• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim annemin evime gelmesini istememesi

Ara yorumları okumadım ama ailemiz en değerlimiz. Kendisi saatlerce konuşurken sizin dakikalarınızı saymasına musade ederek hata yapmışsınız. Hatanızı duzeltin ve rahat rahat konuşun. Bu artık eve gelmek gibi de değil. Eşiniz size tahakküm ediyor. Gerektiğinde ailenizi ziyarete gidin. Eşinize aileniz kötü bir tutum mu takındı emin değilim. Bunu ima etmiş gibisiniz. Gelinler de zaman zaman kendilerine yapılandan ötürü eşlerinin ailesini istemiyorlar. Bunu çözmek için çaba sarfedin. Susmayın. Aileniz hatalıysa, onlar da hatalarını telafi etsin. Çözüldü diyorsunuz ama belli ki eşinize göre çözülmemiş.
Sirf esine gore degil bence esin ailesine gore de cozulmemis yoksa hayatin akisina gore esin aileside durumun farkindadir onlarda arayi daha iyi yapmak icin caba gostermiyorlar gibi geldi bana

Sirf esine gore degil bence esin ailesine gore de cozulmemis yoksa hayatin akisina gore esin aileside durumun farkindadir onlarda arayi daha iyi yapmak icin caba gostermiyorlar gibi geldi bana
Konu sahibesine göre önceden çözülmüş gozuken prb aslinda kesinlikle çözülmemiş. Ya çözecek ya da kendi alanına müdehale ettirmeyecek. Eşi, konu sahibinin ailesini sevmek, muhabbet etmek, sıkı ilişkiler kurmak zorunda değil. Ama hürmet etmek saygı göstermek zorunda en azından asgarî düzeyde. Artık telefonuna kadar karışmakta neyin nesi? Buna musade eden de kabahati daha çok bulurum.

Merhaba yeni üyeyim. Evliyim 24 yaşımdayım. Evlilikte 3. Yılımıza girdik. Eşim memur. İlk görev yeri ailemin yaşadığı şehire atandı. Biz orada tanıştık evlendik. Sonra eşimin ailesinin olduğu şehire geldik ama kayınpederim de işin dolayı tayin istediler. Başka bi şehire gittiler. Sadece tatillerde geliyorlar. Benim evime gelmiyorlar ama kendi evleri var. Onlardan rahatsız olacağım bi durum yok yani. Ben ailemden uzaktayım hemde kilometrelerce. Annem yanıma gelmek istiyor ama eşim gelmesini istemiyor o gelince izin alırım eve gelmem diyor istemiyorum gelmesini diyor. Bu durum beni çok üzüyor. Kafayı yiyecem artık sürekli bundan dolayı tartışıyoruz. Anneme de eşim istemiyor gelme diyemem sonuçta o benim annem canım.. Hatta bana ailenle konuşma diyor. Ne zaman telefonla konuşsam kaç dk konuşsum diye bakıyor. Ama kendi ailesi ile çok konuşuyor. Belki abartıyorsun diyeceksiniz ama günde 5 defa görüntülü konuşuyor. Bazen tepki koyuyorum ortaya sen misin gurbette olan ben mi sen misin gelin ben mi diye..

Nişanlıyken bi kaç sorun oldu. Tabi bu sorunlar evliliğin ilk aylarında oldu ama konuşulup hal oldu. Habire eski konuları açıp konuşuyor.
Bende de benzer durum var ama sizinki gibi değil annem ilçe de gelio gitmek zor oluyor diye annen taşınsın diyor kendi düzeni olsun diyor annem de inatla buraya taşınmıyor psikolojik de tedavi görüyor kime ne diyeceğimi şaşırdım ama eşime kızıyorum konuşmuyorum günlerce o benim annem laf söz edemezsin diye şimdi sizin eşiniz de kusura bakmasın ama cok ayıpmetmiş tavır koyun hatasını anlasın

Bende de benzer durum var ama sizinki gibi değil annem ilçe de gelio gitmek zor oluyor diye annen taşınsın diyor kendi düzeni olsun diyor annem de inatla buraya taşınmıyor psikolojik de tedavi görüyor kime ne diyeceğimi şaşırdım ama eşime kızıyorum konuşmuyorum günlerce o benim annem laf söz edemezsin diye şimdi sizin eşiniz de kusura bakmasın ama cok ayıpmetmiş tavır koyun hatasını anlasın
Sizinde anneniz rahatsizmis ustelik neden problem yapti esiniz anlamadim belkide yakinda olsa daha cok ilgilenebilirsiniz daha iyi olur diyordur

