eşim,ben ve her ay kavga sebebi maaş

hahha benım aynı sen gbı ablam var ama aynı sen eşim dyokı ablam çok cadı enısteye yazık dyor. bende benım kıymetımı bıl sende ozman dyorum biz herkes gbı deiliz dyo. bende dedım ben herkes gbıyım ne farkım var benım bende ınsanım olağan üstü iyiliklerim yok melek deilim deim ınsanı gunaha sokuyor ama napim cnm ihtyacım varken mıllet gecınemıyo dye onalramı vereyım :)) bu konuyu ablama anlatıyom annem ablm ben oturyoz ablam agzıma okuyoooo annemde dyokı ablana kalsa boşandırcak senı dyo =))) ama doğru soyluyo ablam hakkını asla yedırme dyo
İyi kıvıryo eşin, biz herkes değiliz he
Evet deseydin sen türünün son örneğisin, bulmuşsun benim gibisini kullanıyosun
Ablanın sesine kulak var, abla candır. Helal olsun ayrıca, sen niye ablan gibi değilsin az dik dur

yok o ben deılım cnm benımkı o konuda tam destek para ıcın saglıga laf demez ozel hastande yapıcam ama okadar şanlıyızkı çalıştıgım kurum anlaşmalı hersey ucretsız iş yerim ödücek =)) yanı para yatırcak byerım yok keske olsa barı dogumuma çalışıyom derım :)) nereye gttgını blırım paramın
O başka bi cimri kocaymış pardon
İki cimriyi karıştırmışım :KK70:
Eh iyi bari

İyi kıvıryo eşin, biz herkes değiliz he
Evet deseydin sen türünün son örneğisin, bulmuşsun benim gibisini kullanıyosun
Ablanın sesine kulak var, abla candır. Helal olsun ayrıca, sen niye ablan gibi değilsin az dik dur
cnm malesef ablam çok guclu dımdıktır yanı inattır bende tamamen saf herseye uyum saglarım küsemem kmseyle iyimserim

kuzum ben ckıyorum optum senı çok sağol sen benım arkdaşım ol az benı yonet yoksa ben saflıgıma doymucam Bir-Dost Bir-Dost
Hazır cevap ol
Cin gibi ol, eşini örnek alsan yeter. Cin gibi kendileri :KK53:
Aynı meblağı kendi ailene ver valla, sıkışsın bi kaç ay kendi ailesini kavrasın bi.
Hadi iyi akşamlar
Akşam tırnaklarını çıkarmaya başla :KK70: sabah gelince yazarsın gelişmeleri
Allah herşeyin hayırlısını versin

kızlar sizlere birşey soracağım. biz eşimle ikimiz çalışıyorz. eşimin maaşı kredi ev masrafları v.s. gidyor ama üstüne parası kalıyor... benim maaşımsa mesela eve ekstra bişey alıncaksa ona gider. şimdilik bbek odası bebek kıyafetleri yani bebeğe gdyor. ve ben eşimden 20 lia 30 lira harclık alıyorum. alışverişlerdede eşim yanımda olduğu için o ödemeyi yapıyor..

ama ben eşime para ne cabuk bttı dediğimde kızıyor hesap soruyorum dye. tabi bende abisine verdiği olduğu genelde.. yine onamı veriyor dye sorma gereği duyuyorum(abisinin durumu iyi.. sadece biz iki kişi çalıştığımız için haliyle bizim dha iyi.. eşimde kendince vicdan yapıyor) .

geçen gün eşime dedimki artık maaşımı kendim yönetmek istyorum dedim. bende dursun diğer türlü senden 20,30 lira isteyrek çalışmanın anlamı olmuyor hevesim kaçıyor dedim. oda bana dyoki bsey alınacağı zman ben varken senmi ödüceksin al naparsan yap benimle alışverişe çıkma flan dedi. maaş günü geliyor inanın stres yaaa yine kavga çıkcak dye kızlar yoruldum kavgasız gürültüsüz bu işi nasıl çözmeliyim. hamile halimle eşimle küs olmak ıstemıyorum para mevzusu dışında hiç bi sorunumuz yok eşim tutumludur savurgan deildir. ama çok vicdanlı olduğu için iyilik yapa yapa abisi tarafından sömürülmeye başladık.

ben artık 2 yıldır sustum artık susamıyorum çünkü eltim evde yatarken ben işe geliyorum eşim abime vermiyorum artık dyo ama benim içiimdeki kurt beni yiyor o yuzden maaşımı evin butcesine katmaya
hiç niyetim yok... evin hesabı erkekte dururmuş, benden para isteyemezmiz. gereksiz bi grur yapıyo.. eşime maaşımı kendim yönetmeyi nasıl kabullendirir alıştırırım çunku şimdi nasıl alışırsa öyle gider bna akıl verin lütfen
para erkekte durmaz kadında durur.mesela bende çalışıyorum.eşimde ancak bütün para bende durur ben ona ihtiyacı kadr para veririm.parayı kadın yönetmeli.

