Eşim bebeğimi aldirmak istiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne diyeceğimi bilemiyorum Allah yardimcin olsun Kocan anasina bacisina 200000 tl yi lönk diye verecegine cocuguna gelecek hazirlasaydi madem.Tam bir 🐮.Bu yolda yanlizmissin bak bak insan karısina boyle dermi kusura bakmayin sinirlendim.Siz ne istiyorsaniz onu yapin korkmayin orta da kalirim diye.
Bizi düşünmedi onlara senelerce para verdi simdi herseyi satip lüks icinde yaşıyorlar oglum 2 yasindaydi git bari verdigin parani al dedim gurur yapti almam dedi almadi da simdi bana kolay bir sekilde katil ol diyor bende bunu hazmedemiyorum adamin hakkiyla onlar keyif yapiyor benim cocugum öldürülecek bu adil degil

içinizi ferah tutun. bende 2. çocuğum olsun diye senelerdir uğraşıyorum . konunuzu okurken ilk isyan ettim ben bu kadar isterken olmuyor siz istemiyorsunuz oluyor. nasip. Allah yardımcınız olsun.

Kizlar cok büyük bir derdim var ve lütfen kırıcı yorum yapmayın başımıza gelmez demeyin inanın cok zor ve kötü durumdayim sadece düşünce ve fikirlerinize ihtiyacim var🙏🙏
Arkadaşlar benim 4 yaşında bir oğlum var ve 2. Çocuğu eşim ile şuan icin istemiyorduk maddi olarak toparlanip o şekilde istiyorduk fakat korunduğumuz hâlde kazayla hamile olduğumu öğrendik 5. Hafta da öğrendik ve 1 hafta zaten kese vs yoktu ancak kanamam vardi doktor büyük ihtimal düşük olacak dedi hatta o gün 2. Bir doktora daha gittik ve o da ayni seyi söyledi düşük olacak hazirlikli ol. şuan 6. Hafta bitmek üzere dün tekrar doktora gittim doktor kese olusmus bebegin küçücük yeni olusmus dedi kalp atışları var dedi hatta bana dinletti oğlum aşırı derecede kardeş istiyordu kendimce diyorum ki Rabbim onun istegini yerine getirdi bilmiyorum ama asil mesele şu eşim bebeği istemiyor bana maddi seyleri sayıyor oğlumuza ikinci cocuk olursa iyi bir gelecek sunamayiz diyor ve günah boyutunda da 10. Haftaya kadar günah degil diyor (dini bilgisi cok cok fazla) fakat ben inanmiyorum benim bildigim annenin hayati tehlikesi varsa kürtaj olur fakat keyfi asla diyorum. Ben kesinlikle bebegimi istiyorum asla aldirmam yapamam evlat katili olamam dünden bu yana inanin cok kötüyüm bana şunu söyledi ben bu sorumluluğu alamam bu yolda teksin!! Kizlar benim hazmedemedigim zamaninda esim annesine fazlaca para verdi hatta evlendik cocuk olana kadar verdi 200.000 tl kadar fakat ben hamile kaldim esim görümcem kaynanam tartisti o oldu birdaha görüşülmedi oglum 2 yasindayken ogrendik ki kaynanam mülklerini satti esime dedim ki bak git kendi hakkini al kardesin bitirecek enazindan verdigin parayi al dedim gurur yapti almam zaten benim hakkım bana kalacak ben kazanirim istemem dedi bu konu içinçok tartistim ikna edemedim ve gecen yil ogrendikki kaynanam herseyi hileli satisla gorumceme vermis avukata gittik yasal olarak esim kaynanam hayattaykende vefat etsede birsey yapamiyor. Simdi bende bana cocugu isyemiyorum deyince sinirlendim neden çünkü annesine verdi gelecegimizi yakti git al dedim dinlemedi. Benim tek carem çocuğumu dogurmak için boşanmak gibi. Annem daha önceden hep ablamla bana sakin bosanip gelmeyin diyorfu gelsenizde eşlerinizin cocuklarini getirmeyin bakmam diye arasam geliyorum desem bana gel cocugunu birak diyecek hele hamile oldugumu duysa o da aldir istemiyorum bakmam diyecek benim babamdan bana kalan bir miktar pay var suana kadar ciddi olarak ailemden istemedim onun disinda da yüklü param evim yok birde aracim var. Kizlar bana yol gösterin eşini ikna et demeyin asla ve asla istemiyor cok konuştum bana surekli diyor ne zaman hast. Gidelim operasyona. Yine kanamam olacak diye cok korkuyorum sancin var ve lütfen sizden ricam bana kırıcı yorum yapmayın çünkü ben bebegimi asla aldirmayacagim ama çare bulmam lazim. Cok uzun oldu hakkinizi helal edin lütfen🙏🙏
Valla eşiniz bence 2. çocuğu hiç istemiyor ilerde istiyorduk vs demişsiniz en başında ama bence o istemiyor, siz istiyorsunuz. Kardeş mevzusuna gelirsek gerek yok illa şart değil bence. Ve eşiniz gereksiz gurur yapmış zamanında sonrada geri adım atacak durum kalmamış ve şuanki şartlarda 2. çocuk mevcut durumu kötüleştirecek ise ben olsam bende istemem...
Son karar tabiki sizin ama genel anlamda çocukların yükü annede iken ve eşte istemiyor iken ben olsam doğurmamayı tercih ederdim....

