• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim annesinin faturasını ödüyor!!!

sen eşinin ödediği miktardan ziyade ailesiyle yaşadığın sıkıntıları hala atlatamamışsın bence canım
ve şimdi bu 25tl içinde kalanları gün ışığına çıkaran bir vesile oluyor

eşin ne güzel senin ailenle gayet samimi ve iyi anlaşıyormuş
kendi ailesiyle arasının düzelmesine bozulma bence, belki onlarla konuşup düğün zamanındaki sıkıntıları halletmişlerdir
küs kalsalar daha mı iyi olur? düşünsene kendi ailesinden yüz çeviren biri başkasının ailesinden de çevirmez mi?

bence faturaya bozulmamalısın ki ben faturadançok unutulmamış kırgınlıklara bozuk olduğunu hissettim nedense
eşinle konuşup düğün zamanındaki kırgınlıklarını unutamadığını anlat
onun ailesiyle arasının bozuk olmasını tabi ki istemeyeceğini ama hiçbirşey olmamış gibi davranmasından dolayı üzüntü duyduğunu da paylaşabilirsin

bu arada benim eşimin ailesinin 3 evi var ama benim eşim de annesinin faturasını ödüyor
faturayı görünce ilk yaptığım kendi annemin tel. faturasını ödemek oldu; hala da ödüyorum
babam emekli olduğu halde hala çalışır ve bizim içni elinden geleni yapar
annem de babam emekli olana kadar el işi yapıp sattı

eşim hiç çalışmamış annesinin emekli olduğu günden beri hiç çalışmayan babasının ödemesini yapıyorsa benim bir fatura ödemem de çok olmasa gerek

eşime hiç kızmadım bu konuyla ilgili, annemi mutlu etmiş oldum bu vesileyle

seni anlıyorum;
bende kayınvalidemle sorunlar yaşadım
haksız yere rencidede edildim
ancak hiçbir zaman eşimin annesine maddi anlamdaki desteği beni rahatsız etmedi
çünkü annesidir onda emeği büyüktür
evet kayınvalidem bana haksızlık etmiş olabilir bu benim kayınvalidemle aramdaki sorundur
eşimin annesiyle olan ilişkisi bambaşka bir boyuttur
bu ayrımı tam yapabilirsen birtakım birşeyler seni rahatsız etmez...
bazı şeyleri aşabilmeniz için birtakım acıları içinizde yoğun yaşamanız lazım..
önemli olan bugün içinizi acıtan şeyin yarın sizi olgunlaştırmasıdır...

evet kayınvalidenizin yaptıklarını hazmedemiyorsunuz haklısınızdırda belki
ancak yaşanmış olayların yaşacanak olan günlere engel olmasına izin vermeyin..
herşey sizde bitiyor...
beyninize hükmetmeli ve bu takıntılardan kurtulmalısınız
eşiniz hayatınızda olduğu sürece anneside hayatınızda olacak..

Ne güzel anlatmışsınız biran acaba dedim bende
gün gelecek olumsuz yaşanları düşününce canım acımayacak onlara kin duymayacan o an yanımda olsa saçını başını yolmayacam ha
hakikatan gün gelecek böyle soğuyacak mı içimdekiler
Evet yaşadıklarım beni takıntılı yaptı onlardan nefret ettirdi ama kendileri yaptı
Eşim bile senin hatan yok derken ben içimdekileri nasıl soğutabilirim yapamıyorum ah yapabilsem
Umarım zamanla dediklerimizi yaşarım ve kurtulurum çünkü evlilikten pişman oldu şu 6 ayda halbu ki 5 yıl iple çekmiştim...

dolayısıyla kendi içinizde yenmeli ve gereksiz takıntıları kafanızdan atın..

zamanla oluyor merak etme
bu konuda tecrübeliyim..:34:

Ne güzel anlatmışsınız biran acaba dedim bende
gün gelecek olumsuz yaşanları düşününce canım acımayacak onlara kin duymayacan o an yanımda olsa saçını başını yolmayacam ha
hakikatan gün gelecek böyle soğuyacak mı içimdekiler
Evet yaşadıklarım beni takıntılı yaptı onlardan nefret ettirdi ama kendileri yaptı
Eşim bile senin hatan yok derken ben içimdekileri nasıl soğutabilirim yapamıyorum ah yapabilsem
Umarım zamanla dediklerimizi yaşarım ve kurtulurum çünkü evlilikten pişman oldu şu 6 ayda halbu ki 5 yıl iple çekmiştim...

