• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim annemin evime gelmesini istememesi

Herkes konu sahibinin eşini taslamis ama düşündüm kayınvalidem gelse bende evde durmam çıkar giderim. Kim bilir neler yaşattı yada geldiğinde nasıl davranıyor. He eşimin annesi ile görüşmesine asla karisamam telefonu falan karıştırmak dk hesaplamak ne haddine. Ama kendi gorusmak istemeyebilir. Sırf büyük diye sırf anne diye kimse kutsal değil malesef. Belki geldiğinde çenesi durmuyor sürekli hakaret ediyor ya da eşlerin arasını bozmaya çalışıyor kimse durduk yere böyle davranmaz cunku. Tek taraflı yorum yapmak doğru değil.

Bir laf vardir cok ozur dileyerek yaziyorum: iti hatırı yoksa sahibinin hatırı var diye. Esiniz annenizi sevmese de sizin hatırınıza evinde annenizi misafir etmeyi kabul etmeli. Yoksa size saygisi yok demektir bu. Siz esinizin kölesi degilsiniz. Kaya kovugundan da cikmadiniz. Sizi ailenizle kabul etmeli. Evlilik o yuzden bir kurumdur. Sevgili degilsiniz, eşsiniz. Sizin de sahibiniz degil o, eve kimlerin gelip gitmesine sadece o karar veremez. O ev sizin de eviniz. Eger bu tavri takinirsa ayni hak size de dogar yani onun ailesiyle gorusmemek hakki... ama bu evliligi iyice zedeler. Evlilik sadece iki kisi arasinda degildir. Esiniz bunu anlamali. Her ne kadar imzayi iki kisi atsa da aslinda aileler evlenir. O yuzden bir kurumdur denir evlilik.

Bu arada nisanlilikta olan seyleri ısıtıp isıtıp onune sunuyorsa o konuyu halledemediniz demektir ya da esin hakimiyet kurmak icin gecmiste olan seyleri gundeme getirerek seni ezmeye calisiyor demektir. Sanki gecinmeye gonlu yok gibi. Yani ille benim dedigim olur tum kararlari ben veririm cunku aile reisi erkektir imajini kafanda otirtmaya calisiyor gibi. Bastan buna razi olursan ileride tum herseye o karar verecek ve sen tek basina ustune kiyafet bile alamaz hale geleceksin demektir. Kanunlarda aile reisi erjektir ibaresi cikarildi. Artik kararlari ciftler ortak aliyor. Aile reisligi yok.

Madem öyle sizde onun ailesini istemeyin.konuştuğu zaman laf edin.sert çıkın..sonra kavga edin.kavgalar büyüsün falan. .istenilen böyle bir evlilik mi?madem nişanlılık döneminde sorunlar çözülememiş o zaman evlilik olmamalıydı...kimse kimsenin annesiyle babasıyla görüşmesine karışamaz,tehdit edemez..eşiniz böyle ise tercihiniz anne ve babanız olmalı.bu adamdan eş olmaz

Ya işte ben bunu bekliyordum. Atar yapamam çünkü tam bir mesleğim bırakıp gitsem baba evinde nasıl olurum Muamma babam çok varlıklı biri değil üniversite okuyan kardeşlerim var baban bana mı baksın onlara mı. Üstelik okulum bile bitmedi. Atanıp onu bırakmamdan çok korkuyor.
Affedersin de baban evden bir boğaz eksilsin diye mi seni evlendirdi? İş bul yaşın genç..hem çalış hem oku. .zaten 21 yaşında evlenmen başlı başına saçmalık...

Herkes konu sahibinin eşini taslamis ama düşündüm kayınvalidem gelse bende evde durmam çıkar giderim. Kim bilir neler yaşattı yada geldiğinde nasıl davranıyor. He eşimin annesi ile görüşmesine asla karisamam telefonu falan karıştırmak dk hesaplamak ne haddine. Ama kendi gorusmak istemeyebilir. Sırf büyük diye sırf anne diye kimse kutsal değil malesef. Belki geldiğinde çenesi durmuyor sürekli hakaret ediyor ya da eşlerin arasını bozmaya çalışıyor kimse durduk yere böyle davranmaz cunku. Tek taraflı yorum yapmak doğru değil.
Bende sımdı okudum da kaynana olsa herks gelmesın der
Kız annesı naptı bılmıyoruz
Bende esımın annesıne tahammul edemiyorum gelırse dahı fazla muhatap olmayı düşünmüyorum
Kendı konuşsun ılgılensın ama benden beklemesın

