eşim,ben ve her ay kavga sebebi maaş

Ay bizimde aynı şeyden kavgamız vardı.eşimden çok kazanıp ondan harçlık alıyodum.babasına veriyordu.bende iş yerindeki bi olaya tepem attı bahane ile çıktım işten.şimdi kendi uğraşıyor yetircem diye..

Bir zamanlar daha doğrusu 3 ay öncesine kadar ben de senin gibiydim. 3 bin maaş alıp harçlığı kırk takla ile eşinden alırdım. O da benim paramla ailesine iyilik yapardı. Bi kavga kopardım aldım kartımi oh 3 aydır rahatım. O da şimdi diyor keşke hiç kartını almasaymisim. Kavga yok hesap sorma yok o manasıyla kime ne yaparsa yapsın umrumda değil. Bende 1100 ev kredisi oduyom mutfak ve çocukların masrafı bende oda ev kredisi faturaları ödüyor.
Şimdi hesap kitap yapıyor yetti yetmedi diye.bir zamanlar benim maasimi kucumsuyordu.sanki ne alıyorsun da hesap soruyorsunuz diye.
Hiç umrumda değil şimdi isterse tüm maaşını ailesine versin isterse car cur etsin çokta tinnn
Alın kartınızı evliliğim de yaptığım en büyük hata para kontrolünü eşime birakmakmis. Şimdiye kadar o verilen paralarla neler yapardım nelerin olurdu.ama o paralar babasına ve Abisine gitti.ama artık para bende hem çalış hem millete yedim. Sen de ağzı açık izle .yok oyle

kızlar resmen kendi kazandığım paranın peşine düşüyorum bu stres ne zaman son bulucak yaa ağlıcam artık eşimle aramı bozmadan bu konuyu halledebilirsem ben yardımcı olan dilesin benden ne dilerse yani :))
ben de aynıydım yıllarca baktım adamın kendi kendine insafa geleceği yok resti çektim hepsine değil ama üçte birine el koydum gerisi eve kalıyo.kimseye de hesap vermiyorum artık

kızlar sizlere birşey soracağım. biz eşimle ikimiz çalışıyorz. eşimin maaşı kredi ev masrafları v.s. gidyor ama üstüne parası kalıyor... benim maaşımsa mesela eve ekstra bişey alıncaksa ona gider. şimdilik bbek odası bebek kıyafetleri yani bebeğe gdyor. ve ben eşimden 20 lia 30 lira harclık alıyorum. alışverişlerdede eşim yanımda olduğu için o ödemeyi yapıyor..

ama ben eşime para ne cabuk bttı dediğimde kızıyor hesap soruyorum dye. tabi bende abisine verdiği olduğu genelde.. yine onamı veriyor dye sorma gereği duyuyorum(abisinin durumu iyi.. sadece biz iki kişi çalıştığımız için haliyle bizim dha iyi.. eşimde kendince vicdan yapıyor) .

geçen gün eşime dedimki artık maaşımı kendim yönetmek istyorum dedim. bende dursun diğer türlü senden 20,30 lira isteyrek çalışmanın anlamı olmuyor hevesim kaçıyor dedim. oda bana dyoki bsey alınacağı zman ben varken senmi ödüceksin al naparsan yap benimle alışverişe çıkma flan dedi. maaş günü geliyor inanın stres yaaa yine kavga çıkcak dye kızlar yoruldum kavgasız gürültüsüz bu işi nasıl çözmeliyim. hamile halimle eşimle küs olmak ıstemıyorum para mevzusu dışında hiç bi sorunumuz yok eşim tutumludur savurgan deildir. ama çok vicdanlı olduğu için iyilik yapa yapa abisi tarafından sömürülmeye başladık.

ben artık 2 yıldır sustum artık susamıyorum çünkü eltim evde yatarken ben işe geliyorum eşim abime vermiyorum artık dyo ama benim içiimdeki kurt beni yiyor o yuzden maaşımı evin butcesine katmaya
hiç niyetim yok... evin hesabı erkekte dururmuş, benden para isteyemezmiz. gereksiz bi grur yapıyo.. eşime maaşımı kendim yönetmeyi nasıl kabullendirir alıştırırım çunku şimdi nasıl alışırsa öyle gider bna akıl verin lütfen

Kredi çokmu siz krediyi odeseniz o da fatura alışveriş kıyafet vs giderleri karsilasa
Herkesin maasindan kalan kendinin olsa