tamamda bunu bilerek evlendin, kimse zorla paranı almadıki
hem böyle devamlı bunu yüzüne vuracaksan eşine hiç yapmasaydın daha iyi

Evet zorla almadı ama ima etti yeri geldi o parana güveniyorum dedi bu cümleyi kurduktan sonra ne ondan paramı saklayıp sakınabilirdim nede olmaz alamasın diyebilirdim.
Evet pişmanım kesinlikle keşke bıraksaydım kredi çekseydi yada o parayı aileme verseydim
Çünkü yaptıklarımın kıymeti olmadı

bütün kayın valideler aynı bence düğünümüzde de aynısını yaptılar normal zamanda da hiç paraları yok ama saçma şeylere gereksiz harcamalara para çok beni aramaz ailemi aramaz çünkü kont yok ama istediğini arayıp yanımda dakikalarca sohbet eder ben olanların farkındayım ama eşimde farkında çok sinir oluyorum çokta kızıyorum ama eşime görüşme arama mesafe koy demedim hiç bir zaman :) eşim her zaman sen tamam haklısın ama ne yapayım diyo sonuçta anne benimde annem var o aklıma gelince bütün kötülükler gidiyor aklımdammm:1::1::1:

Bende gitsin die çabalıyorum olmuyo olmuyo o gitse ötekisi geliyo öteki gitse bambaşka birşey geliyo aklıma resmen eşimden soğumaya başladım çok üzülüyorum

Bi ara bende böyle bi konu açmıştm.. Nişanımızda tek kuruş vermediler. Ne nişan kıyafetine ne kuaföre ne takıya. Ama benim annem komşudan borç aldı rezil olmayalım diye takım elbise alabilmek için. ( bu arada babam yok benim vefat etti.) Düğün geldi ne evime ne bana kuruş harcanmadı ama kayınvalidem kendine takım takım tabaklar çanaklar aldı bi takımda bana alablirdi. Takıda yok. onları da geçtm. O evdede bizim evimizdede bütün yük eşimin üstündeydi. Fatih şunu al fatih bunu al fatih bulaşık makinesi al süpürge al ütü al. Bide büyük şeylerde var yani. Keşke 25tl fatura ödeseydi memnun olurdm :) Amaa bence hiç kendini üzme boşuna. Kayınpederimin elinde bi miktar parası var şuan az bişey lazım oldu fatih bi kaç kez istedi de vermedi böyle bi model. Fatihte para ilişkisinide normal ilişkiye kısmen kesmiş durumda. Çokta iyi oldu.! Eşinde farkına varır belki yapılan haksızlığın.

25 lira için evinizin huzurunu neden kaçırıyorsunuz? Anne-baba olarak düğününüzde, ev kurmanızda yardım etmemiş olabilirler ama bir düşünün bir evladı yetiştirene kadar ne zorluklara katlanıyorlar... Bunu gündeme getirip de ne kendi ne eşinizin tadını kaçırmayın derim, 25 lira ile ne zengin olursunuz ne de fakir.

Elbette sarsılmadı tamam çok borcumuz var her ay benim bekarken biriktirdiğim paradan tırtıklayarak geçiniyoruz.
Çok şükür eksiğimiz yok ama lüks içinde de yaşamıyorum.
Zaten sorun 25 lira değildi eşimin bana söylememesi birde benim maddi olarak eşim ve ailesinin yapması gerekenleri yaptığım halde hala eşimin ailesinin faturaısnı ödemesi yahu onlardan 10 lira almadık eşimin kenarda 10 lirası yoktu... Nasıl dert etmeyeyim etmemyeyim etmeyeyimde nasıl başarayım bunu

mutlu olmak istiyosan böle şeyleri dert etmiceksin canım. kafanda büyüterek kızarak ya kendini hasta edersin ya evliliğine zarar verisin. en güzeli unut gitsinnn.
2 yıl önce evlendim, ertesi günü gırtlağa kadar borca battığımı öğrendim. eşimin ailesi hiç birşeye karışmadığı gibi, 3 gün 3 gece köyde yaptıkları düğünün bütün masrafını bize gelen takı paralarla ödediler. düğün sonrası balayına giderken cebimizde 5 kuruş paramız yoktu düşünebiliyormusun.... ve benim durumun böle olacağından haberim dahi yoktu süprizzzzz dediler.

