• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim annesiyle benım adıma plan yapıyor ben bunu annesınden öğreniyorum!!

Canım bizde 9 aylık evlıyız ama benzer sorunlar bızde de var ne yazık ki... Erkekler bazı seylere bıraz daha zor alısıyor, evlilikte bunlardan biri.. Benım kanım su ki ailelerin erkek çocuguna yaptıgı psıkolojık bır baskı var ve cocuk evlendıgı ıcın suclu hıssedıyor kendını sankı onları terk etmıs gıbı dusunuyor bılınc altında.. Bunu esıne soyle asla kabul etmez ama bılınc altı bu cunku aıle boyle hıssettırıyor.. Ama kız cocukları da hep tembıhlenır aman orası senın yuvan bızı bırak evıne bak evonde mutlu ol dıye.. Erkek cocuk ıse hep daha kıymetlıdır ve dızının dıbınde kalması ıstenır.. Ne yazık kı Turk aıle yapısı bu... :(

biz eşimle uzun bir beraberlikten sonra evlendik ama yine de birbirimizi çok iyi tanıyoruz diyemem çünkü flört tü nişanlılıktı başka şeyler evlenince olaylar bamabaşka oluyor..

seni o kadar iyi anlıyorum ki.. yukarıda allah var yalan diyemem eşim de annesi de bana çok iyi davranır birlikteyken de yalnızken de..

ama kayınvalidem çok diktatör birisi hep kendi istediği olsun istiyor ve hep hastalıklarını bahane edip herkes onunla ilgilensin istiyor. ben de öyleydim evliliğimiz ilk başlarıda ama yorulum artık kayınvalide nasılsın bile demek istemiyorum çünü bir başlar şöyle hastayım böyle hastayım ama gel şuraya gidelim desek hemen arabanın önüne kurulur..

anlatacağım o kadar çok şey var ki.. yoruldum bunaldım artık.. bir arkadaşımın tavsyesiyle buradan olmayan bir arkadaım aynı iş yerinde çalışıyorduk eskiden neyse bana dedi ki eşine belli etme kv ne sinir de olsan belli etme o onun annesi onu tutar sen yalnız kalırsın adamı kendine döndürünceye kadar sus otur dedi yani yalandan gül eğlen..yapamam dedim ben başka birşey hissediyorken yapamam yapacaksın dedi..

aynen sana burada tavsşye edilenler gibi..
onu yapmaya çalışıyorum bende işe yaradı gibi...

ama aradan zaman geçti yine kayınvaldemle içli dışlıyız eşim işten geldi bir gün anneme gidelim dedi..
zaten dün de öndan önceki günde beraberiz diyemedim.. tamam dedim ama eşim ne dedi anneme gidelim dediğim zaman hep yüzün düşüyor dedi..

sen bu kadar zamn rol yap sonra yine başa dön olacak iş mi...

valla ne oalack halimiz bilmem nihal.. allah yardımcımız olsun..

ha birde ne zaman annesne gitsek eşim ya maç izler ya da pc başındadır kv ile oturan ben...
adama anlatamıyorum daha gündüz beraberdik biz çok özlediysen otur kardeşim sen annenle....

offff offffff

demek ki herkes aynı seylerı yasıyormus....

gözdeciğim sana sonuna kadar katılıyorum..

mesela annem bana der ki bayram geldiğinde kızım sen önce eşinin sülalesini gez biz sana alınmayız der..

ben ufacık bebekle çanta gibi onların peşinde gezerim kv 4 göbek önceki akrabalarına gezmeye götürür beni bir kere de senin büyüklerinr gittiniz mi demez.. ne kadar ayıp yaa ağaç kovuğundan mı çıktık biz..

gittiğimiz her yerde hizmet beklerler bi allah razı olsun diyen olmaz.. sonra azıcık yüzümüz düşse suratssız gelin olur..

aman çok derdim var benim çok.