Gerçekten çok üzüldüm bu duruma. Kalp atışı var nasıl kıymayı düşünüyor ki eşiniz. Allah yardımcınız olsun

Bizi düşünmedi onlara senelerce para verdi simdi herseyi satip lüks icinde yaşıyorlar oglum 2 yasindaydi git bari verdigin parani al dedim gurur yapti almam dedi almadi da simdi bana kolay bir sekilde katil ol diyor bende bunu hazmedemiyorum adamin hakkiyla onlar keyif yapiyor benim cocugum öldürülecek bu adil degil
Varsayalım ki eşiniz parayı onlara vermedi. 200 k cebinizde kaldı. Yine çocuğu ister miydi? Sanmıyorum. Çünkü insan harcamasını önceliğine göre yapar. Neye harcamak isterse ona harcar? Çocuk isteseydi ona göre kemer sıkardı. Ama ailesi öncelikli. Ailesi öncelikli olan, dini işine geldiği gibi esneten birisiyle birlikte olabilir misiniz daha fazla? Çocuk bu kargaşanın içinde mi doğmalı size göre?
(Kürtaj cinayet değildir,sunulan kötü şartları bile bile doğurmak ve ömür boyu ona acı çektirmek asıl cinayet ve sadistlik)

Boşanma olarak söyledi

Valla büyük de olsa konuşacam. Benim eşim, kendinden olan çocuğu ben aldırmak istemediğim halde aldır diye baskı yapacak, bir de doğurursan boşanırız diye tehdit edecek, ben de nasıl ikna ederim diye dertlenicem öyle mi? Sonraki gün boşanma davası açarım.

Dini bilgi için diyanete bi başvursun bakalım ne diyecek sebepsiz yere kürtaja. Dini bilgim çok deyip yaptığı şeye bak.
Anladığım kadarıyla riskli bir gebelik. Direnin. Sizin bedeniniz sizin kararınız. Allah yardımcınız olsun. İnşallah bir güç kuvvet olur doğru kararın arkasından gidersiniz nasibinizde o bebek varsa zaten doğacak yoksa doğmayacak. Ama sebebi elinizle öldürmek olmamalı.

Eşiniz kendisinden olan çocuğu doğurmak istiyorsunuz diye sizden boşanacaksa bir dakika durmasın boşansın zaten.

Bebeğinizi doğurmak istiyorsanız bu kararınızın arkasında durun. Annesi olmayanın babası olmaz derler, her baba için geçerli olmasa da şuanki durum için geçerli bu söz. Eşiniz babalığını şuan hissedemiyor, bebek sizin rahminizde sizi anlanıyor o yüzden. Böyle tiplerden gördüm, size blöf için bu yolda teksin boşanırım falan diyor. Bebeğiniz doğunca büyük ihtimalle sizden çok üstüne düşer .

Geri adım atmayın, siz doğurmaya karar verince mecburen ikna olur. Millete karım çocuğu doğurdu diye boşandım diyemez o kadar dindar geçinen biri, yüzü tutmaz yani. Tabi o boşanmasa bile sizin aslında boşanmanız lazım illa aldır çocuğu diyen bir adamdan. Ama bazıları gerçekten fazla odun, sizi kıracağını düşünmeden sırf istediğini yaptırmak için ilerisi gerisini düşünmeden paravatsızca konuşmuş odun bir adam var karşınızda.

Sizi sindirmek için blöf yapmış, gerçekten boşanmaya kalkarsa da boşver böyle bir adamdan kurtulursun. Çocuğunun katili olup günaha girmektense kocan seni böyle bir sebepten boşasın da o sizin günahınıza girsin.

Çocuğu aldırsan eşin iki günde normal hayatına döner , sen yıllarca o vicdan azabıyla yaşarsın sonra. Kendini bu cendereye sokma hiç.