yatak odası hariç tüm mobilyalar, gelinlik paramı, kuaför paramı, fotoğrafcı, salon aklına ne geliosaa işte hepsini kendim ödedim. kınada elime koyulacak altını ( bizde adettir ) ben alıp kaynanama verdim ki onlar bizde böle adet yok dediler çünkü.

benim memleketimde takılan takılar, paraları annem kuruşu kuruşuna bana verdi ( ki kendi bana yatak oda takımı, mutfak eşyaları ıvır zıvır alıp dünya borca girdi bi başına ) . balayı dönüşü hepsini bozdum grm bişeyim kalmadı, bekarken biriktirdiğim 4500 lirayı çektim, üstüne kredi çektim ödedim borçları. annem hasta oldu üzüntüden evliliğini ilk günleri böle oldu, bırak ben ödiyeyim borcunuzu ddedi durdu. K.validemler bi kere bile o kadar borç bıraktık size ödeyebildinizmi demedi.

ee iş böleyken, ben ne eşime ne ailesine tek kelime bişi demedim Allahım yardım et dedim, etti çok şükür. Bu kadar şeye rağment eşim tazminat aldığında iş yerinden abisine ayrı, ablasına ayrı anne-babasına ayrı para yolladı ihtiyaççlarını görsünler die..

şimdi benim halimi gözünün önüne getir ve de ki beterin beteri var 25 lira ne ki?

giden para olsun, eşinle mutluysann ne önemi varki. Ben kocamla çok mutluyum, onun için bi kere daha olsa yine katlanırım o sıkıntıya..

sen eşinin ödediği miktardan ziyade ailesiyle yaşadığın sıkıntıları hala atlatamamışsın bence canım

kendi ailesiyle arasının düzelmesine bozulma bence, belki onlarla konuşup düğün zamanındaki sıkıntıları halletmişlerdir
küs kalsalar daha mı iyi olur? düşünsene kendi ailesinden yüz çeviren biri başkasının ailesinden de çevirmez mi?

bence faturaya bozulmamalısın ki ben faturadançok unutulmamış kırgınlıklara bozuk olduğunu hissettim nedense
onun ailesiyle arasının bozuk olmasını tabi ki istemeyeceğini ama hiçbirşey olmamış gibi davranmasından dolayı üzüntü duyduğunu da paylaşabilirsin

bu arada benim eşimin ailesinin 3 evi var ama benim eşim de annesinin faturasını ödüyor
faturayı görünce ilk yaptığım kendi annemin tel. faturasını ödemek oldu; hala da ödüyorum

eşim hiç çalışmamış annesinin emekli olduğu günden beri hiç çalışmayan babasının ödemesini yapıyorsa benim bir fatura ödemem de çok olmasa gerek

Tşk ederim yorum için.
Bende ilk duyduğu gün gidip o sinirle kardeşime kontör yükledim.
Düşününce buda doğru gelmiyo madem sen yapıyon bende yapacam... Ama insanın içini bi şekilde soğutması lazım.
Ayrıca beni ok iyi anlamışsınız asıl neye kırgın olduğumu.. Malesef atlatamıyorum da..

Hislerime tercüman olmuşsunuz.
Konu sahibi arkadaşım sizin sorununuz 25 tl lik faturanın ödenmemesi değilde size evlenirken yapılan saygısızlıklar ve hala sizinle yüz yüze konuşulmaması galiba.