Yada tam tersi

eşim 1.900 alıyor 650 kredi toplam 200 kdarda faturalar desek okadar cnm işte. bende 1300 alıyorum. evet ben maaşımı eşime veriirm yani ödemeleri yapr ne alcaksak ama ıkı aydır anlamadığım şekilde para btıyor hesabım tutmuyor. eşimede sorunca sinirleniyor. bnde abisine verdğinden şüphelenıyorum yalan söylemez bu ay herseyı hesapladım 75 tl eksik çıktı sonuç abisi için harcamışşşş abisi ona vereckmişşşş hahhayyyt ne zman vericekse... sen abimle hesabıma karışma dyor.

Maaşı eline sayiyorSam bal gibi karisirim diyemedin mi

Senden para isteyemeyecek mantıkda olan bir Ada'mın zaten seni çalıştırmaması gerekiyor
Senin maaşını yönetip sana harçlık verirken zoruna gitmiyormuş da senden para istemek mi zoruna gidiyormuş
Bu günümüz erkekleri var ya ..........

4 yıllık evliyim çalışmıyorum kocam cebinde 5 tl olsa bana getirir esnaf dukkanimiz var bu yerden para gelse koşar bana getirir 3 lira ver 5 lira ver der benden ister bu yerden birşey alsak patrondan al parayı der benim için ödemeyi ben yaparım arkadaşları hep dalga geçerler cebinde para durmuyor eve götürüp gidiyorsun diye ama hiç kulak asmaz erkekliğin parayla harçlık istemekle bi alakası yok yani görseniz benim kocayı bu dediklerinin hepsini bu Adammi yapıyor dersiniz:-)

Bence bir evlilikte olmasi gereken eğer iki kişi de calisiyorsa ortak bi yerde para toplanır giderler hesaplanir harçlık ayirilir geri kalıyorsa da birikim yapilir.
Ne o öyle ev arkadaşı gibi herkes kendi parasini harcıyor, kimse kimseye hesap vermeme derdinde.
Konu sahibi ortak bir havuz falan demiyor eşimden 20 30 lira harçlık alıyorum diyor. Ayrıca benim maaşımın idaresi bendedir ama her ay eşimle aynı katkıyı yaparım hatta fazlasını yaparım kazandığımız para eşit. Kalan paradan ne kadarının birikim ne kadarının harçlık olması gerektiğini bilmeyecek miyim. Ya ayrı Bi hayatı olmayacak mı insanın dışarı çıkmayacak mı eşinden ayrı. 20 30 lira harçlık da neymiş çocuk mu Kocaman insan.rezil mi olsun. Maaşımı eşime verip ondan harçlık alamam kim ne düşünürse düşünsün karşıyım

ben çalışcam ama adam bana 20-30 tl harçlık vercek ha? yok bana göre değil
bu ay ilk kez eşimle yanyanayız maaşların yatacağı gün (ayrı şehirderde yaşıyoruz malesef)

ben ev kirasını faturaları kendi kredi kartımı yatırcam
o da kendi kartını cep telini falan yatırıp bana kredilerin yarısı için para verecek
kalanı da herkes kendini geçindirecek

aynı yerde yaşasaydık kirayı da ona ödetirdim. maaşımın tamamını neden vereyim ya kaç yaşında kadınım paramı kullanmayı bilemicem mi

Hanimefendi, annen baban seni buyutmus beslemis, yetistirmis okutmus is guc sahibi etmis dimi ? Sonra evlendirmis dugununu yapmis. Kendi emeklerine, okul yillarinda cektigin sikintilara, is yerinde is hayatinda cektigin sikintilara saygin yoksa bari anne babanin emeklerine saygin olsun ki o maasi o kendini sizden ustun kilan sirf erkek oldugu icin kendini daha zeki daha ustun daha bir halt sanan kocanizin orumcekli beyni ve geri kalmis kafa yapisiyla elinizden almasina izin vermeyin.
Bana biri anlatsin bir kadin 25-26 yasina kadar okuyup meslek sahibi olup evlenip evi cekip cevirip klasik kanepe-kumanda-cay tarzi bir tur erkegini adam etmeye calisip, is yerinde benzer hemcinslerinin bin turlu kahrini cekip eve maddi manevi her turlu katki yapip birde bunca emeginin karsiligi aldigi kendi bileginin hakki maasinin neden 3-5 yil once hayatinda olmayan bir erkegin kontrolune birakir ? Biri bana bunu anlatsin ?
Akil alir gibi degil su lafa bakin
``bsey alınacağı zman ben varken senmi ödüceksin al naparsan yap benimle alışverişe çıkma flan dedi``

Bunu diyen adam sen kimsin ? derim ben. Sen benim kazandigim parayla hesap oduyunce erkek mi olmus oluyorsun derim ben o erkek musveddesine.

