para mevzusu dışında hiç bi sorunumuz yok eşim tutumludur savurgan deildir. ama çok vicdanlı olduğu için iyilik yapa yapa abisi tarafından sömürülmeye başladık.

ben artık 2 yıldır sustum artık susamıyorum çünkü eltim evde yatarken ben işe geliyorum eşim abime vermiyorum artık dyo ama benim içiimdeki kurt beni yiyor o yuzden maaşımı evin butcesine katmaya
hiç niyetim yok... evin hesabı erkekte dururmuş, benden para isteyemezmiz. gereksiz bi grur yapıyo.. eşime maaşımı kendim yönetmeyi nasıl kabullendirir alıştırırım çunku şimdi nasıl alışırsa öyle gider bna akıl verin lütfen
maaş kartın yok mu.
eğer yoksa da maaşını bankaya yatır. gerektikçe çek.
eşim ihtiyaç oldukça kartımdan çeker. ama önce kartımı benden ister. geri verir.
bazen bana para çeker misin der. kendi parasını direk bankaya yatırıyor bazen
sen ben yok bizde. ve harçlık gibi 20-30 alamam. ezik hissederim kendimi çalışırken.
çalışmazken de öyle almazdım para.
bana 100-200 tl bırakırdı. ve sormazdı ne yaptın ne aldın

ben evlilikte maaşların ayrı ayrı harcanmasına karşıyım. ama tek elde de toplanmasın. herkes maaşını getirsin ortaya ödemeler yapılsın kalan birikime gidecekse birikime ayrılsın o kadar ayrılamıyorsa yarıya bölünüp herkes harçlığını alsın.
kimse de kimseden harçlık istemesin.
böyle olursa eşin kendi şahsi harçlığından istediğine harcayabilir. ister abisine verir ister çöpe atar.
ama tek onun elinde olur da sen ondan harçlık alırsan o zaman senin çalışıyor olmanın bi manası kalmıyor.
biz şahsen eşimle öyle yapıyoruz. ve bugüne kadar hiç sorun yaşamadık.
bence eşini buna ikna etmeye bak.
kendi paramı alırım dersen o da kendi parasına kendi param der işin içinden çıkamazsınız. ne doğru düzgün harcama olur ne birikim..
ben eşime dıyorımkı bak borc var odencek benım maaşımı hiç ellemeyelım benimkini elmmeyelım cnku parayı duruyomu dye gormem lazım kafamda soru kalır.. ben çalışmıyomuş gbi onun öaaşıyla gecınelım kı gecınır gecen sen 1500 tl alıyodu ben çalışmıyodum gecınıyoduk e ben işe girdim eşimin maaşı 1900 oldu aaa biz gecınemıyoz ben bnu anlamıyorum... o yuzden benı çalışmıyo sayalım onunkıyle gecınelım benımkıylede borcu odeyelım sonrda araba almak ıcın brıkım yapalım sence mantıklı deilmi

Ne diyeceğimi bilemedim çünkü farkım yok...eşimde sağolsun her ay arabasının 1.000 TL kredisini öderim ama geçen ay doktora giderken muayene parası ekstra masraflar falan derken 300 almışlığım vardır kendisinden.Şakayla karışık 500 TL verdim sana geri ödemeyi düşünmüyo musun tarzında bir kelime kullandı açtım ağzımı yumdum gözümü sonuç sıfır anlamazlar ya. Bebeklerimizde aynı zamanlarda doğacakmış hastane parasını sen mi biriktirdin yoksa eşin mi ödeyecek merak ettim de :KK16:

maaş kartın yok mu.
eğer yoksa da maaşını bankaya yatır. gerektikçe çek.
eşim ihtiyaç oldukça kartımdan çeker. ama önce kartımı benden ister. geri verir.
bazen bana para çeker misin der. kendi parasını direk bankaya yatırıyor bazen
sen ben yok bizde. ve harçlık gibi 20-30 alamam. ezik hissederim kendimi çalışırken.
çalışmazken de öyle almazdım para.
bana 100-200 tl bırakırdı. ve sormazdı ne yaptın ne aldın
benimki 20 lırayı bıle sorar ne aldın der.... maaşlarımız bankaya yatıyor cnm benımde alır kartımı gerı verır ama ekstra bsey almıyoz nereye harcıyo kendı maasıyla fazla fazla gecındırırken ay sonu gelmeden btıryo bendende ıstyo yav bu paralar nereye gdyo dediğimde kavga ckıyo

Abisi tek maaş geçiniyorsa bu onların problemi.
Onun da eşi çalışsın madem.
Aradaki farkı sen çalışarak kapatmak zorunda değilsin.

Abiye kıyamıyormuş ama bu kez senin emek vererek kazandığın
parayla iyilik yapmaya çalışıyor.
Senin hakkın ne olacak.

