• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim Maaşım ve Cimri Eşim

Kızlar eşim benimle nihayet konuştu böyle birşeyi kabul etmedini söyledi,ben de artık pars konusunda onunla muhatap olmak istemediğimi buna beni kendi davranışlarının mecbur bıraktığını söyledim.Çünkü ne zaman parayla ilgili bir isteğim olsa kızar küser kırar ve konuşmazdı..
Kendi paramı kendim yöneticem dedim.o da bunun zamanla ayrılığa sebep olacağını söyledi.Yani evde koca olarak onun yönetmesi gerekiyormuş.Eğer senin sevgin paraya bağlıysa bu sebeple ayrılık oşacaksa sana asla dur demem dedim.böyle birisi zaten yanımda olmasın dedim.Bu konuşmaları yaptıktsn sonra gece alt katta misafir yatak odasında yatmış.Sabah kahvaltıya geldi ama sadece çocuklarla konuşuyor geri adım atmayacağım ama evdeki huzursuzluk da çok kötü ya..kolay olmayacağını biliyordum.umarım çok uzun sürmez
Inanamiyorum ya evliligin surmesi senin maasini ona verip vermemene mi bagli yani. Adamin gozunu para burumus eninde sonunda kabul edecek illaki de bu durum bence maasdan da öte birsey. Bak borç olur anlarim zor zaman olur amenna hayat muşterek ama birikmisi var sana hicbirsey aldirmiyor ustune maasini yatirmassan ayrilikla tehdit ediyor. Bence ayrilmaz hele ki paraya bu kadar duskun adam buna cesaret edemez blöf atiyor vazgec diye bence.
Zaten insan bu yuzden ciddi ciddi ayrilmaya kalksa sahsen ben derim adami taniyamamisim 3 kurus maaslik degerim varmis gozunde diye.
Gaza getirmek istemiyorum sizde durum farklidir belki ama karisindan maasini isteyen adam adam degildir gozumde ha ben veririm alir o ayri ama o isteyemez ya insan gururuna yediremez heleki birde bunun icin kusecek insanda biraz erkeklik gururu olur.

Merhabalar,
Ben eşim ikimiz de memuruz.Ayda ortalama 100 bin gelirimiz var.Borcumuz yok.Evimiz arabamız var.Ben maaş alınca kendime bir miktar para alıp kalanı eşime gönderiyorum.Mutfak masrafı ,faturalar,arabanın giderleri karşılıyor.bense maaşımdan kendime ayırdığım 10 bin tl ile 2 kızımın ihtiyaçlarını (kıyafet ,harçlık) ve kendi şahsi ihtiyaçlarımı karşılıyorum.Eşim böyle bir düzen kurdu ve ben hiç sorun etmedim.Fakat bu durum artık can sıkıcı olmaya başladı.Ya da hep böyleydi ben artık tolere edemiyorum.20 yıllık evliyiz belki 10 yıldır mutfak masasını değiştirmek istiyorum ama bunu gereksiz görüyor.buna benzer başka şeyler..para birktirmrk artık onda amaç oldu.halbuki para sadece araçtır.
Ev için istedim herşey ona israf geliyor bumu tutumluluk sanıyor halbuki cimrilik..söyleyince de günlerce surat asıyor.çocuklar etkileniyor.En son arabayı değiştirelim artık dedim.arabaız da 20 yaşında..benim hevesim yok diyor.gençken sağlıklıyken alıp binelim dedim.yine bir sürü kavga işittim.Artık kesinlikle onunla market alışverişine gitmiyorum.liste yapıp vermiyorum da.çünkü her yağtığım listeye oooo doldurmuşsun diye tepki veriyor.benim artık bunun şakasına bile tahammülüm yok.Sanki kendime istiyorum.Yıllardır robot süpürge istiyorum.belki olmayan ev kalmadı benim hala yok.çalışmayan ev hanımı arkadaşlarım bile benden çok daha konforlu yaşıyor.Bu zamana kadar aman ikilik olmasın aman ayrı gayrı olmasın dedim ama artık ben bittim.bu ayın 15 inde maaaşımı göndermicem.Masrafları karşılarım her ay istediklerimi alıcam yavaş yavaş.kalanı da hayıra dağıtıcam.Ama bunu eşime daha söylemedim.maaş günü söylerim diye düşünüyorum ama uykularım kaçıyor kıyamet kopacak.Artık para birktirmek istemdiğimi söylicem.20 yıldır kurduğu düzene uydum ama artık dayanamıyorum cimriliğine.Hastalık olduğunu asla kabul etmiyor.Doğrum yaptığımı sizlerden de duyarsam ya da başka nasıl yapabilirim yok gösterirseniz çok sevinicem.
Kendinize ayırdığınız miktarı ona gönderin yada görev değişikliği yapın o göndersin siz biriktirin.