Normalde eşinin de fikri önemli derim ama hamile karısına maddiyat için git bebeği aldır deyip annesine parasını pervasızca saçan karısını dinlemeyen bir adamın fikri zaten dinlenmez, adamın size maddi konularda saygısı yok sizin de bu konuda ona saygınız olmasın.

Allah'ım oluşmuş, hatta kalbi bile atıyormuş😍 nasıl kıyılabilir ki, hemde çoğu insanlar hasretken😔 :KK42:

ahahaaa bu neyin duyarı? Kadın zaten kürtajın ruhsal olarak kadını etkilediğini yazmış. Vücut kelimesini kullandı diye ne hemen ruhsuz duygusuz gibi bi laf sokmaya girişiyorsun?
ayrıca kürtaj ruhsal etkileri de olan fiziksel bir işlem, kişinin bedenine işlem yapılıyor.
Hayirdir avukat misin :confused:

Konu sahibinin eşini kıstas alarak cevap verecek olursak "çocuk gelecek dünyaya farkında mısın" demek, sizce eşinin vicdanına etki eder mi? Adam inandığı dinin şartlarını bile keyfine göre güncelliyor. Konulara cevap verirken mevcut durumu ve kişileri düşünerek cevap veriyorum. Dolayısıyla burada da "eşin olacak hıyara vicdani durumlar etki etmez. Kendi vücudun hakkında karar veremeyeceğini söyleyebilirsin" demeye çalışıyorum. "olur da eşinin söyledikleri aklını çeler. Vücut senin vücudun onun söz hakkı yok" demeye çalışıyorum.

Bazen gerçekten sadece muhalefet etmek için yorum yapıyorsunuz yahu.
Kurtaj konusunda “senin vucudunla ilgili bi karara karisamaz” derseniz aslinda ne demek istediginiz anlasilmaz. Sonucunda cocuk gelecek dunyaya, sadece kadinin vucuduyla alakali bir durum degil. Cocuk adamin da cocugu oldugu icin, malum ben de muneccim degilim aslinda kimin ne demek istedigini anlayacak ozel guclerim yok.

Bu çocuk aldıranların sonradan üzülecek olaylar yaşıyor gibi,
Bence doğurun sonra çok iyi korunun
En iyi yöntem spiral ki buda kalite kalite bakır olanından taktırın

Kürtaj eğer kendi kararıyla yaptırıyorsa kadına ne ruhsal ne de fiziksel zarar vermez. Konu sahibinin sorunu kürtaj değil; kocası. Kendi bedeniyle ilgili karar almasına müsaade etmiyor baskı yapıyor. Ki burada da ekonomik bağımsızlık kadının çalışması nr kadar hayati önemdeymiş bi daha anladım; konu sahibi kendi ayaklarının üzerinde durabilse ittir’i çekerdi kocasına ailesine de yük olmaz bebeğini huzurla doğururdu. Şimdi zor işte ayrılsa zor doğursa zor. Ben konu sahibinin annesine niye yüklenilmiş anlayamadım; hayır yatları katları olur ayrı ev bakıcı tutacak durumları olur kızından esirger tamam ama benim anladığım konu sahibinin annesi de orta gelirli bir insan. Niye kızının yanlış seçimleri hataları onun omzuna binsin.