şimdi oğlum oldu da onu bahane edip gitmiyorum sürekli peşinden.. yetti gari

BU KONUDA EŞİNİ ALTTAN ALDIĞIN SÜRECE YAPTIRIMIN PEK OLMAYACAKTIR..EMİN OLABİLİRSİN..
alttan alınacak anlayış gösterilecek durumlar vardır tabiyki, ama özellikle kayınvalide konusunda bazı şeylere sınır koymalısın...başta tartışma olur kırgınlıklar olur üzersin üzülürsün ama zamanla eşin bazı şeyleri kabul edecektir...apalamadan yürünmez...öncelikle eşinle açık ve net bir şekilde konuşmalısın..iletişim herzaman olmalı..susmak yada küsmek sorundan kaçmaktır..çözüme ulaşmak değildir..

gayet sevecen bir dille içini acıtan şeyleri söyle eşine..ama anne-oğul ilişkisini kıskanan biri gibi asla görünme...bu seni küçültür..eşin böyle davrandıkça hem kendisinden hemde annesinden ister istemez soğuduğunuda söyle..ben sevmek istedikçe ben iyi davranmak istedikçe senin davranışların buna engel oluyor de..

ayrıca eşin küstüğünde yada kzııp eve gelmediğinde kesinlikle üstüne düşme hatta arama..umursama..bu şekilde bir yere varamayacağını anlaması lazım ki bir daha tekrarlamasın...

ne yaşanırsa yaşansın herzaman rahat ol..kafaya takman surat asman yada küsmen bir nevi onların burunlarını kaldırmaktır..ve ters teper..

gayet sakin ve rahat ol..böyle davranabilirsen bir süre sonra kazandığını göreceksin...

gözdeciğim sana sonuna kadar katılıyorum..

mesela annem bana der ki bayram geldiğinde kızım sen önce eşinin sülalesini gez biz sana alınmayız der..

ben ufacık bebekle çanta gibi onların peşinde gezerim kv 4 göbek önceki akrabalarına gezmeye götürür beni bir kere de senin büyüklerinr gittiniz mi demez.. ne kadar ayıp yaa ağaç kovuğundan mı çıktık biz..

gittiğimiz her yerde hizmet beklerler bi allah razı olsun diyen olmaz.. sonra azıcık yüzümüz düşse suratssız gelin olur..

aman çok derdim var benim çok.

şimdi oğlum oldu da onu bahane edip gitmiyorum sürekli peşinden.. yetti gari

canım çocuğunda varmış üstelik, yani gitmemek için bahane üretebilirsin..neden bu kadar içli dışlı oldunuzki ? sürekli böylemiydiniz

Son düzenleme:
canım çocuğunda varmış üstelik, yani gitmemek için bahane üretebilirsin..neden bu kadar içli dışlı oldunuzki ? sürekli böylemiydiniz

kayınpederim biz evlenmeden önce rahmetli oldu..
eşim ve ben aynı memleketteniz şuanda farklı bir şehirde oturuyoruz..
yani ikimizinde akrabaları aynı şehirdeler biz farklı kayınvalidem görümcem (burada evli) kaynım eşim ben..

bu sebepledir ki biz sürekli birlikteyiz başka kimsemiz yok diye :27:

bayramlar gelmesin istiyorum artık.. ne zaman memlekete gitsek peşlerinde geziyorum bütün sene görmiyorlarmış da efendim akrabalar bizi görmek istiyorlarmş.. allahım delireceğim en sonunda..

hadi dedim gideyim gönülleri olsun ama benim gönlümü yapan yok..

geçen bayram tak etti canıma son son başka plan yaptım eşime de söyledim..
kv tabi bizden habersiz bizimle ilgili plan yapmış dıdısının dıdına götürecek bizi eşim dedi bizim başka planımız var diye kv hala ama onlar sizi görmek istiyor.. bi de araba eşimde ya o götürüyor onu her yere.. neyse biz kendi kendimize takıldık.. o da gitmiştir kardeşleriyle nereye gittiyse artık..

ay çok doluyum ben ya nihalin de konusunu gasp ettim anlatıyoru da anlatıyorum.. ama bunaldım artık..