Kızlar eşim benimle nihayet konuştu böyle birşeyi kabul etmedini söyledi,ben de artık pars konusunda onunla muhatap olmak istemediğimi buna beni kendi davranışlarının mecbur bıraktığını söyledim.Çünkü ne zaman parayla ilgili bir isteğim olsa kızar küser kırar ve konuşmazdı..
Kendi paramı kendim yöneticem dedim.o da bunun zamanla ayrılığa sebep olacağını söyledi.Yani evde koca olarak onun yönetmesi gerekiyormuş.Eğer senin sevgin paraya bağlıysa bu sebeple ayrılık oşacaksa sana asla dur demem dedim.böyle birisi zaten yanımda olmasın dedim.Bu konuşmaları yaptıktsn sonra gece alt katta misafir yatak odasında yatmış.Sabah kahvaltıya geldi ama sadece çocuklarla konuşuyor geri adım atmayacağım ama evdeki huzursuzluk da çok kötü ya..kolay olmayacağını biliyordum.umarım çok uzun sürmez
Sakın geri adım atmayın, sizi küslükle yola getirebileceğini anlarsa , hiç bir değişiklik yapmaz hayatında.
Siz aşırı Mutlu ve rahat davranın, alın çocuklarınızı gezin, alışveriş yapın , instragramda paylaşın, çocuklarınızın ihtiyaçlarını alın. Sizin geri adım atmayacağınızı anlasın.

Sakın geri adım atmayın, sizi küslükle yola getirebileceğini anlarsa , hiç bir değişiklik yapmaz hayatında.
Siz aşırı Mutlu ve rahat davranın, alın çocuklarınızı gezin, alışveriş yapın , instragramda paylaşın, çocuklarınızın ihtiyaçlarını alın. Sizin geri adım atmayacağınızı anlasın.
Öyle görünmeye çalışıyorum,zor olsa da..teşekkür ederim desteğiniz için

Siz aşırı Mutlu ve rahat davranın, alın çocuklarınızı gezin, alışveriş yapın , instragramda paylaşın, çocuklarınızın ihtiyaçlarını alın. Sizin geri adım atmayacağınızı

Nasıl manipüle etmeye çalışmış. Kararlılığını gördü boyun eğecek. Yeterki sen istikrarlı dur🌸 bak kendi geldi konuşmaya
Evet hatta bundan sonra parazal mevzular sorun olmayacak söz veriyorum dedi,ama bu şekilde olmaz dedi.Ben o kadar iyi tanıyorum ki,bir süre sonra aynıya döner.çünkü bu bir hastalık.o biriktirme hastalığından kurtulmadıkça sorun çözülmez.ben herşeyi göze aldım.Geri adım yok

Ayyy bu herifler neye dayanarak para kocada durur diyorlar anlamıyorum. Benim yengemin maaşı dayimdan yüksekti. Dayımda böyle parasını alıyor ve harçlık veriyordu. Kadın kendi parasını çalar oldu dayım cüzdanını falan saklıyordu. 20 sene sonra yengem boşandı ve yüzünü görmek değil sesini duymak istemiyorum dedi. Onlar bosanali 10 sene oldu dayım ikinci defa evlendi ve hala o giden ilk eşinin arkasindan ağlar. Sizde sakın geri adım atmayın. Parayı kazanan yönetmesini de bilir. Ayriyetten biriktirmek bir hastalık bir yerden sonra. Anneannem ve buyukbabamda böyle biriktirdi dayıma da ordan geçmiş. Aman diyeyim sakın.