Sen 2 yıl iyi bile dayanmışsın.
Parayı bundan sonra vermiyorum, abin rahat etsin diye
iş-ev-bebek eksenin de çabalayacak kadar enayi değilim de
olsun bitsin.
Küserse de küssün.
Zaten bu sebeple eşim bana küsecekse gitsin abisiyle yaşasın.
Kendi parasını yedirsin.

Yengesi kapıya koymazsa tabi.
Sinirlendim galiba :)

Ne diyeceğimi bilemedim çünkü farkım yok...eşimde sağolsun her ay arabasının 1.000 TL kredisini öderim ama geçen ay doktora giderken muayene parası ekstra masraflar falan derken 300 almışlığım vardır kendisinden.Şakayla karışık 500 TL verdim sana geri ödemeyi düşünmüyo musun tarzında bir kelime kullandı açtım ağzımı yumdum gözümü sonuç sıfır anlamazlar ya. Bebeklerimizde aynı zamanlarda doğacakmış hastane parasını sen mi biriktirdin yoksa eşin mi ödeyecek merak ettim de :KK16:
cnm çalıştığım kurum özel hastneyle anlaşmalı hiç ücret ödemicem bende gecen gün 50 lıralık bebege yıkanma kuveti kova tas ayakkabı bseyler aldım onu aynısını dedı maaşı aldığında ödersin ban ageri dye resmen cocugun masrafı benım kısısel masrafımmış gbı ustume zımmetlendı ona kalsa ne gerek varmı bukadar şey almaya hödükkkk kafalı kocam benım

Abisi tek maaş geçiniyorsa bu onların problemi.
Onun da eşi çalışsın madem.
Aradaki farkı sen çalışarak kapatmak zorunda değilsin.

Abiye kıyamıyormuş ama bu kez senin emek vererek kazandığın
parayla iyilik yapmaya çalışıyor.
Senin hakkın ne olacak.

Sen 2 yıl iyi bile dayanmışsın.
Parayı bundan sonra vermiyorum, abin rahat etsin diye
iş-ev-bebek eksenin de çabalayacak kadar enayi değilim de
olsun bitsin.
Küserse de küssün.
Zaten bu sebeple eşim bana küsecekse gitsin abisiyle yaşasın.
Kendi parasını yedirsin.

Yengesi kapıya koymazsa tabi.
Sinirlendim galiba :)
oooof evet cnm sinirlenmekte haklısın ben bunu yaşıyan brı olarak kafamdan atamıyorum işte arkdaşlarımıda yıldırdım kmseyede anlatamıyorum mıllet saglıgınla ugrasırken ben kazandığım paranın peşine düşüp üzülmekte ayrı bi kafamı yoruyo para altı ustu dertmı deil millet nelerle ugrasıyo ama bu bır deıl ıkı deıl resmen dert oldu bna

oooof evet cnm sinirlenmekte haklısın ben bunu yaşıyan brı olarak kafamdan atamıyorum işte arkdaşlarımıda yıldırdım kmseyede anlatamıyorum mıllet saglıgınla ugrasırken ben kazandığım paranın peşine düşüp üzülmekte ayrı bi kafamı yoruyo para altı ustu dertmı deil millet nelerle ugrasıyo ama bu bır deıl ıkı deıl resmen dert oldu bna

Bebeğin için stres yapmamalısın.

Dert edip içine atacağına maaş günün gelince
vermiyorum artık de çık işin içinden.
Yada 1300 mü veriyordun.
Koy 500 ü masanın üstüne
Gerisine karışma.

Sen değil o düşünsün, o dertlensin
Hatun parayı vermiyor artık diye :)

ben de eşimde çalışıyoruz.ama hiç aklımdan aldığım maaşı eşimin eline vermek geçmedi açıkçası. Şu an evet borcumuz çok (yeni evli olduğumuz için) ama borçlar bittiğinde maaşlar bende toplanır gerekirse, kadın daha iyi hesap yapar.yani bana göre bu durum böyle.

Valla sen hamile halinle çalışıyorsan yengesi de yan gel yat yapıp o haala abisine vicdan yapıyorsa sana karşı çok vicdansızca davranıyor derim.. Aç olur açıkta olur anlarımda size ne .. Ben ve eşimde çalışıyoruz aynı şekilde eşim kredi kira vs borçlara verir benimkini de kalan harcama ve bebek hazırlığına harcarız. ha yeri gelir maaş ondadır hatta kendi maaşımla bile sınırı aşınca kızar çünkü bütçemiz belli gelir gider tam dengede en ufak şeyde bile içe girmek istemeyiz.
Ama ben eşimin vicdan yaptığı için kimseye de kuruşumu verdirmem öyle olursa doğumu bebeği bahane eder bende toplardım maaşı. harçlık vermezsin o o ay lazım olanını alsın gerisi de sende kalsın ödemelerinizi yapar kenara koyarsın :KK66:

cnm çalıştığım kurum özel hastneyle anlaşmalı hiç ücret ödemicem bende gecen gün 50 lıralık bebege yıkanma kuveti kova tas ayakkabı bseyler aldım onu aynısını dedı maaşı aldığında ödersin ban ageri dye resmen cocugun masrafı benım kısısel masrafımmış gbı ustume zımmetlendı ona kalsa ne gerek varmı bukadar şey almaya hödükkkk kafalı kocam benım

