• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Araba Almama İzin Vermiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşin olacak adam 5 dk'lık işe arabayla gidiyor, sen de iki vasıtayla gidiyorsun ehliyetin olduğu halde.

Hadi adam ''arabayla sen git, ben yürüyerek giderim'' demeyecek kadar hödük. Senin de mi aklına gelmedi.

Uçak alırım sözündeki ''alırım'' kısmına ayrı delirdim. Sanki tek çalışan kendisi.

Bmw ve benzeri lüks otomobillerden bahsediyor
Kendisi için tabi
Bana da diyor ki, evimize alıyorum hepimize alıyorum
Eltimi havaalanından gidip alıyor tüm işlerini bırakıp
80 yaşındaki babannemi koltuk değneği ile yürüdüğü halde ve rica ettiğim halde bırakmadı havaalanına
Ve ben de diyorum ki benim olsa ben bırakırdım
ay bunu okuyunca elime anahtarı alıp arabayı boydan boya (yok boydan boya az olur heryerini) çizesim geldi

Ben özel bir nedenden dolayı çalışamıyorum ama inanın birçok çalışan bayana göre daha özgür ve söz sahibiyim
Hani sözsünüz geçmiyor bari oturun evinizde bir de dışarda yorulmayın
Aynen bende calismiyorum ama alacagimiz arabanin modeline bile ben karar verirm.bazi calisanlar gercekten cok kotu muamele goruyorlar esleri tarafindan

Maaşını verme arkadaşım. Masrafların bir kısmını üstlen. Gerisini o ödesin. Maaşını, ek dersini, promosyonunu falan sen al. Niye ona veriyorsun ki? Maaşımı ben almasam çalıştığımı anlayamam ki!

Teyzemin kızı uyardı beni
Bir şekilde kuzenlerimin artık beni arabayla görmek istediklerini söyledim
Onlar fesatlık yapmasın, huzurumuz kaçsın diye yapıyorlar dedi
Asıl problem araba değil, önce bunu görün lütfen. O tokat umarım devam etmemiştir. Maaşınızı o adama vermeyin. Evin giderlerini konuşun, paylaşın. Şu konudaki en basit sorun araba.

Bmw ve benzeri lüks otomobillerden bahsediyor
Kendisi için tabi
Bana da diyor ki, evimize alıyorum hepimize alıyorum
Eltimi havaalanından gidip alıyor tüm işlerini bırakıp
80 yaşındaki babannemi koltuk değneği ile yürüdüğü halde ve rica ettiğim halde bırakmadı havaalanına
Ve ben de diyorum ki benim olsa ben bırakırdım
Onun bindiği araba aynı zamanda sizin de arabanız, farkında mısınız bunun? Arabasını sattırıp yarısına daha düşük model araba aldırın. Yarısıyla da siz alın araba.

Her okuduğum ayrıntıda ayrı bir sinir oluyorum eşinize.
Çok bencil biri.
Arabayı pert edeceksin görecek.

Aynen bende calismiyorum ama alacagimiz arabanin modeline bile ben karar verirm.bazi calisanlar gercekten cok kotu muamele goruyorlar esleri tarafindan
Arkadaşın zaman zaman yorumlarını görürüm dik duruşlu biri diye düşündürürdü hiç belli olmuyor işte
Mesele çalışıp çalışmama değil aslında bunu anladım
Mesele kişinin ve karşıdakinin karakterleri
Maddi olanağına göre davranırsın yeterki arada bir uyum ve anlayış olsun

Valla 5 dakika yürüyüş mesafesindeki iş yerine yürümekten imtina edip beni otobüslerde,elimde eşyalar ,yanımda çocuğumla sürükleyecek adama acımaz alırdım araba.
Kusura bakmasın yani.
Siz iki vesait değiştirip gidip geleceksiniz işe,beyefendi 5 dakika yürümeyecek. Ayrıca tabi tabi uçak alırım diye pişkin pişkin dalga geçecek birde utanmadan. Oldu.
Kendinizi ezdirmeyin. Alamayız diyorsa versin arabasını size de bir zahmet yürüsün.
Büyük bir ihtimalle konu sahibi eşinin kıymetli arabasını acemilikten çarparım diye sürmek istemez. Bu adam o arabayı kadın çarpsa dünyayı dar eder. Tamamen kendine ait bir araba alması lazım

Eşinizin kullandığı arabayı alın. O da kalp sağlığı için 5 dakikacık bari yürüsün bi zahmet. Eşinizin işi bu kadar yakın ve sizin işiniz bu kadar uzaksa eşiniz bencilliği bırakmalı. 2. arabaya gerek kalmaz o zaman.
Durduk yere sinirlendim eşinize bananeyse :63:

