• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Araba Almama İzin Vermiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğer gerçekten değer veren düzgün biri olsa "Al hanım arabayı sen kullan, yollarda otobüslerde uğraşma insanlarla." Derdi.
Eşiniz sizi bankamatik olarak görüyor sanki bence kendinize bunu yapmayın ayaklarınızın üstünde duruyorsunuz ne güzel kendi hayatınız için kararları siz almalısınız.

Merhaba güzel arkadaşlarım,
Öncelikle konu başlığıma tıklayıp okuduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.
2001 yılından beri çalışan bir öğretmenim.Bugüne kadar kendime özel olarak aldığım bir bileziğim bile yok.
Ne var ne yoksa hepsini eve ve arabaya yatırdık.
Arabayı eşim kullanıyor.17 yıldır ehliyetim var ancak araba pistlerinden başka bir yerde araba kullanmadım.Haliyle unuttum hiç bir pratiğim yok arkadaşlar.
Okulum evime uzak.İki araç değiştirmek gerekiyor.Eşimin iş yeri ise evimize yürüyerek 5 dakika uzaklıkta. Ancak arabasız evden çıktığını bugüne dek hiç görmedim.
Nereye gitsem ya otobüs ya minibüsle gitmem gerek. Ya da eşimin müsait zamanını beklemek zorundayım.
Ailem ve arkadaşlarım akrabalar halen neden araba almadığımı sorup biraz da suçu bende buluyorlar.
Eşime bu konuda ne söylesem, “ tabi, ooooldu sana uçak da alırım, merak etme, he he...” tarzındaki söylemlerini duyuyorum.Asla alma taraftarı değil. Ben de çok pratiğim yok diye çok da üstelemiyordum.
Ancak en son olayda benim de artık çalışan ve çocuklu bir bayan olarak bir arabamın olması gerektiğini düşünüyorum.
En son olay derken, gideceğim yere eşim bırakmadı. Elimde eşya ve kucağımda çocukla otobüse bindim.Ve bayağı yol yürüdüm.
Şimdi arkadaşlar, sizce ben araba almak için ısrarcı olmalı mıyım? Ne dersiniz?Kullanabilir miyim? Eşimi nasıl ikna ederim?
Değerli fikirlerinize ihtiyacım var.Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Izin istersen onada Hak doguyor Izin isteme get allll bin bas Gaza

Arkadaşım ben hiç çalışmadım ama eşimin bile bana araba kullanmayı öğretmek ve zengin olursa bana araba almak gibi bir hayali var ilerde siz 18 yıldır çalışıp ve bütün altınlarınızı verip nasıl arabanız olmuyor onu anlamıyorum

Ilkin konunuzu okudum, size çok kızdım; sonra yorumları okudum, daha çok kızdım. Benim de eski eşim bana "Ben 3000 maaş alıyorum, sen 2000 alıyorsun. Ben bu eve 3000 katkıda bulunurken sen 2000 lira bulunuyorsun. Oysaki 2500/2500 olmalıydı. Bu durumda senin bana her ay 500 lira borcun var." derdi. Hey gidi günler hey... Kıçına tekmeyi vurup yakamdan silkelemeseydim ben hâlâ yaşadığım şeyi "evlilik" sanıyor olacaktım. Size çok kızgınım, kendinize ve hemcinslerinize bunu layık gördüğünüz için.

Allah'ım bu forumda daha neler duyacağım. 😲

Eski eşiniz evliliği iş ortaklığı yada ev arkadaşlığı sanmış galiba. Yarı yarıya harcamalıydık demek ne demek ya. Demekki çalışmasanız sizi kapıya koyacaktı. Boşanmakla iyi etmişsiniz. Bu erkeklere ne oldu böyle aklım almıyor bazen gerçekten.

Konu sahibi olay araba değil artık önce bunu bir anlayın. Araba alsanız, hatta dünyanın en lüks, en süper arabasına sahip olsanız ne değişecek. Böyle bir adamla evliyken araba sizi mutlu edemez kusura bakmayın.