Kizlar cok büyük bir derdim var ve lütfen kırıcı yorum yapmayın başımıza gelmez demeyin inanın cok zor ve kötü durumdayim sadece düşünce ve fikirlerinize ihtiyacim var🙏🙏
Arkadaşlar benim 4 yaşında bir oğlum var ve 2. Çocuğu eşim ile şuan icin istemiyorduk maddi olarak toparlanip o şekilde istiyorduk fakat korunduğumuz hâlde kazayla hamile olduğumu öğrendik 5. Hafta da öğrendik ve 1 hafta zaten kese vs yoktu ancak kanamam vardi doktor büyük ihtimal düşük olacak dedi hatta o gün 2. Bir doktora daha gittik ve o da ayni seyi söyledi düşük olacak hazirlikli ol. şuan 6. Hafta bitmek üzere dün tekrar doktora gittim doktor kese olusmus bebegin küçücük yeni olusmus dedi kalp atışları var dedi hatta bana dinletti oğlum aşırı derecede kardeş istiyordu kendimce diyorum ki Rabbim onun istegini yerine getirdi bilmiyorum ama asil mesele şu eşim bebeği istemiyor bana maddi seyleri sayıyor oğlumuza ikinci cocuk olursa iyi bir gelecek sunamayiz diyor ve günah boyutunda da 10. Haftaya kadar günah degil diyor (dini bilgisi cok cok fazla) fakat ben inanmiyorum benim bildigim annenin hayati tehlikesi varsa kürtaj olur fakat keyfi asla diyorum. Ben kesinlikle bebegimi istiyorum asla aldirmam yapamam evlat katili olamam dünden bu yana inanin cok kötüyüm bana şunu söyledi ben bu sorumluluğu alamam bu yolda teksin!! Kizlar benim hazmedemedigim zamaninda esim annesine fazlaca para verdi hatta evlendik cocuk olana kadar verdi 200.000 tl kadar fakat ben hamile kaldim esim görümcem kaynanam tartisti o oldu birdaha görüşülmedi oglum 2 yasindayken ogrendik ki kaynanam mülklerini satti esime dedim ki bak git kendi hakkini al kardesin bitirecek enazindan verdigin parayi al dedim gurur yapti almam zaten benim hakkım bana kalacak ben kazanirim istemem dedi bu konu içinçok tartistim ikna edemedim ve gecen yil ogrendikki kaynanam herseyi hileli satisla gorumceme vermis avukata gittik yasal olarak esim kaynanam hayattaykende vefat etsede birsey yapamiyor. Simdi bende bana cocugu isyemiyorum deyince sinirlendim neden çünkü annesine verdi gelecegimizi yakti git al dedim dinlemedi. Benim tek carem çocuğumu dogurmak için boşanmak gibi. Annem daha önceden hep ablamla bana sakin bosanip gelmeyin diyorfu gelsenizde eşlerinizin cocuklarini getirmeyin bakmam diye arasam geliyorum desem bana gel cocugunu birak diyecek hele hamile oldugumu duysa o da aldir istemiyorum bakmam diyecek benim babamdan bana kalan bir miktar pay var suana kadar ciddi olarak ailemden istemedim onun disinda da yüklü param evim yok birde aracim var. Kizlar bana yol gösterin eşini ikna et demeyin asla ve asla istemiyor cok konuştum bana surekli diyor ne zaman hast. Gidelim operasyona. Yine kanamam olacak diye cok korkuyorum sancin var ve lütfen sizden ricam bana kırıcı yorum yapmayın çünkü ben bebegimi asla aldirmayacagim ama çare bulmam lazim. Cok uzun oldu hakkinizi helal edin lütfen🙏🙏
Çok üzüldüm sizin adınıza Allah yardımcınız olsun

Eşinin hayatında başkası olma ihtimali yüksek yoksa 2. Çocukta nasıl aldır diyebilir Allah yardımcın olsun kardeşim

Dini bilgisi çok fazla kısmına kadar okudum. Hoca mı senin eşin her bildiği doğru değil. Bebek annne karnına düştüğü an ruh verilir verilir bebeğe. Yani üç haftalık civarı oluyor heralde. Bebeği kesinlikle aldirmazsiniz. Dini boyutu budur. Vicdani boyutu size kalmış.

Çocuğunuzu anne olarak istiyorsunuz nokta .
Hicbir yere gitmeyin çocuğunuzu alıp vs . Ayrılmak istiyorsa kendisi gitsin evinizi asla terk etmeyin.
Rabbim vicdan sevgi versin kalbine de sizi hamile halinizle daha fazla üzmese 🙏

Şuan bende ayrilmak istiyorum ama nereye gideceğim annem çocugumu istemez hele hamile oldugumu duysa o da aldir der yani yağmurdan kaçarken doluya tutulurum cok çaresizim

Dinimizde Annenin sağlığı tehlikede değilse kürtaj yapılmaz. Allah’ın verdiği cana nasıl kıyar bi de eksik bileğisiyle dini bahane ediyor 🤦🏻‍♀️ Allahım Hidayet versin.

Kardeşim madem dine göre serbestlik hakkı tanıdığını söylüyor ve bu yolda tek olduğunla tehdit ediyor. Dinimizde babanın erkek çocuğa iş bulana kadar, kız evlatsa evlenene kadar bakma yükümlülüğünü olduğunu bi hatırlatıver. Boşanmak da istiyorsa dinimizde erkek ceketini alır çıkar iddet döneminde de kadına nafakasını öder. Medeni kanunda kadının yanında. Maddi desteğim yok diyip kenara çekilmesi değil. sen kararında sabit dur kardeşim rabbim onun da gönlünü ısındırır inş

Eşinizin nasıl dini bilgisi var şaşırdım açıkçası sizin gebelikten dolayı bir hayati tehlikeniz olmadıkça günah rabbim ona bir can vermiş artık bunun haftası ayı mı var bir can var artık ortada ben bu insanları anlamıyorum nasıl kıyıyorlar kendi evladı üstelik Allah vermişse bir bildiğide vardır keşke bi geçim kaynağınız olsa o zaman boşanır evladınızada bakardınız 😞

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X