• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim annemin evime gelmesini istememesi

o zaman bende sittin sene sizinkilerle görüşmem , sen gidersin annem gelir kabul ... Ben ağaç kovuğunda yetişmedim, sende istemediğin o kadının kızıyla evlendin , evlenmeseydin diyip gönderecektin ve kayınvalidenlerle de eşinin yaptığını yapacaksın... Annene de eşinin yurtdışında yada şehir dışında görevde olduğunu söyleyeceksin...

Ne sıfatla ailenle konuşmana karışabilir ?
Her kim olursa olsun buna hakkı yok. Eğer sen de taviz veriyorsan onu dinliyorsan sende de sorun var.
Sen ailenlekonusma arama ama ben günde 5 defa görüntülü arim konusayım.
Oh ne ala memleket.
Senin kocan fena kaşınıyor

Ailemi istemeyeni ben hic istemem diyip tekmeyi basicaksin yada ailenin yanina donmemek uzere gidiceksin. Akillanir kendine gelirse ne guzel salak tavirlarinindevam ettirirse bosa gitsin. Sizi ezik bulmus tavirlara bak agzinin payini verseniz boyle davranamazdi. Elin adami vazgecilmez degildir

eşimle sevgili olduğumuz ilk ay ona ettiğim bir kaç cümle vardı, ''Ailem benim için her zaman ilk sırada gelecek onlar hakkında olumsuz bir durum olursa, aranızda sıkıntı olursa bu ilişki biter. Ailelerimize karşı saygılı olacağız bu konuda asla tolerans göstermem.'' diyeceğim o ki bazı sınırları en başında koymalısınız. kocanın aileni istemiyorum annen gelmesin gibi cümleler kurmasına şok içindeyim yani sen kimsin ki istemiyorsun ? annene saygısı olmayan adamın sana mı saygısı olur evliliğine mi saygısı olur çok sinir bozucu bir durum

evire çevire dövülmelik kusura bakma. lafda paylamaz kocanı

Nisanliyken olan sorunları aileler halletmiş ama belli ki eşiniz halletmemis. Bence cok normal bir durum gelmesini istememesi. Siz de sorun yaşasaydınız belki siz de istemezdiniz. Onun haricinde konuşma telefonla falan demeye hakkı yok. Ona karisamaz. Onu da ilgilendirmez zaten. Siz de gun gelince kollayin durumu onu ailesinin bir hatasında gelmesini istemeyin olsun bitsin.
Aile aile aile diye birbirinizi yemeyin
Bende aylarca aylarca konuşmadım evime de almadım. Benim annem veya babamla esim de sorun yaşasa gelmesini istemese birşey diyemem. Ben giderim o şekilde görüşürüm. Burada sizi haklı görmedim. Ama annenle konuşma deme konusunda da eşinizi haklı görmedim.

Ben şunu merak ediyorum. Eşin dedi ki anneni sevmiyorum eve gelmesin, telefonla konuşma annenle... Sonrasında hayat nasıl normal devam edebiliyor mesela öyle birine yemekler yapıp sofralar kuruyorsun, çayını ayağına götürüyorsun, b.klu donunu yıkıyorsun. Gece adamın koynunda yatıyorsun falan. Zoruna hiç gitmiyor mu, hiç mi bozulmuyorsun, hiç mi tiksinmiyorsun. Anne bu yahu nasıl laf söylettirebiliyorsun.

Bazı konuları okurken kendimi farklı bir evrendeymiş gibi hissediyorum.

Merhaba yeni üyeyim. Evliyim 24 yaşımdayım. Evlilikte 3. Yılımıza girdik. Eşim memur. İlk görev yeri ailemin yaşadığı şehire atandı. Biz orada tanıştık evlendik. Sonra eşimin ailesinin olduğu şehire geldik ama kayınpederim de işin dolayı tayin istediler. Başka bi şehire gittiler. Sadece tatillerde geliyorlar. Benim evime gelmiyorlar ama kendi evleri var. Onlardan rahatsız olacağım bi durum yok yani. Ben ailemden uzaktayım hemde kilometrelerce. Annem yanıma gelmek istiyor ama eşim gelmesini istemiyor o gelince izin alırım eve gelmem diyor istemiyorum gelmesini diyor. Bu durum beni çok üzüyor. Kafayı yiyecem artık sürekli bundan dolayı tartışıyoruz. Anneme de eşim istemiyor gelme diyemem sonuçta o benim annem canım.. Hatta bana ailenle konuşma diyor. Ne zaman telefonla konuşsam kaç dk konuşsum diye bakıyor. Ama kendi ailesi ile çok konuşuyor. Belki abartıyorsun diyeceksiniz ama günde 5 defa görüntülü konuşuyor. Bazen tepki koyuyorum ortaya sen misin gurbette olan ben mi sen misin gelin ben mi diye..

Nişanlıyken bi kaç sorun oldu. Tabi bu sorunlar evliliğin ilk aylarında oldu ama konuşulup hal oldu. Habire eski konuları açıp konuşuyor.
yol ver gitsin aile hassas noktamdır ailemle olan ilişkim eşimi ilgilendirmez, onunki de beni bağlamaz ama benim ailemi evimde istemeyen adamı ben hiç o evde tutmam bence sende yolla gitsin.