Oooooolduuuu ettim evde kösülsün
Ben elalemle uğraşayım çalışayım çabalıyım üstelik iki canımla, eşimde vicdan yapıp abisine ben yiyemedim al sen ye die sunsun..
Canım sen eşinin vicdanlı olduğundan eminmisin şayet vicdanı mevcutsa abisine degil karnında çocuğunu taşıyıp ewe katkıda bulunmak adına çalışan eşine acıyıp sana vicdan göstersin parayı az savursun.

Vermeyin ya maaşınızı, niye veriyorsunuz? 1300 maaş alıp eşinize veriyosunuz bi de 20-30 tl mi harçlık alıyosunuz?
Evin ihtiyaçlarını hesaplayın, maaşınızdan gideni ona verin evin gideri olarak, geri kalanı size kalsın.

Canım bak bizde 2 kişi çalışıyoruz.
Eşimin maaşı benden önce yatıyor.
Ordan çekip kredi ve faturaları öder...
Ben alınca da kredi kartını öderiz.
Kalan benim hesapta durur.eşim e lazım oldukça ben veririm para.
Kalırsa şayet o da bende durur.
Sizde böyle yapabilirsiniz.

ay gene maaşı elinden alınan kadın konusu gene okuyunca sinirlerim zıpladı.Bu kadar pasif olmayın arkadaşlar hem dışarda milletin ağız kokusunu çekin hem de cebiniz de 20 30 lirayla gezin .Kendi zevkinize göre kıyafet bakım vs ihtiyaçlarınızı bile adamdan izin almadan yapamayın.Çağdaş kölemisiniz siz tavrınızı koyun istedığınız kadar eve katkıda bulunun yok adam memnun olmazsa da kendi bilir koyun kapının önüne dinimiz de bile kurallar böyledir evi erkek geçindirir kadın da kendi parasından malından isterse sarf eder eve.Cebinde 30 tl ile sokağa çıkılır mı ya acil para lazım olsa yolda rahatsızlansan kaza geçirsen napacaksın parasız .Bu adamlar karılarını sevmiyorlar bence maaş kartı olarak görüyorlar

kızlar sizlere birşey soracağım. biz eşimle ikimiz çalışıyorz. eşimin maaşı kredi ev masrafları v.s. gidyor ama üstüne parası kalıyor... benim maaşımsa mesela eve ekstra bişey alıncaksa ona gider. şimdilik bbek odası bebek kıyafetleri yani bebeğe gdyor. ve ben eşimden 20 lia 30 lira harclık alıyorum. alışverişlerdede eşim yanımda olduğu için o ödemeyi yapıyor..

ama ben eşime para ne cabuk bttı dediğimde kızıyor hesap soruyorum dye. tabi bende abisine verdiği olduğu genelde.. yine onamı veriyor dye sorma gereği duyuyorum(abisinin durumu iyi.. sadece biz iki kişi çalıştığımız için haliyle bizim dha iyi.. eşimde kendince vicdan yapıyor) .

geçen gün eşime dedimki artık maaşımı kendim yönetmek istyorum dedim. bende dursun diğer türlü senden 20,30 lira isteyrek çalışmanın anlamı olmuyor hevesim kaçıyor dedim. oda bana dyoki bsey alınacağı zman ben varken senmi ödüceksin al naparsan yap benimle alışverişe çıkma flan dedi. maaş günü geliyor inanın stres yaaa yine kavga çıkcak dye kızlar yoruldum kavgasız gürültüsüz bu işi nasıl çözmeliyim. hamile halimle eşimle küs olmak ıstemıyorum para mevzusu dışında hiç bi sorunumuz yok eşim tutumludur savurgan deildir. ama çok vicdanlı olduğu için iyilik yapa yapa abisi tarafından sömürülmeye başladık.

