Eşim ailesini savunuyor hiç laf ettirmiyor benim isteklerimi dinleyip benimle doğru düzgün iletişim kurmuyor

o sizn görüşünüz. bana göre mahremiyet özelim . başka insanların görüşünede saygı duyulmalı . siz mahremiyet görmüyorsanız kayınvalineiz gelsin . kişiler farklıdır.
Benim mahremiyetim cansız bir eşyaya yüklenecek kadar basit olamaz ayrıca.
demişim, dediğim gibi benim mahremiyetim diye başlamışım söze. Saygı duymama durumu yok yani.

Mahremiyet kavramı nedir?
Mahremiyet; bireyin soyut sahiplikleri de dâhil olmak üzere özerkliği kapsamında korunması gereken bir değer, bir hak, bir duygu olarak bireylerin birbirleriyle ve toplumla ilişkilerinde eylemlerine yön veren bir kavramdır.

Mahremiyet soyut bir kavramdır yani. Yatağıma mahremiyet katan şey eşimle o an orada oluşumdur.
Bir yatak tek başına benim mahremiyetimi simgeleyemez.

Çok dilim yandı bu durumlardan kesinlikle karşıyım habersiz gelinmesine evde yokken gelinmesine. Aksi yorum yapanların burnu sürtülmemiş daha
Ben evde değilken eşimin ailesi de arkadaşı da bizde kaldı, eşim bana sadece haber verdi. Ben problem yaratmadım. O yokken ben de evime misafir alıyorum.
Habersiz misafirlikten hiç hazzetmem ama ben evde yokken birinin gelmesi beni rahatsız etmiyor.
Belki tecrübesizliğimdir, nasıl bir problem olabilir? Gerçekten çok merak ettiğim için soruyorum, sizin başınıza ne geldi? Bizim de gelmesin

ohoooo şiddet dendi mi akan sular duruyor benim için
daha o zaman bırakmalıydınız
ne oldu da vurdu birde?

kv kp olaylarından önce çok daha büyük bir sorun var

başlarım geline oğluma deyince bende eve gidersiniz sandım:)
vefasızlık hayırsızlık la ne alakası var? başkasının evinde rahat eder misiniz gerçekten ?

Bence de sorulmalı. Benim ailem olsa ben sorardım.
Ben belki doğru kişi değilim malum konudan dert yaşamış biri olarak ama nasıl başlarsa öyle gidiyor.
2,5-3 hafta kalmak normal bi şey değil bana göre. Sormadan gelmek de.
Ama naparsan yap adın çok şikayet edip sorun çıkartana çıkacak kocan baskıcı biri ise.
Bu tek başına bi boşanma sebebi değil.
Genel olarak fikrini almama huyu varsa bu olabilir.
Genel gözlemlemeni tavsiye ediyorum..

Aynen öyle kek yaptım şekeri az dendi menemen yaptım soğan olduğu için tadı bi değişik dendi soğansız oluyormuş soğan koymuyolarmış doğru düzgün yemediler. Bende artık bişey yapmaya çekinir oldum onlar varken evliliğimin en başında bunları yaşamam beni çok üzdü ama eşim bana hiç hak vermedi. Kayınpeder zeka oyunu dedi santraç oynamadığımı dile getirdiğimde ben nasıl isteyeyim ben evde yokken bana danışılmadan gelinen eve.

zaten amaçları sizi çekindirmek ana baba oğul başarmışlar siz dışardan geldiniz gibi davranmışlar onlar oranın asıl sahibi gibi

umarım istemediğini duymuşlardır en azından artık çekinirler
bence babana şiddetten bahset bu yaşadıkları o zeka oyunu sen oynayamazsın dediklerini seni dışladıklarını anlat
eşini de asla arama bırak o uğraşsın barışmak için konuştuğunda da bir problemi ablasına veya babana anlatacağına seninle konuşması gerektiğini söyle
insan evlendiği kadına saygı duyar ki etrafındakiler de saygı duysun

Esin denize, goreve gidince sen neden evinde kalmiyorsun? Orasi madem senin evin otur evinde.
Eşim denize göreve gidince ben evde durmak istiyorum diyorım eşim hayır durma ailenin yanında dur nerde rahat edersen diyo yada onlar gelsin diyor burayabgelmemdeki sebep eşimin görevi ailemin yaşadığı şehirdeydi beraber geldik covid oldum ben dönemedim anladınız mı

Yoo asıl siz anlamamışsınız ben gayet anlamışım.
Konu sahibinin aile ile birlikteyken yaşadığı olumsuzluklar değil ki gündem konusu.
Seni saymayan insanların gözünde saygı kazanmanın yolu arkalarından kötü düşünmek, oğulları ile evli olduğun halde evine sokmamak değildir.
Laf sokuluyorsa nedenini sorarsın, gerekirse çata çat fikrini söylersin.