Yaa çok güzel ya. Benim 32. haftam 25 nisanda doluyo ama ayrılamıcam 1 ay daha dayanıp hastane paramı çıkartmam gerekli. :KK43: :KK43: Neyse ki çalışıyoruz bide paramıza karışmasalar on nurama olurdu. Allah yardımcımız olsun :)

Bebeğin için stres yapmamalısın.

Dert edip içine atacağına maaş günün gelince
vermiyorum artık de çık işin içinden.
Yada 1300 mü veriyordun.
Koy 500 ü masanın üstüne
Gerisine karışma.

Sen değil o düşünsün, o dertlensin
Hatun parayı vermiyor artık diye :)
gecen gün dıyokı seneye senın maaşı 3000 yaparlar dyo oynuyo bende dedim hiç heveslenme o kafanı değiştirmediğin durece sana bi faydası yok dedim çok bozuldu.. okdar merhametlıyımkı uzuldum yazık ne guzel oynuyodu sevıncınden dedım bozdum dedım aslında hakedyo :))

Yaa çok güzel ya. Benim 32. haftam 25 nisanda doluyo ama ayrılamıcam 1 ay daha dayanıp hastane paramı çıkartmam gerekli. :KK43: :KK43: Neyse ki çalışıyoruz bide paramıza karışmasalar on nurama olurdu. Allah yardımcımız olsun :)
bende 3 hafta kalana kadar calıscam cnm çalıştıgım haftaları dogumdan sonra kullancam senın esındemı alıyor paranı

benimki 20 lırayı bıle sorar ne aldın der.... maaşlarımız bankaya yatıyor cnm benımde alır kartımı gerı verır ama ekstra bsey almıyoz nereye harcıyo kendı maasıyla fazla fazla gecındırırken ay sonu gelmeden btıryo bendende ıstyo yav bu paralar nereye gdyo dediğimde kavga ckıyo
hay Allah ne olacak böyle.
madem böyle bi kocan var. her ay 100 tl olsun bi kenara at . altın hesabı falan aç bi bankada.

gecen gün dıyokı seneye senın maaşı 3000 yaparlar dyo oynuyo bende dedim hiç heveslenme o kafanı değiştirmediğin durece sana bi faydası yok dedim çok bozuldu.. okdar merhametlıyımkı uzuldum yazık ne guzel oynuyodu sevıncınden dedım bozdum dedım aslında hakedyo :))

Kusura bakma ama en sevmediğim erkek tipi senin kocan :)

Sende böyle üzülüyor diye vicdan yaparsan
her seferinde
acıma acınacak duruma düşersini yaşarsın.

Maşallah abisine kıyamıyor ama karısını çok güzel
üzüyor, kaale almıyor.

Yinede sen bilirsin.

hamile halinle çok stres yapma.
madem ortak bi hayatı paylaşıyorsunuz. paranın hesabini da ortak tutmanız normal. yani sen de harca o zaman maaşını. yatır başka bi hesaba. o da sormayacak mı bu para nereye gitti . sen de bağır çağır o zaman.
anlasın ne demek oluyor yaşattıkları

Kusura bakma ama en sevmediğim erkek tipi senin kocan :)

Sende böyle üzülüyor diye vicdan yaparsan
her seferinde
acıma acınacak duruma düşersini yaşarsın.

Maşallah abisine kıyamıyor ama karısını çok güzel
üzüyor, kaale almıyor.

Yinede sen bilirsin.
uuuuf aynen cnm bencde oyle bende oyle dyıcem gereksız laf soylemıcem artık yaa sadece vermek ısetmyorum dcem

hamile halinle çok stres yapma.
madem ortak bi hayatı paylaşıyorsunuz. paranın hesabini da ortak tutmanız normal. yani sen de harca o zaman maaşını. yatır başka bi hesaba. o da sormayacak mı bu para nereye gitti . sen de bağır çağır o zaman.
anlasın ne demek oluyor yaşattıkları
inan ozman neler olur neler yaaainan

hiç sevmediğim erkek tipi ,
evlenirken çıktığımız dönemde eşimi iyice denedim tarttım.
diğer türlü asla yapamam ayrılırdım.
çünkü arada babam yapar sizin kocanızın yaptıklarını .

X