eşim annesinin faturasını ödüyor!!!

arkadaSHE

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2009
191
0
96
Ankara
Merhaba arkadaşlar ben 6 aylık evliyim.Çok zor süreçten geçerek evlendim. Şu an eşimin ailesi tarafı ile görüşmüyorum. Onlarda evlendik evleneli yüzümü görmüyolar el öpmeye gittim onlar gelmedi aha o gğn bu gündür gelende yok gidende.Eşim elinden geleni yaptın diyor.Ailesi dediysem daha doğrusu eşimin annesi,kızkardeşi ve erkek kardeşi ile.Çünkü kendileri bana ve aileme terbiyesizlik üzerine terbiyesizlik yaptılar.Ortada neden yokken evliliğimize engel olmak istediler.Hatta 2 teyzesi geldi kınama bu saydığım şahsiyetler gelmediler,düşünün.
Vesselam evlendik barklandık eşim arada kaldı,zorlandı felan ama atlattık kavuştuk birbirimize.
Ancak gelin görün ki ailesine kızan eşim evlendikten sona bana aileme yapılanları kolay unuttu. Çok sıkı fıkı olmasada ailesiyle arasını düzeltti ama onlar beni istemediler bunu yüzüme hiç söylemediler ama evlilik sürecinde ilgisiz olmalaı düğüne 2 hafta kala düğün istemiyorum demeler,kınaya gelmeyip düğünde karşıma geçip oynamalar eşime gidip sarılmalar felan abuk sabuk durumlar..
Eşimle ilk aylarda hep tartıştık. Ben bu kadar kolay unutmasına kızdım, ailesine en azından bir süre mesafe koymasını bekledim ama yapmadı.Allah için eşim benim ailemle bütün akrabalarımla çok iyidir,saygıda kusur etmez elleri üzerindedir. Bir eksik olsa hemen yapalık edelim modundadır. Şu aralar ananesi hasta eşimde onun için harcamalar yapıyor. Hiç karışmıyorum, yapacan elbet diyorum ama annesinden daha çok yapıyorya neyse hastalık sonuçta bugün ona yarın bize.Bende kardeşim üni.yi kazandı ona harçlık verdim yeri geldi aileme ufak tefek şeyler aldım. Aynen eşimde tabi.
Gelin görün ki 6 ay sonra öğreniyorum ki eşim annesinin evinin faturasını ödüyormuş.Sanki muhtaç durumdaymış gibi. Annesinin kirada evi var. Kendide 550 liraya kirada oturuyo,biz 475 e.Biz evlenirken 10 lira yardım etmedi. Düğün salonu parasını bile ben ödedim.Anasının bileğime taktığı altınların parasını ben ödedim. neden hep eşim arada kaldı aman birde parayla uğraşmasın o sandı ki anası yardım edecek el atacak ama nerdee ee kredi çekecekti onu gene ben ödeyecem die hazır paramı kullandık.
Kısaca bize 10 lira yardım etmeyen kendi çalışıyor öteki bekar oğlu çalışıyor 25 liralık faturayı ödemeyecek gücü yok olsa başımla beraber. Kadına öteki oğlana mı kızayım faturalarını bize ödettikleri için yoksa eşim bana bunu 6 ay sona laf arası annemin faturasını ödedim diyerek geçiştirmesine mi kızayım...
Bir akıl verin bana çıldırmama az kaldı illalah geldi erkek tarafından.....

kayınvalidenin senin ailenle ve seninle olan sorunu ayrı, oğluyla olan bağı apayrı

bu ikisini birbirinden ayırman lazım

onlar can kan ayrılamazlar...

hem 25 tl lik faturayı ödedi diye hayatı kendinize ve eşinize zindan etmeyin..

kayınvalideni sevmiyor olabilirsin kendisi belki kötü biride olabilir

ama onun bir anne olduğu gerçeğini değiştirmez...

Son düzenleme:
Hemen hemen hepimiz k.validelerimizle sorunlar yaşıyoruz.
Ama bu bize onları oğullarından ayırmak, görüşmelerine engel olmak hakkını vermez.
Alt tarafı bir fatura bunun için sorun çıkarmayın. Madem evde bekar kaynınızda var tabi ki o ödemeli ama bunu eşinize uslubuyla anlatın..

evli değilim ama nefret ediyorum maddiyatçı kayınvalidelerden.. hadi biraz yardımcı olsalar da kapris yapsalar anladım da. hem destek olmazlar köstek olurlar hem de evli barklı oğlundan para alırlar. kayınvalidesiz hayat istiyorummmmm...!!