Ayrıca ben konu sahibine kabul etmemekte haksızsın demedim ki hiç bir yerde.
Haber versinler yeter demişsiniz, o haber verilmiş.
Neden fikrinizi o görüşmede söyleyip, kabul etmiyorum demediniz diye soruyorum.
Israrla o kısmı cevaplamıyor.

Ayrıca bakın ailem gelmek istediğinde soruyor demişsiniz.
Gerçekten bunu samimiyetle soruyorum ve aynı samimiyetle cevaplamanızı istiyorum.
Eşiniz şehir dışındayken aileniz size gelmek istese, eşimi de arayın der misiniz?
Hadi eşinizi aradılar eşinizde "o evde benim donlarım var dolayısıyla mahremiyetim var gelemezsiniz" diyerek onay vermedi diyelim.Tavrınız hem eşinize hemde ailenize karşı ne olurdu?

Açıkcası ben "ağır ol paşam benim ailem sen evde yokken niye senden izin alsın, şu durumda müsaitlik cevabını verecek olan kişi benim km lerce uzakta olan sen değilsin" derdim. Eşim evde yokken eve misafir alamayacaksam o ispat edemediğim rüştüm için kafamı duvarlara vurmam gerekirdi. Ve o adamın bana duymadığı saygıyı tüm evliliğimin içine yayılacağı muhakemesini yapar boşanırdım.

diyorum ya beni kimse eşimin ailesinden aramıyor gelme planımız var diye eşim de bana hangi hafta yapalım diye soruyor benim bu konuda ona hiç bir hafta yapmayalım gibi bir şey deme hakkım yok onunda bana aynı şekilde
donlarım var gelemezsiniz değil ki mevzu baştan beri evi sahiplenmeleri normal bir ilişkileri olsa sanmıyorum ki geldiklerine problem çıkarsın

bakın bu benim başka konudaki mesajım ben hiç takmadığım hade başta bir baktım ki benim oturmadığım evde davet veriliyor :)) düğün günü düğün evi gibi açılacaktı ev gecesi herkes toplanıp çay içecekmiş bazı insanların sınırlarının sonrası yoktur burda herkes ana baba hakkından dem vurmuşta öyle olmuyor bence
konudaki gidişattan zaten belli ki bu aile bu evi kendi evi zannediyor gelin yokken gideyim iyice istediğim gibi davranayım iyice anlasın kimin borusunun öttüğünü eh biri sürekli borumu öttürücem dediğinde iyi niyet kalmıyor

eşim derse bana evde bilgisayarım açık proje kablolar falan var şimdi ben yooken ağırlama sonra ağırlayalım sorun çıkarmam gerçekten çıkarmam çünkü benim kadar o evde onun da hakkı var tamam derim ben aileme geçerim üç günlüğüne

başlarım geline oğluma deyince bende eve gidersiniz sandım:)
vefasızlık hayırsızlık la ne alakası var? başkasının evinde rahat eder misiniz gerçekten ?
Kendi üzerimden gideyim
1.olay: Ben evdeyimdir. Benim canım o gün misafir ağırlamak istemiyordur. Tamamen keyfi. Eşim o zaman haftaya gelin demek ZORUNDA.

2.olay: Ben şehir dışındayım. Evde yokum. Eşimin anne babası bize gelmek istemiştir. Eşim gelmeyin, karım evde yok dememeli. Neden desin li? Eşim KENDİ evinde anne babasını ağırlamak için ben evde yokken benden neden izin almalı? Ama haber vermeli kesinlikle. Arayıp söylemeli. Ama bu izin olmamalı. Ben evde bile yokum. Orası eşimin de evi. Bu ana baba olmak zorunda değil. Arkadaşları da gelebilir. Bu durumda eşim benim yüzümden kendi ailesini kendi evinde misafir edemiyorsa hayırsız bir eştir. Bana göre tabi.

Başkası dediğiniz oğlum veya kızım. Tabi rahat ederim evlerinde. Ama burunlarından kıl aldırmayan tiplerse edemem.

Kayınpederim tv ünitesinde duran kitap kutusu süsüne bile laf atmış birisi o ne ne işe yarıyor diye evimdeki kombinin ne zaman açılıp kapancağına bile laf ediyorlardı geldiklerinde ocak tüplü su koymuştum eşimin gelmesine daha var yavaş yavaş kaynasın diye kettli çalıştırmadım normalde hep kettlı kullanırım aslında. Yok ben niye ocağa su koymuşum tüp daha pahalı elektrik daha az yakar kettlıda kaynat birkere aöylendi açıklamamı yaptım gelip gene söyledi Allahım ama eşim işte görmediği için hiçbirini tabi anlattığımdada kale almıyordu iş şimdi bu boyuta geldi.

