- 2 Ağustos 2024
- 520
- 694
bebeğin tüm sorumluluğu kadında değil ki adam bakım sağlıyor, hatta kadın kendi annesi kalp krizi geçirdi diye bebeği aramayı unutmuş saatlerce - başka konu vardı böyle ben de hatırladım.size bir mesajınızdan alıntı yapıyorum.
eşinizin üç katı maaş ile aile bütçesinin birikiminine büyük katkıyı siz yapacaksınız. bebeği siz doğuracaksınız. bebeğin tüm sorumluluğu sizde olacak. beyefendi kendi maaşının iki katı değerinde kendine bir eğlence satın alacak. siz, bebeği yaka iğnesi gibi bütün gün memenizde gezdirirken özel alana ihtiyacı olduğunu söyleyecek. tüm boş zamanlarında oyun oynayacak.
Peki, bu evlilikten sizin çıkarınız ne olacak tam olarak?
bebeğin tüm sorumluluğu kadında değil ki adam bakım sağlıyor, hatta kadın kendi annesi kalp krizi geçirdi diye bebeği aramayı unutmuş saatlerce - başka konu vardı böyle ben de hatırladım.
bu kadın birdenbire 3 kat maaş kazanmaya başlamadı ise bu durumu dikkate alarak evlenmeliydi...
Türk erkeği her ne kadar 3 kat maaşlı kadını idare edebiliyor gibi görünse de bu kadar da kenarda kıyıda kalmayı kabul edemez, ki bu adam bebeğe kadar hep kadını alttan almış. ama kadın daha çok kazanıyor diye ama genel olarak dominant bir kadın bilemiyorum. fark etmez, bu bir yerde genelde patlıyor (baştan zengin eve içgüveysi giden bile bir yerde patlıyor, istisnası az)
bu erkekler sonra da gider böyle saçma sapan şeyler yapar. ya eve gelmez, arkadaşlarımla takılcam der, ya oyuna borsaya filan sarar, telefonu elden bırakmaz. aklınca pasif agresif bir intikam alıyor.
hani adamı haklı çıkarmak derdinde değilim ama adam bebekle kadından bile daha ilgili olabilir.
bu kadının evlilik anlayışı annesiyle bebek büyütmek mi mesela? kalp krizi geçiren, damatla takışmış anne neden hala o evde. 2 yetişkin insan 1 bebeğe bakamıyorlar mı? evlilik tam olarak böyle bir şey değil mi???
anneniz kalp krizi geçirmiş, kavgalar edilmiş ve hala yanınızda mı?
eşiniz zaten bebeğe bakım veriyormuş -ki olması gereken
buna rağmen annenize neden ihtiyacınız var ki?
ben anlamıyorum tüm dünya doğum yapıyor ama bi' Türk kadını anası yanında olmadan yapamıyor nedense
Ya valla dizi senaryosu gibi başıma gelenler ama 15 gün önce ayağımı kırdım. Annem bu sebeple kavga ettiği evde kalmak zorunda şu an. Eşim işe gidince bana ve bebeğe bakım lazım.bu kadının evlilik anlayışı annesiyle bebek büyütmek mi mesela? kalp krizi geçiren, damatla takışmış anne neden hala o evde. 2 yetişkin insan 1 bebeğe bakamıyorlar mı? evlilik tam olarak böyle bir şey değil mi???
oyun değil galiba tam olarak xr gözlük ve onun ekipmanları. Koltuk, pc filan.mümkünse sakin kalmaya çalışın özürler dilensin bebekle de ilgileniyormuş zaten o da baba olmaya alışıyor streslidir gergindir biraz anlayış gösterin birbirinize maaşının 2 katı olacak oyun neymiş merak ettim
Maalesef bebekle beraber böyle zor bir döneme giriliyor28 günlük anneyim. 2.5 yıllık evliyim. Evliliğin ilk gününden doğuma kadar mükemmel bir evliliğim vardı. Herkesin örnek gösterdiği, en ufak bir kavganın yaşanmadığı, sevgi saygı gördüğüm evliliğim 28 gündür cehennem gibi oldu.