Hanimefendi Allah bu donemde kimseyi kimseye muhtac etmesin heleki sizin gibi hem maasi olup hem kocasina muhtac gibi yasayan kadinlara cok kiziyorum. Ne demek ya 20-30 harclik aliyorum. Bu adam ne hakla sizin maasinizi ipotek altina alip birde oksuz cocuk doyurur gibi evi ayri yolu ayri abisine sizin emeginizi verebiliyor.

Para icin size kusecekse kussun, siz degil asil o hamile haliyle karimi kirmayayim demesi lazim azicik adamsa.
Derhal maasinizin kontolunu elinize aliyorsunuz, bankaniza gidip ortak bir hesao actiriyorsunuz o hesaba bagli iki de banka karti, bundan sonra evin harcamalari ordan yapiliyor market faturalar aksam gezmeleri yemekler cafeler . Ayri oldugunuzda da eve alisveri gerekirse herkes o karttan cekip harciyor bitti.
Evin ortak bir kesesi olmazsa boyle sen harcadin ben harcadim kalmaz. Evin aylik giderlerini hesaplayin ona gore ortak havuzunuza belli miktar para koyun bence. Madem esinizin maasi kredi borclarina gidiyor sizde ev harcamalarinda kalan paranizi biriktirin maas hesabinizda.
Bu kadar zormu ya ortak hesap acmayi dusunmek ben anlamiyorum.
ya gerçekten harika yazmışsın ben bile gaza geldim:KK52:bence de hiç çekinmesin konu sahibi emeğinize sahip çıkın maddi özgürlük bir kadını ayakta tutan en büyük unsur.Bunun paragöz olmakla tutumlu olmakla vs. hiç bir ilgi yok inanın.

Bir zamanlar daha doğrusu 3 ay öncesine kadar ben de senin gibiydim. 3 bin maaş alıp harçlığı kırk takla ile eşinden alırdım. O da benim paramla ailesine iyilik yapardı. Bi kavga kopardım aldım kartımi oh 3 aydır rahatım. O da şimdi diyor keşke hiç kartını almasaymisim. Kavga yok hesap sorma yok o manasıyla kime ne yaparsa yapsın umrumda değil. Bende 1100 ev kredisi oduyom mutfak ve çocukların masrafı bende oda ev kredisi faturaları ödüyor.
Şimdi hesap kitap yapıyor yetti yetmedi diye.bir zamanlar benim maasimi kucumsuyordu.sanki ne alıyorsun da hesap soruyorsunuz diye.
Hiç umrumda değil şimdi isterse tüm maaşını ailesine versin isterse car cur etsin çokta tinnn
Alın kartınızı evliliğim de yaptığım en büyük hata para kontrolünü eşime birakmakmis. Şimdiye kadar o verilen paralarla neler yapardım nelerin olurdu.ama o paralar babasına ve Abisine gitti.ama artık para bende hem çalış hem millete yedim. Sen de ağzı açık izle .yok oyle
cnm bizimde şu şekilde mesela benim maaşımla bebek odası aldık bende bes kr kalmadı... eşim bana 10 lıra 20 lıra vermeye basladı dha fazla ıstedgımde ıse pra yok dyor e senın maasın nasıl yetmıyor dyorum absine veryor cnku yetmıyor dyo bu sekilde... bende akşam konuştum ya ortak bıyere koyalım yada herkes kendı maasını kendı yönetsin ortak masrfları karsıyalım dedım ortak koyamam erkeğe parası sorulmaz dıyo bı ay sen masrafları karsıla bır ay ben dyo ama işine gelmıyo hiç suratı beş karıştı