Ah ah bu süreç beni çok yıprattı onların benimle yüzyüze ne olumlu ne olumsuz konuşmamaları dolaylı şekilde gelişmeleri öğrenmem onlara olan nefretimi katladı.
Bazen mantıklı düşünmediğimi onuda bir kenara koyun boşuna kendimi üzdüğümü biliyorum ama anlatamıyorum beynime yaşanan olumsuzlukları düşünmediğim kafama takmadığım gün yok inanın.
Farklı hayal etmiştim hep..
Sorun aslında 25 lira değil eşimin bana bunu sormadan en basitinden söylemeden bunca ay ödüyor ve ödeyecek olması. Eğer biz karı koca isek ben aileme birşey alacakken soruyor izin alıyorsam aynı veya benzer davranışı eşimdende beklerdim.
En çok buna kırıldım..
Birde bana yapılan haksızlıkları, benim fedakarlıkları aklımdan çıkamayıp her an içimde büyütmek sanırım...

Yorumunuz için tşk ederim inanın her türlü fikire eleştiriye açığım çünkü içimden tek başıma çıkamıyorum

Anlatsam anlayacak mı?
Bazen anlıyor sanıyorum ama 2 gün sona gene aynı şeyi yapıyor yada söylüyor ailesi söz konusu olduğunda neden hep biz hatalı haksız oluyoruz anlamıyorum...
Bana ilk söylediği an büyük tepki göstermedin surat yaptım 2 3 cümle kurdum nie kendileri ödemiyor gibi.Verdiği cvp başka kim ödeyecek!!!!
Daha ne söylesem anlar ki beni

Bence 25 lira için eşinize de kırılmayın. Evkirasını verse haklısınız derim ama "hayatım ben annemin telefon faturasını ödeyeceğim" demeye gerek yok bence. Mesela ben annemin bakım kremlerini alırım düzenli aralıklarla, küçük yerde bulunmuyor diye. Eşime sorma gereği duymam, 3-5 liralık şey diye. Ya da kardeşime kontör parası yollarım, bazen de eşim bana sormadan yollar k.biraderim diyerek. Boşver, duyma görme derim ben.

Benim de böyle bir durumum vardı. İlk başlarda deli oldum, çıldırdım. Biz varlıklı insanlar değiliz sen niye yapıyorsun bırak kocası başında , o yapsın, (yani baban yapsın) dedim. Annesiyle babasının arası kötü, daha doğrusu ayrılar ama boşanmadılar. Annesi terkeden taraf. Kadın nasılsa oğlum var aç kalmam ne çekecem kocayı diye terketti kayınpederimi diye düşündüm. E tabi parası yok pulu yok, biliyorum ki eşim belli etmese de finanse ediyor onu. Düşündükçe gıcık oldum, zaten öyle varlık bolluk içinde yaşayan bi aile değiliz. Bu yüzden çok kavga ettik, bana ne dedim herkes kendi kocasına gitsin dedim, ortalığı kastım kavurdum cıyak cıyak bağırdım :)))) Sonra dedim ki yahu napıyorum ben. Bu kadın da onun anası yani. Anne ya. Adı üstünde. Benim annemin bir derdi olsa iki elim kanda olsa varımı yoğumu yığarım önüne. Sonra dedim ki, sen bilirsin. Ama benim ihtiyaçlarımı ertelemeye, karşılamamaya başladığın yerde bu iş biter dedim. Sınırlarını bil dedim. Şimdi hiç karışmıyorum ne yapıyorsa ne veriyorsa bilmiyorum. Bizim evimizin ihtiyaçlarını, benim isteklerimi aksatmadığı sürece annesine de destek oluyor. Ana hakkı ödenmez, ne diyim.

Senin eşinin de bi sebebi vardır mutlaka. Belki evin büyük oğlu olarak onlara bi katkısı olduğunu göstermek istemiştir. Belki annesi de kardeşi de faturayla uğraşamadığı için annen rica etmiştir eşin de internetten falan ödemiştir. Bi sebebi vardır mutlaka yani, 25 liralık fatura bişey değil çünkü. Herkesin ödeyebileceği bi para. Mutlaka dediğim gibidir, ya üşeniyorlardır, ya ödeme noktası iş yerlerine uzaktır, kardeşi haylazlık ediyordur gitmiyordur ödemeye, annesi de çalışıyormuş yaşlı kadınım ben nasıl gideyim demiştir, eşin de erkeklik etmek istemiştir falan... Ama haklısın saçma yani. Evli barklı adama niye ödetiyorlar. Yine de sakin ol ve eşine bu durumun çok saçma haksız bi durum olduğunu anlat. Uyandır onu. Ama kötü gelin olma, ters teper Hep cici anlayışlı "eşinin tarafında" olan kişi ol..

