• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim annemin evime gelmesini istememesi

Ailenizle görüşmenizi hiçbir şekilde engelleyemez. O zaman sizde onun ailesiyle görüşmeyin olur mu öyle şey Anne bu canımız yansa anne deriz. Her ailede evlilik sürecinde tartışmalar olur ki bu konuşulup tatlıya da bağlanmış. Evlilik uzun bir yol değil mi artısıyla eksisiyle dengelenmez mi ben öyle gördüm hep ekside kalarak nasıl devam edilir

Tam ağız doldura doldura sövmelik konu. Ama eşin gibi bir gereksiz yüzünden banlanmak istemiyorum. Nasıl bu kadar ezik olabiliyorsunuz aklım almıyor! 3 yaşındaki çocuğumun yetişkin insan gibi kıymeti var evde, alıyoruz karşımıza fikrini soruyoruz. Siz nasıl kendinize bunu reva görebiliyorsunuz! Aslında çok zor değil tahmin etmek de neyse, iyice sinirlenmeyeyim şimdi.

Bu gören gözler ne okudu şimdi😒
Uygulamadığım bişey hakkında yüksekten atmam. Evliliğimin 3. Yılındayım. Aynı memlekette farklı küçük köylerde ailelerimiz. Ben çalışmıyorum eşim öğretmen. Tüm tatiller günü gününe hesaplanır iki tarafada eşit gidilir. Bazen işin durumuna göre esneklik olur tabi.

Eşimin anne babası değil de sülalesi çok konuştu mesela bu konuda. Verdiğim tek cevap o zaman evlenmeyecekti oldu. Çünkü ben tanıştığımız ilk günden beri dedim aile benim kırmızı çizgim. Onun ailesine saygı gösterdiğim kadar saygıyı beklerim.

Buraya böyle çaresizce konu açmanız bile beni şok etti. Eşinize nasıl bu cesareti verirsiniz. Hadi o densiz kendince karışmaya kalktı nasıl 3 yıldır ağzının payını okkalı vermezsiniz. Bu eve alınacak eşya değil ki ya ne yapayım üç yıldır tavrımı koyuyorum,kavga ediyorum ama ikna edemedim adamı denecek.

senın yerınde olsam senın annenınde kaşı ayrı gözü ayrı oynadı der bende onu eve almıyorum derim ,

kadınların kv ile olan sorunlarını çözmek yerine , kısasa kısas yapıp bende senın aileni istemiyorum demek ilk çözümleri sende aynısını yap

nişanlıyken yaşadığınız seyler gecmemıs demek ki . Kendı gorusmek ısteyebılır ama sıze karısamaz.

Koca adı altındaki canlı benim evime annemi koymayacak öyle mi..... Öyle kocayı teeee cehennemin dibine gönderirim. Sahibiniz değil eşiniz yol arkadaşınız. O kim ki böyle birşey soyluyor. İzin mi alıyorsunuz birde. İzin alır eve gelmezmiş. Cehenneme kadar yolu var oyle kocanın. Silkelenip kendinize gelin.

Sormadan geçemeyeceğim gelin olunca ne oluyor, aileyi özlemeye daha mı çok hak kazanılıyor? Sonuçta siz de ailenizden uzaksınız, eşiniz de. İkiniz de özler ve görüşmek istersiniz.

Asıl konuya gelince nişanlılık döneminde yaşananlar eşinizi tamamen soğutmuş sanırım. Bazı şeyler kolay unutulmuyor, ama ailenizle görüşmenize karışamaz. Çok büyük olaylar değilse yaşananlar, eşinize kabul edilmeyecek saygısızlıklar yapılmadıysa anneniz geldiğinde de bir hafta idare etsin artık.

Merhaba yeni üyeyim. Evliyim 24 yaşımdayım. Evlilikte 3. Yılımıza girdik. Eşim memur. İlk görev yeri ailemin yaşadığı şehire atandı. Biz orada tanıştık evlendik. Sonra eşimin ailesinin olduğu şehire geldik ama kayınpederim de işin dolayı tayin istediler. Başka bi şehire gittiler. Sadece tatillerde geliyorlar. Benim evime gelmiyorlar ama kendi evleri var. Onlardan rahatsız olacağım bi durum yok yani. Ben ailemden uzaktayım hemde kilometrelerce. Annem yanıma gelmek istiyor ama eşim gelmesini istemiyor o gelince izin alırım eve gelmem diyor istemiyorum gelmesini diyor. Bu durum beni çok üzüyor. Kafayı yiyecem artık sürekli bundan dolayı tartışıyoruz. Anneme de eşim istemiyor gelme diyemem sonuçta o benim annem canım.. Hatta bana ailenle konuşma diyor. Ne zaman telefonla konuşsam kaç dk konuşsum diye bakıyor. Ama kendi ailesi ile çok konuşuyor. Belki abartıyorsun diyeceksiniz ama günde 5 defa görüntülü konuşuyor. Bazen tepki koyuyorum ortaya sen misin gurbette olan ben mi sen misin gelin ben mi diye..