Son düzenleme:
canım bundan sonra planlarını bozmazsın olup bıter ben encok gec gelecem dıye annesını aramasına takıldım ben olsam buna cok bozulurdum

kayınpederim biz evlenmeden önce rahmetli oldu..
eşim ve ben aynı memleketteniz şuanda farklı bir şehirde oturuyoruz..
yani ikimizinde akrabaları aynı şehirdeler biz farklı kayınvalidem görümcem (burada evli) kaynım eşim ben..

bu sebepledir ki biz sürekli birlikteyiz başka kimsemiz yok diye :27:

bayramlar gelmesin istiyorum artık.. ne zaman memlekete gitsek peşlerinde geziyorum bütün sene görmiyorlarmış da efendim akrabalar bizi görmek istiyorlarmş.. allahım delireceğim en sonunda..

hadi dedim gideyim gönülleri olsun ama benim gönlümü yapan yok..

geçen bayram tak etti canıma son son başka plan yaptım eşime de söyledim..
kv tabi bizden habersiz bizimle ilgili plan yapmış dıdısının dıdına götürecek bizi eşim dedi bizim başka planımız var diye kv hala ama onlar sizi görmek istiyor.. bi de araba eşimde ya o götürüyor onu her yere.. neyse biz kendi kendimize takıldık.. o da gitmiştir kardeşleriyle nereye gittiyse artık..

ay çok doluyum ben ya nihalin de konusunu gasp ettim anlatıyoru da anlatıyorum.. ama bunaldım artık..

durumun gerçekten çok zor ya...böyle nereye kadar...insan sıkılır...
eşinle konuş bu konuyu..birazda onun elinde sanki...

durumun gerçekten çok zor ya...böyle nereye kadar...insan sıkılır...
eşinle konuş bu konuyu..birazda onun elinde sanki...

işte benim de derdim bu sıkıldım...

eşime anlattığımda sen annemi istemiyorsun moduna giriyor..

istemiyorsam kadının sürekli bizim evde ne işi var.. ona bir saygısızlığım yok demekki sürekli bizde..

nasıl davranacağımı bilmiyorum ama kesin kararlıyım kayınvalidemin peşinde çanta olmak istemiyorum..

bu aralar yine memlekete gideceğiz arkadaşımın nişanı var kv de bizimle gelecek eşime söyledim peşin peşin ben nişana gidiyorum başka bir yere gidemem haberiniz olsun dedim.

eşim de annem kendi kardeşlerine gider sende ailenle olursun nişanını yaparsın diyor bakalım öyle olacak mı haftaya gidiyoruz ama çok kararlıyım kv şuraya gidelim buraya gidelim derse planım olmasa da başka planım var diyeceğim anlasın artık..

istemiyorsam kadının sürekli bizim evde ne işi var.. ona bir saygısızlığım yok demekki sürekli bizde..

nasıl davranacağımı bilmiyorum ama kesin kararlıyım kayınvalidemin peşinde çanta olmak istemiyorum..

bu aralar yine memlekete gideceğiz arkadaşımın nişanı var kv de bizimle gelecek eşime söyledim peşin peşin ben nişana gidiyorum başka bir yere gidemem haberiniz olsun dedim.

eşim de annem kendi kardeşlerine gider sende ailenle olursun nişanını yaparsın diyor bakalım öyle olacak mı haftaya gidiyoruz ama çok kararlıyım kv şuraya gidelim buraya gidelim derse planım olmasa da başka planım var diyeceğim anlasın artık..

bencede canım ya.....yani o kırılmasın bu kırılmasın derken olan sana oluyor..bırak ister kırılsan kayınvaliden ister doğru anlasın ister yanlış anlasın...yani herşeyin bir sınırı var öyle değilmi ?

sende kanatsız melek değilsin ya..elbet birgün sabrın biter ..bukadar anlayışlı olamazsınki hep...

hayatın elinden akıp gidiyor farkındamısın...

birden değil ama yavaş yavaş mesafeni koymaya başla...eşinede kayınvalideni istemediğin için değil sen resmen esir durumunda olduğun için şikayetçi olduğunu söyle..aynı şeyi annemde yapsa bunalırım sıkılırım de...