Yani siz bir nevi beni adam yurduna koymuyorlar ama eşime faturalarını ödettiriyorlar ne hakla gibi bir düşünceya kapıldınız sanırım. Yoksa 25 tl lik bir faturanın yatırılmasını bu kadar sorun etmek bana fazlasıyla saçma geliyor ve bir nevi ayıp oluyor.

tamam bir takım sıkıntılar zorluklar olmuş sizin de haklı yanlarınız vardır elbet ama 25 lira içinde bence ses çıkarmaya değmez. biz 8 yıllık evliyiz evlendiğimizden beri kiralarını ödüyoruz ist da iyi bir semtte sonuçta üstelik bekar ve çalışan bir oğluyla beraber yaşamasına rağmen. ama ben 1 kez bile ses çıkarmadım. o onun annesi ben eşiyim ara sıra birbirlerine kızsalarda darılsalarda sonuçta onu doğurmuş büyütmüş anne işte bende 2 çocuk sahibiyim Allah sağlık versin Allah beni ileride onlara muhtaç etmesin ama bilemezsiniz sonuçta. bence böyle şeyleri eşinizle konuşmayın bile. yapmamışlar size evlenirken boş verin artık aileler kıllarını kıpırtatmıyor çocukları evlenirken. huzurunuzu kaçırmaya değmez

Bi ara bende böyle bi konu açmıştm.. Nişanımızda tek kuruş vermediler. Ne nişan kıyafetine ne kuaföre ne takıya. Ama benim annem komşudan borç aldı rezil olmayalım diye takım elbise alabilmek için. ( bu arada babam yok benim vefat etti.) Düğün geldi ne evime ne bana kuruş harcanmadı ama kayınvalidem kendine takım takım tabaklar çanaklar aldı bi takımda bana alablirdi. Takıda yok. onları da geçtm. O evdede bizim evimizdede bütün yük eşimin üstündeydi. Fatih şunu al fatih bunu al fatih bulaşık makinesi al süpürge al ütü al. Bide büyük şeylerde var yani. Keşke 25tl fatura ödeseydi memnun olurdm :) Amaa bence hiç kendini üzme boşuna. Kayınpederimin elinde bi miktar parası var şuan az bişey lazım oldu fatih bi kaç kez istedi de vermedi böyle bi model. Fatihte para ilişkisinide normal ilişkiye kısmen kesmiş durumda. Çokta iyi oldu.! Eşinde farkına varır belki yapılan haksızlığın.

Keşke herşey 25 liradan ibaret olsaydı...
Umarım herkes gün gelir hatasını anlar
Benim hatamda haddinden fazla ödün vermek fedakarlık yapmak oldu şimdi bu kadar kafama takmamın sebebi gene benim..

25 lira için evinizin huzurunu neden kaçırıyorsunuz? Anne-baba olarak düğününüzde, ev kurmanızda yardım etmemiş olabilirler ama bir düşünün bir evladı yetiştirene kadar ne zorluklara katlanıyorlar... Bunu gündeme getirip de ne kendi ne eşinizin tadını kaçırmayın derim, 25 lira ile ne zengin olursunuz ne de fakir.

Evet olan bize oluyor huzurumuz kaçıyor malesef
Onların istediği oluyor kısaca

bende sinir olurum durumu iyi olduğu halde faturalarını ödetmesi....bir kereye mahsus ödediyse unut gitsin,zannetmiyorum bunun arkası gelecektir..eşinide ailesine mesafe koydurmak biraz zor gibime geliyor....benim bir tanıdığımda böyleydi,,3 kuruş fazla para geçse eline hemen yatırım anne babasıydı,onlarında durumları iyiyiydi....ama evin hanımı ne yaptı dersiniz ev aldırdı....ailesine dahi danışmadan..çünkü engel olurlardı...kredi çektirdi..ev aldılar böylece bir kuruş artırıp ailesine yardım da edemedi...bence sizde deneyin derim durumunuz varsa...

mutlu olmak istiyosan böle şeyleri dert etmiceksin canım. kafanda büyüterek kızarak ya kendini hasta edersin ya evliliğine zarar verisin. en güzeli unut gitsinnn.
2 yıl önce evlendim, ertesi günü gırtlağa kadar borca battığımı öğrendim. eşimin ailesi hiç birşeye karışmadığı gibi, 3 gün 3 gece köyde yaptıkları düğünün bütün masrafını bize gelen takı paralarla ödediler. düğün sonrası balayına giderken cebimizde 5 kuruş paramız yoktu düşünebiliyormusun.... ve benim durumun böle olacağından haberim dahi yoktu süprizzzzz dediler.

