Eşim ailesini savunuyor hiç laf ettirmiyor benim isteklerimi dinleyip benimle doğru düzgün iletişim kurmuyor

Kesinlikle beni üstümde haksız olsada prim yapıyor ispatlamaya çalışıyor bitersede snin yüzünden bitti ailemi istemiyorsuna getirtiyor

Direk haftasonu geçicez o tarafa dedi ve evim temiz olmayabilir uzun süredir giremedim temizlicem gelip dedim sen kafana takma onları ben halledirim dedi direk.

İzin almak ayrı bir konu ama görgü kuralı gereği sadece oğluna söylemek yerine gelininiylede paylaşmalı diye düşünüyorum bu istemek yada istememek değil
Sorun izin almak değil, paylaşsa yeter demişsiniz.
Şu yazdıklarınıza göre kv sizinle paylaşmış haber vermiş diye anlıyorum.
Sizde o telefon görüşmesinde istemediğinizi belirtmeme sebebiniz neydi?
Hadi izinde aldı diyelim, cevabınız ne olacaktı?

Olayı tersine çevirelim eşiniz gemide evinden çok uzakta. Aileniz yaşadığınız şehire geldi ve sizde kalmak istedi.
Önce sizi sonra bence çok gereksiz ama eşinizi aradı izin istedi diyelim.
Eşinizde kusura bakmayın o ev benim mahremiyetim evime giremezsiniz dedi.
Kendi eviniz dururken ailenizi otele mi göndereceksiniz?
Yada anne baba siz eve geri dönün diye yoldan mı çevireceksiniz?
Aileniz eşinizden onay alamadı evinize gelemedi diyelim, sizi böyle zor bir durumda bırakan eşinize tavrınız ne olurdu?
Haklısın kocacım burası senin mahremin sen evde olmadığında bu eve kimse gelmemeli mi dersiniz?
Yoksa ailenize karşı yaşadığınız mahcubiyetin hesabını mı sorardınız?

Evet erkek misafir davet ederken eşine fikrini sormalıdır. Bunun sebebi de kadının o misafiri ağırlamak için yapacağı hazırlık, edeceği hizmettir. Ne kadar eşlerimiz işin ucundan tutsa da genel anlamda planlama ve işin büyüğü bizde çünkü.
Ama ben evde yoksam bütün sorumluluk ondaysa bana neden sorsun?
Haber verir bende ona şunu şunu kaldır ortadan der geçerim.

Sizin tavrınız evlilikte gereksiz pürüz çıkarmaktır. Zamanla bunlar katlana katlana sevgiyi, saygıyı bitirir.
Bir bakmışsınız eskiden siz üzüldüğünüzde gönlünüzü alan adam ağladığınızda çekirdek çitler.
Aynı durum erkek içinde geçerli. Yeni evliyken karısı boynu tutulmasın diye yastığını düzeltirken, biriktirdikleri ve üzüldüğü konular yüzünden hasta olsa umursamaz. Sevgi saygı denen şey kazanılan bir şeydir, kimsenin size zorla hissetmesini sağlayamazsınız.

Bende öyleydi gece haberim oldu gelceklerinden ve daha 3 aylık evliyim hemen kalktım yemek telaşına düştüm gece gece sabah erkenden kalkıp evimi topladım yemeklere giriştim benim yaptığım tarzda yemekleri beğenmeyip sadece kendi tarzda ki yemekleri yaptılar oğluda seviyor diye dolabımdaki sebzeleri buzluğa atmak zorunda kaldım oğlum onu yemez ben yarın içli köfte yaparım sonraki gün bunu şunu oğlunun her evde olduğu gün sevdiği yemeklerden yaptı ben gene gçgıkımı çıkarmadım bende yanında durdum yardım ettim öğreneyim dedim farklı kültür olduğu için. Ama oğluşu eve gelmediği günlerde kızıyla konuşup makarna yapar yersiniz diye telefonda konuşuyolardı çok kırıcı gelmişti buda bana.

Benim ailem eşim evde yokken söylemeden gelmez zaten sen eşinle konuş söyle derler bende bunu istedim zaten.

evet şaşırtıcı değil çünkü oğluşunu sen bilmezsin bir kadın olarak çok konuşmayacaksın penisi olduğu için o sebze yemez özel yemek yapılır annesi de gelmiş senin yaptığın kötü yemekleri yiyemezler sana çok ciddi saygısızlık yapıyorlar
eşin diyecekti ki benim karım çok güzel yemek yapar ben onun yemeklerini çok seviyorum bak o zaman kaynanan senin yemeklerine ağzını açıyor mu

Eşim ben masaya salata koyduğumda bile ne koydun bunun içine çok ekşi değişik diye söylenir ailesinin yanında ben sanki birşey yapamıyormuşum izlenimi oluşur çok onur kırıcıydı.

Benim ailem eşim evde yokken söylemeden gelmez zaten sen eşinle konuş söyle derler bende bunu istedim zaten.
Benim ailem eşim evde yokken evime gelmiyorsa tam tersi kırılır, onun kadar hükmüm yok mu derim.
Benim sorumun cevabı tam olarak bu olmamış ama.
Soruyu şöyle değiştireyim o zaman.
Aileniz hiç yola çıkmadan önce sizi sonra eşinizi aradı, eşinizden onay alamadı diyelim?
Sizin tavrınız, düşünceniz ne olur?

Ayrıca kv nin size zaten haber vermiş olduğunu da sizin paylaşımlarınıza dayanarak belirtmiştim.
O zaman sorun ne?