Öncesinde aşırı üstüme düşerdi eşim çok aşıktı bana. Doğuma kadar. Sonra doğumda birden stres oldu gergin saçma sapan birine dönüştü. Annemle tartıştı. Ki normalde büyüklerine böyle şeyler yapacak biri değildi. Olaylar çok büyüdü.
Kayınvalidem evden gitti (normalde doğum için annen ve kayınvalidem bana gelmişti) gitme sebebi çok kavgalar oldu annem ve eşim arasında ben de lohusa psikolojisi ile boşanacağım dedim. Buna bozuldu gitti.
Olaylar olduğunda 2 günlük lohusaydım.
Boşanacağım dememe eşim de çok takıldı günlerce trip attı.
Şimdi çok ilgisiz, kaba saçma sapan birine dönüştü. Normalde ikimiz de çalışıyoruz ve büyük harcamalarda birbirimize danışırız çünkü benim maaşım onunkinin 3 katı.
Baktım iki gündür anlamsız alışverişler yapıyor kendi maaşının 2 katına oyun almış filan. Sormuyor bile. Güya çok sıkılmış onun da kendine ait bir alana ihtiyacı varmış boğuluyormuş filan.
Netice olarak sorum şu, ben bu karakterde bir insanla evli kalmam. Ama daha 28 günlük minicik kızımın hakkına girmek istemiyorum. Babasız büyümesin istiyorum. Babasız büyümek baya korkunç.
Bu adam düzelir mi? Anlık ve dönemsel bir şey midir? Bu yaşadıklarımı unutur muyum. Yoksa böyle bir gecede değişti ve artık geri dönüşü yok mu dersiniz? Bu durumda benim de kendime ait yolumu çizmem gerekir. Çünkü şu anki adamla evli kalmak istemiyorum.
cok kotu seyler yasamissiniz. ama olaylarin agirligina verin. su lohusaliktan cikana kadar ani kararlar vermeyin, bebege odaklanin. zamani gelince esinizle konusursunuz.Bebeğim prematüre doğdu beslenme sıkıntısı yaşadı. Bir doktor anne sütün yetiyor mama verme dedi diğeri mama ver şekeri düşmüş ölüyor dedi bir başka doktor ikisini de ver dedi.
Bebeğin şekeri düştü böyle baygınlaştı gibi oldu sonra herkes “ben demiştim benim dediğimi niye yapmadınız bebek ölüyor” diye panik oldu. Benim haricimde herkes kavga etti yani. Annem kalp krizi geçirdi (öfkelenince tetikleniyor, eşim bunu bilmesine rağmen tartıştı annemle onu da affedemiyorum) o da kendini çocuğum ölüyor sandım ne yaptığımı bilemedim diye savundu çok özür diledi sonrasında. Ama olaylar bu noktaya geldi.
Erkekler baba olduğunu/olacağını bebek doğana kadar anlamazmış. onun için de yeni bir dönem. Sabredin mantıklı saygı sevgi cercevesinde konusun küs kalmamaya calısın hersey duzene girecektir....28 günlük anneyim. 2.5 yıllık evliyim. Evliliğin ilk gününden doğuma kadar mükemmel bir evliliğim vardı. Herkesin örnek gösterdiği, en ufak bir kavganın yaşanmadığı, sevgi saygı gördüğüm evliliğim 28 gündür cehennem gibi oldu.
Öncesinde aşırı üstüme düşerdi eşim çok aşıktı bana. Doğuma kadar. Sonra doğumda birden stres oldu gergin saçma sapan birine dönüştü. Annemle tartıştı. Ki normalde büyüklerine böyle şeyler yapacak biri değildi. Olaylar çok büyüdü.
Kayınvalidem evden gitti (normalde doğum için annen ve kayınvalidem bana gelmişti) gitme sebebi çok kavgalar oldu annem ve eşim arasında ben de lohusa psikolojisi ile boşanacağım dedim. Buna bozuldu gitti.