Kaç sene çekmişsiniz, daha da çekecek misiniz bu adamı? Bakın oğlunuz bile o evde mutlu olmadığını, babasını sevemediğini söylemiş size. Çocuklarım için katlanıyorum bahaneniz çürümüş yani. Lütfen bir silkelenip kendinize gelin. Mutlu olmak, değer görmek sizin de hakkınız. Bunları yapabilmek için de illaki evli olmanıza gerek yok. Bu adamla ömür geçirmektense ölene kadar bekar kalmak daha iyidir.

Allah'ım bu forumda daha neler duyacağım. 😲

Eski eşiniz evliliği iş ortaklığı yada ev arkadaşlığı sanmış galiba. Yarı yarıya harcamalıydık demek ne demek ya. Demekki çalışmasanız sizi kapıya koyacaktı. Boşanmakla iyi etmişsiniz. Bu erkeklere ne oldu böyle aklım almıyor bazen gerçekten.
Yemin ederim bu sözleri duydu bu kulaklar. Başkası anlatsa inanmazdım. Maaş kartım da ondaydı o vakitler,cahillik işte... Maaş kartım yetmemiş bir de aylık 500 lira beni borçlandırdı iyi mi... O gün bitti o evlilik benim için. Eee, ayrıldıktan sonra da anlaşıldı ki benim maaşım kızlarla yeniyormuş. Ahh ne safmışım, ne saf... O değil de 3 senelik evliliğimde aylığı 500 liradan 18000 lira borçlandık adama ya.

çalışıyorsunuz gidin alın? niye adamın keyfini bekliyorsunuz ki paşam 5 dk yürümeye erinip arabayla gitsin siz 2 vasıta değiştirin bi de araba aldırmasın. oldu... gerekirse çarpa çarpa öğrenirsiniz yavaş dikkatli gidersiniz sağdan her türlü öğrenirsiniz kendinize güvenin izin almayın şu heriflerden

2001 yılından beri çalışan bir öğretmenim.Bugüne kadar kendime özel olarak aldığım bir bileziğim bile yok.
Arabayı eşim kullanıyor.17 yıldır ehliyetim var ancak araba pistlerinden başka bir yerde araba kullanmadım.Haliyle unuttum hiç bir pratiğim yok arkadaşlar.
Okulum evime uzak.İki araç değiştirmek gerekiyor.Eşimin iş yeri ise evimize yürüyerek 5 dakika uzaklıkta. Ancak arabasız evden çıktığını bugüne dek hiç görmedim.
Nereye gitsem ya otobüs ya minibüsle gitmem gerek. Ya da eşimin müsait zamanını beklemek zorundayım.
Ailem ve arkadaşlarım akrabalar halen neden araba almadığımı sorup biraz da suçu bende buluyorlar.
Eşime bu konuda ne söylesem, “ tabi, ooooldu sana uçak da alırım, merak etme, he he...” tarzındaki söylemlerini duyuyorum.Asla alma taraftarı değil. Ben de çok pratiğim yok diye çok da üstelemiyordum.
Ancak en son olayda benim de artık çalışan ve çocuklu bir bayan olarak bir arabamın olması gerektiğini düşünüyorum.
En son olay derken, gideceğim yere eşim bırakmadı. Elimde eşya ve kucağımda çocukla otobüse bindim.Ve bayağı yol yürüdüm.
Şimdi arkadaşlar, sizce ben araba almak için ısrarcı olmalı mıyım? Ne dersiniz?Kullanabilir miyim? Eşimi nasıl ikna ederim?
Eşiniz 5 dk uzaklıktaki işine araba ile gitsin diye 2001 sen beri çalışılıyor karda kışta sıcak havada işe gidicem diye uğraşıyorsunuz öyle mi.
Empati kurmam mümkün değil banlanmamak için sert yazmayacağım ama bazı kadınlar hakediyor ya, siz çalışın kocanız Sefa’sını sürsün çok mantıklı

Benim eşimde izin vermiyo ama biz memuruz, ikimizde servisle gidip geliyoruz, arabamızı sıfır aldık ikimizde anahtar var kime lazımsa ortak kullanırız, benimki masraf kapının önünde yatacak vergi kasko masraf yapma diye istemiyo onda bile kavga çıkarıyorum senin yerinde olsam o arabayı ona yediririm, ya arabaya zarar veririm oda bidaha kullanamasın diye o derece ciddiyim hem çalışacan hem paşam gidecek 5 dk yürümeyecek

izin almaya ne gerek var. otomatik bir araba alin. en az 10 ders ozel ders alin . sonra kullanmaya baslayin.

hersey icin musaade beklemeyin. yaptiktan sonra iyiki araba almissin bile diyebilir esiniz.