Eşim ben masaya salata koyduğumda bile ne koydun bunun içine çok ekşi değişik diye söylenir ailesinin yanında ben sanki birşey yapamıyormuşum izlenimi oluşur çok onur kırıcıydı.
eşinin ciddi sorunları var belli ailesine erkekliğini ispatlamak için yapıyor oduncuk evlenmeden fark etmedin mi

Koz meselesi sizin için önemli olmayabilir ama sırf yazdığım sebeple istemeyenler var.
Bu konuda bile "ev dağınıksa kadın ayıplanır, o yüzden kadından izin alınmalı" içerikli mesajlar gördüm.
Ben de diyorum ki sevmediğim insanlar beni istedikleri kadar ayıplayabilir, kendimi hamarat göstermeye uğraşamam. İçinde olmadığım ev dağınık diye de dertlenemem.

Biz de hobi olarak insanların mutfak dolaplarını karıştırmıyoruz. Eşimin ailesinin evinde bardak alırken bile sorarım ki buzdolaplarını açmışlığım bile yok bunca zamandır.
Ama kayınvalidem bizimkini açmak isterse açabilir, umurumda olmaz.
Ben evde yokken gelmesinde ne gibi bir sakınca var anlamıyorum o yüzden. Kalkıp kişisel eşyalarımı karıştıracak hali yok.

Konu sahibinin derdi gelmeleri, dolapları falan değil zaten. Kendisini özellikle arayıp haber vermemeleri. Birkaç mesaj önce böyle yazdı. Eşimi aradıkları gibi beni de arasınlar diyor. Eşinin haber vermesi yetmemiş. Güç savaşı bence bu.
Eşi normalde kendini saymadığı için buna ihtiyaç duyuyor bence. Ama dertlenmesi gereken daha büyük sorunları var.

Haber verdi dediğim aradı ve haftasonu oğlunun yanına geçeceiğini direk söyledi bende ev biraz pislenmiş ve temizlik yapılcak dedim belki anlar diye sen kafana takma onları ben hallederim dedi

Ayrıca bir mahremiyet konusu almış gidiyor.
Yahu mahremiyet denen şey cansız bir eşyaya yüklenemez.
Ben o yatağın içindeysem o yatak mahremiyetim, oda boşsa o yatak mahremim olamaz.
Cansız kansız herkesin evinde olan bir eşya olur sadece.
Askıda ki külot üstümdeyse mahremiyet oluşur.
Çamaşırını insanların oturduğu alana bile isteye getirip gözlerine sokarsan mahremiyetini gözler önüne sermiş olursun. Sadece askıda olması hiç bir şey ifade etmez.
İnsan mahremiyetinde iç çamaşır bu kadar önemli bir detay olsa pazarlarda, mağazalarda da ortalığa saçılıp satılmazdı.
Benim mahremiyetim cansız bir eşyaya yüklenecek kadar basit olamaz ayrıca.

umarım hakkında hayırlısı olur dediğim gibi devam edeceksen lütfen aile danışmanlarını takip et iş bul bir daha darp olursa muhakkak rapor al

o sizn görüşünüz. bana göre mahremiyet özelim . başka insanların görüşünede saygı duyulmalı . siz mahremiyet görmüyorsanız kayınvalineiz gelsin . kişiler farklıdır.

Canım benim evlilik ve bir evi paylaşmak mahremiyettir kim olursa olsun herkes herşeyi laf edebilir. Daha yeni evli bir gelinin evinde bu şekilde kafalarına göre takılmak bence hoş değil diyorum bunu eşimle konuşup çözmek istedim ama olmadı.

Haber verdi dediğim aradı ve haftasonu oğlunun yanına geçeceiğini direk söyledi bende ev biraz pislenmiş ve temizlik yapılcak dedim belki anlar diye sen kafana takma onları ben hallederim dedi
Yani haber verdi demek oluyor bu.
Neden ben evimde yokken gidip kalmanızı istemiyorum demediniz peki?

Soruyu şöyle değiştireyim o zaman.
Aileniz hiç yola çıkmadan önce sizi sonra eşinizi aradı, eşinizden onay alamadı diyelim?
Sizin tavrınız, düşünceniz ne olur?
Burayı da cevaplarmısınız lütfen, 3.kez rica ediyorum.

Hatta eşiniz yok sen yalnızsın diye evinize gelmeyen ailenizin tavrı hakkında "ben eşek başımıyım, koskoca yetişkin insanım. Niye kocam yokken evime gelmiyorsunuz" diye düşünmezmiydiniz?

Shhshs kır papatyasııı
Nerede istemese bile evine girerim demişim
Allah aşkına ya...
Başlarım oğluma da gelinime de bi daha da gitmem görmem konuşmam
En tahammğl edemediğim şey vefasız hayırsız insanlar çünkü

Şu noktayı anlamamakta neden ısrar ediyorsunuz anlamadım?
Evine üç hafta gelip yapılan yemekleri yememişler zekası ile ilgili laf sokmuşlar baya evi kendi evleri gibi yayılmışlar her konuda laf sokulmuş bunun sonucunda da konu sahibi bu insanları evinde yokken istemiyor en doğal hakkı olarak. Kimse beni arayıp size geleceğim diye sormuyor eşimin ailesinden oğullarına söylüyorlar gelmeyi düşünüyoruz diye bizde ona göre bir ya da iki hafta sonu sanrası için birlikte plan yapıyoruz mesela bana ailem gelmek istiyor ne zmaan uygun oluruz diye soruluyor .Buradaki aile işi iyice abartıp orayı kendi evi gibi görmüş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…