• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim annemin evime gelmesini istememesi

Merhaba yeni üyeyim. Evliyim 24 yaşımdayım. Evlilikte 3. Yılımıza girdik. Eşim memur. İlk görev yeri ailemin yaşadığı şehire atandı. Biz orada tanıştık evlendik. Sonra eşimin ailesinin olduğu şehire geldik ama kayınpederim de işin dolayı tayin istediler. Başka bi şehire gittiler. Sadece tatillerde geliyorlar. Benim evime gelmiyorlar ama kendi evleri var. Onlardan rahatsız olacağım bi durum yok yani. Ben ailemden uzaktayım hemde kilometrelerce. Annem yanıma gelmek istiyor ama eşim gelmesini istemiyor o gelince izin alırım eve gelmem diyor istemiyorum gelmesini diyor. Bu durum beni çok üzüyor. Kafayı yiyecem artık sürekli bundan dolayı tartışıyoruz. Anneme de eşim istemiyor gelme diyemem sonuçta o benim annem canım.. Hatta bana ailenle konuşma diyor. Ne zaman telefonla konuşsam kaç dk konuşsum diye bakıyor. Ama kendi ailesi ile çok konuşuyor. Belki abartıyorsun diyeceksiniz ama günde 5 defa görüntülü konuşuyor. Bazen tepki koyuyorum ortaya sen misin gurbette olan ben mi sen misin gelin ben mi diye..

Nişanlıyken bi kaç sorun oldu. Tabi bu sorunlar evliliğin ilk aylarında oldu ama konuşulup hal oldu. Habire eski konuları açıp konuşuyor.
Nerde görülmüş böyle bir saçmalık..?? Orası eşinin evi olduğu kadar senin de evin ve söz konusu annen yani.. Bencillik saygısızlık bu yaptığı.. Eşinizin huyunu bilemiyorum tabi ki ama ben asla izin vermezdim o şekilde konuşmasına... Benim için annem söz konusu olduğunda ben kimseyi tanımam eşimi de çok seviyorum ama anneme tercih etmem asla... Haddini bildirir çenesi kapatırdım açıkçası...

bu konuda tek merak ettiğim şey eşinin mesleği
Polis tabiki. Doldurdular teşkilatı çoluk çocukla. Ergenliğini tamamlamamış daha o kadar parayı buldu mu evlendiriyorlar aileler hemen bir de. Uğraş dur. Hee polis değilse de uzman çavuş oluyor bu boş tipler.
Onu da bir şey sanıyorlar en yakınlarına böyle güç gösterisi yapıyorlar. Paşa muamelesi yapıldığı için annen gelmeyecek diyebiliyor.

Polis tabiki. Doldurdular teşkilatı çoluk çocukla. Ergenliğini tamamlamamış daha o kadar parayı buldu mu evlendiriyorlar aileler hemen bir de. Uğraş dur. Hee polis değilse de uzman çavuş oluyor bu boş tipler.
Onu da bir şey sanıyorlar en yakınlarına böyle güç gösterisi yapıyorlar. Paşa muamelesi yapıldığı için annen gelmeyecek diyebiliyor.

:olamaz::olamaz::olamaz:

Merhaba yeni üyeyim. Evliyim 24 yaşımdayım. Evlilikte 3. Yılımıza girdik. Eşim memur. İlk görev yeri ailemin yaşadığı şehire atandı. Biz orada tanıştık evlendik. Sonra eşimin ailesinin olduğu şehire geldik ama kayınpederim de işin dolayı tayin istediler. Başka bi şehire gittiler. Sadece tatillerde geliyorlar. Benim evime gelmiyorlar ama kendi evleri var. Onlardan rahatsız olacağım bi durum yok yani. Ben ailemden uzaktayım hemde kilometrelerce. Annem yanıma gelmek istiyor ama eşim gelmesini istemiyor o gelince izin alırım eve gelmem diyor istemiyorum gelmesini diyor. Bu durum beni çok üzüyor. Kafayı yiyecem artık sürekli bundan dolayı tartışıyoruz. Anneme de eşim istemiyor gelme diyemem sonuçta o benim annem canım.. Hatta bana ailenle konuşma diyor. Ne zaman telefonla konuşsam kaç dk konuşsum diye bakıyor. Ama kendi ailesi ile çok konuşuyor. Belki abartıyorsun diyeceksiniz ama günde 5 defa görüntülü konuşuyor. Bazen tepki koyuyorum ortaya sen misin gurbette olan ben mi sen misin gelin ben mi diye..

Nişanlıyken bi kaç sorun oldu. Tabi bu sorunlar evliliğin ilk aylarında oldu ama konuşulup hal oldu. Habire eski konuları açıp konuşuyor.
Benim eşim böyle söylicek onu direk kapının önüne koyarım o kim benim annemi istemeyecek adama bak. Anneni çağır yanına gelsin istediği kadar kalsın kadın kocanada annem geliyor cehennemin dibine kadar yolun var de gitsin. Elin adamına annene laf söyletme terbiyesiz adam.

