kayınvalidenin senin ailenle ve seninle olan sorunu ayrı, oğluyla olan bağı apayrı
bu ikisini birbirinden ayırman lazım
onlar can kan ayrılamazlar...
hem 25 tl lik faturayı ödedi diye hayatı kendinize ve eşinize zindan etmeyin..
kayınvalideni sevmiyor olabilirsin kendisi belki kötü biride olabilir
ama onun bir anne olduğu gerçeğini değiştirmez...
Hemen hemen hepimiz k.validelerimizle sorunlar yaşıyoruz.
Ama bu bize onları oğullarından ayırmak, görüşmelerine engel olmak hakkını vermez.
Alt tarafı bir fatura bunun için sorun çıkarmayın. Madem evde bekar kaynınızda var tabi ki o ödemeli ama bunu eşinize uslubuyla anlatın..
Ah ah bu süreç beni çok yıprattı onların benimle yüzyüze ne olumlu ne olumsuz konuşmamaları dolaylı şekilde gelişmeleri öğrenmem onlara olan nefretimi katladı.
Bazen mantıklı düşünmediğimi onuda bir kenara koyun boşuna kendimi üzdüğümü biliyorum ama anlatamıyorum beynime yaşanan olumsuzlukları düşünmediğim kafama takmadığım gün yok inanın.
Farklı hayal etmiştim hep..
Sorun aslında 25 lira değil eşimin bana bunu sormadan en basitinden söylemeden bunca ay ödüyor ve ödeyecek olması. Eğer biz karı koca isek ben aileme birşey alacakken soruyor izin alıyorsam aynı veya benzer davranışı eşimdende beklerdim.
En çok buna kırıldım..
Birde bana yapılan haksızlıkları, benim fedakarlıkları aklımdan çıkamayıp her an içimde büyütmek sanırım...
Yorumunuz için tşk ederim inanın her türlü fikire eleştiriye açığım çünkü içimden tek başıma çıkamıyorum
evli değilim ama nefret ediyorum maddiyatçı kayınvalidelerden.. hadi biraz yardımcı olsalar da kapris yapsalar anladım da. hem destek olmazlar köstek olurlar hem de evli barklı oğlundan para alırlar. kayınvalidesiz hayat istiyorummmmm...!!
Ah ah bu süreç beni çok yıprattı onların benimle yüzyüze ne olumlu ne olumsuz konuşmamaları dolaylı şekilde gelişmeleri öğrenmem onlara olan nefretimi katladı.
Bazen mantıklı düşünmediğimi onuda bir kenara koyun boşuna kendimi üzdüğümü biliyorum ama anlatamıyorum beynime yaşanan olumsuzlukları düşünmediğim kafama takmadığım gün yok inanın.
Farklı hayal etmiştim hep..
Sorun aslında 25 lira değil eşimin bana bunu sormadan en basitinden söylemeden bunca ay ödüyor ve ödeyecek olması. Eğer biz karı koca isek ben aileme birşey alacakken soruyor izin alıyorsam aynı veya benzer davranışı eşimdende beklerdim.
En çok buna kırıldım..
Birde bana yapılan haksızlıkları, benim fedakarlıkları aklımdan çıkamayıp her an içimde büyütmek sanırım...