Geçmişteki yaşanmışlıklara bağlı olarak eşinizin eve istememesine hak verebilirim. Sudan sebeplerse eğer başlı başına saçmalıyor. Ama sizin görüşmenize karışması asla kabul edilemez.
Biz eşimle karşılıklı olarak birbirimizin ailesi ile görüşmüyoruz. Ne onun ailesi benim evime girebilir ne benim ailem. Şartlar bu şekilde bir karar almaya itti bizi. Ama onun dışında herkes kendi ailesiyle istediği gibi görüşür. Karışmak asla karşı tarafın haddi değil. Misal şu an ben ailemi ziyarete geldim. Onlarla kalıyorum.
Tamam herkesin ailesi kendine harika. Ama yaptıkları zarar veren cinsten hareketlerse tabiki evine istemez, hakkıdır. Ki size gelmesin de dememiş eşiniz. Gelirse ben giderim demiş. Gayet makul bir çözüm bence.

Çok merak ediyorum aileniz ne yaptı da eşiniz unutamıyor.. Bu arada arkadaşlar lütfen çifte standart yapmayalım. Burda çok konu okuduk kayınvalidem bana bunu yaptı şunu yaptı unutamıyorum konuşmuyorum, görüşmüyorum evime gelemez deyip, destek olanları da çok gördük.. Bence önce ne olduğunu öğrenelim sonra kime yüklenilirse ona yükleniriz.. Belki eşi davasında haklı nereden bilelim.. Bu arada konuşmasına görüşmesine karşması teline bakması falan zaten kabul edilemez..

Mevzu nedir?
Simdi insan dusununce nasil olur falan diyor da, atiyorum anneniz damadina kufrediyorsa ornegin adam da istememekte hakli derim ben. O yuzden mevzu onemli.
Ama oyle uften puften nisan zamani alisveris falan kavgalarini hala isitip isitip sunuyorsa o este zaten sorun vardir.

Böyle biri için boşuna zamanınızı kaybediyorsunuz. Nerden tutsanız elinizde kalır. Karakter yoksunu, az gelişmiş, terbiye zaten yok. Çocuk büyütülmez, hayat bununla geçilmez

Sende hala o evdesin

Niye ayakları yok mu?
Kab

Geçmişteki yaşanmışlıklara bağlı olarak eşinizin eve istememesine hak verebilirim. Sudan sebeplerse eğer başlı başına saçmalıyor. Ama sizin görüşmenize karışması asla kabul edilemez.
Biz eşimle karşılıklı olarak birbirimizin ailesi ile görüşmüyoruz. Ne onun ailesi benim evime girebilir ne benim ailem. Şartlar bu şekilde bir karar almaya itti bizi. Ama onun dışında herkes kendi ailesiyle istediği gibi görüşür. Karışmak asla karşı tarafın haddi değil. Misal şu an ben ailemi ziyarete geldim. Onlarla kalıyorum.
Tamam herkesin ailesi kendine harika. Ama yaptıkları zarar veren cinsten hareketlerse tabiki evine istemez, hakkıdır. Ki size gelmesin de dememiş eşiniz. Gelirse ben giderim demiş. Gayet makul bir çözüm bence.
Peki böyle evliliğiniz yorulmuyor mu. Gerçekten memnun musunuz bu durumdan. Eleştiri değil cidden soruyorum

adama ait eşyaların hepsini ve evlilik cüzdanını binanın dışına çıkarıp yığıyoruz ve üzerlerine benzin/gaz yağı artık ne bulursak döküyoruz.
işten geldiği saatte inip bina kapısında beklemeye başlıyoruz.
geldiğinde şaşkın gözlerle bakan adama "hala annemi istememekte inat ediyor musun?" diyoruz.
o bir utanmaz, arlanmaz olduğu için "evet" diyor.
bir çakmak veya kibrit yakarak yığının üzerine zarifçe bırakıyoruz.
bu esnada sırtını çevirdiğimiz er kişinin kıçına okkalı bir tekme basıyoruz.
geri dönüp evimize giriyoruz ve kapıyı kilitliyoruz.
ertesi gün de ailemizin yanına dönüp huzurla annemize sarılıyoruz.