Kesinlikle katılıyorum.....

seni anlıyorum;
bende kayınvalidemle sorunlar yaşadım
haksız yere rencidede edildim
ancak hiçbir zaman eşimin annesine maddi anlamdaki desteği beni rahatsız etmedi
çünkü annesidir onda emeği büyüktür
evet kayınvalidem bana haksızlık etmiş olabilir bu benim kayınvalidemle aramdaki sorundur
eşimin annesiyle olan ilişkisi bambaşka bir boyuttur
bu ayrımı tam yapabilirsen birtakım birşeyler seni rahatsız etmez...
bazı şeyleri aşabilmeniz için birtakım acıları içinizde yoğun yaşamanız lazım..
önemli olan bugün içinizi acıtan şeyin yarın sizi olgunlaştırmasıdır...

evet kayınvalidenizin yaptıklarını hazmedemiyorsunuz haklısınızdırda belki
ancak yaşanmış olayların yaşacanak olan günlere engel olmasına izin vermeyin..
herşey sizde bitiyor...
beyninize hükmetmeli ve bu takıntılardan kurtulmalısınız
eşiniz hayatınızda olduğu sürece anneside hayatınızda olacak..

dolayısıyla kendi içinizde yenmeli ve gereksiz takıntıları kafanızdan atın..

zamanla oluyor merak etme
bu konuda tecrübeliyim..

25 tl lik faturayı yatırdı diye herhalde maddi durumunuz baya sarsılmıştır..

Benzer sorunlar yaşayan insanları görmek hem üzüyor hemde mutlu ediyor desem kızmasın değil mi?
Bazen çok dert ediyorum kendime ben ne yaptımda nelerle uğraşıyorum böyle diye başkalarınında benzer sorunlar yaşıyor olması beni bir nebze teselli ediyor ha keşke hiç kimse yaşamasa herkes mutlu olsa sorunsuz olsa ama nerdeee..
Dediklerinizi yapmaya çalışacağım çok ama çok tşk ederim..

Elbette sarsılmadı tamam çok borcumuz var her ay benim bekarken biriktirdiğim paradan tırtıklayarak geçiniyoruz.
Çok şükür eksiğimiz yok ama lüks içinde de yaşamıyorum.
Zaten sorun 25 lira değildi eşimin bana söylememesi birde benim maddi olarak eşim ve ailesinin yapması gerekenleri yaptığım halde hala eşimin ailesinin faturaısnı ödemesi yahu onlardan 10 lira almadık eşimin kenarda 10 lirası yoktu... Nasıl dert etmeyeyim etmemyeyim etmeyeyimde nasıl başarayım bunu

Elbette sarsılmadı tamam çok borcumuz var her ay benim bekarken biriktirdiğim paradan tırtıklayarak geçiniyoruz.
Çok şükür eksiğimiz yok ama lüks içinde de yaşamıyorum.
Zaten sorun 25 lira değildi eşimin bana söylememesi birde benim maddi olarak eşim ve ailesinin yapması gerekenleri yaptığım halde hala eşimin ailesinin faturaısnı ödemesi yahu onlardan 10 lira almadık eşimin kenarda 10 lirası yoktu... Nasıl dert etmeyeyim etmemyeyim etmeyeyimde nasıl başarayım bunu
Ben resmen eşimi gelin gibi aldım bunu düşündükçe çileden çıkıyorum elimde değil ki
Tutunacak dalım yok

tamamda bunu bilerek evlendin, kimse zorla paranı almadıki
hem böyle devamlı bunu yüzüne vuracaksan eşine hiç yapmasaydın daha iyi

Haklısınız dememek elde değil bende farkındayım ama işte yaşadıklarım çok yıprattı beni
Çok tşk ederim tavsiyenize uymak için yoğun çaba harcayacam

bütün kayın valideler aynı bence düğünümüzde de aynısını yaptılar normal zamanda da hiç paraları yok ama saçma şeylere gereksiz harcamalara para çok beni aramaz ailemi aramaz çünkü kont yok ama istediğini arayıp yanımda dakikalarca sohbet eder ben olanların farkındayım ama eşimde farkında çok sinir oluyorum çokta kızıyorum ama eşime görüşme arama mesafe koy demedim hiç bir zaman :) eşim her zaman sen tamam haklısın ama ne yapayım diyo sonuçta anne benimde annem var o aklıma gelince bütün kötülükler gidiyor aklımdammm

Haklısınız dememek elde değil bende farkındayım ama işte yaşadıklarım çok yıprattı beni
Çok tşk ederim tavsiyenize uymak için yoğun çaba harcayacam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…