yani yavaş yavaş mesafeyi koymaya başla bence...hayatının değerini bil ..yoksa kimse bilmez..

bencede canım ya.....yani o kırılmasın bu kırılmasın derken olan sana oluyor..bırak ister kırılsan kayınvaliden ister doğru anlasın ister yanlış anlasın...yani herşeyin bir sınırı var öyle değilmi ?

sende kanatsız melek değilsin ya..elbet birgün sabrın biter ..bukadar anlayışlı olamazsınki hep...

hayatın elinden akıp gidiyor farkındamısın...

birden değil ama yavaş yavaş mesafeni koymaya başla...eşinede kayınvalideni istemediğin için değil sen resmen esir durumunda olduğun için şikayetçi olduğunu söyle..aynı şeyi annemde yapsa bunalırım sıkılırım de...

yani yavaş yavaş mesafeyi koymaya başla bence...hayatının değerini bil ..yoksa kimse bilmez..

aynen canım aynen..

yapmaya başladım zaten..

akıllandım artık... dur bakalım birkaç zamandır sesi çıkmıyor zaten şuraya gidelim buraya gidelim kendisi gidiyor ben belli ettim zaen gitmek istemediğimi eşim de vardı o da beni tasdikledi..

aman neyse kendimi bu duruma ben ketirdim yine ben kurtaracağım.. yolumu biliyorum allaha şükür biraz zamana ihtiyacım var..

çok sağol canım cumartesi cumartesi benimle dertleştiğin için... :54:

Ben sizin yerinizde olsaydım programımı başkası için bozmazdım.Akşam spora gideceksem eğer eşimin annesine işim olduğunu gelemeyeceğimi söylerdim. En nefret ettiğim şey benim adıma başkalarının karar vermesidir. Misafirlikten kalkar, spor salonunun yolunu tutardım.Orda işim bitince eve geçerdim.Eve geçinceye kadar telefonumu sessize alıp,eşim aramışsada eve gidince geri arardım. Spordaydım kusura bakma derdim.Anneme gidecektin haberin yokmuydu derse de " sen bana böyle birşey söylemedin ki.Beni arayıp söyleseydin tabiii ki sporum bitince giderdim" derdim.
aynen katiliyorum guzelim

ah canım seni o kadar iyi anlıyorum ki. bu konu aslında hepimizin ortak derdiymiş demek ki hepimizin içini dökesi var. malesef aynı sıkıntıları yaşıyoruz. ama ben 9 aylık evliliğimde şunu anladım ki biz kafamıza taktıkça onlar kendilerini daha çok bişey zannediyorlar. sen alltan alıkçda taviz verdikçe daha çok isteniyor. ben üzülüceğime, benim yuvamın huzuru kaçacağına kayınvalidem üzülsün onun huzuru kaçsın.:63: artık tavrım bu

