Yakamoz'cum,
Bir konuyu netlestirelim bence, burdaki baba kizini korurken ofke patlamasi yasayip oldurecek evreye gelmis bir baba. Bu korumak degildir, 60-70 yaslarinda insanlar oldurecek kadar ofke patlamasi yasamamalilar, akliselim bir tavir degil.
Baba sunu yapsa dibine kadar hakli helal olsun babaya derim;
"Kizim / oglum, torunlar korkuyor kendinize gelin"
Damat susmadi mi, bir perde yukseltirsin sesini
"oglum kendine gel, ben burdayım benim gözümün önünde kizima bu kadar bagiramazsin, haddini bil"
Bundan sonrada mi damat susmadi, iyice costu mu?
"Kalk kizim bebeleri de al, giyinin bize gidiyoruz, damat kendine gelince konusursunuz"
Bu veya benzeri yapici, telkin edici koruma icgudusuyle yapilan hareketler bas tacıdır. Ama bizim konudaki baba oldurecek evreye gelmis, bu evreye geçtiysen o korudugun kizini ve torunlarini zorla da olsa o evden cikaracaksin o kadar.
Ama baba ne yapmış?
Oldurecek evreye gelmis ama kovulurken de tipis tipis gitmis mi? (Burasi muamma uye anlatmiyor)
Niye korudu ki o zaman?
Ben baba olsam, kizimi o derece sinirli bir adamla basbasa birakmazdim, ordan cesedim cikardi ama birakmazdim.
Ayrica sunu eklemek lazim, konudaki babaya (dede) kizini korudu diye cildirmasina hak veriyorsunuz madem ee uyenin eşi de bu durumda kendi 2 yasindaki evladini korumak icin pekala delirebilir? (Ben iki babaya da hak vermiyorum, bakis acinizdaki celiskiyi vurguluyorum su an) koca yetiskin, evlenmis anne olmus kizini korumak icin 70 yasindaki adam delirebilir, ama bebek olan evladini korumak isteyen baba deliremez mi? Ya iki babaya da hak verin ya da iki baba da haksiz deyin. Bence 2 baba da sonuna kadar haksiz. Cunku davranislarini toparlayamayan iki yetiskin görüntülü ergen izlenimi veriyorlar bana kalirsa.