• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Araba Almama İzin Vermiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba güzel arkadaşlarım,
Öncelikle konu başlığıma tıklayıp okuduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.
2001 yılından beri çalışan bir öğretmenim.Bugüne kadar kendime özel olarak aldığım bir bileziğim bile yok.
Ne var ne yoksa hepsini eve ve arabaya yatırdık.
Arabayı eşim kullanıyor.17 yıldır ehliyetim var ancak araba pistlerinden başka bir yerde araba kullanmadım.Haliyle unuttum hiç bir pratiğim yok arkadaşlar.
Okulum evime uzak.İki araç değiştirmek gerekiyor.Eşimin iş yeri ise evimize yürüyerek 5 dakika uzaklıkta. Ancak arabasız evden çıktığını bugüne dek hiç görmedim.
Nereye gitsem ya otobüs ya minibüsle gitmem gerek. Ya da eşimin müsait zamanını beklemek zorundayım.
Ailem ve arkadaşlarım akrabalar halen neden araba almadığımı sorup biraz da suçu bende buluyorlar.
Eşime bu konuda ne söylesem, “ tabi, ooooldu sana uçak da alırım, merak etme, he he...” tarzındaki söylemlerini duyuyorum.Asla alma taraftarı değil. Ben de çok pratiğim yok diye çok da üstelemiyordum.
Ancak en son olayda benim de artık çalışan ve çocuklu bir bayan olarak bir arabamın olması gerektiğini düşünüyorum.
En son olay derken, gideceğim yere eşim bırakmadı. Elimde eşya ve kucağımda çocukla otobüse bindim.Ve bayağı yol yürüdüm.
Şimdi arkadaşlar, sizce ben araba almak için ısrarcı olmalı mıyım? Ne dersiniz?Kullanabilir miyim? Eşimi nasıl ikna ederim?
Değerli fikirlerinize ihtiyacım var.Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Sen eşinin çocuğu musun ki onay bekliyorsun? Anlamıyorum sizin gibi kadınları. Neden bir erkeğin direktiflerine göre yaşıyorsun????? Diyorlar ya kız çocuğu boşuna okumasın, ne faydası var, everelim gitsin diye, bazan doğru söylediklerini düşünüyorum. Onca emek çöpe gideceğine, hiç uğraşmasın anne babaları kızlarını yetiştirmek için. Kadın öğretmen oluyor, doktor oluyor, doçent oluyor, profösör oluyor hala kocasının ağzına bakıyor.

Arabamızın ederi 80 bin lira civarında.Diyorum ki gel bunu satalım.İki araba alalım.
O da bir eve iki araba olmaz, onun muayenesi, sigortası çok masraf olur, hem aklım sende kalır vs diyor
Sonra de lüks arabalar hayal ediyor
yemeyenin parasını yerler derdi rahmetli annannem ne de haklıymış

Evde çalış, dışarda çalış, evde beyimiz suyunu bile almasın, ayak tırnağını bile size kestirsin
Ev işlerinin ucundan tutacağına, ortada duran kovaya laf söylesin
Neden yani babamın oğlu mu diyesin geliyor, neden bu kadar vericilik
Geçmiş hakkı mı var üzerimde
Ailem yeri geldi evdeki bekar kız kardeşime şampuan alamadı bana para yollasınlar diye
Ben de bu adama afiyetle yediriyorum hakkımı

Aaayyyy bayilazaaaam
Hanimefendi siz neden bunlari yapiyorsunuz? Kadin erkek esitsizliginin bu kadar ayyuka ciktigi baska bir konu gormedim.
Vallahi konu sadece maddi de degil. Yok yok. Bos yere yaziyoruz. Siz bunlari o kadar kaniksamissiniz ki, habersiz araba almayi birakin habersiz arabasini alip iki sokak bile suremezsiniz.
Onu yapti bunu aldi emekliligi durdurdu falan. Siz bunlarin neresindesiniz? Neden bu kadar alttan aldiniz?