hepinizin yorumlarını okudum tesekkur ederım ılgılenıp cevap verdıgınız ıcın cogumuz aynı dertten yakınızyoruz ozellıklede dul kaynananmı var derdın var tabi sorunlu bir kadınsa..
eşimle bir cok mutluyuz cok ıyıyız evet ımrenıyor bakanlar Allah bozmasın ama ıste ne zaman kaynanam konusu olsa aramıza kocaman duvarlar örülüyor bu konuda iletişim kuramıyoruz tek konusamadıgımız konu bu...
eşimle dün konusmaya basladık oda ben kahvaltı hazırladım onu cagırdım normalde hep yanına gıderım öperek kaldırırım şımarır oda ama dün sadece kahvaltı hazır dedım oda kalktı oturdu sonra bağa davet ediyor amcamlar ıstersen gıderız ıstemezsen gıtmeyız dedı bende farketmez dedim ondan önceki günde eşimin amcasının kızı bıze gelmıstı sankı Allah gondermıs ona anlattım derdımı kız 17 yasında bana hak verdı dedı aranızı duzetmeye calısıyım esımı aradı benım canım sıkılıyor yemege sınemaya gıdelım dedı esımde tamam dedı yemege cıktık ben hıc konusmuyorum tabı sınemaya gırdık yıne aynı bu arada amcasının kızı arada laf vuruyor dıyor benım babannemde anneme hep gel dıyor annemde oyle dedıgı ıcın gıtmek ıstemıyor ama babam annemden yana oldugu ıcın sorun olmuyor dedı hep laf vuruyor kendıne pay cıkarsın dıye işte neyse o gunde konusmadık dedıgım gıbı dun konustuk sonra baktık konusmaya basladık baya dolmusuz ıyıce konustuk cok neşeli gectı gunumuz güldük v.s cok mutlu olduk ıkımızde sonra amcasının kızı geldı yıne ben cagırdım onuda gıyındık baga gıttık ordan cıktık alısverıs merkezıne gıttık alısverıs yaptık sonra esım sınemaya gırmek ıstedı bılet aldı sınemaya gırdık eve geldık aldıklarını gıydı sonra tv ızledık barıstık ıyıce ben dokunmuyordum bıraz anlasın dıye o sarıldı v.s hıc sankı o tartısan bız degıldık sabahta tost yaptım ıse gonderdım sarıldık herzamankı gıbı aksamda benım tarafımdan bır dayıma gıtcez esımde sever onları bakalım suan aramız gayet ıyı ama ıste bazı seyler dıle geldıkten sonra benım annesıyle ılıskım nasıl olacak bılmıyorum aynı devam ederım ben ama esımın gozu hep bende olacak cunkı dedıya annemı ıstemıyorsun dıye ben esımın yanında nasıl davranıyım sızce annesine???

Canım çok sevindim aranızın iyi olmasına, gerçekten işe yaramış amca kızı aferin ona yaşından beklenmeyen şeyler yapmış. Bence annesinin yanında surat asma, normal davran. Eşine açıkca sen yokken annenle gayet iyiyiz, üçümüz bir arada olunca siz ikiniz birbirinizle ilgileniyorsunuz ben kendimi yanlız hissediyorum yoksa anneni seviyorum de. Ayrıca görüşmek problem olmalı aramızda, sen ne zaman anneni görmek istersen git gör, benden sürekli görüşmemizi beklersen içimden gelmeyerek yaptığım için mutsuz olurum. Bırak istediğim zaman gideyim geleyim de.

herkeste aynı dert allahım yardım et..

amma kafiyeli oldu bee:9::9::9::9:

nihal gözün aydın hayatım...

Son düzenleme:
gözünaydın canım, zamanla büyütceksin artık sen de koca bebeğini:31: öğrenicek karısına sahip çıkmayı annesinin dizinin dibinden ayrılmayı

tesekkur ederım kızlar annesı hala aramadı normalde her gun ıkı kere arardı sanırım oda ogluna benı sıkayet ettı gıbıme gelıyor kaynımda tavırlı gıbı bana cunkı eltımle gayet ıyıyız bakalım 4 gundur kaynanama gıtmıyoruz bu bir rekor ama bugun esım kesın gıdelım der bakalım hala aramadı cevap beklıyorum gıdelım derse gıderım napıyım..

tesekkur ederım kızlar annesı hala aramadı normalde her gun ıkı kere arardı sanırım oda ogluna benı sıkayet ettı gıbıme gelıyor kaynımda tavırlı gıbı bana cunkı eltımle gayet ıyıyız bakalım 4 gundur kaynanama gıtmıyoruz bu bir rekor ama bugun esım kesın gıdelım der bakalım hala aramadı cevap beklıyorum gıdelım derse gıderım napıyım..
Canım dün görmedim konunu, ne yaptınız gittiniz mi kaynanaya? Valla ben artık yüzsüzlüğe vuruyorum, eşim de eskisi gibi gidelim falan demiyor, onlar da çağırmıyor rahatım şuanda. Ama eşim gidelim dediği zaman boğulacak gibi oluyorum, bahane bulmaktan yoruldum ayrıca kişilikli bir insanın yapacağı şey gibi gelmiyor bana, ben de artık ya sen git ben gitmek istemiyorum diyorum. Ama son zamanlarda rahatım çok şükür.

Back