kızlar ağzınıza sağlık akşam eşimle konuştuk. bu ay yıne yapacagımız masrafları saydık bana 250 300 lıra kdar para kalıyor. bende dedimki ben artık paramı kendım yöneticem senden harclık almak zoruma gdyor ben çalışıp akzanıyorum boyle olunca işe gitme hevesim kırılıyor dedim. ben senin neyini eksik edyorum dyo, ama ben senden ıstemek ıstemıyorum dedım. sen benim maaşım akarışma hesap sorma dyosun o yuzden bende maaşımın kendımde durmamsını ıstyorum yada ıkımızde ortak byere koyalım dedım. erkeğe parası sorulmaz dyo, ozaman bır ay evın masrafı sen de bır ay bende dedı tamam dedım. iki turlude işine gelmedi beş karıştı suratı ama takmıyorum alışması lazım yoksa ben on lırayla gezmeye devam edıcem en ıyısı masrafları öleşmek sonra herkes naparsa yapsın. o istyokı ben ona vereyım o benım ıhtıyaçlarımı karşılasın ama ben buna gelemem malesef Bir-Dost Bir-Dost T traylaylay

kızlar ağzınıza sağlık akşam eşimle konuştuk. bu ay yıne yapacagımız masrafları saydık bana 250 300 lıra kdar para kalıyor. bende dedimki ben artık paramı kendım yöneticem senden harclık almak zoruma gdyor ben çalışıp akzanıyorum boyle olunca işe gitme hevesim kırılıyor dedim. ben senin neyini eksik edyorum dyo, ama ben senden ıstemek ıstemıyorum dedım. sen benim maaşım akarışma hesap sorma dyosun o yuzden bende maaşımın kendımde durmamsını ıstyorum yada ıkımızde ortak byere koyalım dedım. erkeğe parası sorulmaz dyo, ozaman bır ay evın masrafı sen de bır ay bende dedı tamam dedım. iki turlude işine gelmedi beş karıştı suratı ama takmıyorum alışması lazım yoksa ben on lırayla gezmeye devam edıcem en ıyısı masrafları öleşmek sonra herkes naparsa yapsın. o istyokı ben ona vereyım o benım ıhtıyaçlarımı karşılasın ama ben buna gelemem malesef Bir-Dost Bir-Dost T traylaylay
Eşin çok tuhaf
Hiç birşeye yanaşmıyo
Erkeğe parası sorulmaz ne demek, sende kadına da sorulmaz deseydin
Yarın birgün çalışmasan daha büyük sıkıntılar yaşatır bence, aklı fikri parada

Eşin çok tuhaf
Hiç birşeye yanaşmıyo
Erkeğe parası sorulmaz ne demek, sende kadına da sorulmaz deseydin
Yarın birgün çalışmasan daha büyük sıkıntılar yaşatır bence, aklı fikri parada
asıl kadına sorulmaz benim bildiğim. hiiiç uzatmadım cnm benboyle ıstyorum dedim kavga da etmedim guzelce söyledım kavga edersem kavgayı bahane eder küser. am aguzelce soyledım yüzü beş karış ama geçicek alışıcak

asıl kadına sorulmaz benim bildiğim. hiiiç uzatmadım cnm benboyle ıstyorum dedim kavga da etmedim guzelce söyledım kavga edersem kavgayı bahane eder küser. am aguzelce soyledım yüzü beş karış ama geçicek alışıcak
Heh şöyle
Gelir gider yazdığınız bi defter olsun hatta
Kapışmaktan iyidir
Atıyoruym kirayı faturaları o ödesin
Mutfak ve diğer ekstra şeyleri sen öde
Kimse kimseye hesap sormasın
75 TL yi nasıl fark ettin ben hala şaşkınım :KK53: sende aslında cin gibisin de eşin senden daha cin

Benim bildiğim iki tarafın maaşı da aynı hesapta toplanır ödemeler yapılır her iki tarafta da kart olur ihtiyacı olan çeker harcar kalan da birikir
O ne öyle abisine 75 tl verdi bana 30 tl verdi
Saçmalığın daniskası... İki taraf ta çalışıyor kimse kimseden dilenir gibi harçlık istemek zorunda değil

ya gerçekten harika yazmışsın ben bile gaza geldim:KK52:bence de hiç çekinmesin konu sahibi emeğinize sahip çıkın maddi özgürlük bir kadını ayakta tutan en büyük unsur.Bunun paragöz olmakla tutumlu olmakla vs. hiç bir ilgi yok inanın.
yaaa işte ben paragöz oldum. evet paragözüm parayı sevmesem işe gtmem evde yan gel yatarım dedim bende ne var canım parasız bseymı oluyo kım sevmez parayı asıl kendıne baksın kendisi benden dha paracı ben onun maaşını istyomuyum ama benım maaşımı isteyen o paragöz benim :))

X