ben artık 2 yıldır sustum artık susamıyorum çünkü eltim evde yatarken ben işe geliyorum eşim abime vermiyorum artık dyo ama benim içiimdeki kurt beni yiyor o yuzden maaşımı evin butcesine katmaya
hiç niyetim yok... evin hesabı erkekte dururmuş, benden para isteyemezmiz. gereksiz bi grur yapıyo.. eşime maaşımı kendim yönetmeyi nasıl kabullendirir alıştırırım çunku şimdi nasıl alışırsa öyle gider bna akıl verin lütfen
İkiniz de maaslarınızı ortaya koyun
Aylık harcamalarınızı yazın
Para nereye gidiyor anlarsınız boylece

eşim 1.900 alıyor 650 kredi toplam 200 kdarda faturalar desek okadar cnm işte. bende 1300 alıyorum. evet ben maaşımı eşime veriirm yani ödemeleri yapr ne alcaksak ama ıkı aydır anlamadığım şekilde para btıyor hesabım tutmuyor. eşimede sorunca sinirleniyor. bnde abisine verdğinden şüphelenıyorum yalan söylemez bu ay herseyı hesapladım 75 tl eksik çıktı sonuç abisi için harcamışşşş abisi ona vereckmişşşş hahhayyyt ne zman vericekse... sen abimle hesabıma karışma dyor.
Ay canım çokta bir geliriniz yokmuş ikinizde çalıştığınız halde boşa germe kendini ufak tefek paralar için hamişdaşım zaten bebek doğunca yettiremeyeceksiniz inan. Sen şuan son haftalarını geçiriyorsun doğal olarak doğunca ya bir sure ya tamamen çalışamayacaksın o yüzden eşin o zamanlar geldiğinde borç istediğinde veren bir kardeşi olmayınca hayatın nasıl bir hayat olduğunu anlayacak bnm eşim gibi. Bizde yaşadık tatlım ama sabrettim evlendik bir destek bulamayınca anca bana eve 3 yaşındaki oğlumuza ve yeni doğacak bebeğe harcıyoruz kimseye de verecek hesabımız yok. Hamilelik işe brz daha gergin hassas sabırsız oluyoruz ama inan bebek doğunca hepsi geçecek bacım gerçekten yaşayan biri olduğum için anlıyorum ben seni sabır sabır sabır :KK66:

Bence kadınlar her türlü daha iyi hesap kitap işi tutar. Biz ayın 15 inde borçlarımızı kredilerimizi ödüyoruz. Geriye zaten 500 lira filan kalıyor onu da ikiye bölüyoruz. Parası biten diğerinden istiyor gurur yapmaya gerek yok yani ben işe giderken adam sıcak yatakta uyurken gurur yapmıyorsa para isterken de yapmayacak. O kadar gururluysa otur evde gitsin gece de başka işte çalışsın iki katı kazansın evi komple idare etsin sen de paramı nereye harcıyor diye merakta kalma. Eşşekleme çalışıyorsak paramızın nereye gittiğini tabi merak ederiz

Birkaç yöntem tavsiye edebilirim, artık biri mantıklı gelir sanırım.
-Ortak bir hesap açın, ikinizin maaşı da oraya aktarın. Kimin ne ihtiyacı varsa oradan kullansın, ama bu hesap üzerinden hesap hareketi takibi yapıp adama sorarsan yanaşmaz, bozar da işi hemen, bunu yapmaman gerek, gerek yok zaten takibe, güvenmek gerek. Ortak harcamaları yine kocan yapsın.
-Bu zor gelirse, her ay senin harcamaların için belli bir para baştan ayrılsın birinizin hesabından, o paraya ev ya da bebek alışverişi için kesinlikle dokunma, sadece kişisel harcamalarına kullan, evde bir çekmeceye konsun baştan ihtiyacın kadar günlük haftalık alır kullanırsın oradan...
-Ya da çekmeceye ikinizin kişisel harcamaları için para ayrılsın baştan, gerektiğinde alırsınız ikiniz de o bütçeden.
- Son seçenek, kendi hesabında maaşından kendine kişisel bir harçlığı baştan ayırırsın, kalanı ev bütçesine verirsin, harcamanı kocandan parça parça alarak değil kendi hesabından yaparsın..

Ama tüm bu seçeneklerde ortak harcamaları kocan yapsın :KK66: senin benim param ayrımına girilmez böylece, sadece aylık yoldu yemekti, saç baştı, bunun gibi giderleriniz için kişisel olarak ayrılmış olur...

X