Eşim,ailem ve dengeleri saglayamayan ben!Arada

Hepinize mrhb.Ben 8yıllık evliyim ve kendi ailemle altlı üstlü oturuyorum.2tane oglum var..icinden cikamadigim ve butun psikolojimi alt ust eden bir sikintim var.size objektif olarak anlatmaya calisacagim..benim ailem tamamen kendi kabugunda yasayan (annem ve babam)onlarla yasayan bekar ablam ve kardesim var kismen benziyorlar ama farkli ortmlarda oyle degiller)sosyal hayatları olmayan sosyal hayat anlayışını gereksiz harcama gibi gören insanlar..

pek kimseye gidip gelmexler ama gelen olduğunda son derece misafirperver sıcakkanlı samimi konuşkandırlar.Eşim görüntü itibariyle soguk tanıyınca samimi biridir fakat ilk girişimleri yapamaz.belki biraz sivri dilli oluşundan genelde söylediği herşey doğrudur fakat söylem tarzı belki kişiye göre ağır gelebildiğinden onu itici kılar.veya yanında konuşmsya çekirler diyim.

bu ön tanıtumdan sonra benim en çok babam diyim paraya çok mu değer veriyor düşünemiyor mu bilemiyorum çünkü hiç bu konulsrda konuşmadım.ilk doğumumu yaptım Allah razı olsun 4koldan sardılar dedtek oldular ama ilk torunlarına hiç bişey takmadılar.o dönemde çalışmayan bir kardeşim vardı maşallahlarla es değer veya ondan bir tık üstte bir künye almış aysede bunu bizim adımıza almış dediler.arada buna benzer çok olsylar geçti ama en takıntı olanları yazıyorum size.2.doğumumda eşim hemşireye müjde parası vercekmiş üdtünde yokmuş babamdan istemiş babam 20tl vermiş sonra eşim onu babama geri ödedi..ve dediki insan buda benden olsun der diye sitemini bana dile getirdi.

geçmiş zaman yine bir akraba düğünündeyiz çok fakir bir teyzem var eşim onun çocuklarına harçlık verdi,bozuk yokmuş hepsi eşit olsun diye babama üstünde varmı dedi babamdan aldı yine 20lira falandı heralde verdi çocuklara.sonra o parayıda ödedi.ve yorumu suydu bu coucuklar once onun yegeni sayilir hic mi hayri yok onu bile aldi dedi..benim cocuklarimdan baska torunun yok ama sagolsun tek corap almis degildir ama kardeslerim alir.

babamda Allah için çok ilgilenir sever.ben hiç bir zaman bunları sorun etmedim.ailemlede hiç konuşmadım bunları.burada kira vermiyorum bina babamların toplam 8daire var.2dairede kendileri birinde evli kardeşim diğerinde ben kalanlarda kiracı.benim evim bana çok küçük geliyor şu ana kadar idare ettm ama büyük ilkokula başlayacak ve odaları yok dolapları yok.suan anasınıfında ve herşeyini yemek yediğimiz küçük bir masa var orda yapıyor veya yerde yapıyor.

esyalarını kendi dolabıma koyuyorum ama herşey düzensiz sıpmıyor ütü tutmuyor ve ytkodamdan çamasır hiç eksik olmuyor.surekli evde alan acabilmk icin koltuklarun basliklrini cikariyorum yer degistiryirum.kucucuk bir mutfagim var.bir cok esyami sigabilmk icin catiya koydum.soyle soyleyim evime misafir gelse agirlayabilecrk bir yemek msam yok.yan daire oldukca genis ama kiraci var.

bundan 3yil once boskrn dedimki oraya ben geceyim burai kiraya verin ustunede ben katiyim yan tarafta oturayim sigmiyorum dedim onlarda babanun akili kizi sen misin dediler.bende bir daha ses cikarmadim.bundan 2ay kadar önce eşimde biz bursya sıpmıyoruz bir babanlarla konuş yana geçelim kirasını verelim dedi.söyledim kiracı var çıkmsk istemiyor falan dedi babam net bişey konuşmadı dinledi sadece.

ve hiç bir icraat olmadı.birde bundan önce arabamızla ilgili bir mevzu oldu koycak yer sorun oluyordu boş garaj var ama kapısı sürmeli çok eziyetli oluyor.bir kaç defa söyledi değiştirelim yada motor takslım falan diye.yine kimseden ses çıkmadı.eşimde arabayı evden 20dak uzkta bir oyoparka aylık ücretle bıraktı.tabi bu olaylardan sonra benim için ailen bitti dedi.kötü insanlar değiller küs değilim ama artık yerimi biliyorum o kadar dış kspının dış mandalı olduğu hissettirdiler ki dedi.