Ben özel bir nedenden dolayı çalışamıyorum ama inanın birçok çalışan bayana göre daha özgür ve söz sahibiyim
Hani sözsünüz geçmiyor bari oturun evinizde bir de dışarda yorulmayın
Aynı ben.valla bence bu işin çalışmakla alakası yok demekki.konu sahibi 17 yıldır çalışıyormuş eşimi nasıl ikna etsem de araba aldırsam diye kara kara düşünüyor.8 yıldır evliyim evlenmeden önce çalışıyordum evlendikten sonra şehir değişikliği yaptım işten ayrıldım.açıkçası eşimde çok çalıştırma taraftarı olmadı.çocuklarımızı senin büyütmeni istiyorum dedi.ama bir gün bile bana çalışmadığım için söz sahibi olamazsın tarzında bir imada bulunmadı.bir dediğimi ikiletmez sağolsun.kendimize ait arabamız var ama benim ehliyetim yok.haziranda kursa yazılcam inşallah.ehliyeti alır almaz arabaya el koycam.bi kaç seneye sözü var zaten alcak.bunun çalışmakla hiç ilgisi yok gerçekten.karısı köle gibi çalıştığı halde hiç kıymet vermeyen o kadar adam varki.

Eşim kıymetli arabasından ayrılmamak için okuluma yürüyerek 5 dk mesafede bir ev tuttu. Oraya taşındık yıllar önce. Ama benim çenemden kurtulamadı. Sabahları beni bırakır mutlaka. Her yere götürür. Bana araba almak istiyor aslında, çünkü şoförlükten sıkıldı. Onun işyeri çok uzakta, mecbur arabayla gidiyor, üstelik çocuklar da onunla gidiyor. Buna rağmen çenem bol, zaman zaman arabayı alsam ve ihtiyacım olduğunda kullansam da bana arabanın şart olduğunu söylüyor.
O arabayı kendisininmiş gibi benimsemesine, hele hele benim arabam ifadesini kullanmasına izin vermeyin. Sürekli “bizim arabamız” diye uyarın onu. Kabullenmeyin bu bencilliğini, çenenizle bıktırın valla.

Merhaba güzel arkadaşlarım,
Öncelikle konu başlığıma tıklayıp okuduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.
2001 yılından beri çalışan bir öğretmenim.Bugüne kadar kendime özel olarak aldığım bir bileziğim bile yok.
Ne var ne yoksa hepsini eve ve arabaya yatırdık.
Arabayı eşim kullanıyor.17 yıldır ehliyetim var ancak araba pistlerinden başka bir yerde araba kullanmadım.Haliyle unuttum hiç bir pratiğim yok arkadaşlar.
Okulum evime uzak.İki araç değiştirmek gerekiyor.Eşimin iş yeri ise evimize yürüyerek 5 dakika uzaklıkta. Ancak arabasız evden çıktığını bugüne dek hiç görmedim.
Nereye gitsem ya otobüs ya minibüsle gitmem gerek. Ya da eşimin müsait zamanını beklemek zorundayım.
Ailem ve arkadaşlarım akrabalar halen neden araba almadığımı sorup biraz da suçu bende buluyorlar.
Eşime bu konuda ne söylesem, “ tabi, ooooldu sana uçak da alırım, merak etme, he he...” tarzındaki söylemlerini duyuyorum.Asla alma taraftarı değil. Ben de çok pratiğim yok diye çok da üstelemiyordum.
Ancak en son olayda benim de artık çalışan ve çocuklu bir bayan olarak bir arabamın olması gerektiğini düşünüyorum.
En son olay derken, gideceğim yere eşim bırakmadı. Elimde eşya ve kucağımda çocukla otobüse bindim.Ve bayağı yol yürüdüm.
Şimdi arkadaşlar, sizce ben araba almak için ısrarcı olmalı mıyım? Ne dersiniz?Kullanabilir miyim? Eşimi nasıl ikna ederim?
Değerli fikirlerinize ihtiyacım var.Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Kesinlikle almalısın çocukla yürü in bin çok zor oluyor arabayla gideceğin en yakın yere kadar park Edip iniyorsun

Kesinlikle ikna et eşini ve yaşadığın zorlukları anlat onunla birlikte pratik yapıp göster kendini güveni gelsin

Oooo olay arabayı aşmış. Bu nasıl bir evlilik :KK20:
Ama yok değil maalesef böylesi. Bir öğretmen arkadaş vardı,hafta içi ders hafta sonu kurs yetmez pansiyon nöbeti tutardı. Epey de sağlık problemi vardı. Bir gün sohbet arasında " halılarını yıkayacağını " söyledi. " Ne uğraşıyorsun hocam yıkamaya ver" dediğimde "kocam ona para vermez" dedi ya en az onun kadar şaşırdığım bir konu bu.

Gider krediyi ceker arabayi da kapiya cekerdim ki gorsun dunya kaaaaaac bucakmis. Esim bana destek olur her an beni kendiyle es tutar ben de onun fikirlerine deger veririm bir adim atmadan fikir isterim. ama kalbimi boyle kirarsa hiiic dusunmem alirim arabayi pasa pasa da kredisini oderim. oyle bakar arkamdan. ha hic mantikli bi hareket degil bu zamanda ayni evde iki araba cok buyuk luks ama oyle muameleye boyle tepki derdim sahsen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back