Çok harika özetlemişsiniz. Sabahtan beri konuyu okuyorum şaşkınlık içindeyim. Şurası neden anlaşılmıyor ki adam zaten haber vermiş karısına. Sanki haber vermemiş gibi tepkiler veriliyor. Haber vermesinin ötesinde izin almak bana da asiri sacma gelir. Eşimde bana haber verir ailesi gelecekse, ben yokken gelme durumları olmadi ama ben kendim teklif etmiştin annen gelsin istersen yalnız kalıp sıkılma diye. Ben yokken gelemezler nasil bir egodur ona anlam veremedim. Kimsenin mahremi ortalık yerde durmuyordur herhalde
Eşim ailenin gelmesi için benden izin almalısın ya da beni de aramalılar dese çok ciddi kavga ederdim herhalde.
Asiri egolu bir istek. Zaten mesele serilen camasirlarda değil bence. Yeni evlililikte olan iktidar savaşları. Benim evime benden izinsiz girilemez egosu.
Bunun dışındaki diger ayrintilari konu sahibi sonradan eklemiş. Şiddet uygulayan bir adam için fazla söze zaten gerek yok ama bu davrasi ekseninde konuşursak benimde fikrim bu dur.
Menemen soğansız olmus vs çok sıradan muhabbetler bence. Anlık sinir olsanız da çoktan unutmalıydınız kin tutulup evinde istenmeyecek seyler değil konu sahibi. Benim kp'de ascılıktan emekli olmus. Çoğu yaptığım seyi beğenmedi ilk davet soframa da oldukça ozenmistim imali şekilde ellerine sağlık deyip gülmüştü beğendin mi sorusuna. Bende "babama da bir sey beğendirmek de ne zor deyip güldüm." Olabilir insanlarin alistigi bir damak tadi var. Hi kibar olup ince davranabilirler ama bu tarz insanliklari beklemekten çoktan umut kestim ben. Aynı tonda şakayla karşılık veririm ve konu kapanır. Laf sokma duyma olayları çok olacak. Espriyle karşılık vermeyi öğrenmelisiniz kendi ruh sağlığınız için.
Bir arkadaşımda yeni evlendiği sıralarda eşinin yeğenine 10tlik bir hediye aldığını ve bunu eltisinden duyunca eşiyle konuştuğunu anlatmıştı. Eşine" mesele para değil ama bana söylemedin ben orda bilmiyordum bir an sasirdim. Isterdim ki hi evet haberim var diyeyim" gibi ağır saçmalamıştı. Bu kadar ego bu kadar her şeyden haberim olsun , her şey benim onayımla olsun zihniyeti çok yorucu bence. Sizde de biraz onu fark ettim. Meseleniz gelmelerinden ziyade sizi arayıp onay alınmaması gibi ki bu çok uçuk bir beklenti. Ne böyle bi şey yaparim ne de kendime yapılmasına müsaade ederim.

Bakın size konu sahibi cevap vermiş eve giren insanın zihniyeti kötüyse mesela satranç akıl oyunu diyormuş kayınbabası sen oynayamazsın manasında evdeki yemeğe her şeye karışıyorlar diyor bu aileyi evinde istemiyorsun işte sen yokken
biri senin evini kendi evi sanıyorsa "misafir" olmayı bilmiyorsa onu sen yokken evinde istemiyorsun
çünkü biliyorsun ki sen yokken evin her tarafı onun istediği gibi düzenlenecek kendine uygun yapacak ve kendi evi zannedece üstelik buna hepsi inanacaklar bu etrafındaki insanla çok ilgili eğer herkes sınırını bilse emin ol Muhtelif şu yukarda dediklerinde sıkıntı yok. Ama bazi insanlar sınırı aşıyor üç hafta kalmış gece haber verip sabah gelmiş şimdi o kadar eminim ki gelin yok diye geliniyor kendilerine uygun düzenlenecek biricik oğlu ve kendisi gelinin yemeklerini yememişler ve oğluna kendi yemeklerini yapıp eve kedi gibi koku bırakıp tatmin olacak ve bu ömrü boyunca böyle olacak

burda en büyük suçllu buna izin veren eş ve konu sahibi bu arada

burada bahsedilen mahremiyet kelimesi , türk dil kurumu değil . burada yazan arkadaşların kullandığı amaç , özel anlamında kullanılmış. ben zaten özelim dedim . dağınık yatak odamı kayın validemin görmesini istetemem . ve buna saygı gösterilmesini isterim . kimsenin yatak odasınada girmem .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…