Bin tane kocayi bir tane anneme degismem birak buraya konusunu bile acmam yani sorun sizde bence

Ya işte ben bunu bekliyordum. Atar yapamam çünkü tam bir mesleğim bırakıp gitsem baba evinde nasıl olurum Muamma babam çok varlıklı biri değil üniversite okuyan kardeşlerim var baban bana mı baksın onlara mı. Üstelik okulum bile bitmedi. Atanıp onu bırakmamdan çok korkuyor.
Senin ona tam zamanlı köle olmanı istiyor klasik narsist , önce arkadaşlarınla gorusmeni istemez, sonra ailenle arani bozar , sebebi sadece ona muhtaç ol çevrende kimse kalmasın... Böylece seni dövmeye hakaret etmeye başlar nasıl olsa sen gidemezsin...atanmandan ve onu birakmandan korkar çünkü kendisinin içten içe ne bok olduğunu biliyordur....ben atanacaken son anda küfürler saldirmalar sonucu hazırladığım belgelerimi gondermemi izin vermemişti sonra ben atanmayida bosverdim bosadim bok beyinliyi .. bok gibi kaldı ortada şaşkınlıktan ..sonra hayallerimdeki kocamı buldum evlendim ...öyle boka sardı ki evlenmeme rağmen bana anneme mesaj atmaya çalıştı saçma sapan konuştu ...içindeki bok yüzüne yansımış bok beyinli

Gerçekten tam çıldırmalık konu 21yaşında evlenmişsin daha çocuk yaşta hayatının en güzel döneminde. Nişanlıykende böyleydi diyosun aklın nerdeydi o zaman anneni istemezken? O zaman istemicek sonra düzelecek diyemi düşündün. Şaka gibi ya boşan bu adamdan seni o kadın doğurdu bu tipler en başta böyle yaparlar herşey kendi istedikleri gibi olsun isterler. Bu adam yakında sana şiddet uygulamayada kalkar. Ayrıca baban 20yaşına kadar bakmış bu yaştan sonramı bakamayacak o pislikten kurtulduğun için sevinirler bi işe girer hayatını kurtarırsın nasılsa çocuğunda yok herşey daha kolay olur. Pislik herif.

ya arkadaşlar atar yapın demişsiniz de bu kızcağız nasıl atar yapsın adama.
adam sizce kızın atar yapabileceğini, ayaklarını üstünde durabileceğini bilse kıza böyle bir şey yapabilir mi?
Okuyup meslek sahibi olmak, çalışmak çok önemli ama bir kadın mesleği yok diye de her şeye susup oturmamalı, atar yapmayı yalnızca ekonomik özgürlükle bağdaştırmamak lazım zira çalışıp üreten meslek sahibi olan kadınların bir kısmı da elindeki maddi imkanlara rağmen eşine karşı susup yaptıklarına ses çıkartmıyor.

Kaldı ki konu sahibesi hala öğrenciymiş, okul bitecek KPSS'ye hazırlanacak, sınava girecek, şansı yaver giderse istediği puanı tutturacak, yine şansı yaver giderse sınav sonrası hemen atanacak, o arada annesi evine gelemeyecek mi ya da ailesiyle telefonda bile görüşmeyecek mi?

Üniversite okumadım haliyle bir mesleğim yok, ev kadınıyım lakin iş hakkım olanı yapmaya gelince kimseye minnetim yoktur, ne anne babama, ne eşime evladıma.
Annemi görmek isteyeceğim bana gelmek isteyecek ama adamın maaşıyla geçiniyorum, ailemin durumu yok diye gık demeyeceğim, yok öyle bir hayat.

Aileler arası anlaşmazlıklar yaşanmış olabilir, eş aileye karşı mesafeli de olabilir lakin kadının ailesi evine gelmek istiyorsa gelir, eş onları layıkıyla ağırlar ağırlamak istemiyorsa gider lakin kadının ağırlamasına engel olmaz, buna kimsenin hakkı yok.

Konu sahibesi anneniz evinize gelsin istiyorsanız eşinize resti çekeceksiniz, susmakla hakkınızı savunamazsınız, annem evimize gelecek, sen bana değer veriyorsan yanımda olup annemi güleryüzle ağırlayacaksın, büyüğündür saygı da kusur etmeyeceksin, yok ben anneni görmek istemiyorum diyorsan annem şu tarihlerde burada olacak, o zaman aralığında başka bir yerde kalırsın diyeceksiniz.

Ailenize ve kendinize değer veriyorsanız ne ailenizi ne kendinizi susarak ezdirmeyin.

Aılenızı ıstemıyor ve sız susuyosunuz.Pes yani .Yakında camdan bakmada dıcek .Bu ne koca duskunlugu.Aılemı ıstemeyen kocanın alnını karışlarım.

Pes! Siz köle misiniz kuzum? Kendinize gelin, eşiniz de eşiniz olduğunu hatırlasın ona göre davransın.. siz bu gidişle tuvalete giderken izin almaya başlarsınız..

Ben ne okudum sabah sabah :KK57:
Bide bunu normal normal anlatmışsınız, aile bu ya aile anne can yani.
Annenizi istememe sebebi nedir? Eğer ortada annenizin yaptığı cok büyük bir ayip yoksa sizin yerinizde olsam, oyle bir adamı kapi önüne koyardim.

Anneden daha değerlisi yok bu dünyada. Rest çek kocana nasıl bir evlatsin pes. Koca çok bulunur da anne bir tane. Bir gun vefat edince çok üzülürsün çok.

Bu dünyadaki hicbir insan ailemle görüşmeme engel olamaz. Heleki kocam. tükürüğümle boğarım valla. Eşinin beyninde bir hasar var belliki. Bir evlatla anne arasına giren kötü vıcdansız bir insandir. Eğer çocugun yoksa çocuk yapma böyle evlilik yürümez. Eşinin sayıp çekindiği bir aile büyüğüne durumunu anlatıp uyarmasini sağlayabilirsin. yada kayinvalidenle aran iyiyse ve en önemliside kaynanan iyi niyetliyse oğluyla konuşup durumu uzatıp evliliğine zarar vermemesini tembihleyebilir.

Back