Ben alinca kapinin onunde gordu arabayi birde iyi bir hocadan ders temiz is

Şaka gibi
Şimdi ne yapıyorsunuz nasılsınız
Bana sordunuz herhalde. O saflık dönemleri geçti tabii ki. Kendisine yol verdim ve 180 derece değişti hayatım. Sırtımda bir kamburdu eşim. Çok daha güzelim,çok daha genç görünüyorum, çok daha mutluyum ve en önemlisi çok daha akıllıyım. Kimseye hesap vermeden özgürce yaşıyorum, tabii aklı başında bir kadın olarak. Hâlâ 18 bin lira borcum var eski eşime. :pUmarım prangalarınızdan kurtulursunuz siz de geç olmadan. Hayat çok güzel, bir o kadar da kısa...

Neden eşinizden izin alasınız ya? Paranızı kazanıyorsunuz zaten kendi bütçenize göre alın, ne münasebet ikna edeceksiniz bir de ya.

E siz baya eşinize çalışıyorsunuz?
O zaman niye çalışıyorsunuz?
Çalışıyorsanız niye siz 2 araç değiştirip işe giderken eşiniz olacak padişah torunu(!) 5 dakikalık isine arabayla gidiyor?
Madem benim işim çıkınca beni sağa sola bırakmayacak o arabayla o araba niye kapımda dursun ki?
Bence eşiniz aşırı bencil biri siz de fazla pasifsiniz

Bu durumda sakın araba almayın. Zaten ev araba onun üstüneymiş.ve önceden boşnırken hepsini başkalarına vermiş suan boşanma olsa yine size hiçbişey vermez bu adam. Siz de araba alırsnız babanızın üstüne alın.yada almayın. Sizi çok ezmiş çok üzüldüm . Hep söylerim bu adamın kahrını çekeceğinize dönün anneniz babanizla yaşayın. Onlara yedirin pranızı. Babanıza ayrı üzüldüm hepinizi sindirmiş demekki. Eşiniz WC deyken çıkıyomuş size sorun olmasın diye.içim parçalandı. Saygısız adam ya.

Bana sordunuz herhalde. O saflık dönemleri geçti tabii ki. Kendisine yol verdim ve 180 derece değişti hayatım. Sırtımda bir kamburdu eşim. Çok daha güzelim,çok daha genç görünüyorum, çok daha mutluyum ve en önemlisi çok daha akıllıyım. Kimseye hesap vermeden özgürce yaşıyorum, tabii aklı başında bir kadın olarak. Hâlâ 18 bin lira borcum var eski eşime. :pUmarım prangalarınızdan kurtulursunuz siz de geç olmadan. Hayat çok güzel, bir o kadar da kısa...
Alıntılamadan duramadım.
Eski eş kişisi olacak hain ben çalışmadığım dönemde bana sürekli psikolojik baskı yapıyordu.
Eve para getirmediğin için söz hakkın yok diyordu hep 😬
Kim para getiriyorsa o konuşacak diyordu.
Ay hatırladıkça kendime sinir oluyorum.
Maaş kartını eşine veren kadın hiç çalışmasın daha iyi. Bende öyle yapıyordum çünkü. İçinden bana lütuf gibi 200-300 lira veriyordu.

Alıntılamadan duramadım.
Eski eş kişisi olacak hain ben çalışmadığım dönemde bana sürekli psikolojik baskı yapıyordu.
Eve para getirmediğin için söz hakkın yok diyordu hep 😬
Kim para getiriyorsa o konuşacak diyordu.
Ay hatırladıkça kendime sinir oluyorum.
Maaş kartını eşine veren kadın hiç çalışmasın daha iyi. Bende öyle yapıyordum çünkü. İçinden bana lütuf gibi 200-300 lira veriyordu.
Ayyy, aynen ya. Benim eski eşim de bana -bugun gibi aklımda miktarı- 200 lira harçlık veriyordu. Kerizler kraliçesiyim. :sampiyon: Yazdiklarinizin altına imzamı atarım. Yaşasın başkaldıran kadınlar...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back