Eşim bana yıllarca yalan söylemişş :(

Yanlış zaman ve çok yanlış sözler ama hemen boşanmayı düşünmek neden?
Bu olaydan öncede aklınızda boşanma düşüncesi varsa ve bu da üstüne geldiyse anlarım da tek bu neden ile hemen boşanmayı düşünmek bana doğru gelmiyor .Önce anlamalı,çözmeye çalışmalı eğer olmuyorsa boşanmalı bence.

Benim yorumum eşinizin ilk eşi ile ilgili içinde kalan yaşanmamışlıklar nedeni ile üzerini tam örtememiş.İlk evlilik,hayaller,gençlik varken sorunlu,ilişkiye giremeyen,ağlayan biri ile evlilik yaşamış.Anlayacağın herşey içinde kalmış.Böyle olunca kafada bitirmek daha zor.Acabalar olmuştu daha farklı olabilir miydi diye.

Sen avantajlı durumdasın,gençsin ne diye geçmişte kalmış sorunlu bir kadını kafana takasın ki.Eşinin bunu konu etmesinin altındaki gerçek nedenleri bulmalısın bence.

Allah yardımcın olsun.

Benim seni kimseyle karşılaştımadım.Hatta ben senin şahsını birşeye vesile etmedim.Ben yine aynı şeyi söyleyeceğim.Şu şununla şu sınırlar içinde olmazsa bu olur,şu yaştaki şöyledir,şunun ailesi nasıl izin verir,şu yaştaki şu yaştakiyle evlenirse sapıktır...
İnsanın hayatta duruşu prensipleri vardır.Bunlar ayrı.Birşeyin oluru veya olmazı da vardır.Ama asla diye birşey yoktur.İnsan seçimlerinden dolayı yargılanamaz.Bazen öyle bir durumda öyle şeylere evet der veya mecbur kalırsın ki? Bazen iyi bildiğin insan zamanla kötüleşebilir de.Bu kızın yaşadığı gibi.Sevmiş 5 yıl güzel de bir evlilik geçirmiş.Sonunda böyle bir cümleyle karşılaşmış.Herkes inanarak severek,mutlu olacağını düşünerek evleniyor.Bazen yaşın ve toylukların verdiği tecrübesizliklerle olumsuz gördüğün şeyleri görmezden de geliyorsun.Bir de hayatta Allah ın önüne sunduğu imtihanlar da var.Bu imtihanlar hayatta tecrübe kazanmanı sağlıyor.

O yüzden bazen aile de olsan evladının seçimleri karşısında çaresiz kalabiliyorsun.Bu kız zaten konunun orasında değil.

Sana gelince,yaşadıkların ne bilemem.Acı çektiğin,kırıldığın,umudunu yitirdiğin belli.Şunu unutma,tekrar gülebilmek önce senin elinde.Bazen bu beni anlamaz dediğin bir erkek herkesten daha iyi anlar seni.Hayat o kadar çok sürprizle dolu ki,ne zaman ne getireceği bilinmez.Karamsar olma.

Ben kendimi ornek olarak verdim, konu ben degilim zaten.

Asla diye bir sey olmayabilir ama oluru olmayan, olmamasi gereken seyler var. Elimi atese sokmam imkansiz degil, ama yapabiliyorum diye elimi atese sokmam. 30 yasindaki bir adamin 19 yasindaki kiza o gozle bakmasi bana normal gelmiyor, gelemez. ben gorusumun arkasindayim.

Ben zaten konu sahibesini yargilamadim, o keni kendini yargilamis ki bu konuyu acmis, ben de gorusumu belirttim, zaten oluru olmayan bir ismis dedim. Ote yandan insan kendini secimleriyle yargilar zaten, ben niye bu yanlisi yaptim diye oturup dusunur, dusunmesi de gerekir.

Baahsettigim seylerden biri de yas + toyluk zaten, 19 yasindaki insanlar kadin olsun, erkek olsun hayatlarini etkileyecek evlilik gibi bir kararda acele etmesinler, 19 yas evlenmek icin uygun bir yas degil. Konu sahibesinin yaptigi hatay ben buraya yapsam ve yazsam acacagim konunun adi kendi dusen aglamaz olurdu. Ama ayni seyi bu kiz icin soyleyemem, olaylar zincirleme hata seklinde gitmis, cocuk yastayken yaptigi bir hatanin bedelini cekmek durumunda. Olan olmus, cocugu da var, tartisacak bir sey yok bence. Adam da normal degil, madem eski esini bu kadar seviyormus, bosanmasaymis. Madem unutamamis, tekrar evlenmeseymis, ama bunu tartismanin kimseye bir faydasi yok.