ben içlerine girmek için bütün yolları tükkettim şu anki tavrım sebep değil sonuçtur dedi.bizimkilerin tüm bunların sadece arabayla ilgili kısımlarını kısmen biliyorlar ondan dolayı alındığını sanıyorlar.hiç bir şekilde aşagı inmiyor onlar yukarı çıkarsa merhaba merhaba başka muhabbet yok.kardeşime ablama anneme babama böyle bir tavır içinde.direk ona konuşulmadan görse bile konuşmuyor kimseyle direk sorarlarsa iyiyşm diyor muhabbetin gerisi gelmiyor başka odaya geçiyor falan..

eşim tarafından o diyor ki ben kişisel herşeyi geçtim ama benim çocuklarıma komşu çocuğu muamelesi yapıyorlar seviyorlar madem sıkıntı belli o zaman çozüm gösterirler.tasınacağız dedi senede bir kere gelirim sen git gel karşmam dedi.ailemin tarafından ise ben bunların hiç birini ailemle konuşamadığım baştan beri dengeyi saglayamadığım ve net bir duruş sergileyemediğim için tüm sıkıntıların eşimden kaynaklı olduğunu düşünüyorlar.ve onlarla konuşmamasına üzülüyorlar kızıyorlar içten içe.kardeşim ve ablamda muhtemelen duygusal yaklaşıyorlar onların gözündede sorun eşim.eşime görede bu benim kadar seninde zoruna gitmeli ama sen buna hissettiremezsen veya herşeyi ben sıkıntı ediyormuşum gibi gösterirsen onlarda öyle algılar çünkü sen aradaki iletişimi saglayamıyorsun diyor.

bunuda şuna bağlıyor sen yapı olarak o kırılmasın bu kırılmasın diye herşeyi kendi içinde yaşıyorsun kimseye bişey söyleyemiyorsun yüzün yumusak olduğu için kimse seni dikkate almıyor bu sekilde en cok kendini yipratiyorsun diyor..evli kızkardeşim bana göre çatır çatır konuşur evdekilete biz yani eşim ve ben algısını geçirmiştir dolayısıyla eşinin eleştiri yapmaya hakkı olmaz.bizde de tam tersi.gercektende dusunmekten hasta oldum hangisini idar edeyim sasirdim.esimle aramdaki tek problem bu cok sukur onun kadar bana yakin kimse yok beni anlayan yok ama yinede onun aileme karsi olan bu tavirlarinada kiriliyorum.

en axindan geldikletinfe gordugunde konus diyorum yapamiyorum artik diyor cocuklara soruyorlar onlarla konusuyorlar falan diyor.ama oda bes karis suratla oturuyor baska ofaya geciyor falan.surekli soyle yapmislardi boyle yapmislardi soyle paragoxler boyleler artik bende sistim.işin kötü tarafı söylediklerinin çoğunda haklıda.burdan taşınmak istiyorum ams babam kanser tedavisi görüyor mrsane kanseri ve çocuklar adeta ona moral oluyor.burdan gidersem nsl olur bilmiyorum .ne olursa olsun onlar benim ailem cok desteklerinide gordum goruyorum kimse kirilsin uzulsun istemiyorum.hergünüm gözyaşıyla geçiyor kafama takmaktan ,psikolojik dedtek için randevu aldım şu halimi ailrm dışında herkes görüyor yada onlar dışında herkeslr konuşabiliyorum.ysnlışın bende olfuğunun fsrkındayım.bu süreçten iki tarafıda en az hadarla nsl çıkarsbilirim?fikirlerinizi bekliyorum..cok uzun oldu kusura bakmayın..
her ıkı tarafta kendınce haklı sonucta aılenın evınde kıra vermeden oturuyorsun, anladıgım kadarıyla gecım kaynaklarının çoğunuda daırelerden gelen kıralar karsılıyor, ama babanın 20-30 tl yı bıle borc gıbı verıp alması yanlıs ufak meblaglar bunlar lafı sozu bıle olmamalı...
esınde kendınce haklı aıleden bırı olmaya çalışmıs, çözüm önerileri getirmiş kimse adamı kale almamıs ama para kımdeyse onun borusu öter mıs malın sahıbı aılen, ne ısterlerse yapmakta da ozgurler..
cocuklarına bırsey almaması kısmına gelırsek o bıraz tuhaf geldı benım daha dogmamıs cocuguma annem babamı gectım tum sulalem dunyaları aldı, hala da alıyorlar canları yanı kımsede 3 un 5 ın hesabını yapmıyor...
bence sız ayrı bır eve cıkın, bu zamana kadar kıra vermeden oturmusunuz-cocuklarda buyumus- zorlu kısmı gecmıssınız zaten sıze 3+1 bır ev yada genıs bır 2+1 ısınızı gorur, herkesın odası yerı bellı olur.. kırayı verdıgınız muddetce bır tek sızın borunuz öter, kımseye ne mınnet borcunuz olur ne de kımsenın nazını cekmek zorunda kalırsınız, aılenızle de sız gorusursunuz esınızı buna mecbur tutmayın bayramdan bayrama elllerını opse yeter...
en ıyı cozum bu...