-Eğer senin sevgin paraya bağlıysa bu sebeple ayrılık oşacaksa sana asla dur demem dedim.böyle birisi zaten yanımda olmasın dedim.-
Çok beğendim.Devam edin.İnanın derdi böyle yaparak sizi pes ettirmek o kadar alışmış ki.

Ben maaşı eşin eline verenlere çok kızıyorum inanın.Bir komşum eşinden ayrıldığında bana şöyle demişti .Aynı yerde çalışıyorlardı.Eskiden maaşlar bankaya yatmazdı gider alırdık ilgili yerden..Bu adam kendi maaşını alırken kadınında alırmış.İkramiye maaş neyse hepsini.Bir kere bile maaşımı elime alamadım.En çok ona seviniyorum demişti.O kadar şaşırmıştım ki.Benim eşim maaşım ne kadar onu bile bilmezdi inanın değil eline saymak.Ama sonuçta evime çocuklarıma harcardım o ayrı.Ama maaşım bendeydi.

Geri adim atma senin maasinin yol olmasini nasil goze alacak da ayrilacak asla cesaret edemez. Senin ustune yikmaya calisabilir onu da kabul etme. Erkekler prenses olmus diye yorum vardi cok dogru

Evet hatta bundan sonra parazal mevzular sorun olmayacak söz veriyorum dedi,ama bu şekilde olmaz dedi.Ben o kadar iyi tanıyorum ki,bir süre sonra aynıya döner.çünkü bu bir hastalık.o biriktirme hastalığından kurtulmadıkça sorun çözülmez.ben herşeyi göze aldım.Geri adım yok
Güçlü duruşunuzu tebrik ederim🌸kararlılığıniz geri adım attıracak. Lütfen robot süpürgenizi bu ay alın 🩷

Ne değişik bir kocaymış bu..misal 50 bin maaş alıyorsanız 10 bin içinden alıp,biriktirsin diye kalan 40bini eşe mi gönderiyorsunuz..Bu yıllardır hep böyle mi🙄

Merhabalar,
Ben eşim ikimiz de memuruz.Ayda ortalama 100 bin gelirimiz var.Borcumuz yok.Evimiz arabamız var.Ben maaş alınca kendime bir miktar para alıp kalanı eşime gönderiyorum.Mutfak masrafı ,faturalar,arabanın giderleri karşılıyor.bense maaşımdan kendime ayırdığım 10 bin tl ile 2 kızımın ihtiyaçlarını (kıyafet ,harçlık) ve kendi şahsi ihtiyaçlarımı karşılıyorum.Eşim böyle bir düzen kurdu ve ben hiç sorun etmedim.Fakat bu durum artık can sıkıcı olmaya başladı.Ya da hep böyleydi ben artık tolere edemiyorum.20 yıllık evliyiz belki 10 yıldır mutfak masasını değiştirmek istiyorum ama bunu gereksiz görüyor.buna benzer başka şeyler..para birktirmrk artık onda amaç oldu.halbuki para sadece araçtır.
Ev için istedim herşey ona israf geliyor bumu tutumluluk sanıyor halbuki cimrilik..söyleyince de günlerce surat asıyor.çocuklar etkileniyor.En son arabayı değiştirelim artık dedim.arabaız da 20 yaşında..benim hevesim yok diyor.gençken sağlıklıyken alıp binelim dedim.yine bir sürü kavga işittim.Artık kesinlikle onunla market alışverişine gitmiyorum.liste yapıp vermiyorum da.çünkü her yağtığım listeye oooo doldurmuşsun diye tepki veriyor.benim artık bunun şakasına bile tahammülüm yok.Sanki kendime istiyorum.Yıllardır robot süpürge istiyorum.belki olmayan ev kalmadı benim hala yok.çalışmayan ev hanımı arkadaşlarım bile benden çok daha konforlu yaşıyor.Bu zamana kadar aman ikilik olmasın aman ayrı gayrı olmasın dedim ama artık ben bittim.bu ayın 15 inde maaaşımı göndermicem.Masrafları karşılarım her ay istediklerimi alıcam yavaş yavaş.kalanı da hayıra dağıtıcam.Ama bunu eşime daha söylemedim.maaş günü söylerim diye düşünüyorum ama uykularım kaçıyor kıyamet kopacak.Artık para birktirmek istemdiğimi söylicem.20 yıldır kurduğu düzene uydum ama artık dayanamıyorum cimriliğine.Hastalık olduğunu asla kabul etmiyor.Doğrum yaptığımı sizlerden de duyarsam ya da başka nasıl yapabilirim yok gösterirseniz çok sevinicem.
Tanıdıgım yüzde 80 memurun hayatıs bu şekılde. Memurlar çok cımrı oluyor dıolar. Eşiniz size supurgeyı bıle layık görmüyor. Acaba paranızı vermeseydınız bu evlılık ne kadar surerdı. 2 çocuga 10 bın TL ile nasıl harclık verıp yetıstırdınuz. Resmen sızı kullanmış üzgünüm. Bunu bır hakime anlatsan anında seni boşar kurtul dıye. İnsanlar ne kadar kötü kalplı oldu. Kocan bıldıgın kötü kalpli cimri çok az gelır.