Insanin kendi ozgur iradesiyle sectigi seylere imtihan denmemeli bence, kendi irademiz disinda gelisen, engelleyemediginiz seylerin adi imtihan olabilir ancak.

Neyse ne canım.Kimseyi yaşadıkları niye böyle niye şöyle diyemem.Kızın da kendini yargıladığı yok.Burda konu yaş,şu bu da değil.Adamın kurduğu cümle.Gerisi hikaye.

benim tahminim tatil beldesinde karşılaştıktan sonra bi süre iletişimde oldular, hatta barışma planları yapmış olmaları da mümkün, yoksa adam sana yoğun bakıma giderken ille de konuşucaz diye tutturup ben eski karımı seviyorum diye çıkmazdı ortaya, belli ki eski karısıyla ortak alınmış bi karar sonucu etti bu lafı, sonra işler umduğu gibi gitmedi, eski karısıyla yürütemedi ve pişman oldu söylediklerinden, tek mantıklı açıklama bu bence. yani eski karısıyla karşılaştıktan sonra bi araya gelip denemek istediler ama olmadı ve olan sana oldu maalesef, çok acı ama ya affediceksin zamana bırakıp, ya da gururum daha önemli deyip bebeğini de alıp gidiceksin dediği gibi.

Hayir hayir estagfurullah cocuga nasihat eder gibi algiladiysaniz ozur. Oyle bir amac gutmedim yazarken. Ama ogretmeninizin sacmaladigi konusunda fikrim degismedi malesef. Herkes onune guzel bir yemek konsun ister ama kadinda elindeki imkan neyse onu pisirir. Atiyorum elindeki malzeme kisitlidir, atiyorum yemek yapma konusunda yeteneksizdir, atiyorum esiyle damak tatlari farklidir, atiyorum butun gun is yapmistir, ya da rahatsizdir alelacele tek cesit yemek yapabilmistir vs.vs ornekler cogaltilabilir. O ogrencilerine kotu ornek olan ogretmeniniz, boyle bir durumda, o lafi esine kullanabilir mi? Diyebilir mi ki bu yaptigin namussuzlukdur diye? Bir yemek icin? En fazla kendisine verilen degeri sorgular boyle bir durumda insan. Abartilip namussuzluk denilir mi Allah askina? Bu konuda, konu ne ara namusa geldi bende bilmiyorum ama, namus deyince herkesin aklina once kadinlarin evlenmeden cinsellik yasamasini diline dolayan insanlarin varligi acikcasi beni rahatsiz ediyor. Siz bile bayanlarin bekaretini koruyup da her turlu cinselligi yasamalarindan bahsetmissiniz. Hemcinsimiz olarak neden kadinlar uzerinden ornek vermeye ihtiyac duydunuz anlamadim. Hele hele, halihazirda acilmis konuda bahsedilen namussuzluk bi erkege aitken.
Evet namus bizim ulkemizde ugruna cinayetler islenen bi kavram. Gun gecmiyor ki namus adi altinda islenen bir cinayet haberi izlemelyelim tv lerde. Hal boyleyken insanlari namussuz ilan etmek bu kadar kolaylanmamali diye dusunuyorum.

Size katiliyorum. Bence de boyle birsey olmus olabilir.

Namusu cinselliğe değil, kadının evlilikteki sözde rollerine indirgediğinizi düşündüm zaten. Herhangi bir evrende namusla cinselliği ilişkilendirmem mümkün değil.

Ama farkında olmadığınızı düşündüğüm kısım, sözü sarfeden kişinin namussuzluk kelimesine atfettiği anlam. Kişi bu kelimeyi namusa daha geniş çerçeveden baktığı için değil, yemek yapmamaya çok dar bir çerçeveden baktığı için kullanıyor.

Yani namusu bu kadar önemsiz bulmuyor, yemek yapmamayı çok önemli buluyor. Sıkıntı da burada.

Sizin takdir ettiğiniz kısım namusu cinsellik dışında bir çerçeveden ele almak ise, bu örneğin buna uymadığını belirtmek isterim.

Bir kadın çalışmıyor diye eşine yemek hazırlamak mecburiyetinde ya da ahlaki yükümlülüğünde değildir. Ki yemek hazırlamamaktan da değil kötü yemek hazırlamaktan bahsediliyor. Aynı kişi erkek olsa kimsenin yaptığı yemeğin kötülüğe namussuzluk demeyeceğine emin olabilirsiniz.