Allah yardımcınız olsun. Yukarı tukureyim biyik asağına tukursen sakal tabiri tam sana göre. Eşinle konuşmadan başka çare yok gibi. Ona davranışlarından dolayi ne kadar Üzgün olduğunu, cok kırıldığı falan söylesen...
Sen çok iyi birine benziyorsun. Mutlaka Allah sana bi kapı açacaktır.
Yapici elestirilerin ve beni anlayan yorumlarin icin tsk ederim..dun aksam herkes birbiriyle yuzlesti,herkes ozelestiri yapti,birbirindr gordugu yanlislari dogrulari soyledi.esimde anlatti kendini ,bundan sonra bende bu kadar biriktirmiycem.cok sukur su anda kimsede sikinti kalmadi,dun aksam rahat bir uyku uyudum.mesele ev yada para meselesi degildi yani ama bende farkettim ilk mesajim o agirlikta oldugu icin herkeste farkli bir algi uyandi.ev icinde babam karari bize birakti buyuk yete vecmek isterseniz gecin.benim kinseyle sorunum yok illa tasinalim derseniz yakinlara tasinin cocuklar yakinimda olsun dedi.kiraciyla konusacagiz cikmak istemezse yakinda bir yere tasinacagiz.cikarsa kirasini verip oraya gececegiz.hayirlisi artik

burda nasıl kv lere kızıyorsak,kocalara laf ediyorsak,aradaki mesafeyi kuramıyor diye,aynılarını yazaacağım...
siz ailenizle eşiniz arasında ilişkileri mesafeyi koruymamaışsınız.dengeler bozulmuş.herkesin aksine ben eşinizi yiyic olarak görmedim..aile vermek zorunda yapmak zorunda değil ama varken yapmamak yada başkasına yapıp size yapmaması ağır bence.ben özellikle çocukların odaları kısmına takıldım..insan tporununu çok seviyorsa bunu gösterebilir de.imkanı var neticede.altı üstü yan daireye geçirmek..neticede 8 dairesi daha var.birinden az kira alsa sarsılmaz...
en doğrusunu sorarsanız ,başka bir kiralık daireye taşınmanız.tabi maddi olanklarınızı bilmiyorum ama..en azından kimseye minnet etmemiş olursunuz..çocuklarınızın odası olur,siz de "ama ev verdiler" lafından kurtulursunuz..

Yapici elestirilerin ve beni anlayan yorumlarin icin tsk ederim..dun aksam herkes birbiriyle yuzlesti,herkes ozelestiri yapti,birbirindr gordugu yanlislari dogrulari soyledi.esimde anlatti kendini ,bundan sonra bende bu kadar biriktirmiycem.cok sukur su anda kimsede sikinti kalmadi,dun aksam rahat bir uyku uyudum.mesele ev yada para meselesi degildi yani ama bende farkettim ilk mesajim o agirlikta oldugu icin herkeste farkli bir algi uyandi.ev icinde babam karari bize birakti buyuk yete vecmek isterseniz gecin.benim kinseyle sorunum yok illa tasinalim derseniz yakinlara tasinin cocuklar yakinimda olsun dedi.kiraciyla konusacagiz cikmak istemezse yakinda bir yere tasinacagiz.cikarsa kirasini verip oraya gececegiz.hayirlisi artik

Senin adına çok sevindim. Ak gordun mu Allah bir kapı açtı bile sana :21:

Back