O ne biçim koca ya?
Hala alırım almam diye bencilce konuşuyor. Biz olamamış bu adam.
Maaş kartınızı da verin oldu olacak.
Ne demek izin vermemek?
vermiş sayılır zaten adam zorla alıyormuş parasını bir bileziğim bile yok dıyor kadın kendime ait

Valla iki üç kez kavga ede ede sürmeyi öğretti eşim. Ha öğretmek istemiyorsa bi sürü kurs var, öğrenene kadar gidin, bunca yıldır bi çalışansınız ve işe hala arabayla gitmiyorsanız suçun çoğu sizde. Önce sürmeyi öğrenin. İkinci arabadan ziyade eşinizin işi yakınmış, arabayı siz alırsınız. Kem küm de ederse çekin kredi alın kendinize orta halli bi şey.
O belki farkında değil ama sonradan kendisi de sevinecek rahatlayacak.

Ben de ogretmenim benim de esim nedense kullanmama pek yanasmiyor ben de ders almak istiyorum inşallah öğrenirim. Bu adamlara ne oluyorsa valla bazi eşler var destek olur ogretir bizimkisi neden böyle diye düşünmüyor degilim.

Şimdiye kadar almamak hata. Valla ben senelerdir çalışan bi insanım bundan 8 ay öncesine kadar. Araba var bekarliktan beridir suan çalışmıyorum . Ama eşim ise servisle gidip geliyor. Ve araba her zaman bendede halen. Çünkü cocugumla rahat rahat gezmem lazım. Erkek adam her yere her şekilde gidebilir. Ama çocuklu bi kadın için evde de araba var iken o araba kadinda olmadir.

Merhaba güzel arkadaşlarım,
Öncelikle konu başlığıma tıklayıp okuduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.
2001 yılından beri çalışan bir öğretmenim.Bugüne kadar kendime özel olarak aldığım bir bileziğim bile yok.
Ne var ne yoksa hepsini eve ve arabaya yatırdık.
Arabayı eşim kullanıyor.17 yıldır ehliyetim var ancak araba pistlerinden başka bir yerde araba kullanmadım.Haliyle unuttum hiç bir pratiğim yok arkadaşlar.
Okulum evime uzak.İki araç değiştirmek gerekiyor.Eşimin iş yeri ise evimize yürüyerek 5 dakika uzaklıkta. Ancak arabasız evden çıktığını bugüne dek hiç görmedim.
Nereye gitsem ya otobüs ya minibüsle gitmem gerek. Ya da eşimin müsait zamanını beklemek zorundayım.
Ailem ve arkadaşlarım akrabalar halen neden araba almadığımı sorup biraz da suçu bende buluyorlar.
Eşime bu konuda ne söylesem, “ tabi, ooooldu sana uçak da alırım, merak etme, he he...” tarzındaki söylemlerini duyuyorum.Asla alma taraftarı değil. Ben de çok pratiğim yok diye çok da üstelemiyordum.
Ancak en son olayda benim de artık çalışan ve çocuklu bir bayan olarak bir arabamın olması gerektiğini düşünüyorum.
En son olay derken, gideceğim yere eşim bırakmadı. Elimde eşya ve kucağımda çocukla otobüse bindim.Ve bayağı yol yürüdüm.
Şimdi arkadaşlar, sizce ben araba almak için ısrarcı olmalı mıyım? Ne dersiniz?Kullanabilir miyim? Eşimi nasıl ikna ederim?
Değerli fikirlerinize ihtiyacım var.Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Tabi ki alacaksın ! ve inan ki iyi bir hoca ile çok iyi araba kullanmayı öğreneceksin.
Esin bencilin teki onun keyifi uğruna sen çile çekiyorsun.

Öyle. Kaç sayfadır konuşuyoruz ama şu yönü de iyidir demediniz. Ne bileyim çocuklarına fedakardır falan. Çok ilginç gerçekten.
adamı tanımıyoruz ama tüm k.k kadınları olarak içimiz karardı sinirlerimiz yıprandı okudukça

Sonra bir şekilde barışıp boşanmaktan vaz geçince kendime gizli bir birikim yapmam gerektiğini anlamış , bir altın hesabı açmış, her ay bir gram altın alıp hesapta saklamaya başlamıştım
Haberi oldu ve onu da aldı
Hem de arabanın yıllık bakımına harcadı
ayyy yeterrr burda son aylarda okuduğum en berbat en menfaatçi en yiyici çıkarcı koca bu .

Manuel vites ve ben çom deneyimsizim.Vaktinde öğretiyordu sözde.Ben çukura girince bir tokat patlattı ve o gün bugündür arabanın direksiyonuna dokunmak gelmiyor içimden
Nasıl yani çukura girdiniz diye size tokat mı attı? :(
Eşinizin şiddet eğilimi var ve en kötüsü çok sevgisiz.