Şimdi çok ilgisiz, kaba saçma sapan birine dönüştü. Normalde ikimiz de çalışıyoruz ve büyük harcamalarda birbirimize danışırız çünkü benim maaşım onunkinin 3 katı.
Baktım iki gündür anlamsız alışverişler yapıyor kendi maaşının 2 katına oyun almış filan. Sormuyor bile. Güya çok sıkılmış onun da kendine ait bir alana ihtiyacı varmış boğuluyormuş filan.
Netice olarak sorum şu, ben bu karakterde bir insanla evli kalmam. Ama daha 28 günlük minicik kızımın hakkına girmek istemiyorum. Babasız büyümesin istiyorum. Babasız büyümek baya korkunç.
Bu adam düzelir mi? Anlık ve dönemsel bir şey midir? Bu yaşadıklarımı unutur muyum. Yoksa böyle bir gecede değişti ve artık geri dönüşü yok mu dersiniz? Bu durumda benim de kendime ait yolumu çizmem gerekir. Çünkü şu anki adamla evli kalmak istemiyorum.
Beni yanliş anlamayın siz hala lohusasınız , ama aldatma kumar şiddet yoksa niye ağzınıza boşanmayı alıyorsunuz? Neden kayınvalide ve annenizin yanında eşinizi kıracak rencide edecek üzecek ithamlarda bulunuyorsunuz? Bazı şeyler vardır sakince oturup konuşulur Hall edilir anlaşılan sizde iletişim kopukluğu olmuş ..28 günlük anneyim. 2.5 yıllık evliyim. Evliliğin ilk gününden doğuma kadar mükemmel bir evliliğim vardı. Herkesin örnek gösterdiği, en ufak bir kavganın yaşanmadığı, sevgi saygı gördüğüm evliliğim 28 gündür cehennem gibi oldu.
Kediniz noldu geleni gideni parcalıyordu?28 günlük anneyim. 2.5 yıllık evliyim. Evliliğin ilk gününden doğuma kadar mükemmel bir evliliğim vardı. Herkesin örnek gösterdiği, en ufak bir kavganın yaşanmadığı, sevgi saygı gördüğüm evliliğim 28 gündür cehennem gibi oldu.
Kalp krizi geçirmiş hâlâ da geçirme riski olan anneniz size nasıl bakım yapiyor ?Sen
Ya valla dizi senaryosu gibi başıma gelenler ama 15 gün önce ayağımı kırdım. Annem bu sebeple kavga ettiği evde kalmak zorunda şu an. Eşim işe gidince bana ve bebeğe bakım lazım.
Bence erkegın bizden evvel lohusalaşmaya hakkı yok. Kendime alan ıstıyorum demeye de hakkı yok.Vallaha 3 lohusalik geciren biri olarak sana tek tavsiyem: frene bas. Sen nasil anne olduysan o da baba oldu. Kavgalarin olmasi ortami cok germis. Ama esim bana "Ben bosaniyorum" dese bende bozulurum, cünkü o laf ölye ortaya gercekten ciddi degilse atilmamali. Biraz zaman taniyin, ortalik bir yatissin. Evde birileri varsa gönderin. Kimseyi de iliskinize karistirmayin. Ilk bebekse aile icinde delirenler oluyor. Ilk bebegimde ki olaylari bir düsünüyorum da simdi komedi gibi geliyor, ama zamaninda acayip sinir olmuştum. Siz siz olun bosanma lafini önce bir rafa kaldirin. Bebeginize odaklanin ikinizde. Oyun da oynasin, ama sizi ve bebegi de ihmal etmesin. Bebekle ilk sene nasil gecse evlilik öyle devam eder derler. Ilk seneniz zehir olmasin. En cok da bebeginiz icin. Hayirli olsun bebis bu arada ⚘️
Bence erkegın bizden evvel lohusalaşmaya hakkı yok. Kendime alan ıstıyorum demeye de hakkı yok.
Nıye alan yaratcan pardon hayatında ne degıstı ıse gıdıp gelıyon ıkı kakalı bez degısıyosun, ne degıstı tam olarak
Erkekleri anlayamam