Sizinde anneniz rahatsizmis ustelik neden problem yapti esiniz anlamadim belkide yakinda olsa daha cok ilgilenebilirsiniz daha iyi olur diyordur
Evet öyle diyor sürekli nereye kadar koşturacaksın diyor yakında olsun diyor haklı ama annem anlamıyor annem anlamıyor diye de tavır yapması zoruma gidiyor arada kalmak cok zor ya

Canım hep eşine suç buluyoruz ama bazen burada okuyoruz kv şöyle yaptı bir daha eve almayacağım oğlu da görüşmeyecek diyenleri .Sizin ailenizle eşiniz arasında geçen problemi biraz açsanız. Eşinize göre çok büyük bir problemmiş demekki böyle davrandığına göre.Ama ben böyle bir durumda zorlayabildiğim kadar zorlarım annem evime sorunsuz gelir yani .Baktım olmayacak boşanırım sanırım. Eş bulunur ama anne bulunmaz.

Evlenmeden once gormediniz mi sonucta bir tanisma olmustur merak etmeyin ya sonucta tum sikayetci gelinlerde bir bakmislar kendileri kaynana olacak yasa gelmisler yani kayinvalidelerde bildigin normal insanlar🤣🤣🤣daha gelinini yiyen olmadi😂😂😂insallah iyi insanlardir ve guzel sekilde bitbirinize sahip cikarsiniz.
Yok cnm olmadi bizim ikinci evliligimiz esimle ve ailesi turkiyede biz yurt disindayiz daha onlari gormek nasip olmadi insallah yaza artik ama duyuslarim uzerine biraz iyi gevmicek gibi 😁😁

Kesinlikle taviz vermeyin ..aklı sıra öc alıyor gecmişteki olaylardan..sonucta anlasıp orta yolu bulmusunuz..
sakın size bu sekılde davranmasına müsade etmeyin..ailenizin gelip gidemediği ,oturup sohbet edemediğiniz,bir akşam yemegi,bir sabah kahvaltıya davet edemediğin ev ,ev değil hapıshanedir..
yarın belki bir nedenle eşini boşarsın el olur gider ama anne, babanız hep baki dir..senin kalen arkandaki ailendir..

Son düzenleme:
Yok cnm olmadi bizim ikinci evliligimiz esimle ve ailesi turkiyede biz yurt disindayiz daha onlari gormek nasip olmadi insallah yaza artik ama duyuslarim uzerine biraz iyi gevmicek gibi 😁😁
Ikinci evliliklerde aileler cok karismiyor gibi yine de insallah iyi insanlardir. Hangimizin kotu huyu yok fazla buyutmeden idare etmek lazim aslinda.

Merhaba yeni üyeyim. Evliyim 24 yaşımdayım. Evlilikte 3. Yılımıza girdik. Eşim memur. İlk görev yeri ailemin yaşadığı şehire atandı. Biz orada tanıştık evlendik. Sonra eşimin ailesinin olduğu şehire geldik ama kayınpederim de işin dolayı tayin istediler. Başka bi şehire gittiler. Sadece tatillerde geliyorlar. Benim evime gelmiyorlar ama kendi evleri var. Onlardan rahatsız olacağım bi durum yok yani. Ben ailemden uzaktayım hemde kilometrelerce. Annem yanıma gelmek istiyor ama eşim gelmesini istemiyor o gelince izin alırım eve gelmem diyor istemiyorum gelmesini diyor. Bu durum beni çok üzüyor. Kafayı yiyecem artık sürekli bundan dolayı tartışıyoruz. Anneme de eşim istemiyor gelme diyemem sonuçta o benim annem canım.. Hatta bana ailenle konuşma diyor. Ne zaman telefonla konuşsam kaç dk konuşsum diye bakıyor. Ama kendi ailesi ile çok konuşuyor. Belki abartıyorsun diyeceksiniz ama günde 5 defa görüntülü konuşuyor. Bazen tepki koyuyorum ortaya sen misin gurbette olan ben mi sen misin gelin ben mi diye..