yatak odası hariç tüm mobilyalar, gelinlik paramı, kuaför paramı, fotoğrafcı, salon aklına ne geliosaa işte hepsini kendim ödedim. kınada elime koyulacak altını ( bizde adettir ) ben alıp kaynanama verdim ki onlar bizde böle adet yok dediler çünkü.

benim memleketimde takılan takılar, paraları annem kuruşu kuruşuna bana verdi ( ki kendi bana yatak oda takımı, mutfak eşyaları ıvır zıvır alıp dünya borca girdi bi başına ) . balayı dönüşü hepsini bozdum grm bişeyim kalmadı, bekarken biriktirdiğim 4500 lirayı çektim, üstüne kredi çektim ödedim borçları. annem hasta oldu üzüntüden evliliğini ilk günleri böle oldu, bırak ben ödiyeyim borcunuzu ddedi durdu. K.validemler bi kere bile o kadar borç bıraktık size ödeyebildinizmi demedi.

ee iş böleyken, ben ne eşime ne ailesine tek kelime bişi demedim Allahım yardım et dedim, etti çok şükür. Bu kadar şeye rağment eşim tazminat aldığında iş yerinden abisine ayrı, ablasına ayrı anne-babasına ayrı para yolladı ihtiyaççlarını görsünler die..

şimdi benim halimi gözünün önüne getir ve de ki beterin beteri var 25 lira ne ki?

giden para olsun, eşinle mutluysann ne önemi varki. Ben kocamla çok mutluyum, onun için bi kere daha olsa yine katlanırım o sıkıntıya..

Şu an gözyaşlarıma engel olamadım.Anlattıklarınız çok üzücü şeyler keşke hiç yaşanmasaydı ama bu kadar cefaya rağmen nasıl bu kadar iyi şeyler düşünebildiniz nasıl başarabildiniz nasıl beyninize hükmedip huzurunuzun bozulmasına engel oldunuz bunu nasıl yaptınız inanın dediklerinizi yapmayı o kadar isterim ki herşeyi unutmayı silmeyi oldu bitti geçti gitti demeyi
Ben evlendiğime pişmanım diye haykırarak ağlıyorum evde tek başıma kalınca sizin gibi bu kadar zorluğu aşmayı hiç istemem mi?
Herşey bi kenara kendi sağlım için istiyorum
Rabbime dua ediyorum bana doğru yolu göster die başka birşey gelmiyo elimden

Yorumunuz için tşk ederim

Bende gitsin die çabalıyorum olmuyo olmuyo o gitse ötekisi geliyo öteki gitse bambaşka birşey geliyo aklıma resmen eşimden soğumaya başladım çok üzülüyorum

önceleri sürekli şikayetlenir ağlardım üzülürdüm şöyle yapacağım böyle yapacağım diye söylenirdim baktım ne kadar haklı olsamda eşim destek vermiyor söylediği tek şey sonuçta ailem bende baktım aramız açılıyor kavgalar tartışmalar büyüyor tutumumu değiştirdim ha düşüncelerim aynı ama en azından eşimle sorun yaşamıyoruz zaten farkedeceksin zaman geçince insanın o siniri geçiyor bırak eşini istediğini yapsın boşver :D:D:D:D:D

canım ben sana bir akıl vereyim,
eşin sana sırt dönüp yalnız mı bırakıyo, çok zor bir durum.
tabi hayatım yardım et de, ne de olsa annen, seni yetiştirmiş de. biz ilgilenmiycez de kim ilgilencek de. bana böyle böyle davrandılar elbette üzüldüm ama inş bizim de aramız düzelcek de. bu şekilde davran eşin için dünyada sensen iyisi olmaz. erkekle böyledir, ailesini sevip sayıyosan sen 10 numara olursun. zaten sevmek zorunda değilsin, öyle davran. inan ki hiçbir kaybın olmaz, hep kazanırsın. hem daha yeni evlisin, böyle başlarsan hemde erkeklerin can evi, ailesi, allah korusun hiç yol alamazsın. benim dediklerimi uygula mutlaka. bak görüceksin ne kadar farklı olcak. ama sadece şu konu senin sinirlerini bozabilir, sen destekliyosun diye daha çok maddi yardım yapıcak ama bi yrde napıyorum ben deyip durcak. ama sen bu konuda konuşursan yardım etmiyceği varsa da inada yapar. tabi sıkıntısı varsa evlat anneye herzaman destek olmalı ama ben onun durumu için söylüyorum bunu.