Yorumunuz için tşk ederim inanın her türlü fikire eleştiriye açığım çünkü içimden tek başıma çıkamıyorum
Benim de böyle bir durumum vardı. İlk başlarda deli oldum, çıldırdım. Biz varlıklı insanlar değiliz sen niye yapıyorsun bırak kocası başında , o yapsın, (yani baban yapsın) dedim. Annesiyle babasının arası kötü, daha doğrusu ayrılar ama boşanmadılar. Annesi terkeden taraf. Kadın nasılsa oğlum var aç kalmam ne çekecem kocayı diye terketti kayınpederimi diye düşündüm. E tabi parası yok pulu yok, biliyorum ki eşim belli etmese de finanse ediyor onu. Düşündükçe gıcık oldum, zaten öyle varlık bolluk içinde yaşayan bi aile değiliz. Bu yüzden çok kavga ettik, bana ne dedim herkes kendi kocasına gitsin dedim, ortalığı kastım kavurdum cıyak cıyak bağırdım :)))) Sonra dedim ki yahu napıyorum ben. Bu kadın da onun anası yani. Anne ya. Adı üstünde. Benim annemin bir derdi olsa iki elim kanda olsa varımı yoğumu yığarım önüne. Sonra dedim ki, sen bilirsin. Ama benim ihtiyaçlarımı ertelemeye, karşılamamaya başladığın yerde bu iş biter dedim. Sınırlarını bil dedim. Şimdi hiç karışmıyorum ne yapıyorsa ne veriyorsa bilmiyorum. Bizim evimizin ihtiyaçlarını, benim isteklerimi aksatmadığı sürece annesine de destek oluyor. Ana hakkı ödenmez, ne diyim.
Senin eşinin de bi sebebi vardır mutlaka. Belki evin büyük oğlu olarak onlara bi katkısı olduğunu göstermek istemiştir. Belki annesi de kardeşi de faturayla uğraşamadığı için annen rica etmiştir eşin de internetten falan ödemiştir. Bi sebebi vardır mutlaka yani, 25 liralık fatura bişey değil çünkü. Herkesin ödeyebileceği bi para. Mutlaka dediğim gibidir, ya üşeniyorlardır, ya ödeme noktası iş yerlerine uzaktır, kardeşi haylazlık ediyordur gitmiyordur ödemeye, annesi de çalışıyormuş yaşlı kadınım ben nasıl gideyim demiştir, eşin de erkeklik etmek istemiştir falan... Ama haklısın saçma yani. Evli barklı adama niye ödetiyorlar. Yine de sakin ol ve eşine bu durumun çok saçma haksız bi durum olduğunu anlat. Uyandır onu. Ama kötü gelin olma, ters teperHep cici anlayışlı "eşinin tarafında" olan kişi ol..
25 tl lik faturayı yatırdı diye herhalde maddi durumunuz baya sarsılmıştır..
25 tl lik faturayı yatırdı diye herhalde maddi durumunuz baya sarsılmıştır..
Elbette sarsılmadı tamam çok borcumuz var her ay benim bekarken biriktirdiğim paradan tırtıklayarak geçiniyoruz.
Çok şükür eksiğimiz yok ama lüks içinde de yaşamıyorum.
Zaten sorun 25 lira değildi eşimin bana söylememesi birde benim maddi olarak eşim ve ailesinin yapması gerekenleri yaptığım halde hala eşimin ailesinin faturaısnı ödemesi yahu onlardan 10 lira almadık eşimin kenarda 10 lirası yoktu... Nasıl dert etmeyeyim etmemyeyim etmeyeyimde nasıl başarayım bunu
Bence 25 lira için eşinize de kırılmayın. Evkirasını verse haklısınız derim ama "hayatım ben annemin telefon faturasını ödeyeceğim" demeye gerek yok bence. Mesela ben annemin bakım kremlerini alırım düzenli aralıklarla, küçük yerde bulunmuyor diye. Eşime sorma gereği duymam, 3-5 liralık şey diye. Ya da kardeşime kontör parası yollarım, bazen de eşim bana sormadan yollar k.biraderim diyerek. Boşver, duyma görme derim ben.
Bence 25 lira için eşinize de kırılmayın. Evkirasını verse haklısınız derim ama "hayatım ben annemin telefon faturasını ödeyeceğim" demeye gerek yok bence. Mesela ben annemin bakım kremlerini alırım düzenli aralıklarla, küçük yerde bulunmuyor diye. Eşime sorma gereği duymam, 3-5 liralık şey diye. Ya da kardeşime kontör parası yollarım, bazen de eşim bana sormadan yollar k.biraderim diyerek. Boşver, duyma görme derim ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?