Nişanlıyken bi kaç sorun oldu. Tabi bu sorunlar evliliğin ilk aylarında oldu ama konuşulup hal oldu. Habire eski konuları açıp konuşuyor.
Bak canim ilk evliliğimde ayni durumu yaşadım eşim (eski ) annemle görüşmeme konuşmama izin vermiyordu tam 1 ay dayandım annemle gizli saklı görüştüm sonra da yeter artik dedim o benim annem beni bu yaşa getirmiş yememiş yedirmiş birtek ben biliyorum annemin nelerden geçtiğini bizi iyi bir şekilde hiç birşeye muhtaç etmeden buyutme çabasini ve boşandım hiç bir erkek koca anneden daha değerli değildir boşan demiyorum ama kocanin gozunu korkut kendini ezdirdiğin için kendi istediğini yapiyor seni kısıtlıyor buna izin verme seven erkek kadinini mutsuz etmez :)

O zaman sizde bir gun cikin gidin annenize baya da kalin. Arayinca annem gelemediginden ozlestik dersinjz

Bak canim ilk evliliğimde ayni durumu yaşadım eşim (eski ) annemle görüşmeme konuşmama izin vermiyordu tam 1 ay dayandım annemle gizli saklı görüştüm sonra da yeter artik dedim o benim annem beni bu yaşa getirmiş yememiş yedirmiş birtek ben biliyorum annemin nelerden geçtiğini bizi iyi bir şekilde hiç birşeye muhtaç etmeden buyutme çabasini ve boşandım hiç bir erkek koca anneden daha değerli değildir boşan demiyorum ama kocanin gozunu korkut kendini ezdirdiğin için kendi istediğini yapiyor seni kısıtlıyor buna izin verme seven erkek kadinini mutsuz etmez :)
Artik eski esiniz olmus ana 1 ay karar vermek icin az bir zaman degil mi? Ex kisisi de muhakkak buyuk birseylere kirilmista annenize bu kadar tavir almis sanirim ne bileyim bazen annelerimizin hatalarini gormuyoruz adeta onlari melek saniyoruz ama annelerde hata yapabilir yaptiysa da bir vakit uzak durulabilir. Tamam o evlilik bitmiste bundan sonraki kararlarinizda annenizinde haksiz olabilecegini unutmayin ne anneniz icin evliligi ne de esiniz icin annenizden vazgecmeyin orta yolu bulun

Artik eski esiniz olmus ana 1 ay karar vermek icin az bir zaman degil mi? Ex kisisi de muhakkak buyuk birseylere kirilmista annenize bu kadar tavir almis sanirim ne bileyim bazen annelerimizin hatalarini gormuyoruz adeta onlari melek saniyoruz ama annelerde hata yapabilir yaptiysa da bir vakit uzak durulabilir. Tamam o evlilik bitmiste bundan sonraki kararlarinizda annenizinde haksiz olabilecegini unutmayin ne anneniz icin evliligi ne de esiniz icin annenizden vazgecmeyin orta yolu bulun
Annem yalnis birsey yapmadi sadece onar kendilerini herkezin hayatina karisabileceklerini zanettiler :) en dogru karari almisim cok sukur simdi evliyim ve gercekten cok iyi bir evliligim var iyike kurtulmusim dayak bile yiyordum anne kuzusuydu annesi akil veriyordu oda yapiyordu :)

Annem yalnis birsey yapmadi sadece onar kendilerini herkezin hayatina karisabileceklerini zanettiler :) en dogru karari almisim cok sukur simdi evliyim ve gercekten cok iyi bir evliligim var iyike kurtulmusim dayak bile yiyordum anne kuzusuydu annesi akil veriyordu oda yapiyordu :)
Bu anneleri bu kadar dinliyorsa bu cocuklar nasil bu kadar problemler oluyor sasiyorum erkekler bekarken. Neyse suan mutluymussunuz sukur cevremde cok kadinda gordum de annelerine nerdeyse tapan ve o yuzden evliliklerini bozan.

Bizim düğün günü aileler birbirine girdi hatta ailemle vedalaşamadan apar topar bizi arabaya bindirdiler kavga çıktı o kadar kötüydü hakaretler çok kötüydü, hala düğün resimlerimize bakamam . O gün eşime aileni korursan bende ailemi korurum ve bu evlilik biter bu konuları evliliğimiz süresince açacaksan şuan ayrılalım eğer hiç açmıcaksan ben ailene saygı göstericem sende benim aileme dedim ve anlaştık ve ailelerede bir gün sonra evliliğimiz bitsin istiyorsanız bugünü konuşabilirsiniz diye söyledik 3 senemizi deviriyoruz bir kez bile konu açılmadı.Net bir duruş sergilemelisiniz eş bulunur ama aile bulunmaz.

Cok uzuldum inanki 😔 gelen insana gelme demekmi kotu anne ozlemimi kotu esinizin bu tavrina ragmen ona es olmaya devam etmende kotu. Allah yardimcin olsun.

Back