- Konu Sahibi Sirine_4553
-
neden çare bulmak yerine insanlar hemen boşanın diyor anlamıyorum yaa yuvanın yıklması okadar kolaymı ve ortada masum bir bebek var yapmayın allah aşkına bence eşin boşanmayı düşünse bile orta yolu bulun burda ve genel hayatta okadar kv ile sorunlar gördümki yuva yıklacak çok büyük sebep yok gerçekten boyun eğsende bazı şeylere eşin için haklısın desende o senin eşindir gerçekten haklı bile olsan alttan al bebeğin için kendin için boşanma sonrasında sıkıntılar daha büyük çocuk ya babada kalırsa yapabilirmisin bunları iyi düşün insanlara bakma bekara karı boşamak kolay nede olsa yıkılan senin yuvan unutma....
işte el kızı görse sorun olmaz zaten...Niye eğilsin, niye dik durmasın? Cariye mi o?
Annenizin canını 'anne' diye seslenmediği için mi yakmış oluyor?
El kızı bana anne dese ne olur, demese ne olur ki?
Siz pek objektif bakmıyorsunuz bana göre.
aklı yok mu gelmesin dolduruşa o anne onu doğuruyor saygı duymalı köpek gibi davranırsan sonucu böyle olur kendine istemediğin birşeyi başkasına yapmayacaksınEvde o yokken olanları nereden biliyor peki doldurmamışsa?
Gayet doldurmuş. Ben gelinin yaptığı hata varsa bilemiyorum sonuçta tek taraflı dinliyoruz; ama evladının iyiliğini isteyen hiçbir anne evladına eşini kötülemez. kötülüyorsa dediğiniz gibi psikolojiyle alakası var :) Kusura bakmayın ama 5 yaşında değil bu insan 65 yaşındaysa ona göre davranıp evladını doldurmayacak eğer iyiliğini istiyorsa.
Kendi egosunu düşünüp, gelinip dik duruyor diyorsa evladının yuvası da yıkılır, torunu babasızda kalır. Hani onun düşündüğü iyilik peki nerede kaldı? Ne gelin dolduracak kocasını, nede kayınvalide evladını. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama edebiyle oturmak zorunda. Hiç katlanamıyorsa kayınvalidesine kapısının eşiğinde sokmaz , gelinin ve oğlunun evidir sonuçta..
Benimde erkek kardeşim var, gelinimiz çok samimi olmaktan çekiniyor. Haklıdır diyoruz, zorunda değil sonuçta. Annemde oğlu dibinden ayrılmasın diye doğurmadı onu. Evlerine gidip gelmiyoruz, ne var yani bunda? Psikolojimiz bozuldu deyip huzursuzluk mu çıkaralım? Erkek aileleri bir kere çok daha fazla anlayışlı olmak zorunda, bu ülkede çoğu kız kayınvalide korkusuyla büyüyor. Siz edepli ve büyüğe yakışır davranırsınız, seven sever sevmeyen mesafeli olur.
Konu sahibi de konuşmamış ne var bunda kayınvalide sırf gelin benimle nasıl konuşmaz egosuyla oğluna saldırmış belli.
Ailem bıçak saplasa katlanacaksın kadar saygısızca bir cümle kuran bir adam nasıl bir ortamda yetişmiş o da belli gerçi..
Evlatlar ve gelinler kimsenin kölesi değil. İnsanları rahat bırakında nasıl yaşıyorsa yaşasınlar artık. O öyle yaptı bende tepki veririm derseniz o da size verir kan davası gibi böyle sürüp gider. Tepki vermeyerek olgun davranmak büyüklere düşer. Hepimiz insanız tabi ki bazen düşünmeyerek hareket ederiz ama konu sahibinin kayınvalidesinin ilk hareketi değil bu. .
dolmasın gözü körmüNasıl doldurmaz? Öyle dolduranlar var ki.. Öz anneannem senelerce doldurdu oğullarını! 20 yıllık komşumuzun kızının kv, hatta görümcesi senelerce doldurdu oğlunu, abisini. Yengem ne dayaklar yedi anneannemden, dayımdan garibim çocukluğumdan bilirim. Dayım şimdi çok pişman. Hacca gitti geldi daha da arrtı pişmanlığı. Ne zaman evler ayrıldı o zaman huzura erdiler. Babannemin babamı doldurmalarını yazmaya gerek bile yok.
siz beni anlmazsanız saygı duyulmalı demek istedim ha duymazsa sonu böyle olur...Niye eğilsin, niye dik durmasın? Cariye mi o?
Annenizin canını 'anne' diye seslenmediği için mi yakmış oluyor?
El kızı bana anne dese ne olur, demese ne olur ki?
Siz pek objektif bakmıyorsunuz bana göre.
kardeş sen bu anne olayına çok taktın anne simgesel birşeydir ama soğuk durmak tamamen gereksiz birşeydir ha durursa böyle sonuçlar çıkar sen birini istemezsen oda seni istemez etki tepki bu arada karşıdaki kişinin aile tervbiyesiyle alakalı bu anne demek ben bunu sadece bir örnek verdşm bizim gelin mal gibi davranıyor anneme hastanaye geliyor 2 dakkalık yool bize uğramadan gidiyor sonra annem onun için canını vermez kusura bakmasın sevmezde....Anne diyen bayıldığından anne demiyo samimiyetsiz geliyo bana bir de neden anne dice 26 sene sonra hayatıma girmiş kadına, o eşimin annesi eşimi dogurmus bakmış sağolsun ama o kadar yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?