şuna bak şuna hala psikolojik baskı ile sizi yıldırmaya çalışıyor geri adım atmayın
az kaldı ayın 15 ine sakın göndermeyin paranızı
doyasıya yiyin
gelişmeleri de yazın :)

Asla ayrilamaz sizi korkutmaya calismis akli sira geri adim atmayin ayrilirsa sade kendi maasiyla bir kurus biriktiremez onu goze alamaz blof yapip korkutma duzeni devam ettirme cabasi baska bisey degil

Konunuzu takip ediyorum en başından beri kesinlikle geri adım atmayın. Bu hayata bir daha gelmeyeceksiniz, cefasını çekiyorsanız sefasını da siz süreceksiniz. Benim eşimde ilk evlendiğimizde evi süpürmek istemezdi bende robot alacağımı söyledim , istemediğini söyledi. Ben sipariş verdim aldım. Sonuçta zorluğunu biz yaşıyoruz her şeyin. İstediğiniz her şeyi alın bence küçük tehditlerle yıldıracak güya. Sizin gibisini nereden bulacak. Bizim çocukluk arkadaşlarımız var 8 yıllık evliler aynı şekilde kocasında biriktirme hastalığı var ve ne zaman bir araya gelsek mobilyasını değiştireceğini söylüyor . Ben onlara göre yeni evliyim mobilyamı eleştiriyor böyle olmayacak ama vs. Tanıdım tanıyalı mobilya konusu ama asla eşi tamam alalım demediği için yapamıyorlar. Bu defa başkalarında kusur aramaya başladı. Hatta kurutma makinası alacaktı bana sordu markasını söyledim 😂 o kadar çok araştırdılar ki fiyat olarak üretim fabrikasında tanıdık dahi buldular uyguna almak için 🙂 Paranızı gönlünüzce harcamanız dileğiyle 😍

Yok valla bizim evde para ortada hem de çalışmıyorum bile. Kocam maaşı aldığı gibi kartları öder kalan parayı getirir koyar eve kim ne kadar alması gerekiyorsa alır. Kocam yine koca 😀 tek elde olması gerekiyorsa eğer sen ona 5 bin harçlık ver kalanı sen biriktir

Hemen hemen benzer şeyleri yaşamışız.Eşimde bana böyle nasıl devam edeceğiz dediğinde gitmek isteyene kapı orada demiştim.Şimdi maaşımı dahi soramaz.Benimki sizin almak isteklerinizi ben söylemeden kendisi alırdı ona rağmen yani.

Back