Evlilik mi palazlandırıyor bunları ben anlamıyorum? İmzayı atan dayı, ayı oluyor birden. Ehliyet bile sınavla, evlilik önüne gelenle. Ben bunu beğendim de, at imzayı senin artık, mal gibi.
Kadının adı yok gerçekten :(
Ama bunu yapan yine biz değil miyiz? Ulan çatır çatır paramı kazanıyorsam, hapur küpür yerim sanane, diyemiyoruz.
İzin almak nedir ki? Git yarın al. Ne yapacak, boşayacak mı? Sıkar biraz.
Bu kadar fedakarlığına rağmen günlerce küsüyormuş paşa, bu sefer 10 gün küssün, ne olur?
Ay sana kitap yazılır arkadaşım ya :( maaaşı ele vermeler, bankadaki hesabını gasp etmeler, tokat atmalar vallahi çok üzüldüm

Onun atından direk arabayı alman daha mantıklı yürüsün 5 dklık yolu bir zahmet.
Ama uğraşma imkanın varsa git direk kendine al.
İsteyip de yapamayacağımız şey yok bizim.

Çalışan kadınlar eşiniz ne kadar iyi olursa olsun kesinlikle bi kenarda size ait para olsun. Ne olur ne olmaz. Ve araba konusunda hiçbir zaman geri planda kalmayın, mutlaka öğrenmek için çabalayın ayrıca da otomatik vitesle kolayca öğrenirsiniz, 10 bin fazla verip otomatik alsın eşleriniz.

Ya ben anlayamadım ki. Sizin çevrenizde hiç kimse yok mu size akıl veren. Şimdiye kadar eşinize bu kadar taviz vermeniz hata. Anneniz falan demiyor mu yapma kızım, Sen arabayı al kızım, birikim yap demiyor mu?
Diyelimki altın hesabı açtınız yatırdınız sizin adınıza olan hesaptan nasıl para alabiliyor. İstedi mi sizden vermiyorum. Bu kadar net. Kavga çıkardımı hemen baskın basanındır deyip. Çıkaracaksınız yaygarayı " karısını çalıştırıp parasını alıp bir liraya muhtaç eden, evde dizi izleyip yatarken karısını gecenin bi körü in bin yapıp perişan eden, bu nasıl bir adam karısının bankadaki 3-5 kuruluna göz diken" diye başlayacaksınız.

Neyse. Bugün bi milat olsun. Bundan sonraki ilk ay paranızı vermeyin. Eğer para için sizinle kavga ederse 17 senedir yediğine say deyin. Araba almasanız bile şöyle yapın. Bi yere gideceksiniz bırakmıyor mu çağırın taksi gidin gelin. Araba alamazsın diye olay mı çıkartıyo maaşınızla gidin kendinize kıyafet alın yiyin için gezin.

Manuel vites ve ben çom deneyimsizim.Vaktinde öğretiyordu sözde.Ben çukura girince bir tokat patlattı ve o gün bugündür arabanın direksiyonuna dokunmak gelmiyor içimden
Tokat mi patlattı?!!! Aman Allah'im ya, vallahi siz adam olmazsınız, hala izinmis bilmemneymis dert yakiniyosunuz, insani kadın olmaktan utandiriyorsunuz!

Tüm mesajları okuyamadım ama okuduğum kadarı bana yetti. Hocam diz iyi misiniz? Akli melekelerinizi okulda mı bıraktınız? Bu adamın (ki adamlığı tartışılır) sizi bu kadar ezmesine, sindirmesine ve hatta şiddet göstermesine neden izin veriyorsunuz?
Kusura bakmayın ama kocanız sizi hiç sevmiyor. Size sadece para gözüyle bakıyor.
Seven insan eşinin yollarda bu kadar yorulmasına asla tahammül etmez. Senden önce onun sana araba almayı ya da eldeki arabayı vermeyi düşünmesi lazımdı.
Kocan seni zerre umursamıyor ve sevmiyor. Yok aklı sende kalırmış da bilmem ne!! Yuh hepsi bahane. Adam parası gitmesin diye be yapacağını şaşırmış.
Çok kızdım size. Öğretmen olarak Siz kız öğrencilerinize böyle mi örnek olacaksınız sayın öğretmenim. Lütfen silkelenin ve kendinize gelin. Arabayı falan geçtim lütfen kendinizi ezdirmeyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back