Hislerime tercüman olmuşsunuz.
Konu sahibi arkadaşım sizin sorununuz 25 tl lik faturanın ödenmemesi değilde size evlenirken yapılan saygısızlıklar ve hala sizinle yüz yüze konuşulmaması galiba.

Yani siz bir nevi beni adam yurduna koymuyorlar ama eşime faturalarını ödettiriyorlar ne hakla gibi bir düşünceya kapıldınız sanırım. Yoksa 25 tl lik bir faturanın yatırılmasını bu kadar sorun etmek bana fazlasıyla saçma geliyor ve bir nevi ayıp oluyor.

Tesbitiniz için çok ama çok tşk ederim
Anlaşılmak çok zor hele hele kendinizi tam anlamıyla ifade edememişken.
Evet aynen öyle adam yerine konmadım
Ne kayınvalideler var sorun yaşıyor gelinleri ile istemiyorlar kavga ediyorlar değil mi ama hangisi gelin kınasına gitmemiştir acaba benim gelin kınamda elime altını eşimin kınama gelen 2 teyzesi koydu başka akrabası yoktu.Gelde bunları unut sineye çek aman huzurum bozulmasın de tamam deyim deyimde içimden gelmedikten sonra demenin anlamı ne

tamam bir takım sıkıntılar zorluklar olmuş sizin de haklı yanlarınız vardır elbet ama 25 lira içinde bence ses çıkarmaya değmez. biz 8 yıllık evliyiz evlendiğimizden beri kiralarını ödüyoruz ist da iyi bir semtte sonuçta üstelik bekar ve çalışan bir oğluyla beraber yaşamasına rağmen. ama ben 1 kez bile ses çıkarmadım. o onun annesi ben eşiyim ara sıra birbirlerine kızsalarda darılsalarda sonuçta onu doğurmuş büyütmüş anne işte bende 2 çocuk sahibiyim Allah sağlık versin Allah beni ileride onlara muhtaç etmesin ama bilemezsiniz sonuçta. bence böyle şeyleri eşinizle konuşmayın bile. yapmamışlar size evlenirken boş verin artık aileler kıllarını kıpırtatmıyor çocukları evlenirken. huzurunuzu kaçırmaya değmez

Vay be kiralarını ödüyorsunuz ha hakikaten inanamıyorum insanlara ya
Elbette tek sorunlu ben değilim biliyorum beterler var ama nie böyle yapıyor aileler
Herkesin kendi ailesi oluyor artık bizde bir aileyiz bekar gibi onların birşeylerini ödemek saçma
Ha muhtaç olur elbette
bir eksiği olur alınır hediye alınır bilmem ne ama düzenli fatura ödenmesi saçma geliyo bana açıkcası meblağın bir ödemi yok ki

Hata sizde burada kusura bakmayın, kendi kendinize ediyorsunuz. 25 lira için huzur kaçırmaya değer mi?

Değmez tabi değer mi hiç
Ama insan hep haksızlığa uğrayınca gözü huzur kaçacakmış aman şöle böle olacakmış diye düşünemiyor ki
Artık lafını etmeyecem yani gene konu açılırsa hoşuma gitmediğini bana yapılanları bir kenara koy evlenirken 10 lira yardım etmeyen ailene bunu benden habersiz yapmandan rahatsız oldum dicem. Elbette muthaç olsa eyvallah git bir eksiğini al harçlık ver ama düzenli faturada neymiş dicem. Rahatsız oldum bizi kullandıklarını hissettiğim için dicem. Ama nasıl istiyorsan öle yap dicem.
Ha içimden gelmiyo sineye atmak ama başka çaremde yok zaten eşim beni dinleyip bunu ödemiyorum demez anasına.
Keşke içimdede silebilsem umursamasam o zaman kendimede eziyet etmemiş olurdum ama malesef

Back