Zaten namus kelimesi çok kötü bir kelime çağrışım olarak. İnsana doğrudan olumsuzunu hatırlatan bir kelime. Mesela şu ne kadar namuslu denmez genelde ama namussuz denir. Şerefli de çok kullanılmaz şerefsiz denir. Sanki kötülemek için varolmuş gibi bu kelimeler.

Namusla, şerefle, onurla bir insanın eşine kendi ilişki dinamikleri içerisinde nasıl davrandığının ne alakası olabilir?

İtirazım bu yüzden.

Siz cinsellikle bağdaştırmayarak- ya da ifadenize göre en son cinsellikle bağdaştırarak- iyi bir şey yaptığınızı düşünüyorsunuz ama namusu insanların yine özel ilişkileriyle bağdaştırıyorsunuz.

Zaten dediğinize ilk verdiğim örnek gibi, yani;

Çalışıyorsunuz, eşiniz de çalışıyor, değil mi? Eşiniz sizden az yer siliyorsa namussuzluktur o zaman bu. Ne kadar saçma değil mi? Ne alakası var?

Namusa hiç yüksek bir anlam yüklemiyorum üstelik. Ama sizin yüklediğinizi okuyabiliyorum.

o ayrımı yapanlar türbanlıların ta kendisidir bu forumda kaç kere okuduk kendileri gibi olmayan kadınlara değersiz, bayağı diye yakıştırmalar yaptıklarını onlar düzgün durdu da bizmi laf söyledik.

yani iyi ki hiç türbanlara bürünmüş arkadaşım yok demek benim de arkamdan böyle şeyler söyleyecekmiş içinde varmış belli ki..

hayat dersine ihtiyacım yok kendinize saklayın.

Ders,alabilecek kapasitesi olan insanlara verilir.Ben sana ders vermek için çaba harcamam.Senin hayatın, bu sitedeki 5-10 türbanlıdan ibaret.İnsanları sınıflandıran herkes,boş insandır.Lafı bile dikkate alınmaz ve seni de daha fazla dikkate almayacağım.

çocugu yaşında kadınla evlenirken eski eşini unutamadığını bilmiyor muydu. ço kyaş farkı problem getiriyo malesef

bekara koca boşamak kolay gelirmiş biliyorum ama boşan bence.. düğünüme 4 ay kaldı, her zaman ailemin istemeyeceği bir evlilik yapmaktan kaçındım ve doğru adamı bulduğuma inanıyorum. senin için çok üzüldüm ama o çocuğu da düşünmek lazım öyle bir evde öyle bir ailede yaşamak onun için daha zor ama boşanmıyorsan tek sebebi vardı ailen istemiyordur ve senin de ekonomik özgürlüğün yoktur. iş burada başlıyor ve burada bitiyor bence

5-10 türbanlıda yeter ama dışarıda da farklı şeyler yok bi siz iyisiniz zaten herkes kötü değilmi?

5-10 türbanlıda yeter ama dışarıda da farklı şeyler yok bi siz iyisiniz zaten herkes kötü değilmi?
Ya güzelim git işine.Türbanlı değilim.Bu memeleketin türbanlının türbansızı,türbansızında türbanlıyı aşağılaması yüzünden çivisi çıkmış.Kültürlü,bilgili,aklıselim ve iman sahibi hiçbir insan kimseyi şeklen yargılamaz.Siz biz nedir ya.Beni fikrim düşünce yapım bağlar.Fikirlerimin oluşması içinde etrafımdaki insanlar üzerinden algı oluşmaz bende.Herşeyden önce vicdan,insani duygular,insanı inbsan olarak görmek ve bilgi birikimi lazım.Siz halaaaaaa yok türban yok bilmem ne diye olduğunuz yerde sayıklayın.

onu forumda sağa sola saldıranlara anlatacaksın.
laf eden tepkisini de görür. bu kadar.

gerisi hikaye.. hem dinde olmayan şeyleri var gibi gösterip milleti günahkar yerine koyacaksın hem de mağdur edebiyatı yapacaksın yok öyle yağma derler.

Sen kime ne anlatıyorsun ya.Banane forumda tartıştığın diğer insanlar.Git kendin birşey anlatma ihtiyacı duyuyorsan anlat.Senin de onlardan farkın yok bu düşünce yapıssıyla.Laf eden tepkisini görürmüşte müş müş müş.Ay çok umrumda millet.Hadi canım

sananeyse ne diye milleti korumaya çalışıyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…