Nişanlıyken bi kaç sorun oldu. Tabi bu sorunlar evliliğin ilk aylarında oldu ama konuşulup hal oldu. Habire eski konuları açıp konuşuyor.
Ne hadsizlik.
Ona mı soracakmışsınız kimle görüşeceğinizi?
Bu ne terbiyesizlik.
Söylenecek çok şey var da garanti ban yerim

Nişanlıyken bi kaç sorun oldu. Sonra aileler halletti konu kapandı. Bazen kendi aramıza konuştuğumuz da hep o konuları açıyor.
Bu kadar sorun ediyorsa evlenmeseydi. Silah zoruyla mı imza attırmışsınız. Adama bak

Şaka mısınız?

İçinde bulunduğunuz durumu çalışmıyor oluşunuza bağlamaniz ise komik açıkçası. Çalışmayınca eşe köle mi olmak gerekiyor 🤦

Madem eşiniz annen gelince izin alırım giderim diyor, defolsun gitsin.

Ayrıca sizi kaybetmekten falan korkmuyor, bir yorumda öyle yazmışsiniz ya sadece ona bağımlı yaşayın, her şekilde kendisine mecbur kalin istiyor siz bunu başka türlü yorumluyorsunuz enteresan bir şekilde.

ya arkadaşlar atar yapın demişsiniz de bu kızcağız nasıl atar yapsın adama.
adam sizce kızın atar yapabileceğini, ayaklarını üstünde durabileceğini bilse kıza böyle bir şey yapabilir mi?
Niye ayakları yok mu?
Kabul edip sinsin mi?

Kim bilir evliliğinizde normal olmayan daha neler neler vardır. Öyle bir adamdan çocuğun olmadığı için çok şanslısın. Boşanıp ailenin yanına dön sık dişini üniversite sınavına hazırlan. Dershaneye gidemem diyorsan Youtube’da her şey var. Üniversite kazanırsan Kyk da alırsın okurken ailene yük olmazsın. İyi kötü bir mesleğin olsun ki hiçbir erkek ne de olsa bana muhtaç diyerek seni kölesi gibi görmesin. Daha yaşın çok genç her şeyi yapabilirsin. Otur düşün kendi ayaklarının üzerinde durabildiğin bir hayat mı yoksa kocanın himayesinde ailenle telefonla bile konuşamadığın bir hayat mı?

Ya işte ben bunu bekliyordum. Atar yapamam çünkü tam bir mesleğim bırakıp gitsem baba evinde nasıl olurum Muamma babam çok varlıklı biri değil üniversite okuyan kardeşlerim var baban bana mı baksın onlara mı. Üstelik okulum bile bitmedi. Atanıp onu bırakmamdan çok korkuyor.
Siz şu dediklerinize mantık görüyor musunuz?
Benim annem ilkokul mezunu kocaya tekmeyi bastı.
47 yaşında bir kafede çalışıyor. Bu arada o kadar iyi çalıştı ki kısa zamanda kafeye müdür oldu.
47 yaş? Üstelik bir kardeşimi de tek başına okutuyor lisede.
Siz genceciksiniz çocuk yok. Şu korkuya bakın.
Yazık gerçekten çok yazık.
Ha neden korkuyor biliyor musunuz?
Atanınca memur parası yiyecek. Boşanırsanız ondan mahrum kalacak ondan korkuyor

Nasıl erkek tarafından kaynaklanan kv konularında istersen görüşme seni buna kimse zorlayamaz diyoruz. Bu eşin içinde geçerli. Annenle görüşmek istemeyebilir. Ama sana ASLA karışamaz.İstediği izni alıp defolabilir ama annenin ne gelişine ne telefonda ne kadar konuştuğunuza nede ne boyutta iletişimde olduğunuza karışabilir.
HAD duygusu herkese ne kadarda lazım..

Ya çok rica ediyorum ergenlikten çıkamamış geri zekalılar evlenmesin. Eşiniz de tam böyle biri. Kesin ve net bir dille "onlar benim ailem evlenirken bşr ailem olduğunu biliyordun. Bu eve gelecekler" demek lazım. Siz sindikçe bastıracak çünkü.
Bence burada en çok hatası olan konuyu açanın kendisi. Ona bu hakkı veren o. Şimdiden 5 çocuklu menopozlu teyzeler gibi boşanırsam nereye giderim tribine girmiş. İflah olmaz

Back