Mevzu nedir?
Simdi insan dusununce nasil olur falan diyor da, atiyorum anneniz damadina kufrediyorsa ornegin adam da istememekte hakli derim ben. O yuzden mevzu onemli.
Ama oyle uften puften nisan zamani alisveris falan kavgalarini hala isitip isitip sunuyorsa o este zaten sorun vardir.
Katılıyorum.
Burda ben çok okudum eşimin annesiyle görüşmüyorum, evime gelemez, şöyle yaptı böyle yaptı asla görüşmem, evime almam diye. Ozaman pek kimse nasıl kv deni eve almassın o senin eşinin annesi, senden daha kıymetli demiyor.
Herkesin kendine göre haklı sebebleri olabilir.
Adamı haklı bulmuyorum. Ama istemesse görüşmeyebilir. Konu sahibi istediği gibi ailesiyle görüşür, gider gelir. Evindede ağırlayabilir tabiki. Kocası istemiyorsada çeker gider çok basit.

Başta aynı şeyi düşündüm ama öyle olsa adam çat çat şu şu sebepten derdi bence. Yani sebep yok demez. Ben de evliyken görümcem gelsin istemiyordum, neden diye sorana çay koyup sabaha kadar sebeplerini sayabilirdim mesela :D

Merhaba yeni üyeyim. Evliyim 24 yaşımdayım. Evlilikte 3. Yılımıza girdik. Eşim memur. İlk görev yeri ailemin yaşadığı şehire atandı. Biz orada tanıştık evlendik. Sonra eşimin ailesinin olduğu şehire geldik ama kayınpederim de işin dolayı tayin istediler. Başka bi şehire gittiler. Sadece tatillerde geliyorlar. Benim evime gelmiyorlar ama kendi evleri var. Onlardan rahatsız olacağım bi durum yok yani. Ben ailemden uzaktayım hemde kilometrelerce. Annem yanıma gelmek istiyor ama eşim gelmesini istemiyor o gelince izin alırım eve gelmem diyor istemiyorum gelmesini diyor. Bu durum beni çok üzüyor. Kafayı yiyecem artık sürekli bundan dolayı tartışıyoruz. Anneme de eşim istemiyor gelme diyemem sonuçta o benim annem canım.. Hatta bana ailenle konuşma diyor. Ne zaman telefonla konuşsam kaç dk konuşsum diye bakıyor. Ama kendi ailesi ile çok konuşuyor. Belki abartıyorsun diyeceksiniz ama günde 5 defa görüntülü konuşuyor. Bazen tepki koyuyorum ortaya sen misin gurbette olan ben mi sen misin gelin ben mi diye..

Nişanlıyken bi kaç sorun oldu. Tabi bu sorunlar evliliğin ilk aylarında oldu ama konuşulup hal oldu. Habire eski konuları açıp konuşuyor.
Kolay kolay konulara boşanın yorumu yapmam. Sebensiz yere sırf sevmiyor diye böyle ailenle konuşma, gitme, gelme diyen kocalardan gerçekten boşanın diyorum.. 😠 Kendilerini bi imza atınca ne zannediyorlar aklım almıyor 🤬

Malesef eşiniz ruh hastası,size bir gr saygısıda yok,sevdiğine hiç ihtimal veremiyorum,nasıl tahammül ediyorsunuz...bana eşim geçenlerde ne kadar çok konuşuyorsun telde diyiverdi, cevabım pardon sen benim velim misin oldu ,herşeyin hesabını vermem siz çok yüz verdiniz biraz hata sizde de var...

Nişanlıyken bi kaç sorun oldu. Sonra aileler halletti konu kapandı. Bazen kendi aramıza konuştuğumuz da hep o konuları açıyor.
esınız aılenızle sorun yasadıysa unutamıyorsa gorusmesın esınız gorusmek zorunda degıl ama sızın gorusmenıze karısamaz
annen gelınce o gıdene kadar eve gelmem dıyor ya ben olsam tamam derdım

aynı evde kalmaya tahammul edemeyecek kadar dinmeyen kırgınlıgı ofkesı varsa esınızı annenızle gorusmesı ıcın zorlayamazsınız esınızde o geldıgınde ben baska yerde kalırım gıdene kadar dıyorsa aynen oyle yapsın sızın de evınız sonucta .

Back