Nişanlıyken bi kaç sorun oldu. Sonra aileler halletti konu kapandı. Bazen kendi aramıza konuştuğumuz da hep o konuları açıyor.
nişanlıyken yaşanan sorunlar nasıl halledildi, 1,2 saat konuşarak mı? herkes iyi niyetini orta koyup, objektif olarak değerlendirerek mi? yada hani tabiri caizse köprüyü geçene kadar ayı'ya dayı demek mantığıyla mı çözüldü?
eşiniz geçmişte yaşanan sıkıntı ve problemleri, yada kötü olayları sık sık dile getiriyorsa bu eşinizin sindiremediği anlamına gelir. bu da gayet doğaldır. çok etkilemiştir ve bilinçaltından atamıyordur. belli ki haksızlığa uğramıştır ve kabullenemiyordur. halledilmesinin tarzı bile belki ona yeterli gelmemiştir. tatmin olmamıştır.
ben kendimden biliyorum. benimde geçmişte yaşanan hazmediğim ve affedemediğim çok olay var. bu da kinlenmeme sebep oluyor. görüşlmemek bi şekilde cezalandırmak karşıdakini. aslında kendimizi de cezalandırıyoruz. içimizden atamadığımız öfke en çok bize zarar veriyor.
eşinizin tavrı kendimden dolayı tanıdık geldiği için yazdım.
çözüm önerim: anneniz, eşinizle tek başına görüşmeli, yaşanan sıkıntıyı unutmasını rica etmeli, gerekirse özürdilemeli ( büyük olabilir, büyüklerde gençlere karşı çok suç işliyor). 3. cü bir kişiyi karıştırmadan direk kendisi konuşmalı, iyi niyetini ifade etmeli.. eşinizin damadı olarak çok önemli bir kişi olduğunu kaybetmek istemediğini söylemelidir. siz de eşinize hak veriyorsanız, onun yanında olduğunuzu, ona hak verdiğinizi sık sık tekrarlamalısınız çünkü onaylanmaya ihtiyaç duyacaktır. ( ama tabşiki haklı ise yapın bunu, geçmiş davanızda haksız olduğuna inanıyorsanız onaylayın diyemem)

Pardon da çok mu pasifsiniz çok mu saf?
aman evimin direği pozlarına mı giriyorsunuz Allah aşkına
anneniz gelsin oda nereye istiyorsa gitsin!

Ben şunu merak ediyorum. Eşin dedi ki anneni sevmiyorum eve gelmesin, telefonla konuşma annenle... Sonrasında hayat nasıl normal devam edebiliyor mesela öyle birine yemekler yapıp sofralar kuruyorsun, çayını ayağına götürüyorsun, b.klu donunu yıkıyorsun. Gece adamın koynunda yatıyorsun falan. Zoruna hiç gitmiyor mu, hiç mi bozulmuyorsun, hiç mi tiksinmiyorsun. Anne bu yahu nasıl laf söylettirebiliyorsun.

Bazı konuları okurken kendimi farklı bir evrendeymiş gibi hissediyorum.
Söylediklerine kesinlikle katılıyorum. Tamam eşin buları söyledi ama sen ne yaptin. Ve ona hala nasıl eşim diyorsun aynı evde yaşıyorsun değil mi.🤔

Merhaba yeni üyeyim. Evliyim 24 yaşımdayım. Evlilikte 3. Yılımıza girdik. Eşim memur. İlk görev yeri ailemin yaşadığı şehire atandı. Biz orada tanıştık evlendik. Sonra eşimin ailesinin olduğu şehire geldik ama kayınpederim de işin dolayı tayin istediler. Başka bi şehire gittiler. Sadece tatillerde geliyorlar. Benim evime gelmiyorlar ama kendi evleri var. Onlardan rahatsız olacağım bi durum yok yani. Ben ailemden uzaktayım hemde kilometrelerce. Annem yanıma gelmek istiyor ama eşim gelmesini istemiyor o gelince izin alırım eve gelmem diyor istemiyorum gelmesini diyor. Bu durum beni çok üzüyor. Kafayı yiyecem artık sürekli bundan dolayı tartışıyoruz. Anneme de eşim istemiyor gelme diyemem sonuçta o benim annem canım.. Hatta bana ailenle konuşma diyor. Ne zaman telefonla konuşsam kaç dk konuşsum diye bakıyor. Ama kendi ailesi ile çok konuşuyor. Belki abartıyorsun diyeceksiniz ama günde 5 defa görüntülü konuşuyor. Bazen tepki koyuyorum ortaya sen misin gurbette olan ben mi sen misin gelin ben mi diye..

Nişanlıyken bi kaç sorun oldu. Tabi bu sorunlar evliliğin ilk aylarında oldu ama konuşulup hal oldu. Habire eski konuları açıp konuşuyor.
Çağır anneni gelsin. Eşinizde nereye gidiyosa gitsin. Yazık ya anne gelmek istiyo adamın keyfinden annemle görüşemicem yok öyle dünya.

Süper fikir madem izin alıp gelmeyecekmiş annemle takılırdım.

Back